Σε γιορτινό κλίμα.

Ναι, το ξέρω είναι πολύς ο καιρός μέχρι τα Χριστούγεννα, θέλει ένα μήνα και κάτι ψηλά, έλα όμως που εμείς  δεν κρατιόμαστε!!!! Που αν ήταν στο χέρι μας ο Αη Βασίλης θα μας είχε έρθει,  ουυυυ από καιρό πριν!  Δεν έχω παράπονο όμως, υπόδειγμα είναι τα αστέρια μου, μην τυχόν και τους πάρει κανένα μάτι ξωτικού να κάνουν ζαβολιές και τις ανακοινώσει στον Αη Βασίλη και σιγά μετά εκείνος μη γεμίσει με δώρα το δέντρο μας...!!! 
Ο ξεσηκωμός έγινε καιρό πριν σε μια εξόρμηση που κάναμε στη λίμνη Πλαστήρα! Μαγευτήκαμε πραγματικά από την ομορφιά του τοπίου, τα πιτσιρίκια το απόλαυσαν όσο τίποτα παρά το κρύο της πρώτης μέρας και η επαφή με τη φύση και την ομορφιά που μας χάρισε η εποχή του φθινοπώρου βοήθησε και φτιάχτηκε  η ιστορία με τα ξωτικά που δουλεύουν ολημερίς και ολονυχτίς κάπου μέσα στο δάσος, ώστε να προλάβουν μέχρι τα Χριστούγεννα να ετοιμάσουν τα δωράκια που θα μοιράσει ο Αη Βασίλης στα παιδιά τη νύχτα της Πρωτοχρονιάς!!! Τα παρακάλια για να στολίσουμε το σπίτι μας ξεκίνησαν από τη στιγμή που αντικρίσαμε την πρώτη στολισμένη βιτρίνα στην πόλη.  Και πάνω που εμείς σχολιάσαμε πως είναι λίγο νωρίς για να στολίσουν βιτρίνες, για τον Βασίλη αυτό που αντίκριζε σε συνδυασμό με την ιστορία που υπάρχει ήδη καιρό τώρα στο μυαλό του, σήμαινε πως οι μέρες έφτασαν και εμείς μείναμε πίσω... Απίστευτος ξεσηκωμός!!! 





Με έπεισε όμως... Εντάξει δεν ήθελα και πολύ, το παραδέχομαι! Τα Χριστούγεννα είναι για τα παιδιά, μας γεμίζουν χαρά και κακά τα ψέματα μας αλλάζουν τη διάθεση, ποιος ο λόγος να μην γίνει το χατίρι τους; Το μόνο μου πρόβλημα ήταν τα στολίδια του δέντρου για φέτος! Ο μικρός μου Φωτεινούλης είναι κυριολεκτικά στα φόρτε του, η εμπειρία του δέντρου με τα λαμπάκια να αναβοσβήνουν και τις μπαλίτσες με τα στολιδάκια να κρέμονται από τα κλαδιά του, θα ήταν σίγουρα πρωτόγνωρη και τα ερεθίσματα που θα είχε για νέες περιπέτειες και ανακαλύψεις θα ήταν αναμφισβήτητα πολλά, οπότε πολλές θα ήταν και οι ζημιές!!! Ήταν λοιπόν αδύνατο να στολίσω το σπίτι αλλά και το δέντρο μας όπως τα προηγούμενα χρόνια.  Στην αρχή σκέφτηκα να βάλω μόνο τα λαμπάκια στο δέντρο, άντε να κρεμάσω και κανένα παιχνιδάκι των παιδιών αλλά δεν τρελαινόμουν  στην ιδέα του κενού δέντρου!  Μέχρι που μου ήρθε η ιδέα να χρησιμοποιήσω για στολίδια, τα φύλλα που είχαμε μαζέψει στην εκδρομή μας και προορίζονταν για παιδικές κατασκευές.  Κράτησα μερικά στην άκρη για να μην έχουμε δράματα και τα υπόλοιπα τα πέρασα με χρυσό σπρέι. Διάλεξα το χρυσό ώστε να ταιριάζουν με τα χρώματα του σπιτιού, ενώ ορισμένα τα άφησα στο φυσικό τους χρώμα.  Και σε χρόνο μηδέν είχα έτοιμα τα καινούρια στολίδια του φετινού μας δέντρου.


Μετά ξετρύπωσα δύο κορνίζες που είχα κρατημένες μέσα στην κούτα με τα " άχρηστα αντικείμενα " και σκέφτηκα πως θα πλαισίωναν τέλεια ένα φύλλο βαλανιδιάς ή ένα πλατανόφυλλο και έφτιαξα τελικά δύο καδράκια από τα οποία το ένα προορίζεται για δώρο και το άλλο σκέφτομαι να το κρατήσω και μετά τις γιορτές σαν διακοσμητικό.  Ενώ με εκείνα που  περίσσεψαν έφτιαξα ένα στεφάνι! Το παράκανα με τα φύλα και το χρυσό σπρέι το ξέρω, έλα όμως που μου άρεσε πολύ το αποτέλεσμα!!! 


Στο μυαλό μου γυρίζουν ένα σωρό άλλες ιδέες για κατασκευές με τα φθινοπωρινά δώρα των δέντρων! Το πρώτο μου εγχείρημα πέτυχε και το δέντρο μας νομίζω πως φέτος είναι πιο όμορφο από κάθε άλλη φορά!! Τα πιτσιρίκια μου, το απόλαυσαν και μοιάζουν ακόμα μαγεμένα από την εικόνα του σπιτιού με ένα δέντρο στη μέση!!! Χριστούγεννα μπροστά μας και ίσως να μην είναι και τόσο νωρίς αν θέλεις να το ζήσεις όπως το ζουν το παιδιά!!!




Θα επανέλθω σύντομα!!!Ετοιμάζονται πολλά και διάφορα από τα μικρά χεράκια του σπιτιού μου!!! Καλή εβδομάδα σε όλους και καλά στολίσματα!!!


CONVERSATION

12 Σχολια:

  1. Τι ωραία ιδέα τα φύλλα!! Μου έδωσες τέλεια ιδέα ανακύκλωσης και την βάζω αύριο το πρωί μπροστά!!! :D :D Πολύ χάρηκα τώρα..
    Η πιατέλα με τα φύλλα και το κερί με τρέλανε! Και του χρόνου Κική μου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εντάξει φοβερή η ιδέα με τα φύλλα! Πραγματικά από τα πιο όμορφα δέντρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εγώ Κική μου θα ευχηθω καλες γιορτες..!! Τι; ειναι νωρίς;
    Τι λες παιδι μου ξερεις ποσο γρηγορα περνα ο καιρός; και τι ωραιο ειναι να ευχεσαι για ενα ολοκληρο μηνα καλες γιορτες;
    δεν μπορεί καλες θα ειναι με τοση ανυπομονησία που πιανει τα μικρα σου..χα..χα.. πολύ ωραια ιδέα για στολισμα με τα χρυσα φυλλα τελεια θα πω..!!!!θα περιμενουμε και την συνεχεια του στολισμου.. μικρή μου να περασετε μια ομορφη εβδομαδα..φιλακιααα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και του χρόνου, Κική μου!
    Ποτέ δεν είναι νωρίς για να στολίσει κανείς!!!Η ιδέα με τα φύλλα υπέροχη!
    Να χαρείτε, μικροί και μεγάλοι, σαν παιδιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολυ καλή ιδέα με τα φυλα !!! και το δεντρο και το καδρο
    πανεμορφα ...καλη συνεχεια και καλη εβδομαδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολύ καλά κανατε και στολίσατε,έφτασε ο καιρός .Τα χρυσά φύλλα, τέλεια ιδέα και πανέμορφη.
    Περιμένουμε τη συνέχεια.
    Να είστε καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλές γιορτές Κική μου. Καλά εκανες και στόλισες να χαρούν τα παιδιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πολύ όμορφες δημιουργίες Κική μου!!! άντε και εγώ ανυπομονώ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Α! μου αρεσε η ιδεα με τα φυλλα... βρε λες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κικίτσα μου μας έλειψες... πολύ όμορφη η εικόνα του σπιτιού σας! Ωραία τα στόλισες! Κι εγώ μαζί σου, τα Χριστούγεννα είναι τόσο κοντά μας...φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Χαμογελάω με την ανυπομονησία σας και τις τρυφερες σας ιστορίες... Χαμογελάω και θυμάμαι...
    Το δέντρο σας είναι μοναδικό, όπως και όλη η διακόσμηση! Πέρυσι δοκιμάσαμε κι εμείς να στολίσουμε με υλικά και χρώματα της φύσης και μου άρεσε πολύ, αλλά δέχτηκα πολλές διαμαρτυρίες από τη νεολαία. Οπότε φέτος έχει να πέσει κόκκινο και λευκό όσο ποτέ άλλοτε...
    Φιλιά πολλά κοριτσάκι μου, να περνάτε όμορφα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. πόσο ωραία ιδέα να στολίσεις με φυσικο τροπο!
    δινει μια αλλη αισθηση το δέντρο σου...είναι διαφορετικό και όμως τόσο λαμπερο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υour comments make me happy!!