Ο καλύτερος τρόπος για να υποδεχτούμε τα Χριστούγεννα!!!


Και κάπως έτσι έφτασε η μεγάλη μέρα!!! Η προετοιμασία των προηγούμενων ημερών και η προσμονή βρίσκουν σε λίγες ώρες αντίκρυσμα!!! Η εβδομάδα που μας πέρασε ήταν πραγματικά αφιερωμένη στις Χριστουγεννιάτικες παιδικές κατασκευές τόσο στο σπίτι όσο και στο σχολείο! Την τιμητική της είχε φυσικά η αλατοζύμη που για μένα είναι από τις πιο όμορφες κατασκευές που μπορείς να στήσεις με τα μικρά!

Συνδυασμός κουζίνας, ζύμης, παιχνιδιού και ζωγραφικής και στο τέλος σου μένει ένα ενθύμιο τεράστιας αξίας! Χεράκια και ποδαράκια δούλεψαν πολύ για να είναι έτοιμα τα αγιοβασιλάκια, ο ρούντολφ και τα μπαστουνάκια ζαχαρωτών πριν την ημέρα των Χριστουγέννων!


Η συνταγή είναι πασίγνωστη αλλά επειδή πάντα υπάρχει κάποιος που τώρα ανακαλύπτει κάτι νέο, θα σας δώσω αυτή που δουλεύω εγώ. 

Υλικά
  • μισή κούπα αλάτι 
  • μισή κούπα νερό 
  • μιάμιση κούπα αλεύρι
Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλάτι με το αλεύρι. Προσθέτουμε το νερό και ζυμώνουμε. Κατά τη διάρκεια του ζυμώματος μπορεί να νιώσετε ότι είναι πολύ σφιχτή η ζύμη οπότε  μπορείτε να προσθέσετε λίγο νεράκι ακόμα. Εγώ τη ζύμη την αφήνω στο καλοριφέρ να ξεραθεί αλλά όσοι είναι βιαστικοί μπορούν και να την ψήσουν.
                   
Την ίδια κατασκευή κάναμε και στο σχολείο μόνο που δυστυχώς δεν πρόλαβα μέσα στη φούρια των ημερών να βγάλω φωτογραφίες...!!! Πάντως τα μικρά το απόλαυσαν... Φυσικά δεν μείναμε μόνο στις ζύμες, φτιάξαμε δεντράκια στολιδάκια με κουμπάκια και κομμάτια από κλαδιά ενός παλιού χριστουγεννιάτικου δέντρου και κλείσαμε την εβδομάδα μας με τα χιοναθρωπάκια από άσπρη κάλτσα! Αυτό κι αν το χάρηκαν! Και τους βγήκαν όλα τόσο όμορφα που έσπευσα να φτιάξω και στο σπίτι μερικά παρέα με τα αγόρια!!!


Οι χιονάνθρωποί μας έκαναν θραύση, οπότε σκεφτήκαμε να χαρίσουμε από ένα στα αγαπημένα μας πρόσωπα και για αρχή διαλέξαμε τον πιο στρουμπουλό μας, που μπήκε στο πακέτο δώρου που ετοιμάσαμε για τη δασκάλα μας  μαζί με τα  Χριστουγεννιάτικα μπισκότα μας !



Και επειδή συνηθίζεται με την παραλαβή να γίνεται και παράδοση!Εγώ έλαβα αυτόν τον απίθανο άγγελο δια χειρός Βασιλάκου συνοδευόμενο με τα πιο απίθανα λογάκια!!!
" Για εσένα άγγελέ μου" μου είπε και μου έσκασε ένα ζουμερό φιλί!!!!


Κάποτε όμως και οι άσπρες κάλτσες τελειώνουν, και αρχίζουν τα δράματα!!! Τι στο καλό εργοστάσιο χιονάνθρωπων είμαστε αν δεν μπορούμε να φτιάξουμε μερικούς ακόμα...; Πώς την πατήσαμε και δεν αγοράσαμε  250 λευκές κάλτσες επιπλέον;;; 
Αλλά αν το παιδί έχει μυαλό ζιζάνιο, δεν υπάρχει περίπτωση να αράξεις στον καναπέ! Αντιθέτως φτιάχνεις μπάλες από βαμβάκι και με λίγη φαντασία ετοιμάζεις ένα λίγο πιο εναλλακτικό χιονάνθρωπο. Ευτυχώς που αυτό δεν ενθουσίασε ιδιαίτερα τον Βασίλη και τη γλίτωσα, διαφορετικά ακόμα χιονανθρωπάκια θα έφτιαχνα!!!



Είμαι σίγουρη πως οι περισσότεροι θα τρέχετε για τις τελευταίες λεπτομέρειες. Η πιο λαμπερή μέρα του χρόνου έφτασε και εμείς είμαστε έτοιμοι να την υποδεχτούμε με αγάπη,  ζεστές αγκαλιές που χωράνε όλο τον κόσμο και φυσικά ευχές για Υγεία, χαμόγελα και αισιοδοξία!!!

Καλά Χριστούγεννα
Λαμπερά
και Ευτυχισμένα για όλα τα πλάσματα Του!!!




CONVERSATION

12 Σχολια:

  1. Αγαπημένη μου Κική θαυμάζω τις πολύ όμορφες δημιουργίες σου, ειδικά οι χιονάνθρωποι είναι υπέροχοι μοναδικοί.Σου εύχομαι υγεία αγάπη και πολλά χαμόγελα στις γιορτές και να περάσετε όλοι καλά φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευτυχισμένα Χριστούγεννα και σε σένα Μαράκι μου!!! Πολλά χαμόγελα και αγάπη!!!Φιλιά!!!

      Διαγραφή
  2. χαχα! Γλυκουλίνια μου!!!
    Τί ομορφιές φτιάξατε πάλι, καλέ?!
    (Καλά, αυτές τις μέρες θα "βαρεθείς" να διαβάζεις ευχές μας!)
    ;-)
    Καλά Χριστούγεννα, (για αρχή! τα υπόλοιπα στην πορεία!), να είστε γεροί και να περάσετε θαυμάσια!
    Πολλά ΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ να πλημμυρίσουν το Βασιλικά Φωτισμένο σπιτικό σας, Κική μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θαυμάζω τα στολίδια σου Κική μου, μα πιο πολύ θαυμάζω μια υπέροχη μαμά που με τα αγγελούδια της παρέα τα έφτιαξαν όλα αυτά!
    Να περάσετε όμορφα αυτή την Άγια μέρα!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλέ τι απίθανη ομάδα που είστε! Σας θαυμάζω! Τόσες πολλές κατασκευές και τόσο όμορφες! Ε, γι΄αυτό παρουσιάστηκε έλλειψη από κάλτσες στην αγορά!!
    Φιλιά πολλά καρδούλες μου και καλά Χριστούγεννα στο σπιτικό σας!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οι πιο όμορφες και γλυκές στιγμές των ημερών είναι αυτές που μοιραζόμαστε με τα παιδάκια !! Και εσύ Κική μου είσαι μαι σπουδαία λειτουργός και μαμά !! Ποδαράκια και χεράκια για φίλημα !!!
    Καλά Χριστούγεννα με πολλά τρυφερά λογάκια και αγκαλίτσες !!
    Σε φιλώ πολύ !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τα γλυκά μου χεράκια και ποδαράκια.
    Να μου τα φιλήσεις πολλές φορές.
    Να περνάτε καλά, με τα παιδάκια σας.
    Φιλάκια πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Χρόνια Πολλά Κική μου!!! Να χαίρεσε τους βοηθούς σου!!! όμορφα τα στολίδια που ετοιμάσατε!
    Να περάσετε χαρούμενες γιορτές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. τι όμορφες κατασκευες,φτιαγμένες από τα πιο γλυκα χερακια!
    Χρόνια πολλά με υγεία,αγάπη,και πολλές πολλές ευτυχισμένες στιγμές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Χρόνια πολλά Κική μου, να χαίρεσαι τα ζουζούνια σου και τον καλό σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Χρόνια πολλά, με υγεία, αγάπη και πολλά χαμόγελα!!
    Πολλά φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Χρόνια πολλά και Καλή Χρονιά με υγεία και ευτυχία!!!!Φιλάκια εορταστικά πολλά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υour comments make me happy!!