Πασχαλινή ατμόσφαιρα στο σπίτι μας!


Καλή Μ.Εβδομάδα!!!!! 
Έφτασαν οι μέρες!!! Η πιο όμορφη και κατανυκτική Εβδομάδα όλου του χρόνου!!! Το Πάσχα δημιουργεί γύρω μας μια εντελώς διαφορετική ατμόσφαιρα από εκείνη των Χριστουγέννων, τα συναισθήματα μας είναι θαρρείς πιο έντονα και οι καρδιές μας γεμίζουν από την ένταση των ημερών, ιδίως αν έχουμε καταφέρει να παρακολουθήσουμε τους Χαιρετισμούς τις προηγούμενες Παρασκευές και φυσικά τις λειτουργίες όλης της Μ. Εβδομάδας, οι οποίες νομίζω πως καταφέρνουν να αγγίξουν και τον πιο αδιάφορο...! Για μένα φέτος η επισκέψεις μου στην εκκλησία δεν ήταν εύκολη υπόθεση μιας και βρίσκομαι σε προχωρημένη εγκυμοσύνη και με ένα Βασιλιά στην αγκαλιά τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο δύσκολα, ωστόσο αυτή την Εβδομάδα  έχω θέσει προτεραιότητες και πρέπει να τις τηρήσω...!!! Θέλω να γεμίσει η ψυχή και η καρδιά μου από όλο αυτό το Μεγαλείο της υπέρτατης Ανθρωπιάς...!!!



Ακριβώς λοιπόν επειδή οι μέρες μου σε λίγο θα μετρούν αντίστροφα και ο Βασιλάκος Πάσχα ακούει εδώ και μέρες και μέχρι να το καταλάβει θα μας αποχαιρετίσει και αυτό, είπα να τον γεμίσω με εικόνες και χρώματα και έτσι  σήμερα ξεκινήσαμε παρέα την Πασχαλινή διακόσμηση του σπιτιού μας!!! Ο παππούς μας, μας έφερε από τον αμπελώνα μας κλαδιά από τις ολάνθιστες αμυγδαλιές του, ( εμείς την προηγούμενη εβδομάδα τις ψάχναμε με το μεγεθυντικό φακό στην πόλη και το αμπέλι μας ήταν γεμάτο από τα άνθη τους, που να τον πήγαινα τον Βασιλάκο όμως); Για να τα διατηρήσουμε όσο περισσότερο γίνεται βάλαμε δροσερό νεράκι στην κανάτα και ρίξαμε μέσα και μία ασπιρίνη, αφού τους πέρασε ο πονοκέφαλος για να τα καλοπιάσουμε τα στολίσαμε με χρωματιστά διακοσμητικά αβγουλάκια! Τα κουφετένια πεντανόστιμα αβγουλάκια που μπήκαν στη γυάλα δεν ξέρω πόσο καιρό θα καταφέρουν να επιβιώσουν... Μέρες ή  μήπως ώρες; Χα χα χα!!!



Την προηγούμενη Τετάρτη είχα αγοράσει από τη λαϊκή ένα Μυρωδάτο ζουμπουλάκι, από εκεί και μετά απέκτησα άλλα τρία, όποιος ερχόταν στο σπίτι μας έφερνε και από ένα, γεμίσαμε κάθε γωνιά με χρώματα και υπέροχα μεθυστικά αρώματα! Λατρεύω τα λουλούδια, ζωντανεύουν όλες τις αισθήσεις μας και μας αποπλανούν στην κυριολεξία!!!


Το πρωί που πότιζα τις γλάστρες μου στο μπαλκόνι διαπίστωσα πως τα περσινά μου ζουμπούλια τίναξαν μπουμπούκια και από μέρα σε μέρα θα ανθίσουν και αυτά...!!! Θα είναι εντελώς Πασχαλινά!!! 
Έξω μπορεί να επιμένει να βρέχει μέσα στο  σπίτι μας όμως όλα θυμίζουν άνοιξη, ο χώρος  άλλαξε θαρρείς, ανανεώθηκε, φώτισε, μοσχομύρισε, άνθισε! Σε λίγες μέρες θα βάψουμε και τα αληθινά μας αβγουλάκια, θα επιδοθούμε σε παιχνίδια βαψίματος με το Βασιλάκο,  οπότε θα ολοκληρωθεί το Πασχαλινό μας σκηνικό!!!


Το σπίτι μας στολίστηκε από την είσοδο μέχρι την κουζίνα!!! Κουραστήκαμε αλλά τα καταφέραμε. Ο Βασιλάκος ήδη ονειρεύεται μεσημεριανούς παράδεισους στο κρεβάτι του και εγώ μετά το διάλειμμα της ανάρτησής μου πρέπει να τελειώσω τις δουλειές που μάλλον δεν τελειώνουν ποτέ!!! 
Καλή Πασχαλινή προετοιμασία σε όλους σας εύχομαι και φυσικά μια υπέροχη Μ.Εβδομάδα!!!




CONVERSATION

33 Σχολια:

  1. Η Άνοιξη να βασιλεύει πάντα στο σπιτικό σου κοριτσάκι μου!!!!! Καλή Μεγάλη Εβδομάδα!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανταποδίδω την όμορφη ευχή σου Βίκη μου!!! Καλή Μεγαλοβδομάδα και σε εσάς!!! Τα φιλιά μου!!!

      Διαγραφή
  2. Η άνοιξη άγγιξε το σπιτικό σας με το ραβδάκι της! Χρωματα κι αρώματα παντου!
    Χαρείτε τις μέρες αυτές, είναι τόσο ξεχωριστές. Τα Πάθη κι η κατανυξη απο τη μια κι ανοιξη με την προσμονή της Ανάστασης απο την άλλη!
    Καλή Μ. Εδομάδα, σας στέλνω φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ! Αυτό το ραβδάκι πολλά θα μας φέρει...!!! Πόσο όμορφα τα γράφεις πάντα βρε Νικάκι μου, με συγκινεί η έκφρασή σου και αισθάνομαι πως κάθεσαι κάπου δίπλα μου και ακούω τη φωνή σου!!! Έχετε πολλά πολλά φιλιά κι από εμάς!!!Καλή Μ. Εβδομάδα ψυχή μου!!!

      Διαγραφή
  3. Πολύ όμορφη η διακόσμηση.....και του χρόνου με υγεία! Καλή λευτεριά εύχομαι...και Καλό Πάσχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή Λευτεριά!!! Νααααιιιιιι!!!! Καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση Νένα μου!!!

      Διαγραφή
  4. Μπραβο σου πολύ καλά εκενες και εφρες την Ανοιξη μεσα στο σπιτικο σου... τι χρωματα ... και τι αρωματα απο τα ζουμπουλακια σου Κική μου... λουλουδενια θα την ελεγα την διακοσμηση σου... και σιγουρα θα χαιρεται ο μικρός σου Βασιλακης...με όλα αυτα τα ομορφα που στολισες...εμενα το ματι μου επεσε στο παλιο ραδιοφωνο..χι.χι. η ωρα η καλή να έρθει με το μωρακι σου... .καλη Μεγαλοβδομαδα να έχεις μικρή μου και να περασετε ΧΑΡΟΥΜΕΝΟ ΠΑΣΧΑ...φιλακιαααα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το παλιό ραδιόφωνο είναι δώρο της προγιαγιάς μου, σε εμένα προσωπικά, οπότε είναι και το δικό μου καμάρι Ρουλάκι μου!!! Να σου πω μάλιστα ότι λειτουργεί κιόλας... Το σπίτι μας μοσχομυρίζει από τα ζουμπούλια και θα στενοχωρηθούμε πολύ όταν θα χάσουν τα άνθη τους!!! Ευτυχισμένο Πάσχα και σε εσάς αγαπημένη μου Ρουλίτσα και φυσικά καλή Ανάσταση!!!

      Διαγραφή
  5. Κικη μου πολυ ομορφα ολα αχ ποσο μ'αρεσουν τα λουλουδια,εχω κι εγω ενα μεσα στο σπιτι...μου φτιαχνει τη διαθεση!!! Σαν νεα νοικοκυρουλα ψαχνω ιδεες να στολισω το σπιτικο μας αλλα κουνελακι ειμαι κατι θα βρω χιχι!! Καλη Ανασταση κ καλο Πασχα να εχετε!!!! Με το καλο να μεγελωσει η οικογενεια σας με υγεια κ αγαπη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ δεν θα βρεις βρε; Άλλωστε αυτές οι μέρες σε εκπροσωπούν... Κουνελάκι δεν είσαι...; Χα χα χα!!!Σαν νέα νοικοκυρούλα θα έχεις και πολλές νέες και φρέσκες ιδέες οπότε δεν σε φοβάμαι!!! Φιλιά πολλά, καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση!!!

      Διαγραφή
  6. Καλή Ανάσταση, Καλό Πάσχα και Χρόνια Πολλά !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλό Πάσχα, καλή Ανάσταση και από εμένα!!!!

      Διαγραφή
  7. Μου γαλήνεψες την ψυχή με τις φωτογραφίες σου!!! Τί όμορφα πράγματα, τί όμορφη διακόσμηση, τί όμορφα χρώματα!!!
    Καλό Πάσχα, κοριτσάρα μου! Να περάσεις όμορφα και με το καλό το νέο μέλος!
    ΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ άπειρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ Ιωάννα μου είσαι πάντα τόσο ζωντανή που νομίζω πως δεν σου χρειάζονται ένεσης γαλήνης!!! Χαίρομαι όμως κοριτσάκι μου, που σου αρέσουν όσα κάνω και όσα γράφω, δεν σου κρύβω πως με ανεβάζεις στα ύψη...!!!! Καλό Πάσχα, Καλή Ανάσταση και καλά Γλέντια!!! Φιλιά πολλά!!!

      Διαγραφή
  8. Μύρισε Άνοιξη στο σπιτικό σου και πασχαλινή ατμόσφαιρα.
    Καλό Μεγαλοβδόμαδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μύρισε όντως Ελενάκι μου!!! Καλή Μεγαλοβδομάδα και σε σένα!!!

      Διαγραφή
  9. Έγραψες για μια ακόμη φορά!!!Υπέροχα όλα γεμάτα γούστο και και ανοιξιάτικη διάθεση!!!!!!Οι πινελιές σου, στον υπέροχο χώρο σου, πάντα με ενθουσιάζουν!!!Μπράβο κοριτσάκι μου!!Να περνάτε υπέροχα με την όμορφη οικογένεια σου!!!!!Καλό Πάσχα!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ερινάκι μουυυυυ!!!! Εσύ από γούστο ξεχειλίζεις βρε, είσαι πηγή έμπνευσης, οπότε η επιβεβαίωση σου στα σχόλια που μου αφήνεις έχουν τεράστια αξία για μένα!!!! Να περάσετε ΤΕΛΕΙΑ με τους υπέροχους άντρες σου, θα περιμένω να δω τις πασχαλινές σου συνθέσεις!!!Σε φιλώ κοριτσάρα μου , Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση!!!

      Διαγραφή
  10. Υπέροχη η διακόσμησή σου Κική μου! Ζήλεψα -με την καλή έννοια- το τόσο φωτεινό και στολισμένο σπίτι σου! Σε λίγο θα μετράς αντίστροφα διάβασα, με το καλό! Πολλά φιλιά στον Βασιλιά σου και Καλό Πάσχα σε όλους σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γλυκιά μου, μανούλα Μαχούλα, σε πολύ λίγο θα μετράμε αντίστροφα και δεν σου κρύβω πως ένα άγχος υπάρχει! Ευτυχώς προλάβαμε και στολίσαμε το σπίτι μας οπότε και ο Βασιλάκος το χάρηκε και εγώ ξεχνιέμαι..!!! Καλό Πάσχα και σε εσάς, πολλά πολλά φιλιά!!!

      Διαγραφή
  11. Πανέμορφη η Πασχαλινή σου διακόσμηση Κική μου!!
    Μέ τό καλό νά έρθει τό μωράκι σας!!
    Καλό Πάσχα καί καλή Ανάσταση!!Καλά νά περάσετε!!Φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ Dimi μου, κι εσύ να χαίρεσαι όλα τα δικά σου αστέρια!!! Καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση !!!Φιλιά πολλά!!!

      Διαγραφή
  12. Μου άρεσε που έφερες την άνοιξη στο σπίτι σου!
    Καλή Ανάσταση και με το καλό να έρθει το μωράκι σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αφού η ίδια από μόνη της δεν λέει να φανεί, την έφερα με το έτσι θέλω εγώ!!! χα χα χα!!! Καλή Ανάσταση και σ'ευχαριστώ για τις ευχές σου!!!

      Διαγραφή
  13. Ετσι είναι Κική μου !! Η Ανοιξη και το Πασχαλινό κλίμα κάνουν καλό και στην ψυχολογία του μικρού Βασιλάκου αλλά και των μεγάλων !!! Με τα ζουμπούλια έχω ένα κόλλημα !!! Βρίσκονται σε πολλά σημεία του σπιτιού και κάθε φορά τρέχω έτσι ξαφνικά να τα μυρίσω !!!!
    Καλή Ανάσταση !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το Πάσχα είναι το κάτι άλλο Νικολ μου!!!Έχεις άλλα συναισθήματα και κάνεις μεγαλύτερες σκέψεις και πράξεις!!! Τα ζουμπούλια είναι και για εμάς αγαπημένο λουλούδι και δεν σου κρύβω πως κάνουμε ακριβώς το ίδιο πράγμα...!!! Μυρίζουμε όλη μέρα!!! Καλή Ανάσταση γλυκιά μου!!!

      Διαγραφή
  14. Λάτρεψα την ανοιξιάτικη και Πασχαλινή διακόσμησή σας.
    Σου εύχομαι το Πάσχα σας και η Ανάστασή σας να είναι το ίδιο όμορφη με το στολισμένο σπίτι σας.
    Τα φιλιά μου και τις ευχές μου για Καλή Ανάσταση, αν ως τότε δεν περάσω πάλι από εδώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Τι όμορφη η πασχαλινή διακόσμηση!!! Τι ωραίες παιδικές αναμνήσεις θα έχει ο Βασιλης σου από όλα αυτά τα όμορφα και ζουζουνιάρικα που γεμίζουν χαρά τα ματάκια του κάθε στιγμή της ζωής του!!! Δεν νομίζω ότι θα μπορούσες να κάνεις κάτι λιγότερο, γλυκειά μου Κική!!
    Να περάσεις πανέμορφα τις Αγιες τούτες ημέρες, να έχεις μια όμορφη Πασχαλιά και του χρόνου με υγεία και χαρά !!! Πολλα φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Υπέροχη η πασχαλιάτικη-ανοιξιάτικη διακόσμηση που έδωσες στο σπιτικό σου, Κικίτσα!!!!!
    Να περάσετε ένα υπέροχο Πάσχα και με το καλό να έρθει και το μπεμπέκι σας!!!!
    Φιλάκια πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. χρόνια πολλά δημιουργικά χαρούμενα με αγάπη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Υπέροχη και ευωδιαστή η διακόσμηση σας Κική μου! Είχες βέβαια και πολύ καλό βοηθό από ότι φαίνεται! Καλή Ανάσταση να έχουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υour comments make me happy!!