Αγαπημένο, ανέμελο καλοκαιράκι!!!


Καλοκαιράκι, όμορφο, ζεστό κι  ανέμελο! Πόσο το απολαμβάνω... Όλο το χειμώνα το προσμένω και όσο πλησιάζει έχω τη γεύση του καρπουζιού και της αλμύρας, το ρυθμικό τραγούδι των τζιτζικιών και το ζεστό αεράκι του ήσυχου μεσημεριού στο μυαλό μου... Καλοκαιράκι!!! Αναρωτιέμαι υπάρχει άραγε άνθρωπος που δεν αγαπά αυτή την εποχή;  Είναι η μόνη εποχή που μας δίνει την ευκαιρία να πούμε τέλος!!! Διακόπτουμε το τρελό πρόγραμμά μας, τους απίστευτους ρυθμούς μας και μπαίνουμε σε πιο χαλαρές και ξέγνοιαστες στιγμές! Ακόμα και οι πιο εργασιομανείς άνθρωποι υποκύπτουν στο Καλοκαιράκι!!!!


Την προηγούμενη εβδομάδα ο υδράργυρος είχε αποφασίσει πως θέλει να ανέβει ψηλά, πολύ ψηλά. Προφανώς ο στόχος ήταν η δική μας αποζημίωση από τις βροχές και την υγρασία των προηγούμενων μηνών και επιπλέον έπρεπε να δώσει κι επίσημα πια το σύνθημα πως η ζέστη ξεκινάει, οι παραλίες μας καλούν όλο και πιο επίμονα!Έχουμε δεχτεί τόσο δελεαστικές προτάσεις για Σαββατοκύριακα στη θάλασσα με αγαπημένους φίλους, τις οποίες δυστυχώς απορρίψαμε μην μπορώντας να κάνουμε κι αλλιώς μιας και το κακό μάτι δεν λέει να μας αφήσει ήσυχους ( έχω αρχίσει και το πιστεύω όλο και περισσότερο) οπότε μέχρι πρότινος αντί για βόλτες και παραλίες εμείς είχαμε αγκαλιά από μια αντιβίωση!!! χα χα χα!!!Τέλειοοοο!!!Το ξέρω... Προχθές όμως είπα να πατήσω πόδι, να πάρω την κατάσταση στα χέρια μου και να οργανωθώ ώστε να ζήσουμε το καλοκαιράκι έτσι όπως του και μας αξίζει! Οπότε κατέβηκα στο γκαράζ ώστε να βάλω μια τάξη με τα πράγματα που παίρνουμε κάθε χρόνο μαζί μας στις διακοπές! Τι να κρατήσω, τι να πετάξω, τι να συμπληρώσω και όλα τα σχετικά! 

 



Κάπου εκεί μεταξύ καθαριότητας και συμμαζέματος βρήκα σε ένα κουβαδάκι του Βασίλη μου, τα κοχυλάκια και τις πετρούλες που είχαμε μαζέψει πέρυσι από την παραλία! Πόσο όμορφες σκέψεις με γέμισαν, τον σκεφτόμουν να τα εντοπίζει με τέτοια χαρά και να τα μαζεύει με ακόμα μεγαλύτερη λαχτάρα σαν να ήταν ο μεγαλύτερος θησαυρός του κόσμου! Ένας τόσο όμορφος θησαυρός που εξαιτίας μου, έμεινε έναν ολόκληρο χειμώνα, να περιμένει υπομονετικά μέχρι να τον "ξεθάψω"... Έτσι μέχρι να επιστρέψουν τα μικρά μου από τη βόλτα με τον παππού εγώ σκέφτηκα να εκμεταλλευτώ το μικρό θησαυρό του Βασίλη και να ετοιμάσω ένα μικρό σκηνικό καλοκαιριού που έτσι κι αλλιώς έλειπε από το σπίτι μας! 


Δεν ήθελα και πολύ εγώ, δεν ήθελε και κόπο το όλο εγχείρημα, τα υλικά ήταν εύκαιρα, το ένα έφερε το άλλο και ενώ ξεκίνησα να στήνω μια γυάλα με άμμο και κοχύλια μετά βρέθηκα να κρεμάω κοχυλάκια και βαρκούλες σε ένα κλαδί και στο τέλος το στεφανάκι που καλωσόριζε την άνοιξη και είχα βάλει στην είσοδο του σπιτιού ( μπορείτε να το δείτε εδώ  κι εδώ ) φόρεσε κι αυτό τα καλοκαιρινά του!Και κάπως έτσι λοιπόν στα γρήγορα και χωρίς πολλά πολλά, φέραμε κι εμείς λίγο θαλασσινό αεράκι στο σπίτι μας! 



Τελικά το να αλλάζεις ή να προσθέτεις μικρές λεπτομέρειες στο σπίτι ή στο μπαλκόνι ανάλογα με την εποχή, είναι κάτι που σου δίνει την ευκαιρία τόσο να δημιουργήσεις όσο και να ανανεωθείς!!!Γιατί κακά τα ψέματα, το ελάχιστο να γίνει πιο όμορφο, πιο λειτουργικό, πιο καινούριο, ε! σου φτιάχνει τη διάθεση!!!



Summer time, στο σπίτι, στο μπαλκόνι, στη βόλτα, στις διακοπές! Summer time ΠΑΝΤΟΥ!!! Πόσο ανάγκη το έχουμε; Πόσο σημαντικό είναι να απολαύσουμε αυτή την εποχή ώστε να ξεκινήσουμε το χειμώνα μας με όρεξη και διάθεση; 




Κι εγώ είμαι έτοιμη να κάνω αυτό ακριβώς, να ξορκίσω το κακό, να αφήσω πίσω τις δύσκολες μέρες μας, να βάλω τέλος στην μιζέρια που μας γέμισαν οι ιώσεις και οι αρρώστιες και να χαρίσω πολλές πολλές ξέγνοιαστες μέρες καλοκαιριού στα μικρά μου!!! Υπάρχουν τόσα πολλά να κάνουμε μέχρι να έρθει η ώρα της βουτιάς που νομίζω πως αυτό το καλοκαίρι θα είναι γεμάτο από κάθε άποψη!!!

Δεν σας χαιρετώ, κάπου εδώ γύρω θα είμαι...

CONVERSATION

18 Σχολια:

  1. Πόσο ανάγκη το έχουμε το γλυκό καλοκαιράκι δε λέγεται! Για τους ίδιους λόγους το αγαπάμε όλοι, για την ξενοιασιά του και την καλή διάθεση που μας χαρίζει! Όποιος δεν το αγαπάει, αν υπάρχει, θα είναι καένας στριμμένος...
    Το όμορφο σπιτικό σας μυρίζει θαλασσινό αεράκι! Βάλτε τον ήλιο και τους θησαυρούς της θάλασσας να ξορκίσουν τις ιώσεις και χαρείτε κάθε λεπτό της πιο όμορφης εποχής!!
    Φιλιά πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νικούλα αυτό ακριβώς κάναμε!!Βάλαμε τον ήλιο μπροστάρη και προχωράμε!!! Χα χα χα!!! Για να δούμε θα το απολαύσουμε τελικά το καλοκαιράκι; Φιλιά πολλά ψυχούλα μου!!!

      Διαγραφή
  2. Πολύ όμορφη η διακόσμησή σου! αυτά τα κρεμαστά καραβάκια όμως έκλεψαν την παρασταση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα κρεμαστά καραβάκια που για χρόνια καλωσόριζαν το καλοκαίρι στα σχολικά παράθυρα τώρα μπήκαν και στη διακόσμηση του σπιτιού!!! Είναι της μόδας πάντως Μάχη μου, το pinterest έχει άπειρες ιδέες! Φιλιά πολλά πολλά!!!

      Διαγραφή
  3. Υπεροχο το μομπιλο με τα καραβακια! και η αναρτηση σου με αερα Καλοκαιριου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που σου άρεσε!!!Τον αέρα του καλοκαιριού τον χρειαζόμαστε όσο τίποτα!!!!

      Διαγραφή
  4. Αγαπημενο μου Κικίδι ,εσύ είσαι η επιτομή της αισιοδοξίας και της καλής διάθεσης είναι δυνατόν να σε πιανει το κακό μάτι;;; Κάνε καρδιά μου αυτό που σε προστάζει η καρδούλα σου και φτιάξε τη διάθεση των μικρών σου εξερευνητών ,Είμαι σίγουρη οτι θα τα ενθουσίασε αυτή η αλλαγή που βρήκαν στο γυρισμό απο τη βόλτα τους!!!
    Ευχομαι άμεσα να ζήσετε κι απο κοντά νέες Καλοκαιρινές εμπειρίες.
    Φιλάκια άπειρα μοιρασμένα στα 3 ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ! Χαρά μου, το έχω ρίξει στο κακό το μάτι, ΝΑΙ το παραδέχομαι!!! χα χα χα!!!Μα δεν έχουμε σηκώσει κεφάλι από τον Σεπτέμβριο μέχρι πριν 10 μέρες....!!!!! Τι να σκεφτώωωω;;;; Χα χα χα!!! Τώρα όμως; Τώρα πάμε δυναμικά και με ψηλά το κεφάλι να χορτάσουμε μέρες, βόλτες, ήλιο, παιχνίδι, τα πάντα!!!! Καλά για την αλλαγή δεν το συζητώ έγινε χαμός, ακόμα φτιάχνουμε βαρκούλες και τις ρίχνουμε στην μπανιέρα...!!! Χα χα χα!!! Φιλάκια άπειρα κι από εμάς!!!!

      Διαγραφή
  5. Ποτέ δεν είδα το καλοκαίρι σαν ευκαιρία να πω τέλος.. ακόμα και όταν ζούσα Αγγλία, ναι μεν το περίμενα πως και πως γιατί θα ερχόμουν Ελλάδα όμως οι δύο εβδομάδες άδειας δε με άφηναν να χαλαρώσω και να το ευχαριστηθώ. Τώρα έφτασα στο άλλο άκρο βέβαια.. τόσο που βαριέμαι! χαχαχα δε βρίσκεις τελικά άκρη! Σου εύχομαι Κική μου να συνέλθετε γρήγορα και άλλη ίωση να μην σας βρει ώστε να απολαύσετε το καλοκαιράκι με τα παιδάκια σας!! Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αλήθειαααα!!!Πώς έγινε αυτό βρε παιδί μου; Μα το καλοκαίρι είναι αυτό ακριβώς ΤΕΛΟΣ σε όλα!!! Ίσως να το βιώνω εγώ έτσι που από μαθήτρια, έγινα φοιτήτρια και μετά δασκάλα... Οπότε ναι, το καλοκαίρι είναι διακοπές!!! χα χα χα!!!Τώρα όμως έφτασες στην άλλη άκρη, είμαι σίγουρη πως την απολαμβάνεις αυτή την άκρη κι ας μην το παραδέχεσαι!!!

      Διαγραφή
  6. (Μπορώ να ακυρώσω μία-μία την κάθε λέξη του προλόγου σου, αλλά λέω να μη σε συγχύσω!!!)
    ;-) hohoho!
    Κική μου, σούπερ η καλοκαιρινή αύρα που έφτιαξες! Όντως, βγάζει γλύκα και ταυτόχρονα τόση ανεμελιά! Φαντάζομαι τα μουτράκια τους μόλις αντίκρισαν τί έφτιαξες!
    Μια αγκαλιά και πολλά ΣΣΣΜΟΥΤΣ από μακρυά, γιατί guess what? Μπορεί το Χειμώνα να ήμουν στις επάλξεις, μα το καλοκαίρι έχω ευχαριστηθεί ιώσεις και πυρετούς! Παράπονο δεν έχω! χαχα!
    Να περνάτε όμορφα, κοριτσάρα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι, όχι, όχι, μην μπεις καν στη διαδικασία να ακυρώσεις ούτε μία οξεία!!! Γιατί παιδάκι μου καλό; Εσύ είσαι ένα κορίτσι γεμάτο χάρες και χαρές επίσης... Πώς τα λες αυτά έτσι απότομα και με ταρακουνάς και είναι και βράδυ!!! Θα φταίνε μάλλον οι πυρετοί, που να πάνε και να μην γυρίσουν πίσω!!! χα χα χα!!! Περαστικά σου μικρή μου! Σε φιλώ!!!

      Διαγραφή
  7. Τα καραβάκια που ανέμιζαν με κέρδισαν!!! υπέροχα!!!! όλα!!! χρειάζονται τέτοιες πινελιές!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πολύ όμορφη η καλοκαιρινή διακόσμησή σου!!
    Τα κρεμαστά καραβάκια είναι τέλεια!!!!:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κι όμως, εμένα το καλοκαίρι δεν μ' αρέσει!!! Όχι ότι δεν το απολαμβάνω, αλλά είμαι του χειμώνα. Έχει όμως αυτό που λες εσύ και είναι ακαταμάχητο: ΤΕΛΟΣ!!! Από τότε που πήγαινα σχολείο μέχρι και σήμερα λαχταράω αυτή τη μεγάλη διακοπή!
    Περιττό να πω πόσο μου άρεσε η... μετάλλαξη στο στεφάνι!
    Άντε να περάσουν οι ιώσεις και να μην ξανάρθουν ποτέ, αρκετά σας ταλαιπώρησαν!
    Καλή καλοκαιρινή συνέχεια, Κική μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τι ωραία πραγματακια ειναι αυτα που κοσμούν το μπαλκόνι σου;;;
    Μου αρεσει το καλοκαίρι επειδη απολαμβανω τη θαλασσα!
    Φιλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αχ πώς σε καταλαβαινω...αναρωτιεμαι κ εγω πώς γινεται μεσα στην καρδια του καλοκαιριου εγω να ειμαι με αντιβιωση κ τα παιδια με γαστρεντεριτιδα...;;;ελπιζω να καταφερουμε να απολαυσουμε το καλοκαιρακι!!
    Οι διακοσμησεις σου υπεροχες!με κερδισαν τα κρεμαστα καραβακια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Κοχύλια, άμμο και καραβάκια.. τι άλλο να χρειαστεί κανείς! Ότι πρέπει για να ανοίγεις το παράθυρο και να σου φτιάχνει το κέφι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υour comments make me happy!!