Χαμογέλα...

"Χαμογέλα, γιατί έτσι θα αλλάξει η μέρα, ο κόσμος θα γίνει πιο όμορφος και η πλάση θα φωτίσει, λέει η γιαγιά μου και έχει τόσο δίκιο"...!!! 
Κι αυτό ακριβώς είχα στο νου μου τότε και τώρα! Γυρίζω πίσω τέσσερα ολόκληρα χρόνια, αλήθεια πότε πέρασαν αυτά τα χρόνια; Τότε που μέσα σε μια στιγμή, σε μια συνάντηση για τσάι και γλυκό του κουταλιού με τη Μαρία ρίξαμε μια ιδέα, " Φτιάχνουμε τόσα πράγματα, η παρέα στα blogs όλο και μεγαλώνει, γιατί να μην ξεκινήσουμε κάτι όμορφο, κάτι όλες μαζί; Γιατί όσα φτιάχνουμε να μην πιάνουν τόπο, να προσφέρουν χαρά, χαμόγελα και ευτυχία σε ανθρώπους που τα έχουν τόσο μεγάλη ανάγκη"; Έτσι απλά μια μικρή ιδέα στάθηκε ικανή να με κάνει να μην κλείσω μάτι όλη νύχτα. Σκεφτόμουν ξανά και ξανά πως θα μπορούσε αυτή η ιδέα να γίνει πραγματικότητα και μέχρι το ξημέρωμα είχα σκεφτεί και τον τίτλο της μεγάλης ομάδας, " Δράση Ελληνίδων bloggers" Αυτό είμαστε!!! 
Βρέθηκα με τη Μαρία η οποία με τεράστιο ενθουσιασμό επίσης έμεινε ξάγρυπνη και σχεδίαζε, οπότε σκεφτήκαμε να επικοινωνήσουμε με τη Ρένα, να συζητήσουμε μαζί της την σκέψη μας και να ζητήσουμε τη βοήθεια αλλά και την υποστήριξή  της σε όλο αυτό που σκοπεύαμε να κάνουμε!!! Δεν χρειάζεται να αναφέρω καν το γεγονός πως η Ρένα μας φώναξε δυνατά  Ναιιιιι!!! Είμαι μέσα, πότε ξεκινάμε; 
Πές πως ξεκινήσαμε Ρενάκι μου! Και κάπως έτσι βάλαμε πλώρη για το μαγικό ταξίδι της Δράσης μας!!! Η αρχή έγινε με ένα υπέροχο πρώτο bazaar, για τον "Καλό Σαμαρείτη Πτολεμαίδας" με απίστευτα μεγάλη συμμετοχή, με τεράστια αποδοχή και μεγάλη επιτυχία. Πόση συγκίνηση ένιωθα, πόση αγάπη για όλα τα κορίτσια που έτρεξαν να βοηθήσουν, να δουλέψουν, να στείλουν τους θησαυρούς που έφτιαξαν με τα χεράκια τους, να σταθούν δίπλα μας σε αυτό που ξεκινήσουμε, με μεγαλύτερο ίσως ενθουσιασμό από τον δικό μας!!! Πόση ευγνωμοσύνη νιώθω για όλες αυτές τις απίστευτες ΚΥΡΙΕΣ πού όχι μόνο δήλωσαν παρούσες αλλά ανέλαβαν και τη σκυτάλη της Δράσης στη συνέχεια και την κράτησαν ζωντανή με την όρεξη, την αγάπη, το μεράκι αλλά και το αίσθημα της προσφοράς που τις διακατέχει! Είναι τόσες πολλές που δεν θα αναφέρω ονόματα γιατί θα ήταν κρίμα  να ξεχάσω κάποια! Δεν χρειάζεται καν να θυμίσω σε όλες σας, το τεράστιο bazaar με τα συρτάρια  στη Θεσσαλονίκη που είχε αναλάβει  η Ρένα μας  και νομίζω πως αυτό ήταν η αφορμή για να απλώσει η Δράση και να συνεχίζουμε μέχρι σήμερα να προσφέρουμε κάτι μικρό αλλά σημαντικό για κάποιους!!!  Τι με έπιασε και τα λέω όλα αυτά;;; Συγκίνηση ίσως, γιατί εγώ, μετά από λίγο σιωπηρά έμεινα στην άκρη, εγκυμοσύνες και μωρά δεν μου άφηναν και πολύ χρόνο για όλα αυτά οπότε απλά καμάρωνα όλες εσάς και την όρεξή σας!  Τώρα που αισθάνομαι λίγο πιο άνετη και μπορώ να προσφέρω κάτι, έστω και μικρό, δηλώνω και πάλι το παρόν  με μεγάλη μου χαρά και τιμή!!! 




Και ξεκινάω με αφορμή την Αλεξάνδρα, το δικό της κάλεσμα, τη δική της ιδέα, την ανάγκη της να γεμίσει την διαδικτυακή της καθημερινότητα με περισσότερες στιγμές ζωής!!!Τι όμορφα που μας ξεσήκωσε! Τι όμορφο είναι όλο αυτό το τόσο μεγάλο έργο προσφοράς και αγάπης, το μάθημα ανθρωπιάς που μας διδάσκει ο κύριος Πολυχρονόπουλος και η δική του μεγάλη δράση με την Κοινωνική κουζίνα " Ο Άλλος Άνθρωπος ". Για να είμαι ειλικρινής τώρα έμαθα γι΄αυτόν τον τόσο αξιέπαινο άνθρωπο και το μεγαλείο του και αισθάνομαι μεγάλη χαρά και ανακούφιση που μέσα σε όλο αυτό τον κακό χαμό που ζούμε υπάρχουν ακόμα άνθρωποι να μας ταρακουνούν και να μας αφυπνίζουν!!! Μεγάλο το έργο του, τεράστια η προσφορά του και μακάρι να βρίσκονται παντού τέτοιοι άνθρωποι!!! 'Εχω να πω ένα μεγάλο μπράβο για όλη την προσπάθεια και  σε όλους τους ανθρώπους που συμμετέχουν σε όλο αυτό!!!


Με ένα μεγάλο χαμόγελο λοιπόν, πήρα, τα ξύλα μου, τις μπογιές μου, τις κόλλες μου και βγήκα στο μπαλκόνι να παίξω!!! Οι ταμπέλες μου δηλώνουν όσα αισθανόμουν τη στιγμή που τις ετοίμαζα,  δεν  ήταν άσχημη ιδέα να αποτυπώσω τις σκέψεις μου επάνω τους!Άλλωστε λίγο πολύ όλοι τα ίδια νιώθουμε, στα ίδια πιστεύουμε, για τα ίδια παλεύουμε!!!



Με πλατύ χαμόγελο γεμάτο αγάπη, σας στέλνω την δική μου ελπίδα για περισσότερη ευτυχία στον κόσμο!!!! Εύχομαι το παζάρι αλληλεγγύης να έχει πολύ μεγάλη επιτυχία!!! Όσοι ζείτε εκεί, είστε τυχεροί που θα μπορείτε να το επισκεφθείτε, να βοηθήσετε με τον τρόπο σας, με την παρουσία σας. 'Οσο για εμάς η σκέψη μας και η συμπαράστασή μας είναι δεδομένη οπότε θα περιμένουμε τα μεγάλη νέα από την Αλεξάνδρα!!!!


Καλή Εβδομάδα και καλή συνέχεια σε όσα κάνετε!!!
Φιλιά πολλά 




CONVERSATION

32 Σχολια:

  1. Χαμόγελα σκόρπισες, Κική μου! Απλόχερα! Και με συγκίνησες! Το μικρό, που γράφεις, το ξέρεις καλά, πόσο πολύτιμο είναι! Οι ταμπέλες σου κι αυτές σκορπούν χαμόγελα και αισιοδοξία!
    Και πάνω απ' όλα τα συναισθήματά σου που νιώθω που με αγκαλιάζουν, κι ας είμαι τόσο μακριά...
    Μπράβο σου για εκείνη τη σκέψη, Κική!
    Σε ευχαριστώ πάρα πολύ! ♥♥♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι για την αγκαλιά που σου χαρίζω Αλεξάνδρα μου!!! Εύχομαι κάθε επιτυχία στην προσπάθειά σας και καλή συνέχεια σε όσα σκοπεύεις να κάνεις!!! Σε φιλώ!!!

      Διαγραφή
  2. Νομίζω ότι οι ταμπέλες σου δηλώνουν όλα σου τα συναισθήματα και την ευαισθησία σου απέναντι στον"άνθρωπο"...να είσαι καλά Κική μου και πάντα χαμόγελα...φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι κι εγώ νομίζω Μαρία μου πως έβγαλα τα συναισθήματά μου, τις σκέψεις μου, αυτό που θα ήθελα τόσο πολυ να είμαστε!!! Χαμόγελα σε όλους λοιπόν Μαράκι!!!

      Διαγραφή
  3. Ναι ,καρδιά μου, όλοι σ΄αυτά ελπίζουμε και σ΄αυτά πιστεύουμε! Κι εσύ τι άλλο θα μπορούσες να δώσεις παρα το περίσευμα της ψυχής σου;
    Ευχομαι να έχει επιτυχία η κοινή προσπάθεια και τα χαμόγελα κι ελπίδα να φτάσουν και ως εκείνους που τα χρειάζονται ακόμα πιο πολύ...
    Φιλιά πολλά και χαμόγελα πολλά σε όλους σας!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νικάκι μου, γλυκό κι αγαπημένο, εσύ ξερείς καλύτερα από εμένα να δίνεις το περίσευμα της ψυχής μου, εγώ μαθαίνω ακόμα... Εύχομαι κάθε επιτυχία σε όλες αυτές τις προσπάθειες!!! Σε φιλώ κοριτσάκι μου!

      Διαγραφή
  4. Τι μου θύμισες Κικίτσα μου.
    Δεν ξεχνιούνται τα συρτάρια μας.
    Πολύ θα ήθελα να το ξανακάνουμε κάποια φορά.
    Πολύ χαίρομαι που πάντα υπάρχει κάποια φίλη που αναλαμβάνει τη συνέχεια της Δράσης.
    Εσύ έκατσες στην άκρη σαν νεόκοπη
    μανούλα, σειρά μου τώρα να είμαι λίγο στο περιθώριο σαν νεόκοπη γιαγιουλα.
    Όλοι μαζί μπορούμε όμως και θα τα καταφέρουμε και πάλι.
    Φίλες μας, μη χάσετε την ευκαιρία να παρευρεθήτε στο παζάρι, η χαρά που θα πάρετε ,είναι αξία ανεκτίμητη.
    Φιλάκια πολλά σε όλους σας Κικίτσα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εκεί μαζί Ρενάκι μου, Ναι σε όλα, να τρέξεις, να βοηθήσεις, να ασχοληθείς και μετά να απογειώσεις όλη την προσπάθεια που ξεκίνησε στην Πτολεμαίδα !!!Μπράβο σου για όσα κάνεις, μπράβο σου γι΄αυτό που είσαι!!! Φιλιά πολλά πολλά!!!

      Διαγραφή
  5. Δεν περίμενα κάτι άλλο απο σένα Κικίδι μου.Κάτι τρυφερό και αισιόδοξο θάταν όπως πάντα!
    Με συγκίνησες κι εμένα αυτή η αναδρομή...πως ξεκινήσαμε και πού φτάσαμε!!!Μακάρι να μην χρειαζόμασταν,έλα όμως που...
    Καλή επιτυχία και σ αυτή τη δράση
    Φιλιά πολλά και γλυκά για σένα και τ αγόρια σου ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πού φτάσαμε Χαρά μου, είναι τρομερό!! Πόση δύναμη έχει η θέληση!!! Φιλιά πολλά κι από εμάς γλυκιά μας Χαρά!!!

      Διαγραφή
  6. Κοίτα να δεις! Δεν ήξερα πώς ακριβώς έγινε και ξεκίνησε η Δράση... Κάπου τότε που ξεκινήσατε εσείς όλο αυτό, ήταν που μπήκα εγώ για πρώτη φορά στη γειτονιά. Σας ανακάλυψα αργότερα, δεν είχα προλάβει τα πρώτα σας παζάρια.
    Οι δημιουργίες σου είναι υπέροχες και εμπεριέχουν τα πιο σημαντικά μηνύματα: να χαμογελάμε, να ελπίζουμε, να αγαπάμε...
    Μπράβο, Κική μου! Καλοτάξιδες να είναι και καλή επιτυχία να έχει και αυτό το παζάρι!
    Φιλιά πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι κάπως έγινε η Δράση και να που έφτασε και έχει και μέλλον, μακάρι να μην είχε και να ήταν όλοι οι άνθρωποι καλοστεκούμενοι, υγιείς, ευτυχισμένοι, αλλά όπως πάνε τα πράγματα Έλλη μου, ίσως να χρειαστούμε πολλές τέτοιες δράσεις!!! Κρίμα για την ανθρωπότητα αλλά με τις πράξεις αυτές δείχνουμε πως όταν θέλουμε όλα τα μπορούμε!!! Φιλιά πολλα γλυκιά μου!

      Διαγραφή
  7. Δημιουργίες όλο νόημα!!
    Μπράβο!!
    Είμαι σίγουρη πως και αυτό το παζάρι θα έχει μεγάλη επιτυχία!
    φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγώ έτσι νομίζω πως είχε τελικά μεγάλη επιτυχία!!!

      Διαγραφή
  8. Καλο μήνα και καλο καλοκαίρι Κική μου με υγεία και όμορφες δημιουργίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ναι, όλοι μαζί μπορούμε! Και είμαι πολύ περήφανη που συμπεριλαμβάνομαι κι' εγώ σ' αυτή την ομάδα.
    Και το λέω στους φίλους μου με καμάρι και βλέπω τον θαυμασμό στα μάτια τους, έστω και' γι' αυτό το λίγο που προσφέρω. Χάρη σε σας, τις "πρώτες" μπορώ και χαρίζω μια σταλίτσα χαράς σ' αυτούς που την έχουν τόση ανάγκη. Μακάρι κι' ετούτο το παζάρι να έχει μεγάλη επιτυχία.
    Φιλιά πολλά και καλό μήνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, όλοι μαζί μπορούμε!!! Εσυ ήσουν εκεί από την πρώτη στιγμή γλυκιά μου!!! Και είμαι σίγουρη πόσο πολύ καμαρώνεις!!! Φιλιά πολλά πολλά, εύχομαι να είσαι καλά!!!

      Διαγραφή
  10. Πόσο όμορφα όλα!
    Μπράβο Κική!
    Καλή επιτυχία να έχει το παζάρι! :))
    Πολλά φιλιά και καλό μήνα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλό καλοκαίρι πια Airis! Το παζάρι θα πήγε σίγουρα καλά!!!

      Διαγραφή
  11. Πολύ τρυφερή ανάρτηση και εύχομαι πάντα τα ταξίδια σας να έχουν τον τέλειο προορισμό! Φιλιά και καλό ΣΚ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πολύ Χριστινάκι!!Φιλιά πολλά κι από εμένα!!!

      Διαγραφή
  12. Πολύ τρυφερή και όμορφη ανάρτηση όπως και η δράση που ομορφαίνει τις γκρίζες μέρες που ζούμε!!!
    Καλό μήνα και καλό καλοκαίρι!!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κικίτσα μου, μας γλύκανες και με τα λόγια σου τώρα!!Φιλιά πολλά καλή μου!!!

      Διαγραφή
  13. Υπέροχα όλα!! Μπράβο σου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Γεμάτη θετική ενέργεια! Όλα με το καλό, αμήν!
    Αφήνω κι εγώ μια τεμπελίτσα με την αγάπη μου,
    με πολλά φιλιά για καλό μήνα! Καλό βραδάκι Κική μου :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αμήν!!! Θετική ενέργεια χρειαζόμαστε και καλή καρδιά δεν συμφωνείς Πέτρα μου; Φιλιά πολλά κι από εμένα!!!

      Διαγραφή
  15. Μια συγκίνηση είχα από την αρχή μέχρι το τέλος! Συγκίνηση και χαρά μαζί!
    Κοριτσάρα μου, τί να σου γράψω? Είσαι ψυχάρα! Και ταλεντάρα! Και απ όλα!
    ;-)
    ΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ πολλά-πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μικρό μου, τρελοκόριτσο!!!Όλοι ψυχάρες είμαστε κατα βάθος το θέμα είναι να το ανακαλύψουμε...!!!! Σε φιλώ!!!

      Διαγραφή
  16. Για κοίτα τι μαθαίνω!!! Οτι ησουν η εμπνεύστρια της δημιουργίας αυτού του μπλόγκ της Δράσης!!!Υπέροχη σκέψη !!
    Μπράβο ΚΙκή αλλά δεν κατάλαβα ποια είναι η "Μαρία" που με μεγάλη διάθεση ανέλαβε ¨ολα τα "δύσκολα" Συγχαρητήρια για την προσφορά σου!!! Φιλάκια με καλοκαιρινή διάθεση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εφάκι μου, νόμιζα πως γνώριζες για το ξεκίνημα! Αλλά δεν έχει και τόση σημασία είτε το ξέρει κάποιος είτε όχι, το αποτέλεσμα μετράει νομίζω!!! Σχετικά με τη Μαρία δεν έβαλα λινκ γιατι το blog της δεν έχει δραστηριότητα εδώ και πολύ καιρό και την βρίσκει κανείς πια στο fb. Επίσης δεν θέλω να κάνω σχετική μνεία γιατί η σελίδα αφορά στο μαγαζί της και μπορεί να θεωρηθεί διαφήμιση. Μου έτυχε στο παρελθόν να αναφέρω κάτι και μετά έπρεπε να απολογούμε...!!! Αν θέλεις να μάθεις περισσότερα γι' αυτή μπορείς να μου στείλεις mail.

      Διαγραφή

Υour comments make me happy!!