Φοράμε τα ανοιξιάτικά μας!!!


 Ο καιρός μας έκανε τη χάρη!!! 'Οσο πάει ζεσταίνει όλο και περισσότερο, φυσικά τα μυαλά μας έχουν αρχίσει και παίρνουν αέρα, θέλουμε τις βόλτες μας, τα παιχνίδια μας αλλά και τις ανοιξιάτικες δουλειές στο σπίτι, τις καινούριες πασχαλινές διακοσμητικές ιδέες,  το ανοιξιάτικο στήσιμο του μπαλκονιού, την κηπουρική μας γιατί χωρίς λουλούδια στις γλάστρες πώς θα καταλάβουμε άνοιξη και τέλος πάντων τα θέλουμε όλα...!!! Η διάθεσή μας όλο και ανεβαίνει και νομίζω πως όσο πλησιάζει το καλοκαιράκι θα απολαμβάνουμε όλο και πιο όμορφα, πιο καινούργια πράγματα παρέα με τα αγόρια!!!


Τις προηγούμενες μέρες επικρατούσε ένας μικρός πανικός στο σπίτι  μας, από την εγκυμοσύνη του Φωτεινούλη μου, μου είχε μπει στο μυαλό να βάψω το σπίτι, έτσι για φρεσκάρισμα μιας και το προσέχουμε σαν τα μάτια μας και φυσικά το τσιγάρο απαγορεύεται δια ροπάλου... Αλλά μια η γέννα, μετά το βρεφάκι που έπρεπε να μεγαλώσει, οι ιώσεις που μας κατσικώθηκαν για τα καλά, ο καιρός που είχε τα χάλια του και το βάψιμο έπαιρνε συνεχώς αναβολή!!! Μέχρι που την προηγούμενη εβδομάδα πήραμε μια μεγάλη ανάσα και κάναμε το μεγάλο βήμα και λέω μεγάλο βήμα γιατί το να βάψεις ολόκληρο σπίτι από την αρχή τελικά δεν είναι και λίγο πράγμα... Κουραστήκαμε η αλήθεια πολύ, βγήκαμε και λίγο από τη σειρά μας αλλά όταν όλα μπήκαν στη θέση τους, καθαρά και αστραφτερά ήταν λες και η άνοιξη μας έκανε ποδαρικό!!! Ο αέρας ανανεώθηκε για τα καλά, η αίσθηση του πεντακάθαρου με γέμισε με φρέσκες ιδέες και νομίζω πως μέχρι το Πάσχα θα έχω καταφέρει να  πραγματοποιήσω τις περισσότερες από αυτές! Η αρχή πάντως έγινε και οι κλιματσίδες από τον αμπελώνα μας δεν πήγαν χαμένες φέτος. 


Ανέθεσα λοιπόν στον μπαμπά μου, να μου διαλέξει πολλές και μακριές κλιματσίδες για να τις κάνω ένα μεγάλο στεφάνι, φυσικά δεν χρειάστηκε να κουραστώ καθόλου μιας και το στεφάνι έφτασε έτοιμο πλεγμένο στην πόρτα μου και το μόνο που είχα να κάνω ήταν να το διακοσμήσω. Στην αρχή είχα σκεφτεί να το στολίσω με αποξηραμένα τριαντάφυλλα αλλά το αποτέλεσμα δεν μου άρεσε καθόλου, νομίζω πως ήταν πολύ μουντό και δεν ταίριαζε  ούτε με την εποχή αλλά ούτε και με τη διάθεσή μου. Έτσι κατέφυγα σε άλλη λύση. Τα ψεύτικα λουλούδια μπορεί να μην συγκρίνονται ούτε κατά διάνοια με τα αληθινά, στην προκειμένη περίπτωση όμως έχω την εντύπωση πως ταίριαξαν απόλυτα!







 Διάλεξα λοιπόν διάφορα λουλουδάκια στις αποχρώσεις του ροζ και του πράσινου και έφτιαξα μια σύνθεση την οποία έδεσα στο στεφάνι μου, σκέφτηκα πως θα ήταν καλύτερο να τα δέσω παρά να τα κολλήσω ώστε να διακοσμώ το στεφανάκι μου κάθε φορά διαφορετικά σύμφωνα με την εποχή που θα διανύουμε. Στη συνέχεια πέρασα το στεφάνι με ένα σχοινί από το κουρτινόξυλο και το κρέμασα στην κουρτίνα της κουζίνας!!! Τώρα πια δεσπόζει εκεί και γέμισε τον χώρο με χρώματα και την αίσθηση πως η άνοιξη είναι εδώ. Φυσικά από το πλάνο δεν θα μπορούσε να λείπει τα αγαπημένο μας πλέον σνακ, το οποίο έτυχε να ψήνεται την ημέρα που καταπιάστηκα με το στεφάνι οπότε είπα να ολοκληρώσω την ανάρτηση μου γεμίζοντας την και αρώματα μιας και σε αυτό τον τομέα τα λουλούδια από το στεφάνι μου υστερούν!!!

Κέικ με εσπεριδοειδή και ρόδι





ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ

  • 450 γρ. βούτυρο αγελαδινό
  • 200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 200 γρ ζάχαρη καστανή
  • 2 βανίλιες
  • 6 αβγά
  • 1 ποτήρι φρέσκο χυμό εσπειδοειδών ( λεμόνι, πορτοκάλι, λάιμ, εγώ πρόσθεσα και  ρόδι)
  • 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • Ξύσμα από 3 λεμόνια 
  • Ξύσμα από 3 λάιμ 
  • Ξύσμα από 3 πορτοκάλια
  • 5 γρ. αλάτι 
  • 1κ.γ κονιάκ
  • 1κ.γ κανέλα
  • 1/2 κ.γ γαρύφαλλο
  • λίγο μοσχοκάρυδο

Για το γλάσο

  • 200 γρ. ζάχαρη άχνη 
  • Χυμό από 1 λάιμ 
  • ρόδια για γαρνιτούρα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ


  • Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ τη μαργαρίνη με 25% βούτυρο, μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν για 5 – 10 λεπτά περίπου .
  • Προσθέτουμε ένα – ένα τα αβγά,  τη βανίλια, το χυμό και το κονιάκ και  συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι το μείγμα μας να ομογενοποιηθεί. 
  • Προσθέτουμε το ξύσμα από τα εσπεριδοειδή και χαμηλώνουμε ταχύτητα. 
  • Τέλος, προσθέτουμε σιγά – σιγά στον κάδο το αλεύρι, το αλάτι, το γαρύφαλλο, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο.
  • Συνεχίζουμε να χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθεί η ζύμη.
Βάζουμε στη φόρμα ( εγώ έχω σιλικόνης οπότε δεν χρειάζεται λάδωμα και αλεύρωμα) και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 45 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο.
Γλάσο

Φτιάχνουμε το γλάσο χτυπώντας το χυμό από το λάιμ με τη ζάχαρη άχνη στο multi
και περιχύνουμε το κέικ μας μόλις κρυώσει.




Είναι πολύ νόστιμο και πολύ πολύ αφράτο κέικ, εγώ το συνόδευσα με έναν σούπερ αντιοξειδωτικό χυμό από λεμόνι, γκρέιπ φρουτ, ρόδι και πορτοκάλι. Είπα να φέρω ισορροπία στις προσλαμβανόμενες θερμίδες...!!! Με πολλές ή λίγες θερμίδες το κέικ μας εξαφανίστηκε σε δύο μέρες, οπότε σας το συνιστώ!!!


Την αρχή την έκανα και λέω να συνεχίσω με κάτι πιο πασχαλινό. Δεσμεύομαι λοιπόν για σύντομη ολόφρεσκια ανάρτηση, μέχρι τότε να περνάτε τέλεια!!!

Φιλιά 





CONVERSATION

30 Σχολια:

  1. Φρέσκος αέρας ανοιξιάτικος έφτασε ως εδώ! Τι ωραιο στεφάνι και τι λαχταριστό κέικ!
    Ο καιρος μας ξεμυαλίζει και κάποιοι απαιτούν να βγουν τα καλοκαιρινα και δεν έχουν και νου για διαβασμα πλέον... αχ,τι να κανουμε;
    Τουλάχιστον αυτός ο ήλιος μας φτιάχνει τη διάθεση!!
    Φιλάκια σε όλα τα μαγουλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α! Νικούλα μου, πάει τώρα το μυαλό για διάβασμα!!! Τώρα ήρθε ο καιρός για έξω, για παιχνίδι, ανεμελιά, καλοκαιράκι!!! Τους καταλαβαίνω...!!!! Φιλάκια κι εσύ αγάπη μου, σε όλα τα μαγουλάκια!!!

      Διαγραφή
  2. Αχ! Μέχρι εδώ έφτασε αυτή η αύρα ανανέωσης με το βάψιμο!
    (Μα δεν είναι εκπληκτικό το πόσο πιο... ανάλαφρος νιώθεις μετά από ένα βάψιμο ολόκληρου του σπιτιού? Ναι, θα κουραστείς, μα στο τέλος όλα λάμπουν!)
    Το στεφανάκι δεν το συζητώ καν: Είναι όνειρο! Σούπερ Ανοιξιάτικο!
    Και εννοείται πως θα αποθηκεύσω τη συνταγή για το κέικ! Εντάξει, ίσως χωρίς το γλάσο!
    ;-) χαχαχα!
    ΣΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ πολλά σε όλους σας, κούκλα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι μικρό μου, ένα βάψιμο στο σπίτι είναι απαραίτητο για να αισθάνεσαι πως μπήκες σε καινούριο και κάνεις μια μικρή νέα αρχή!!! Όλα λάμπουν στην κυριολεξία και εγώ τώρα καμαρώνω...!!! Μέχρι πότε δεν ξέρω...!!! χα χα χα!!! Φιλάκια κοριτσάκι μου!!!

      Διαγραφή
  3. Επανήλθα!
    Το header το είχα ξαναδεί??? Είναι υπέροχο!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σου άρεσε; Είπα να φορέσει και το blog κάτι πιο χρωματιστό!!!

      Διαγραφή
  4. Ωραίο header Κική μου, λουλουδάτο και ανοιξιάτικο! Και το κέικ φαίνεται λαχταριστό! Αγαπώ τα εσπεριδοειδή! φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άνοιξη Μαράκι μέσα κι έξω, στο σπίτι, στο blog, στην καρδιά μας, παντού!!! Το κέικ δοκίμασέ το είναι τέλειο και για τα μικρά!!!Φιλάκια!!

      Διαγραφή
  5. και το σπιτάκι μου χρειάζεται βάψιμο ...( να δουμε ποτε ) Τη ομορφο
    που έγινε το στεφάνι σου ..τελεια ..και το κέικ φαίνεται νόστιμο ..
    καλή συνεχεία ...φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλοκαιράκι πλησιάζει, σε βλέπω να βάφεις κι εσύ..!!!Μια απόφαση είναι!!! Καλή συνέχεια και σε σένα!!!Φιλιά!!!

      Διαγραφή
  6. Μα πόσο ωραίο είναι να έχεις φρεσκοβαμμένο σπίτι Κική μου !!Αέρας αναννέωσης λοιπόν και βλέπω το στεφάνι σου και το θαυμάζω !! Αντιπαθώ πολύ κάθε αποξηραμένο η ψεύτικο λουλούδι , όμως εδώ μου φαίνονται τόσο αληθινά τα λουλούδια που αλλάζω άποψη !!Μοναδικά χρώματα !! Και βέβαια να δοκιμάσουμε το ανοιξιάτικο κέικ σου μια και αγαπάμε τα φρούτα !
    Φιλάκια πολλά Κική μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και ποιος θέλει τα ψέυτικα και τα νεκρά Νικόλ μου; Να όμως που σε κάποιες περιπτώσεις μας βολεύουν και είναι και όμορφα!!! Όσο για το κέικ θα ήταν ότι πρέπει για εκείνες τις όμορφες συναντήσεις που κάνετε με την υπέροχη παρέα σου!!! Φιλιά γλυκιά μου!!!

      Διαγραφή
  7. Αυτοί οι μπαμπάδες μας πως μας κακομαθαίνουν!
    Πολύ όμορφο το στεφάνι σου, Κική και το κέικ φαίνεται πολύ νόστιμο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καμιά φορά λέω πως γι' αυτό τους έχουμε, να μας αγαπούν και να μας κακομαθαίνουν...!!! Καλώς ήρθες Στέλλα!!!

      Διαγραφή
  8. Γέμισα άνοιξη διαβάζοντας την ανάρτησή σου Κική μου!!! Το στεφάνι καταπληκτικό και πολύ πιο πρακτικό μια και δεν θα χαλάσει. Το κέικ σίγουρα πεντανόστιμο και πολύ λαχταριστό με τις όμορφες φωτό σου!!!!
    Φιλιά κι ευχές για ένα όμορφο ΣΚ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και να που η άνοιξη είναι εδώ Κικίτσα μου!! Μέσα μας, γύρω μας!! Φιλιά πολλά γλυκιά μου και καλά μαγειρέματα!!!

      Διαγραφή
  9. Αέρας ανανέωσης!
    έγινε καταπληκτικό το στεφάνι σου!Παλιότερα δεν ήθελα ούτε να τα βλέπω τα ψεύτικα λουλούδια. Έχουν κυκλοφορήσει όμως τώρα τόσο όμορφα που μοιάζουν με αληθινά...μέχρι που αγόρασα 2 μπουκετάκια για το σπίτι!χα,χα!
    όσο για το κεικ...προσπαθω μεχρι το Πάσχα να χάσω κανένα γραμμάριο!θα αρκεστώ στις φωτό στις οποίες φαινεται τοσο μα τοσο λαχταριστο!!!
    φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ! Αυτά τα γραμμάρια, πόσο εύκολα μπαίνουν και δεν λενε να φύγουν μετά!!!Καλή επιτυχία στην προσπάθεια κοριτσάκι μου!!! Φιλιά πολλά!!!

      Διαγραφή
  10. Όλα μυρίζουν Άνοιξη, ακόμα και το blog σου!!! Πολύ ωραίο το στεφάνι, από τα αγαπημένα μου διακοσμητικά. Κέικ με ρόδι; Θα το δοκιμάσω!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εμένα μου αρέσουν τα στεφανάκια!Ομορφαίνουν σε κάθε εποχή το χώρο!!!Το κέικ είναι τέλειο, αξίζει η δοκιμή!!!Φιλιά!!!

      Διαγραφή
  11. Το στεφάνι πανέμορφο, το κέικ λαχταριστό, πανέμορφες εικόνες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Το στεφάνι πανέμορφο, το κέικ λαχταριστό, πανέμορφες εικόνες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Υπέροχη ανάρτηση, γεμάτη ομορφιές! Το στεφάνι έγινε πανέμορφο, τι τέλεια λουλούδια βρήκες!
    Τη συνταγή σου θα την κρατήσω, σε ευχαριστώ!
    Φιλιά πολλά και ανοιξιάτικα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μοιάζουν πολύ με αλήθινά τελικά!!!Φαντάσου πως μετά πήρα και ένα μπουκέτο για το βάζο και δεν σου κρύβω πως τα καμαρώνω!!! Φιλιά πολλά κι από μένα κοριτσάκι μου!!

      Διαγραφή
  14. Εντελώς ανοιξιάτικο το ποστ σου! Τι ομορφιές, από που να ξεκινησω απο το πανεμορφο στεφάνι ή απο το λαχταριστό κέικ? Όσο για το ότι εχουν πάρει τα μυαλά μας αέρα άστο μην το συζητάς, δεν μπορώ να μείνω μέσα με αυτο τον καιρό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πώς να μείνουμε μέσα με τέτοιο υπέροχο ήλιο; Κι όσο σκέφτομαι πως το καλοκαιράκι κοντοζυγώνει τόσο πιο πολύ ξεμυαλίζομαι!!! Φιλιά πολλά καλή μου!!!

      Διαγραφή
  15. Το καλύτερο spring cleaning έκανες Κική μου! Πλήρη ανανέωση και καθαριότητα! Το στεφάνι σου υπέροχο αλλά και το κέικ μοιάζει η τέλεια ανταμοιβή για τους κόπους σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι ωραία που τα γράφεις όλα βρε Κατερινάκι μου!!! Πράγματι το βάψιμο του σπιτιού είναι το καλύτερο spring cleaning και το κεκάκι ήταν η ανταμοιβή μας!!Είσαι τρομερή!!!

      Διαγραφή
  16. Φιλάκια κι από εμένα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υour comments make me happy!!