Αγαπάμε τις τρούφες

Και πάνω που είπαμε πως άνοιξε ο καιρός, πως υποδεχτήκαμε και επίσημα πια την άνοιξη, πως ήρθε επιτέλους η ώρα να ντυθούμε με τα χρώματα της και να απολαύσουμε βόλτες, πάρκο, παιχνίδι, φίλους και όλα αυτά τα ωραία που μας έλειψαν και τα στερούμαστε καιρό τώρα, να που έξω και πάλι βρέχει και το κρύο είναι αρκετό για να μας κάνει να αποζητούμε τα χοντρά μας μπουφάν και γιατί όχι και τα σκουφάκια μας!!! Δεν το κρύβω πως δεν είμαι παιδί της βροχής και η μελαγχολία δεν ταιριάζει με την ιδιοσυγκρασία μου, ίσως τελικά να τα σιχαίνομαι και τα δύο γι' αυτό και αυτές οι μουντές μέρες για μένα είναι οι χειρότερες!!!
Ως συνήθως είμαι στο πόδι από νωρίς, έχω συνηθίσει πια να καλημερίζω την αυγή κάνοντας διάφορες σημαντικές δουλειές πριν ξυπνήσουν τα αγόρια και  με πάρουν κυριολεκτικά εργολαβία!!! Σήμερα όμως ήταν μια άλλη μέρα, παρ' όλο που το μάτι μου άνοιξε από τις 6:00 το πρωί δυσκολεύτηκα να αποχωριστώ το κρεβάτι μου και τη ζεστή ανασούλα του Φωτουλίνη! Είπα να το παρακάνω λοιπόν και έμεινα να απολαμβάνω τις τρυφερές  στιγμές που μόνο ένα μωράκι μπορεί να σου χαρίσει καθώς ακουμπάει το στρουμπουλό του μουτράκι στο μάγουλό σου!!! Θα ήμουν τρελή αν σηκωνόμουν και κάπως έτσι τελικά αποκοιμήθηκα στο πλευρό του μωρού μου! Μέχρι που με ξύπνησαν οι αγκαλιές και οι καλημέρες του Βασιλάκου μου, ενώ ο μικρούλης μας βρισκόταν ήδη στην αγκαλιά του μπαμπά του και μου χαμογελούσε με νόημα!!! Ναι μικρό μου, τα κατάφερες υπέροχα και χάρη σε εσένα η μαμά απόλαυσε λίγη ώρα ύπνου κι ας έμειναν πίσω το σίδερο και το μαγείρεμα, άλλωστε αυτές είναι δουλειές που δεν τελειώνουν δυστυχώς ποτέ!
Η διάθεση λοιπόν βρισκόταν στο ζενίθ, βάλαμε δυνατά τη μουσική και μαζευτήκαμε όλοι στην κουζίνα για πρωινό, πρωινό για δυνατούς σούπερ ήρωες, που λέει και ο Βασιλάκος, μόνο που σήμερα ο σούπερ ήρωας ήθελε να φάει εκτός από το δυνατό πρωινό του και μερικά "μπλε στρουμφάκια"!!! Όχι σε καμία περίπτωση ο Δρακουμέλ δεν είναι σούπερ ήρωας και επίσης ποτέ ο Βασιλάκος δεν θα ήθελε ούτε κατα διάνοια να φάει τα στρουμφάκια και για να σας λύσω όλες τις απορίες,  μπλε είναι το αγαπημένο μας χρώμα και φυσικά όταν λέμε στρουμφάκια εννοούμε πάντα τα τρουφάκια!!! Λατρεύουμε τις τρούφες από τον πιο μικρό μέχρι τον πιο μεγάλο, μόνο που αυτή τη φορά το πρόγραμμα μας δεν συμπεριλάμβανε τα στρουμφάκια!!! Στην αρχή δεν έδωσα σημασία, είπα θα το ξεχάσει αλλά όσο περνούσε ή ώρα μεγάλωνε η επιθυμία και η όρεξή του για μπλε στρουμφάκια, οπότε δεν είχα και πολλές επιλογές...!!!!


Είμαι κι εγώ λιγάκι " τραβάτε με κι ας κλαίω" ήταν και ο καιρός που μια άνοιγε και μία συννέφιαζε, σκέφτηκα λοιπόν πως ο μικρός μου ήρωας χωρίς να το θέλει φρόντισε με την επιθυμία του να γεμίσει χρώμα, αρώματα και γεύσεις στο σπίτι, γιατί να του χαλάσω τόσο υπέροχο χατίρι; Έμεινα λοιπόν στην κουζίνα και έτσι όπως ήμουν εντελώς εκτός προγράμματος, η διάθεσή μου ανέβηκε ακόμα περισσότερο, τους άκουγα να γελούν, να παίζουν τους ινδιάνους, να γεμίζουν το χώρο με χαρούμενες φωνές και ήταν λες και φώτισαν όλα τελικά γύρω μου! Σιγά που θα αφήσω ένα σύννεφο να μου χαλάσει τη μέρα... Τα υλικά απλώθηκαν στον πάγκο, η συνταγή χιλιοδοκιμασμένη και φυσικά πετυχημένη και για να το κάνω λίγο πιο ανοιξιάτικο το αποτέλεσμα αποφάσισα τα στρουμφάκια μου αυτή τη φορά να μην είναι όλα μπλε!!!


Για τα τρουφάκια χρειάστηκα:

  • 1 ζαχαρούχο γάλα
  •  50 γρ. βούτυρο
  • 100 γρ. μπισκότα τύπου  πτι μπερ
  •  50  γρ μποσκότα oreo
  • 150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σε κομματάκια
                                                                    Για την επικάλυψη
  • τρούφες μπλε και κόκκινες ή όποιο χρώμα θέλετε 
  • καρύδια τριμμένα ( τους πάει πολύ το καρύδι )
Μπορείτε αν θέλετε επίσης να χρησιμοποίησετε, άχνη, κακάο ή ινδοκάρυδο.


---- Εκτέλεση ---

  • Αδειάζουμε το ζαχαρούχο σε μία κατσαρόλα μικρή και ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά 
  • Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε  μέχρι να λιώσει  και να ομογενοποιηθεί με το ζαχαρούχο.
  • Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε στο κατσαρολάκι την κουβερτούρα  και ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει.
  • Στο multi ρίχνουμε τα μισά μπισκότα, λίγα λίγα   και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν σκόνη. 
  • Προσθέτουμε τα μπισκότα στο μείγμα της σοκολάτας και ανακατεύουμε.
  • Αφήνουμε λίγο στην άκρη για 5 λεπτά και προσθέτουμε τα υπόλοιπα  μπισκότα τα οποία έχουμε σπάσει με τα χέρια.
  • Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και το αδειάζουμε σε ένα μπολ 
  •  σκεπάζουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να παγώσει καλά.
  • Βάζουμε σε διαφορετικά μπολάκια τις τρούφες και τα καρύδια
  • Βγάζουμε το μείγμα από το ψυγείο και πλάθουμε  μπαλάκια στο μέγεθος ενός καρυδιού και το στολίζουμε με τις τρούφες και τα καρύδια.
  • Τέλος όταν όλα τα τρουφάκια είναι έτοιμα τα βάζουμε  στο ψυγείο και τα αφήνουμε μέχρι να σφίξουν ( αν προλάβουν να μείνουν μία ώρα καλά θα είναι...)
Είναι πραγματικά εύκολη συνταγή, είναι η συνταγή της μαμάς και πιθανόν οι περισσότερες από εσάς να την έχετε φτιάξει ήδη. Πεντανόστιμα, σπιτικά και φυσικά όμορφα!!! Ικανοποιεί  τις ξαφνικές επιθυμίες αλλά και τις περίεργες λιγούρες... Έχουμε καιρό μέχρι το καλοκαίρι, δεν χάθηκε ο κόσμος για ένα τόσο δα μικρό στρουμφάκι...!!!

Για μένα η μέρα ξεκίνησε ανορθόδοξα, ωραία ανορθόδοξα όμως! Τίποτα από όσα έπρεπε να γίνουν δεν έγινε και ούτε προβλέπετε να γίνουν, υπάρχει και το αύριο άλλωστε! Σήμερα λέω να μπω στην ομάδα των αγοριών, να χορτάσω παιχνίδι, να κουραστώ από τα γέλια και να εξαντληθώ γιατί θα συμμετέχω κι εγώ αυτή τη φορά στην ανακατωσούρα του σπιτιού!!!
Καλά ξεκινήσαμε και συνεχίζουμε...

Καλή εβδομάδα σε όλους

Φιλιά 






CONVERSATION

34 Σχολια:

  1. Για τα τερτίπια του καιρού θα συμφωνήσω μαζί σου Κική μου... παίζει κρυφτό η Άνοιξη μαζί μας και για μένα αυτό είναι ανυπόφορο αφού λατρεύω τον ήλιο και τις καλές ημέρες. Πολύ εύκολα και με χρώματα που σε ξετρελαίνουν τα τρουφάκια σου τα Pinαρω πάραυτα!!! Φιλάκια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σαν κάτι να ξεκινάει να γίνεται με την άνοιξη Χριστινάκι μου!!! Για να δούμε...!!! Ευχαριστώ πολύ για το pin!!!Σε φιλώ!!!

      Διαγραφή
  2. Που θα πάει... θα μας έρθει αυτή η Άνοιξη και θα ανθίσουμε ολόκληροι! Τα συγκεκριμένα τρουφάκια τα λάτρεψα! Έκανα την ίδια συνταγή χωρίς oreo όμως, οπότε μου έδωσες πολύ ωραία ιδέα! Θα τα δοκιμάσω άμεσα! Η φωτογράφιση καταπληκτική! Πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είμαι σίγουρη πως η προσθήκη των συγκεκριμένων μπισκότων θα σας ξετρελάνει!!! Περιμένω εντυπώσεις!!!Φιλιά πολλά!!!

      Διαγραφή
  3. Κοίτα, εμένα αυτός ο μουντός καιρός πολύ μου αρέσει, αλλά κάνε σαν να μην το διάβασες αυτό! Δεν θέλω να σε συγχύσω!!! χαχα!
    ;-)
    Λοιπόν, αυτά τα στρουμφάκια(!) θα τα σημειώσω και θα δοκιμαστούν το συντομότερο! Όχι πως έχω αμφιβολία για τη γεύση, αλλά λέμε!!!
    ΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ πολλά και ολόγλυκα σαν εσάς, κοριτσάκι μου! Καλό βραδάκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ!!! Αχ!!!Αχ!!! Άκουσε εκεί να σ' αρέσει αυτός ο καιρός!!!Μα παιδί μου, δεν σου πάει καθόλου...!!!Με σύγχυσες τελικά, είχες δεν είχες!!! Μόλις ετοιμάσεις τα στρουμφάκια το πρώτο φάτο στην υγειά μας!!! Φιλιάκια!!!

      Διαγραφή
  4. Καλημέρα και καλή εβδομάδα Κική! Εμένα πάντως η βροχή δεν μου αρέσει και πολύ!! Όσο για τα ...στρουμφάκια... είναι υπέροχα και πεντανόστιμα σίγουρα αν κρίνω από τη συνταγή!
    Καλή συνέχεια Κικίτσα μου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά Κικήτσα μου εσύ είσαι η ειδική, οπότε το μάτι σου κρίνει από τη συνταγή κιόλας!!! Σ' ευχαρτιστώ γλυκιά μου για το σχόλιο!!! Φιλιά πολλά και καλά μαγειρέματα!!!

      Διαγραφή
  5. Φαίνονται λαχταριστά!!Αλλά το ζαχαρούχο γάλα δεν μου αρέσει φαντάζομαι χάνεται μέσα στα υπόλοιπα υλικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεσποινάκι κι εγώ δεν το λατρεύω αλλά στην συγκερκιμένη συντασή όντως χάνεται!!! Δοκίμασέ την, αξίζει!!!

      Διαγραφή
  6. Μια σκέτη γλύκα τα χρωματιστά τρουφάκια σου .Μια συνταγή που θα κρατήσω στα αγαπημένα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι Μαράκι μου, να την κρατήσεις είναι πεντανόστιμα!!! Φιλάκια!!!

      Διαγραφή
  7. πόσο τις λατρεύουμε τις "στρούφες" όπως τις λέει ο μικρός μου....βάζουμε παντού!
    κ φυσικά τα δικά σου τρουφάκια φαντάζομαι θα έγιναν ανάρπαστα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ! Αυτέ οι στρούφες...!!! Χα χα χα!!Τα δικά μου τα στρουφάκια άντεξαν μία μέρα!!!Σύντομα θα τα επαναλάβω σίγουρα!!! Φιλάκια γλυκιά μου!!!

      Διαγραφή
  8. Είναι κάτι παραπάνω από μελιστάλαχτο το πρώτο μέρος της ανάρτησης σου Κική μου γιατί αυτές τις αγκαλίτσες και την ζεστή ανασούλα των μικρών να τη γεύεσαι όσο πιο συχνά μπορείς γιατί είναι τέλεια από κάθε πλευρά !! Οι δουλειές ας περιμένουν λιγάκι !! Οσο και αν μου αρέσουν οι χρωματιστές στρουμφίτσες πιο γλυκιά για μένα είναι η τρυφερή αγκαλίτσα !!
    ΠΟλλά γλυκά φιλιά και καλή εβδομάδα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νικόλ μου, ρουφάω το κάθε δευτερόλεπτο μαζί τους, την κάθε στιγμή, την κάθε τους ανάσα και πάλι μένω "νηστική". Ποτέ δεν μου φτάνει και πάντα θέλω κι άλλο!!! Οι δουλειές δεν τελειώνουν ποτέ πράγματι, τα μωρά μας όμως μεγαλώνουν και όσα ζούμε είναι μόνο για τώρα...!!!Χαίρομαι που κρατάς αυτές τις αράδες του άρθρου... Σε φιλώ!!!

      Διαγραφή
  9. Ο καιρός παίζει με τα νεύρα μας και δε σου κρύβω ότι με μελαγχολεί. Ωστόσο η συνταγή σου είναι τόσο πολύχρωμη και φαίνεται τόσο νόστιμη που την έβαλα στο πίντερεστ, ώστε μόλις ανέβει λίγο η διάθεση να την φτιάξω κι εγώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα περιμένω Δεσποινάκι ποστάρισμα με τα τρουφάκια σου!!!Σε φιλώ γλυκιά μου!!!

      Διαγραφή
  10. αυτα ειναι...και με τρουφα και χωρις, θα τα τιμησω δεοντως. πιν λοιπον :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χα χα χα!!!Να τα τιμήσεις, θα σε αποζημιώσουν...!!! Φιλιά!!!

      Διαγραφή
  11. What a wonderful recipe, thank you for sharing.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ο καιρός είναι κάπως, κι εγώ αναγκάστηκα να βάλω ξανά σκουφί το Σ/Κ! Πού θα πάει, όμως, θα στρώσει.
    Σε ευχαριστούμε πολύ για τη συνταγή, την κρατώ! Τα τρουφάκια σου δείχνουν λαχταριστά!
    Καλή εβδομάδα να έχετε, όμορφη και χαρούμενη!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομίζω ότι πήρε να στρώνει Έλη μου, για να δούμε όμως!!! Καλό μήνα γλυκιά μου και καλή επιτυχία με τα τρουφάκια!!! Φιλιά!!!

      Διαγραφή
  13. Κική δεν πίστευα ότι είναι τόσο εύκολο τελικά να φτιάξεις στρουμφάκια (μου επιτρέπεις να τα λέω κι εγώ έτσι; Πολύ μου άρεσε!)
    Θα το δοκιμάσω οπωσδήποτε! Ίσως να τα έχω και σαν κέρασμα στο μαιευτήριο;;; Χμμμ.. Χμμμ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρθούλα μου είναι τέλεια ιδέα για κέρασμα, εύκολακαι πεντανόστιμα!!! Με το καλό να τα ετοιμάσεις όλα γλυκιά μου!!! Καλό μήνα!!!

      Διαγραφή
  14. Μπλε στρουμφο-τρουφάκια νοστιμότατα! Αφήνω τα άλλα για να φάει και κανένας άλλος! Γεια στα χέρια σου Κική μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Πεντανόστιμα θα είναι τα "στρουμφάκια", Κική μου... δικαιολογημένα τα απαίτησαν οι μικροί σου ήρωες! Μακάρι να είχα κι' εγώ μερικά τώρα!!!
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε προσκαλώ ανοιχτά λοιπόν Φιλία μου για καφεδάκι και πολλά πολλά στρουμφάκια για φάγωμα!!!Σε φιλώ!!!

      Διαγραφή
  16. Λέω να δοκιμάσω τα... στρουμφάκια σου, παλιότερα που είχα φτιάξει είχάν βγει... πετραδάκια!
    Ωραίες οι γλυκές πρωινές στιγμές, σου εύχομαι πάντα να έχεις χρόνο γι αυτές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να τα δοκιμάσεις είναι νόστιμα και δύσκολα θα σου βγουν πετραδάκια!!! Ευχαριστώ πολύ για την ωραία ευχή!!!Φιλιά !!!

      Διαγραφή
  17. Πόσο 'ομορφα!!! Όσο για την νοστιμιά μπορώ να την φανταστώ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να τα δοκιμάσεις για να μην μείνεις μόνο στη φαντασία!!!Φιλάκια πολλά!!!

      Διαγραφή

Υour comments make me happy!!