Και συνεχίζουμε!!!!


Πώς να καθίσω με σταυρωμένα τα χέρια όταν τα Χριστούγεννα πλησιάζουν; Όλα τα προηγούμενα χρόνια καταπιανόμουν με διάφορα, έφτιαχνα τα καλούδια μου τόσο για το σπίτι, για τους αγαπημένους μου, όσο και για τα μαθητούδια μου στο σχολείο. Ετοίμαζα δωράκια καρτούλες, διακοσμητικά... Υπήρχε και άπλετος χρόνος, η φαντασία οργίαζε και στο τέλος  τα περισσότερα απ' όσα γύριζαν στο μυαλό μου κατάφερνα και τα έκανα πράξη!!! Τώρα πια, έχει μείνει η φαντασία να οργιάζει ενώ ο χρόνος που τρέχει, δεν αφήνει και πολλά περιθώρια για παιχνίδια και κατασκευές!!!
Η αλήθεια είναι πως όσα κατάφερα να φτιάξω, είχα για συντροφιά την καλύτερη παρέα, τον μικρό μου μαστροχαλαστή. Βάζαμε τα μεσημέρια για ύπνο τον Φωτεινούλη κι εμείς στρώναμε τους πηλούς και τα χαρτιά στην κουζίνα!!! Φυσικά θα ήταν περιττό να πω πως η σκούπα ξετρύπωνε για μέρες πηλούς αλλά δεν πειράζει περάσαμε υπέροχα τα δυο μας δημιουργώντας και ας είχαμε περισσότερες από τις αναμενόμενες απώλειες!!!
Για αρχή είχαμε φτιάξει πολλά μανιτάρια, ο Βασίλης " έφτιαχνε" τους κορμούς κι εγώ τα καπελάκια! Φτιάξαμε αρκετά η αλήθεια, με αποτέλεσμα στο τέλος να μην ξέρω τι να τα πρώτο κάνω, ένα στρουμφοχωριό ίσως; Νομίζω πως αυτή η ιδέα θα ικανοποιούσε στο έπακρο τον Βασιλάκο, χα χα χα!!!


Αντί για στρουμφοχωριό ωστόσο διάλεξα να φτιάξω μια σύνθεση που πλέον στολίζει το τραπέζι της κουζίνας! Για βάση χρησιμοποίησα κορμούς δέντρου, που τους είχα να περιμένουν πολύ πολύ καιρό μέχρι να σκεφτώ κάτι να τους κάνω και να που τελικά έφτασε η ώρα για κάτι πολύ καλό!!!


Οι επόμενες μέρες μας βρήκαν να καταπιανόμαστε με το γεμάτο λιχουδιές χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο!!! Ο Βασίλης διάλεξε τα χαρτιά, ο Φώτης μασούλησε, τσαλάκωσε και έσκισε μερικά και όσα σώσαμε να κάναμε χωνάκια και τα γεμίσαμε νοστιμιές, όπως με λαχτάρα λέει ο Βασίλης!!!



Πλέον αναγνωρίζουμε αρκετούς αριθμούς και όπου τους βλέπουμε τους φωνάζουμε δυνατά, είναι το αγαπημένο μας παιχνίδι καιρό τώρα! Οπότε ήταν μια καλή ευκαιρία για λίγο παιχνίδισμα ακόμα, εγώ έγραφα στα καρτελάκια τους αριθμούς, εκείνος τους φώναζε έναν έναν  και ο αδερφός του χτυπούσε παλαμάκια με τα χεράκια του σε κάθε δικό μου μπράβο!!!! Είναι στιγμές που τα καταφέρνουμε και γινόμαστε μια ομάδα δυνατή!!! Πόσο περήφανη μπορεί να νιώθω άραγε; 




Όσο για τις λιχουδιές του ημερολογίου μας, η συμφωνία ορίζει πως ο μικρός μου λιχούδης θα τις δικαιούται εφόσον όοοολες οι πράξεις της ημέρας θα είναι καλές.. διαφορετικά τα ξωτικά των μανιταριών θα γεμίζουν τις κοιλίτσες τους, γελώντας πονηρά!!! Δεν ξέρω πόσο θα κρατήσει αυτή η "μαγεία " της απίστευτης υπακοής προκειμένου να κερδίσει μια τόσο δα μικρή καραμελίτσα, εμένα πάντως η ιδέα για την ώρα  με εξυπηρετεί...!!!


Άλλη  μια γεμάτη εβδομάδα τελείωσε, έχουμε μπροστά μας ένα ολόκληρο Σαββατοκύριακο να περάσουμε δημιουργικά με κάθε τρόπο, να υποδεχτούμε τα Χριστούγεννα πληθωρικά, έτσι ακριβώς όπως τους αξίζουν!!! 






CONVERSATION

18 Σχολια:

  1. Ακου να δεις! Βρε να μην έχω μερικά τέτοια ξωτικα τόσα χρόνια να μου γίνονται παναγίτσες; Χα,χα! Ιδέα για μαμαδο-βραβείο είναι αυτή!!
    Παραμυθένιο το σκηνικό που φτιάξατε μικροί και μεγάλοι με τα έργα των χεριών σας!
    Πολλά γιορτινά φιλιά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χα χα χα!!! Πιάνει αλλά δεν ξέρω για πόσο...!!! Δοκίμασε το και τώρα Νικούλα μου, δεν χάνεις τίποτα!!! Πολλά γιορτινά φιλιά κι από εμας!!!

      Διαγραφή
  2. Υπέροχες οι δημιουργίες σου!!! Φιλάκια πολλά και καλό Σαββατοκύριακο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σπυριδούλα μου σ'ευχαριστώ πολύ!!! Φιλιά πολλά και καλή εβδομάδα!!!

      Διαγραφή
  3. Αχαχαχα! Τί όμορφα που περνάτε, βρε ομαδάρα!!! Αχτύπητοι είστε! Σας έχω ήδη κάνει εικόνα!!
    ;-)
    (Απόλαυσε τις στιγμές της υπακοής γιατί -χωρίς να θέλω να σου κόψω τα φτερά!- δεν νομίζω να κρατάνε για πολύ!) ho! ho! ho!
    Η μανιταρο-κορμο-κατασκευή σας είναι ΑΠΙΘΑΝΗ και ταιριάζει και με το header του blog σου! χαχα! Μπράβο, κορίτσι μου! (Να μεταφέρεις και το μερίδιο των "μπράβο" και στον βοηθό σου, ναι?!)
    ΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ πολλά-πολλά και να περνάτε πάντα τόσο όμορφα, κούκλα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ομαδάρα δεν θα πεις τίποτα!!! Χα χα χα!!! Γι' αυτές τις στιγμές της υπακοής μιλάμε όλοι μέρα και φοβάμαι πως στο τέλος θα τις ματιάσουμε!!! Χι χι χι!!
      Φιλιά πολλά κι από εμάς χαρούμενό μας πλάσμα!!!

      Διαγραφή
  4. Γλυκιά μου ομάδα, ερχομαστε κι εμείς, η Ευγενία κι εγώ.
    Θα σας βοηθήσουμε σίγουρα .
    Φιλακια πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σας πεεριμένουμε γιαγιά και εγγονή!!! Θα περάσουμε τέλεια φυσικά!!! Φιλιά πολλά πολλά!!!

      Διαγραφή
  5. Ανώνυμος5/12/15

    Με τέτοιο προπονητή ειναι δυνατόν η ομάδα να αποτύχει?Φιλιά πολλά από Κέρκυρα γλυκια κυρία Εύγε με τα 'ΣΤΟΛΊΔΙΑ"σου,να τα χαίρεσαι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κοριτσάρα μου όμορφη!!! Αγάπες μουυυυ!!! Πόσο μου έλειψαν αυτά τα Κερκυραϊκά φιλιά!!! Φιλιά στα στολίδια σου επίσης Μαράκι μου γλυκό!!!

      Διαγραφή
  6. Πετάει η ομάδα!!! Προτείνω αρχηγό τον Φωτεινούλη! Όλοι ξέρουμε τι χρήσιμα είναι τα παλαμάκια σε στιγμές δημιουργίας!!! Και ο Βασίλης μπορεί ωραιότατα να χριστεί Αρχιτεχνίτης! Έχει ιδιαίτερη βαρύτητα ο τίτλος. Όσο για σένα, απίστευτη μανούλα, βοηθός και πολύ σου είναι!!!!
    Φέρνω στο μυαλό μου τις σκηνές και συγκινούμαι....
    Σας φιλώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Φωτεινούλης θα είναι σίγουρα αρχηγός, έχει το ύφος...!!! Ο Βασίλης είναι αρχημάστορας όντως και όσο για μένα καλά τα λες Φιλιά μου....Χα χα χα!!! Χαίρομαι που καταφέρνω και σε συγκινώ!!! Φιλιά πολλά κι από εμένα!!!

      Διαγραφή
  7. Καλή συνέχεια στις δημιουργίες σας! Μου άρεσε πολύ αυτό με τις καλές πράξεις, θεωρώ ότι είναι ένα παραμυθένιο κίνητρο για τα παιδιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ πολύ Δεσποινάκι μου!!! Όσο για τα κίνητρα,τα παιδιά πάντα τα χρειάζονται!!!

      Διαγραφή
  8. με τέτοιους βοηθούς μόνο αριστουργήματα θα μπορούσαν να γίνουν!
    πέτα κανένα μανιτάρι (που έγιναν τόσο όμορφα) κι από δω.. βλέπεις τ' αστροπελέκια έχουν περάσει προ πολλού την ηλικία που θα βοηθούσαν σε τέτοιου είδους δραστηριότητες και μόνη μου.. δεν.. χαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όσα μανιταράκια θέλεις Τζινάκι μου!!! Νομίζω πως κι εγώ με άλλη όρεξη θα φτιάχνω πράγματα σε λίγα χρόνια!!! Καλές δημιουργίες σου εύχομαι, φιλιά πολλά!!!

      Διαγραφή
  9. Το χωριουδάκι είναι ειλικρινά πανέμορφο! νομίζω ότι τα παιδιά σε γεμίζουν έμπνευση και φτιάχνεται φοβερά πράγματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υour comments make me happy!!