Λίγο πριν τις γιορτές...

Νιώθω τόση θλίψη...!!! Μπροστά μας έχουμε Χριστούγεννα, το χαμόγελο θα έπρεπε να φοριέται αυτές τις μέρες με ευκολία κι όμως μένει πεισματικά κλεισμένο στην πιο σκοτεινή ντουλάπα της ψυχής μας!!!! Κάθε χρόνος και πιο κακή εμπειρία, κάθε χρόνος και πιο τραγικά γεγονότα, κάθε χρόνος και ένα βήμα πιο κοντά στο τέλμα!!!! Χριστέ μου πόσος πόνος; Τι συμβαίνει στην ανθρωπότητα; Τι έχουν πάθει οι άνθρωποι; Πόλεμοι, βόμβες, θαλάσσια νεκροταφεία παιδιών, εκμετάλλευση, αρπαγές, παιδεραστία, σχολικός εκφοβισμός....!!!! Πόνος, πόνος και πάλι πόνος!!!! Να ξέρατε πόσες αναρτήσεις έγραψα κι άλλες πόσες έσβησα γιατί τις αισθανόμουν λίγες μπροστά στα πραγματικά μου συναισθήματα, όμως όταν δεν μιλάς οι σκέψεις σε πνίγουν, οι λέξεις κυριεύουν το μυαλό σου και οι ψυχή σου θέλει να ουρλιάξει αυτό το τόσο τετριμμένο αλλά γεμάτο νόημα "Γιατί Θεέ μου".  

  Ο Φωτεινούλης μου, ήδη κάθεται και δειλά δειλά μπουσουλάει, όλο και πιο συχνά λοιπόν μας συντροφεύει στα παιχνίδια που στήνουμε με τον Βασίλη. Πριν 10 μέρες περίπου περνούσαμε την τρίτη μας ίωση μέσα σε ένα μήνα αλλά παρ´ ολα αυτα ήταν μια καλή μέρα  να γίνουμε αγρότες, όπως είπε ο Βασίλης, κι έτσι στήσαμε τη φάρμα μας!






 Κάπου εκεί στα ποτίσματα και στα αρμέγματα, αφαιρέθηκα και έμεινα να κοιτάζω με πάθος τα μωρά μου, Χριστέ μου είναι όντως  ό,τι πιο όμορφο, πιο ιερό και πιο αληθινό έχω στη ζωή μου!!!  Πώς είναι δυνατόν επάνω στον κόσμο αυτό, ιερά πλασματάκια σαν και τα δικά μου να μην είναι απλά ευτυχισμένα; Η  ψυχή μου πάγωσε καθώς το μυαλό μου ξέφυγε στις εικόνες των νεκρών παιδιών που πλαισίωναν το άρθρο που διάβαζα το πρωί της ίδια μέρας, ήταν αδύνατο να συγκρατήσω τα δάκρυα μου... Το μόνο που θα έπρεπε να κάνουν τα παιδιά όλου του κόσμου, θα ήταν να στήνουν παιχνίδια, να τα ζουν ανέμελα και ξέγνοιαστα, να βιώνουν την παιδικότητα τους και να βλέπουν τη Ζωή μπροστά τους!!!! Αντ' αυτού κάποιος έριξε το ζάρι και ρήμαξε τις ζωές τους!!!! 2016 μπροστά μας και νομίζω πως θα βουλιάξουμε ακόμα πιο βαθιά...!!!! Από κάπου πρέπει να ξεκινήσω σκέφτηκα... Τα παιδιά μου αυτή τη στιγμή έχουν τα πάντα στα πόδια τους, αύριο όμως δεν ξέρουμε τι μπορεί να ξημερώσει!!! Όταν βάζεις τα δικά σου παιδιά στο πρόσωπο των άλλων τότε θαρρείς και ξυπνάς και παίρνεις δύναμη να γίνεις έστω και λίγο Άνθρωπος και πάλι...!!!
  Τα μάτια μου έτρεχαν ανεξέλεγκτα δάκρυα, χάθηκα στις σκέψεις...!!! 

"Μαμά μην κλαις", εγώ είμαι εδώ. Με ταρακούνησε ο άγγελος μου!!! Έλα τώρα να ποτίσουμε τα άλογα μας, θα πεθάνουν από τη δίψα!!!!
Οι σκέψεις γύριζαν σαν τρελές στο μυαλό μου!!! Πόσο εύκολο το έκανε με μια του μόλις πρόταση; Χμ...!!! Βασίλη μου... Έχω μια καλύτερη ιδέα μωρό μου για σήμερα! Λέω να ντύσουμε και να ταΐσουμε παιδάκια, τα άλογα μπορούν να περιμένουν...!!! Με πόσα ερωτηματικά να γέμισαν τα ματάκια του άραγε; Εκείνος κρεμάστηκε από το πόδι μου, ο μικρός χοροπηδούσε και χτυπούσε με τα χεράκια του το χαλί ενώ η πορτα της ντουλάπας τους άνοιξε διάπλατα!!! Οι τρεις μας διαλέξαμε  τα ρούχα, τα μπουφάν τα παπούτσια, τα εσωρουχάκια και τα καλτσάκια που δεν μας χωράνε πια, που δεν προλάβαμε να φορέσουμε ή που κυριολεκτικά μας περίσσευαν. Σε χρόνο μηδέν γεμίσαμε μια μεγάλη κούτα με ρουχαλάκια που θα ζεστάνουν αθώες ψυχούλες!!! Μετά διαλέξαμε παιχνιδάκια που ο Βασίλης είχε μήνες να πλησιάσει ή που δεν τον συγκίνησαν ποτέ και τα προσθέσαμε κι εκείνα στο κουτί. Τι άλλο θα μπορούσαμε να βάλουμε μέσα Βασίλη μου; Για σκέψου; Του χάιδεψα το κεφάλι και κλείνοντας του το μάτι, τηλεφωνήσαμε στον μπαμπά μας ζητώντας του να έρθει στο σπίτι με μία σακούλα γεμάτη φάρμακα και βρεφικά ήδη από το φαρμακείο. Στη συνέχεια επιστρατεύσαμε τη γιαγιά να κρατήσει το Φωτεινούλη μας κι εμείς πήγαμε μια μικρή βολτίτσα μέχρι το Super Market της γειτονιά μας!!!Ο Κύριος Νίκος ένας από τους ιδιοκτήτες της τοπικής αλυσίδας, ήταν ο άνθρωπός μας για όλη την οικογενειακή εκστρατεία που είχαμε ξεκινήσει από το πρωί!!! Με τη βοήθειά του αφού γεμίσαμε δύο μεγάλες κούτες με τρόφιμα, πάνες και γάλατα για τα μωράκια κλείσαμε ραντεβού για το βράδυ όπου θα μεταφέραμε όλα μας τα πράγματα στους Προσκόπους Πτολεμαΐδας οι οποίοι έκαναν μια πραγματικά μεγάλη προσπάθεια και είχαν ήδη μέχρι τότε συγκεντρώσει εκατοντάδες κούτες για τους πρόσφυγες!!! Αχ!!! Αυτή η Ελληνική ψυχή!!! Η εικόνα του γεμάτου χώρου με γέμισε χαρά μέσα στην τόση μαυρίλα των ημερών και ελπίδα πως υπάρχει ακόμα καιρός να αλλάξουμε τα πάντα, αρκεί να το θέλουμε!!!Δεν έκανα πολλά, δεν κάναμε σχεδόν τίποτα μπροστά σε τόσα που κάνουν και προσφέρουν άλλοι συνάθρωποι μας, νιώθω όμως πως δεν έκατσα και με σταυρωμένα τα χέρια, νιώθω πως με τις κουβερτούλες μας κάποιο αγγελούδι θα ζεσταίνετε και κάθε βράδυ του εύχομαι καλή τύχη και καλή ζωή!!!! Ο μικρός μου Βασιλιάς έκανε τις πιο Μεγάλες του Ανθρώπινες πράξεις, με την αθώα του ψυχούλα συμμετείχε σε όλη την διαδικασία λες και αντιλαμβανόταν πλήρως τι ακριβώς συμβαίνει!!!! Εύχομαι να καταφέρω πραγματικά να δώσω στην κοινωνία μας έναν ουσιαστικό Άνθρωπο! Αυτό νομίζω είναι το πιο σημαντικό, να διδάξουμε στα παιδιά μας πώς να είναι Άνθρωποι...!!! Εμείς δυστυχώς κάπου στην πορεία το χάσαμε ή ίσως δεν το κατακτήσαμε και ποτέ! Πέσαμε λαβωμένα θύματα των καιρών, με αστραφτερά ρούχα και πανάκριβα αυτοκίνητα αλλά κατα βάθος λαβωμένα!!! Χάσαμε την ουσία μας... Για εμάς τα φετινά Χριστούγεννα θα έχουν πραγματική σημασία!!! Δεν χάνομαι, κάπου ανάμεσα στην όμορφη τρέλα της καθημερινότητά μου, έδωσα υπόσχεση πως τα Χριστούγεννα θα γεμίσουν με χαμόγελο το σπίτι μας, κόντρα στην πραγματική τρέλα των ημερών που ζούμε!!!

Καλό Σαββατοκύριακο, καλό μήνα και καλές δημιουργίες σε όλους!!!



Υ.Γ Καλή δύναμη και κουράγιο σε όσους τα έχουν ανάγκη!!!!

CONVERSATION

17 Σχολια:

  1. Κοριτσάκι μου καλό, πόσο σε καταλαβαίνω.
    Κι εγώ στο πρόσωπο της Ευγενίας μας, βλέπω τα παιδιά που χάνονται και κλαίω.
    Κάνουμε όλοι ότι μπορούμε, αλλά αν δεν αποφασίσουν οι δυνατοί του κόσμου να σταματήσουν το κακό, δεν ξέρω πού θα καταλήξουμε.
    Πιστεύω στο Θεό κι ελπίζω στα θαύματα.
    Πολλά φιλιά σε όλους σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα Κική μου!!!όλοι το ίδιο αισθανόμαστε....ο άνθρωπος δυστυχώς άπλωσε πολύ το χέρι του....έγινε αχόρταγος...και ο Θεός ανέβηκε ψηλά...πολύ ψηλά....εμείς όμως θα συνεχίσουμε να μεγαλώνουμε τα παιδιά μας με τις αξίες και τις παραδόσεις που μεγάλωσαν εμάς....να βοηθάμε όπως μπορούμε...και δεν το βάζουμε κάτω...
    φιλιά καλή μου....καλό σαββατοκύριακο να έχεις με τους άντρες σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χάσαμε την ουσία - όπως πολύ σωστά είπες.. απομακρυνθήκαμε απ' τον Θεό, μας τράβηξε η ύλη.. πως λοιπόν να μην φτάσουμε εδώ που είμαστε;..
    Ας κάνουμε μια καινούργια αρχή από τούτες τις γιορτές κι ας υψώσουμε λίγο την ψυχή μας .. ας την πάρουμε απ' το χώμα και την λάσπη .. ας προσφέρουμε με αγάπη και τότε τούτος ο κόσμος θα γίνει πιο φωτεινός!
    Καλές γιορτές Κική μου :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλημέρα Κική μου. Πολύ συγκινήθηκα με τα όσα γράφεις. Πονάω και εγώ με όσα γίνονται γύρω μας. Ας προσπαθήσουμε να κάνουμε λίγο καλύτερο τον κόσμο που θα παραδώσουμε στα παιδιά μας.
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Nα είσαι πάντα καλά!
    Αυτά είναι τα ομορφότερα διδάγματα στα παιδιά σας!
    Μακάρι όλα να ήταν..αλλιώς.......
    Καλές γιορτές, με την προσευχή μας στραμμένη σ΄αυτούς τους ξεριζωμένους ανθρώπους.

    https://www.youtube.com/watch?v=x6yKzDVJhSY

    Κι όμως ο Χριστός μας θα....ξανακατέβει....όπως κάθε Δεκέμβρη....
    φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σε διάβαζα τα ξημερώματα από το κινητό μου... Ναι μεν με άγγιξαν όλα όσα έγραψες, αλλά δεν ένιωσα κανένα ψυχοπλάκωμα... Το μόνο που ευχόμουν ήταν να υπήρχαν περισσότεροι άνθρωποι με τη δική σου ποιότητα... Αν κάναμε όλοι το ελάχιστο που μπορούμε και φροντίζαμε αυτό να το "ταΐσουμε" και στις παιδικές ψυχούλες που υπάρχουν γύρω μας, τότε αυτός ο κόσμος θα ήταν πολύ καλύτερος! Θα υπήρχε αγάπη διάχυτη και όχι συμφέροντα...
    Φιλί γλυκό, κούκλα μου! Να χαίρεσαι τα καμάρια σου!
    ΣΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Συγκινητικό, τρυφερό, γεμάτο αγάπη, το μήνυμά σου, Κικίτσα!!!! Έτσι θα έπρεπε να σκέφτονται και να πράττουν όλοι, σ'αυτούς τους δύσκολους καιρούς που περνάμε.
    Να χαίρεσαι τα αγοράκια σου και εύγε σου, πάνω απ'όλα γι αυτό που γράφεις..."να διδάξουμε στα παιδιά μας πώς να είναι 'Ανθρωποι"!!!
    Φιλάκια πολλά και καλό μήνα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κική, τα ίδια σκέφτομαι κι εγώ, αλλά προσπαθώ να μην με πάρει από κάτω, γι'αυτό και δημιουργώ ό,τι μπορώ και όσα μπορώ τα χαρίζω σε μπαζάρ με φιλανθρωπικούς σκοπούς. Ευτυχώς υπάρχουν "ανάσες" ανθρωπιάς μέσα μας ακόμα και σε όλες τις πόλεις υπάρχουν άνθρωποι που συγκεντρώνουν είδη πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες, στα σχολεία, σε σωματεία, παντού!Το ακόμα πιο αξιέπαινο είναι το πόσοι άνθρωποι ανταποκρίνονται στο κάλεσμά τους όπως κάνατε κι εσείς! Να χαίρεσαι τα αγγελούδια σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Είστε αξιέπαινοι για όσα κένετε και μάλιστα με τόση πολλή αγάπη, όπως αξιέπαινοι είναι κι όλοι αυτοί που διοργανώνουν τέτοιες πρωτοβουλίες. Τα θέμα είναι ότι ώρες ώρες νιώθω ότι παλεύουμε με μια Λέρναία Ύδρα που όλο βγάζει κεφάλια καινούρια... Κάθε χρόνος και χειρότερα, καθε χρόνος και περισσότερος πόνος και φόβος.
    Μακάρι να μπορέσουμε λίγο να νιώσουμε τις γιορτές κι εμείς και τα παιδιά μας χωρίς άλλα τραγικά γεγονότα.
    Σας φιλώ γλυκά όλους!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. καλήμερα Κική ...πολύ όμορφη ,τρυφερή και συγκινητική ανάρτηση ...να χαιρεσαι τα παιδάκια σου ...
    καλό Σαββατοκυριακο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κάπου εδώ τα δάκρυα τρέχουνε γιατί Κική μου αυτή είναι η αλήθεια που είναι ίσως και ακόμα χειρότερα . Οσο και όπως μπορεί ο καθένας μας να είμαστε κοντά σε όσους έχουν πραγματική ανάγκη . Μακάρι να μπορέσουμε να νιώσουμε λίγο τις γιορτές με τόσο αίμα και θάνατο παντου/
    .Κικίτσα μου να χαίρεστε τα αγγελούδια σας και πράγματι είναι το πιο σπουδαίο και αληθινό που έχεις !! Σε φιλώ με την αγάπη μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Όμορφη ανάρτηση
    Φιλάκια ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Να χαίρεσαι τους Αγγέλους σου, κορίτσι μου και να είσαι βέβαιη πως με τέτοια παραδείγματα, σίγουρα θα δώσεις στην κοινωνία Ανθρώπους! Συγχαρητήρια σε όλους σας για την τόσο ωραία κίνηση...
    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ότι δώσεις Κική μου στα παιδάκια σου να είσαι σίγουρη οτι θα πιάσει τόπο και όταν μεγαλώσουν θα το ανταποδώσουν στο πολλαπλάσιο. Φέτος πολλά πράγματα είναι διαφορετικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Το μόνο που έχω να πω, Κική μου, είναι ένα μεγάλο μπράβο γι΄αυτό που κάνατε! Κατά τα άλλα, σε καταλαβαίνω πλήρως...
    Να χαίρεσαι τα παιδάκια σου!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αχ βρε κοριτσάκι μου, πόσο σ'αγαπώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Τι ευαίσθητη ανάρτηση Κική μου! Να χαίρεσαι τα παιδάκια σου! Καλές γιορτές να έχουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υour comments make me happy!!