Ο Βασιλιάς, ο Πρίγκιπας και το πάρτυ γενεθλίων!!!!

Κοιτάζω τον μικρό μου Βασιλάκο, τον Βασιλιά της ζωής μας, αυτό το μικροσκοπικό ανθρωπάκι που ήρθε στον κόσμο και μας έκανε για πρώτη φορά γονείς, μας γέμισε, μας έμαθε την έννοια της πραγματικής αγάπης, μας έδειξε πόσο εύκολο είναι να απομακρυνθείς από το μεγάλο ΕΓΩ σου και πόσο ακόμα πιο εύκολο είναι τελικά, μέσα σε όλες τις δυσκολίες που συναντάς σαν νέος γονιός, να γίνεσαι υπεύθυνος, να ξυπνάς με τη σκέψη του μικρού σου ανθρωπάκου και να κοιμάσαι πάλι με τη σκέψη του!!!! Και να τώρα που μένω να τον κοιτάζω και μου μοιάζει σχεδόν απίστευτο, μεγαλώνει, γίνεται αγοράκι, ζωηρεύει, αλλάζει... Πότε πέρασαν τρία χρόνια από την πρώτη μας αγκαλιά; Πότε πέρασαν τρία χρόνια;;; Κι όμως πέρασαν και ο Βασιλιάς μου μέσα σε αυτά τα τρία χρόνια απέκτησε το πιο πολύτιμο δώρο! Ένας μικρός Φωτεινός ανθρωπάκος γεννήθηκε και μου έμαθε πως κάθε φορά είναι μια άλλη φορά, μια γέννηση μοναδική, ένας άλλος άνθρωπος που σε πλημμυρίζει με τα ίδια δυνατά συναισθήματα. Φέρνεις στον κόσμο ένα δεύτερο αστεράκι και νιώθεις ακόμα μεγαλύτερη ευθύνη για τα πλάσματά που σου χαρίστηκαν! Ο Φωτεινούλης μας, ο μικρός μας πρίγκιπας, γέμισε τις αγκαλιές μας και πάλι. Από το σπίτι μας δεν πρόλαβε να λείψει το βρεφικό χαμόγελο, το κλάμα, το ξενύχτι, η γλυκιά  μυρωδιά και το μικρό μας μωράκι είναι ήδη 13 μηνών!  Και να τώρα που στέκομαι στην άκρη του δωματίου τους, τους κοιτάζω να παίζουν, να γελούν, να είναι οι δυο τους ένα και τα μάτια μου βουρκώνουν. Τα δάκρυα μου τρέχουν και διακρίνω απλά τις φιγούρες τους, νιώθω τόσο γεμάτη, τόσο ευτυχισμένη, τόσο χαρούμενη και τόσο ευγνώμων που είμαι μαμά...!!! Δεν είμαι η τέλεια μαμά, άλλωστε αντιπαθώ θανάσιμα τις τέλειες μαμάδες, με κουράζει να τα ξέρουν όλα και να είναι απόλυτες, δεν ντρέπομαι να το πω! Είμαι απλά μαμά, μια αληθινή μαμά που η βασική της έγνοια είναι τα μικρά της βλασταράκια να μεγαλώσουν, να είναι υγιείς και σωστοί άνθρωποι, με αρχές,  αξίες και ιδανικά!!! Θα παλέψω γι' αυτά!!!
Έτσι έμεινα να τους κοιτάζω να χαίρονται, μέχρι που με πήραν χαμπάρι και μπήκα στο παιχνίδι τους αδιαφορώντας για το σίδερο που με περίμενε... Πάντα κάτι υπάρχει να με περιμένει άλλωστε! Έτσι έμεινα να παίζω makouin και δεινόσαυρους μέχρι που ήρθε η ώρα για γάλα και ύπνο και εκεί λίγο πριν την γλυκιά καληνύχτα με τα δεκάδες φιλιά και τις ζουζουνιές πήρα την απόφαση να βάλω μπρος για την οργάνωση του πάρτυ τους!Τους αξίζει ένα πάρτυ! Τρία και Ένα χρονών αντίστοιχα δεν είναι και μικρή υπόθεση, βάζοντας και τον απαίσιο χειμώνα που μας τυράννισε, ένα πάρτυ θα ήταν ότι έπρεπε για αποζημίωση!!! Δεν θα σας πω πως ξεκίνησα τα κόψε ράψε την ίδια νύχτα γιατί δεν θα με πιστέψε τε, θα σας πω όμως πως με καλή οργάνωση κατάφερα σε λίγες μέρες και τα είχα όλα υπό έλεγχο!!! Δεινόσαυροι και κουνελάκια, δύσκολο αλλά όχι ακατόρθωτο... 

Τρώγοντας έρχεται η όρεξη λένε και δεν είναι ψέμα! Η ιδέα μας βρήκε βάση σε όμορφες ζωγραφιές και σιγά σιγά το σκηνικό στήθηκε! Προσκλήσεις για τους μικρούς μας φίλους, καρτελάκια για τα cup cakes, τα στικς που θα ολοκλήρωναν το πακέτο του δώρου που θα χαρίζαμε στους φίλους μας κατάφεραν και γέμισαν το πλαίσιο του πάρτυ! Το δύσκολο κομμάτι ήταν οι τούρτες και εκεί ήταν που ξόδεψα τον περισσότερο χρόνο μου, αλλά τελικά είπα χαλάλι!!!

Φέτος στους φίλους μας σκέφτηκα να χαρίσουμε εκτός από λιχουδιές ( που μας χαλούν τα δόντια...) και κάτι διαφορετικό, εκτός εμπορίου, λιγάκι πιο  hademade και που θα το χαίρονταν στ΄αλήθεια τα παιδιά και όχι μόνο! Σαν παιδί λάτρευα τον γκρινιάρη και το φιδάκι. Ώρες παιχνιδιού με την αδερφή μου και τους γονείς μας, γέλια, o θυμός του χαμένου,  η τρελή ευτυχία του νικητή, πείσμα και ξανά από την αρχή!!!Καλοκαιράκι στο κάμπινγκ, να μυρίζει θυμάρι και θάλασσα και εμείς να τρώμε καρπούζι και να στήνουμε παιχνίδι ξανά και ξανά!!! Γιατί όχι λοιπόν; Τα παιδιά χρειάζονται αυτά τα παιχνίδια, αυτές τις στιγμές και ανάλογες αναμνήσεις!!! Εκτύπωσα σε χοντρό χαρτί ένα φιδάκι και για πιόνια έβαλα σε ένα πουγκί καραμελάκια!!! Ο νικητής θα τα έχει όλα δικά του!!! Το hademade επιτραπέζιο μας, μπήκε σε όμορφη craft θήκη και για συνοδεία βάλαμε ένα στικς που θα ανήκει κάθε φορά στο νικητή του παιχνιδιού!Στην πίσω μεριά γράψαμε τις ευχές μας για καλό καλοκαίρι στους φίλους μας!



Μία μέρα πριν από το πάρτυ η κουζίνα ήταν όλη δική μου! Είχα μελετήσει προηγουμένως όλες τις φίλες ζαχαροπλάστησες και μη, οδηγίες πήγαν και ήρθαν και τελικά πήρα το ρίσκο να φτιάξω τις τούρτες του πάρτυ με τα χεράκια μου!!! 


Τεράστια εμπειρία δεν θα το αρνηθώ, μεγάλο το άγχος και το ρίσκο ακόμα μεγαλύτερο , ο χρόνος πολύς αλλά στο τέλος ένιωσα μεγάλη ικανοποίηση!!!Τέλειες μπορεί να μην είναι, είναι όμως από τα χεράκια της μαμάς και πολύ πολύ νόστιμες!
 Οπότε Κική - ζαχαρόπαστα σημειώσατε 2 - 0...
Μετά από όλο αυτό, όλα τα υπόλοιπα μου έμοιαζαν παιχνιδάκι! Με απόσταση μιας ημέρας από το πάρτυ τους και μέχρι το βράδυ είχα ψήσει τα cupcakes, είχα χωρίσει σε χρώματα τις ζαχαρόπαστες και ετοίμασα τα κουταλάκια σοκολάτας! 


Το πάρτυ μας έγινε εκτός σπιτιού, δεν αντέχουμε άλλο το σπίτι, θέλουμε αέρα, χόρτο, ήλιο και ξέφρενο παιχνίδι!!! Ο χώρος που στήθηκε το σκηνικό νομίζω προσφέρεται για όλα αυτά και τα μικρά μας τριζόνια δεν σταμάτησαν να τιτιβίζουν, να χαίρονται, να τσιρίζουν, να τρέχουν, να γελούν, να είναι αληθινά παιδιά!!! Φωτογραφίες έχω πάαααρα πολλές αλλά οι φατσούλες μας είναι σε όλες τόσο εκτεθειμένες που επέλεξα να μην δείξω καμία!!!
Εύχομαι σε όλα τα παιδιά, υγειά και ξεγνοιασιά, να είναι παιδιά, να χαρούν αυτά τα μοναδικά χρόνια, να τους δώσουμε ευκαιρίες να χτίσουν αναμνήσεις!!! 

Τα δικά μου αγγελούδια καταχάρηκαν με τους φίλους τους! Με τον Βασίλη ήδη στήνουμε το επόμενο πάρτυ μας... Χα χα χα!!! Είπαμε, παιδιά...!!! 

Να περνάτε πάντα όμορφο, να αγωνίζεστε για μεγάλα χαμόγελα!!!

Φιλιά 




CONVERSATION

17 Σχολια:

  1. Α, να χαθείς, πάλι με συγκίνησες... Ευτυχώς, τα βουρκωμένα μάτια έδωσαν σκυτάλη στο γλυκό άγχος της προετοιμασίας του πάρτι και ασφαλώς στον θαυμασμό για όλες αυτές τις ομορφιές που τελικά είδα!
    Να τα χαίρεστε τα παιδάκια σας, Κική μου! Να είναι γερά και γελαστά και κάθε τους όνειρο να πραγματοποιείται με τον ελάχιστο δυνατό κόπο! Από καρδιάς!
    (Ωστόσο, όταν είχες βάλει στο instgram αυτά τα καροτάκια και δίπλα, πάνω στο ζυμαράκι, είχες τον δεινόσαυρο, προσπαθούσα να καταλάβω τί πας να κάνεις. Το βλέπει ο Γιάννης και μου λέει "θέλει να κάνει τα ίχνη του δεινοσαυρου" Αμάν, του λέω, όλα τα ξέρεις! Εντάξει, μπορεί να είχε δίκιο, αλλά δεν θα του το πω!!! χαχαχα!)
    ΣΣΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ πολλά και εορταστικά, ομορφιά μου!
    Κάθε ευτυχία στο Βασιλικά Φωτισμένο σπιτικό σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πως πέρασε ο καιρός, Κικιδάκι μου και βρέθηκες μανούλα με δυο αστεράκια; Απίστευτο! Και δεν θα μπορούσε να γεννηθεί καμιά πιο μανούλα από εσένα, σκέτη ζαχαρόπαστα!χαχαχα. Να τους χαίρεστε και να τους καμαρώνετε τους όμορφους κοριτσάκι μου! Σας αγαπώ όλους τόσο πολύ κι ας μην έχω δει τον μικρό πριγκιπάκο ακόμη, θα γίνει κι αυτό! Ό,τι έφτιαξες έχει τόση αγάπη πάνω του που λάμπει έως εδώ! Φιλιά άπειρα και αγκαλιά μεγάλη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κική μου να τα χαίρεσαι τα αστεράκια σου. Υπέροχα όλα αυτά που τους ετοίμασες, τους αξίζουν άλλωστε.
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Βλέπω ότι οι τούρτες σου συναγωνίζονται τις έτοιμες Κική μου....φαντάζομαι και την γεύση τους...χρόνια πολλά και να χαίρεσαι τα τριζονάκια σου...φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χρόνια πολλά, καλά, ευτυχισμένα, δημιουργικά και με πολλές αγκαλιές σε όλους σας!!!
    Κικίτσα μου συγκινούμια με τα λόγια σου, ξέρεις τώρα, όταν το παλεύεις λίγο παραπάνω νομίζω ότι βουτάς και το ζεις με την ψυχή σου... Κι αυτό σου εύχομαι καρδιά μου, να ζεις την κάθε τους στιγμή, να τη χαίρεσαι και να την μετατρέπεις σε μια πολύτιμη ανάμνηση. Τα έργα των χεριών σου κι οι σκέψεις σου καθρεφτίζουν την ψυχή σου!
    Φιλιά πολλά και μια μεγγάλη αγκαλιά από εμένα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Να τα εκατοστίσουν τα μικρά σου αγγελούδια και εσύ να τα καμαρώνεις και να τους οργανώσεις πολλά πολλά χαρούμενα παρτυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κικίτσα μου, να χαίρεσαι τα παιδάκια σου.
    Είσαι η πιο γλυκιά μανούλα του κόσμου.
    Κική Ζαχαρόπαστα, 10 -0 ever.
    Φιλάκια πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. να χαίρεστε τα παιδακια σας!
    για αλλη μια χρονια ηταν ολα τέλεια αφού ηταν ολα απο τα χερακια της μαμας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Όλα ωραία έγιναν! Χαρούμενα στα χρώματα και κομψά. Μας έδωσες καταπληκτικές ιδέες και για τα δικά μας πάρτυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Όλα ωραία έγιναν! Χαρούμενα στα χρώματα και κομψά. Μας έδωσες καταπληκτικές ιδέες και για τα δικά μας πάρτυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Να ζήσουν τα αστέρια σου Κική μου, Να τα καμαρώνεις σαν τα ψηλά βουνά!!! Κάθε ευτυχία εύχομαι στο σπιτικό σας και πολλά μπράβο για ότι ετοιμασες με τα χεράκια σου!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Να ζήσουν τα αγγελούδια σου, Κική μου, να είναι γερά, καλότυχα και ευτυχισμένα! Κι εσείς να τα χαίρεστε και να τα καμαρώνετε! Με συγκίνησες με την κατάθεσή σου σήμερα...
    Όλα όσα ετοίμασες υπέροχα. Γεια στα χέρια σου!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Να σου ζήσουν τα καμάρια σου! να είναι γερά πάντα, να μεγαλώνουν σαν Βασιλιάδες και να είναι πάντα Φωτεινοί σαν άνθρωποι! Πολυ όμορφο το πάρτι σας! Θερμά συγχαρητήρια για τις τούρτες! εγώ δεν το έχω τολμήσει αλλά σαν να πήρα λίγο θάρρος τώρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πιανουν οι ευχές Κικη μου μετα απο 4 μερες; ποιανουν .. νομιζω .. χα..χα.. να τα χαιρεστε Αγαπη μου τα αντρακια σας να τα καμαρωσετε οπως αγαπατε .. σωστους ανθρωπους..!! αλλα εκει που εμεινα αφωνη είναι οι τουρτες τους...καλε; που τις είδες τις ατελειες;. εμεις δεν βλεπουμε τίποτα και φοραμαι και τεσσερα ματια.. μπραβο μικρή μου η αγαπη σου τα κανει όλα ομορφα.. να περνατε παντα ετσι ομορφα .. και στα εκατό τους..!!! φιλακια σε όλους σας .!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Δεν ξέρω τι λες αλλά οι τούρτες φαίνονται καταπληκτικές! Γεια στα χέρια σου! Μου άρεσε και πολύ η ιδέα του δώρου με τα παραδοσιακή παιχνίδια! Να τον χαίρεσαι και να σε χαίρεται φυσικά με όλα τα τέλεια καλούδια που ετοίμασες για να ευχαριστηθεί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Να τα χαίρεστε τα βλαστάρια σας και να σας κάνουν πάντα περήφανους! Όλα φαίνονται τόσο μα τόσο καταπληκτικά! Και του χρόνου με υγεία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Καλύτερα εκτος σπιτιού τα πάρτυ για ευνόητους λογους!
    Χρόνια Πολλα στα μωρα σας που ειχαν τις ποιο τελειες τουρτες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υour comments make me happy!!