Καλώς την άνοιξη!!!

Καλό μήνα!!! Καλή άνοιξη επιτέλους!!! Μόνο ήλιο από εδώ και πέρα, καλή διάθεση και πολλά χαμόγελα! Αρκετά μελαγχολήσαμε με τη βροχή φέτος!!!
Σήμερα ήταν η μεγάλη μέρα για τον Βασιλάκο, πώς και πώς περίμενε να φτάσει η στιγμή που θα βγάζαμε το Μάρτη από το χεράκι μας και θα τον δέναμε στο κλαδί της ανθισμένης αμυγδαλιάς, να τον δουν τα χελιδονάκια, να τον ξελύσουν,  να τον πάρουν και να τον πάνε στη φωλιά τους!!! Πόσες ιστορίες μπορεί να κατέβασα από το μυαλό μου με τον Μάρτη και τα χελιδόνια, ένας Θεός  ξέρει! Και κάθε βράδυ, πιστός στις επιθυμίες του ο μπόμπιράς μου, μου ζητούσε το παραμύθι με το Μάρτη...!!! Σήμερα μόλις ξύπνησε του ανακοίνωσα πως η βόλτα μας θα αφορά στην αναζήτηση της ανθισμένης αμυγδαλιάς!!! Η μέρα ήταν τέλεια μόνο που η αναζήτηση του δέντρου κατέληξε περιπέτεια ολόκληρη.... Τα περισσότερα από αυτά δεν έχουν ανθίσει και όσα ανθισμένα συναντήσαμε στο δρόμο μας, δέσποζαν σε κεντρικά σημεία της εκάστοτε αυλής  που τα φιλοξενούσαν οπότε δεν μπορούσαμε να το προσεγγίσουμε!!! Απογοήτευση λοιπόν...!!! Κάποια στιγμή και λίγο πριν παραιτηθούμε από την αναζήτηση εντοπίσαμε ένα ωραιότατο ανθισμένο δεντράκι στην άκρη ενός οικοπέδου!!! " Επιτέλους Βασίλη μου" μονολόγησα εγώ, " Επιτέλους Βασίλη μου" μου απάντησε ο παπαγάλος μου...!!!Χα χα χα!!!


Το χελιδόνι που περίμενε ο Βασίλης να εμφανιστεί μπορεί να αργήσει λιγάκι, αποκτήσαμε όμως ένα καινούριο μικρό και χαριτωμένο φιλαράκο!!! Τώρα θα είμαστε υποχρεωμένοι να περνάμε να τον χαιρετάμε  κάθε φορά που ο δρόμος μας θα μας βγάζει κοντά στο οικόπεδο...!!!Το υποσχέθηκα στο Βασιλάκο  και πρέπει να το κάνω...!!!
Η βόλτα μας όμως δεν τελείωσε εδώ! Τετάρτη σήμερα και οι δρόμοι της πόλης ήταν γεμάτοι από κόσμο. Η λαϊκή αγορά έχει την τιμητική της αυτή τη μέρα οπότε ήταν μια καλή ευκαιρία να ψωνίσουμε τα ολόφρεσκα καλούδια των παραγωγών και να μαζέψουμε ήλιο απολαμβάνοντας ένα δροσερό τσαγάκι!!!
  Όλες οι αισθήσεις μας ικανοποιήθηκαν στο μέγιστο!!! Αν υπολογίσουμε μάλιστα και τις άκρως ανοιξιάτικες αγορές μας!!!


Οι ανθισμένες αμυγδαλιές μπορεί να μας παίδεψαν λιγάκι, τα ζουμπούλια όμως μας αποζημίωσαν με το παραπάνω! Όσο για τις φραουλίτσες... Πώς μπορούσα να αντισταθώ στο κάλεσμά τους; 



Σήμερα νομίζω πως έγινε και επίσημα το κάλεσμα της άνοιξης!!! Ελπίζω να της άρεσε η θερμή υποδοχή μας και να μείνει κοντά μας για τα καλά!!! Ποιος δεν λατρεύει άλλωστε τις ηλιόλουστες, ολάνθιστες, μυρωδάτες μέρες της υπέροχης άνοιξης;
 Καλό μήνα και καλή άνοιξη σε όλους λοιπόν!!!!



















CONVERSATION

31 Σχολια:

  1. xaxa! Σαν να το ακούω το παπαγαλάκι σου!!!
    Άντε και του χρόνου που θα κρεμαστούν περισσότερα βραχιολάκια, ελπίζω να βρείτε πιο εύκολα δεντράκι!!! (Το σκυλάκι... κουκλί!)
    Και οι αγορές σας... με ξετρέλαναν!!!
    Καλό μήνα, κοριτσάρα μου!
    ΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ πολλά-πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλό μήνα γλυκιά μου!!! Του χρόνου ελπίζουμε η άνοιξη να μας χαμογελάσει νωρίτερα...!!! Χα χα χα!!! Φιλιά πολλά!!!

      Διαγραφή
  2. Καλό μήνα!!!Υπέροχες εικόνες από μια υπέροχη μαμά!!Να είσαι πάντα γερή και δημιουργική....και στην φαντασία... για να πλάθεις πάντα τέτοια παραμυθάκια στα παιδάκια σου!!!Φιλιά πολλά!!!Καλή Άνοιξη!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ γλυκιά μανούλα με το καμάρι σου!!! Να είσαι κι εσύ γερή Ερινάκι μου!!! Καλή άνοιξη και πολλά πολλά φιλιά!!!

      Διαγραφή
  3. A lovely welcome to Spring, beautiful hyacinth. Easter blessings.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλό μήνα, καλή άνοιξη και φυσικά καλό Πάσχα και σε σένα!!!! Φιλιά πολλά!!!

      Διαγραφή
  4. Καλό μήνα!!! Μου αρέσει να σε διαβάζω γιατί οι φωτογραφίες σου είναι τόσο ρομαντικές!! Μα πρωινό θα είναι.. μια γωνιά του σπιτιού σου, ακόμα και ο Μάρτης δεμένος βγάζει κάτι όμορφο και νοσταλγικό!! Να είσαι καλά!! :)) Καλή Ανοιξη αν δεν θα μείνει... από ότι είπανε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να το άκουσα κι εγώ... Πάσχα με χιόνια θα κάνουμε!!!Χα χα χα!!! Τι να πεις;; Χαίρομαι που σου αρέσουν τόσο οι αναρτήσεις όσο και οι φωτογραφίες μου!!! Φιλιά πολλά και καλή... Άνοιξη!!!

      Διαγραφή
  5. καλήμερα Κική και κάλο μηνά !!!!
    την περιμένουμε την άνοιξη με μεγάλη χαρά ..
    Υπέροχες εικόνες !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ!Εμείς την περιμένουμε, αυτή δεν ξέρω τι έπαθε φέτος και μας κάνει πονηρά παιχνίδια!!! Χα χα χα!!! Καλό μήνααα!!!

      Διαγραφή
  6. Καλημέρα Κική!!!
    Το πρόβλημα με τις αμυγδαλιές το αντιμετωπίζω κι εγώ δυστυχώς και δεν βλέπω να βρίσκω τελικά καμία ελεύθερη...
    Καλό μήνα και καλή άνοιξη και σε σένα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, βρε παιδάκι μου, τι κακό είναι αυτό; Τι έπαθαν τα δεντράκια και ξέχασαν ν' ανθίσουν; Καλό μήνα και καλή άνοιξη Αλεξάνδρα μου!!!

      Διαγραφή
  7. Καλή μου Κική!!!
    Καλό μας μήνα, αν και κάτι μου λέει ότι δεν θα είναι απλώς καλός αλλά υπέροχος!!!
    Όλα πολύ όμορφα, αλλά αυτές οι φράουλες, λαχταριστές λαχταριστές!!
    Σε φιλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κοριτσάρα μουυυυ!!!! Καλό μήνα γλυκιά μου!!! Και ναι έχεις απόλυτο δίκιο θα είναι ένας υπέροχος μήνας!!! Από τις φραουλίτσες δεν έμεινε τίποτα...Χα χα χα!!! Φιλιά πολλά κι από εμένα!!!

      Διαγραφή
  8. Καλό μήνα, Κική μου! Να είναι όμορφος και χαρούμενος!
    Τι τέλειες οι φωτογραφίες σου!!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλό μήνα κοριτσάκι μου, όμορφος και λαμπερός με μπόλικο ήλιο...!!! Για να δούμε!!! Φιλιά πολλά πολλά!!!

      Διαγραφή
  9. Καλό μήνα Κική μου!!!!
    Ποιο όμορφη περιγραφή της άνοιξης δεν θα μπορούσε να γίνει και άξιζε νομίζω η ταλαιπωρία της εύρεσης ανθισμένης μυγδαλιάς έτσι δεν είναι!!!!!!!
    Φιλάκια πολλά σε σένα και τον Βασιλάκη!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Ρενάκι μου! Ταλαιπωρήθηκα να το βρούμε το δεντράκι, ας ελπίσουμε πως δεν θα αργήσουν να ανθίσουν όλα τα δέντρα και να ομορφύνει η πόλη!!! Φιλιά πολλά κι από εμάς!!!

      Διαγραφή
  10. Καλό μήνα μικρή μανούλα!!!! Μπράβο για το όμορφο και γλυκό μεγάλωμα του μικρούλη σου!Σίγουρα θα γίνει ενας σωστός και αγαπητός άνθρωπος όταν μεγαλώσει με τόσες σωστές και ηρεμες ¨" ορμήνιες" Καλό Πάσχα με αγάπη πολύ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μικρή μανούλα!!!Τι τέλεια που ακούγεται!!! Σ'ευχαριστώ Εφάκι μου!!! Εύχομαι να δίνω όσα περισσότερα και όσα καλύτερα μπορώ στα μικρά μου κι εκείνα να γίνονται Καλύτεροι Άνθρωποι!!! Από εμάς θα αλλάξει η κατάσταση άλλωστε!!! Καλό Πάσχα και πολλά πολλά φιλιά!!!

      Διαγραφή
  11. Καλό μήνα καρδιά μου! Ανθισμένο και μυρωδάτο! Ζήλεψα την βόλτα σας και θα'θελα να την κάνουμε μαζί με τους δυο Βασίληδες... Να μου φιλήσεις τα τρυφερά χεράκι του κούκλου κι ένα φιλί μεγάλο και για σένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ!!! Μαράκι μου, κάτι χιλιόμετρα μακριά!!!! Ένας καφεδάκος της μιας ώρας και όμως όταν έφυγα παρ' όλο που δεν σε χόρτασα ένιωθα ικανοποίηση που σε είδα και σε αγκάλιασα!!! Σαν να μην πέρασε μια μέρα όμως... Πώς γίνεται αυτό όταν αγαπάς; Εύχομαι να καταφέρουμε να κάνουμε αυτή τη βόλτα με τους Βασίλιδές... Αρκεί να μην είμαστε γιαγιάδες... Χα Χα Χα!!!

      Διαγραφή
  12. Δυο μέρες τώρα είδαμε λίγο ήλιο και αμέσως άλλαξε η διάθεσή μας! Πόσο ανάγκη την έχουμε την άνοιξη...
    Πολύ όμορφη η βόλτα σας, αυτές οι μικρές στιγμές είναι αφορμή για μεγάλες περιπέτειες καιμεγάλες εμπνεύσεις τελικά!
    Φιλιά πολλά σε μικρούς και μεγάλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νικάκι μου όμορφο!!! Μιας μούχλιασε στην κυριολεξία!!! Δύο μέρες ήλιος και άλλαξε η διάθεσή μας, η ψυχολογία μας, βγήκαμε σαν τα σαλιγκάρια να αρπάξουμε ήλιο!!! Τρομερό δεν είναι; Οι δικές μας βόλτες είναι μικρές προς το παρόν, χορταίνουμε όμως εικόνες και εμπειρίες από τις δικές σας μεγάλες οικογενειακές βόλτες!!! Αποτελείτε μεγάλη πηγή έμπνευσης!!! Σας φιλώ!!!

      Διαγραφή
  13. Καλημέρα και καλό μήνα Κική μου!!!!αχ αυτή η άνοιξη μας έχει σκάσει!!!τη μια μέρα ήλιο και την άλλη συννεφιά με κρύο!!κάνει ναζάκια που θα πάει όμως...θα ρθει!!!φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ πάλι Δεσποινάκι μου, άρχισα να διακρίνω ότι οι 4 εποχές μας άφησαν... Δύο εποχές θα έχουμε και δυστυχώς βάλαμε κι εμείς το χεράκι μου!! Σήμερα παγώνουμε πάντως...!!! Φιλιά κι από εμένα!!!

      Διαγραφή
  14. Καλό μήνα, Κικίτσα μου! 'Ηρθε επί τέλους η 'Ανοιξη κι ας έχει ακόμα λίγες συννεφιές!
    Πολύ όμορφη η βολτούλα σου με τον Βασιλάκο και τα ζουμπουλάκια σου με τις φραουλίτσες!
    Εδώ σε μάς, τα ζουμπούλια μαράθηκαν ήδη!!!!!
    Πολλά φιλιά και καλό Σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μαριαννάκι μου, δεν ξέρω, ήρθε τελικά; Τα ζουμπούλια σας μαράθηκαν; Άλλο κλίμα, άλλος καιρός...!!! Καλό Σαββατοκύριακο κι από εμάς και πολλά πολλά φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Όμορφες φωτος
    Φιλάκια ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Μπα, τελικά άλλαξε ..δρόμο η Ανοιξη!!!!!!
    Ευτυχώς που προλάβατε να κάνετε τη βολτούλα σας, να χαρείτε τα αρώματα της άνοιξης!!
    Κουκλα μου, καλό Σαββατοκύριακο να'χεις, με πολλά γλυκά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ζουμπούλια και φράουλες ο τέλειος ανοιξιάτικος συνδυασμός!
    Καλό Πάσχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υour comments make me happy!!