Φέτος τα αυγουλάκια μας είναι λιγάκι διαφορετικά!

Η Μεγάλη Εβδομάδα ξεκίνησε ήδη και για μένα είναι από τις πιο όμορφες και πιο κατανυκτικές ημέρες όλου του χρόνου. Μέρες γεμάτες από συναισθήματα, αυτοκριτική, σκέψη και αγάπη. Το Πάσχα δεν έχει τη λάμψη και τη χαρά των Χριστουγέννων,νομίζω πως είναι πιο βαθιά γιορτή, πιο προσωπική, πιο απλή, πιο εσωτερική. Όταν όμως είσαι μαμά και ταυτόχρονα δασκάλα έχεις την υποχρέωση να φέρεις τις γιορτινές μέρες πιο κοντά στα μέτρα και τις προσδοκίες των παιδιών, χωρίς να πρέπει απαραίτητα να κυλήσεις στον καταναλωτισμό!Φέτος το Πάσχα επέλεξα τα δώρα των παιδιών στο σχολείο να μην έχουν τίποτα αγορασμένο, να είναι φτιαγμένο αποκλειστικά από εμένα και σε συνεργασία με τα ίδια τα ανθρωπάκια φτιάξαμε απίθανες κατασκευές που πραγματικά τις απόλαυσαν.  Κάτι ανάλογο έγινε και στο σπίτι! 


Την Παρασκευή γύρισα πραγματικά ορεξάτη στο σπίτι οπότε για τα αγόρια η έκπληξη ήταν τεράστια όταν ξεκίνησα να στήνω τα υλικά για να βάψουμε λίγο πιο παιχνιδιάρικα τα αυγά μας φέτος! 



Για αρχή διαλέξαμε άσπρα αυγά, τα πλύναμε καλά και βυθίσαμε σε ποτήρια μέσα στα οποία μούλιαζαν ήδη γκοφρέ χαρτιά σε διάφορα χρώματα. Εκεί έμειναν περίπου 1 ώρα. Στη συνέχεια αφού τα βγάλαμε από τα ποτήρια, με δύο απώλειες φυσικά, τα στεγνώσαμε και ξεκινήσαμε το τρελό παιχνίδι!!!!



Κολλήσαμε στα αυγά μας ματάκια και μαλλάκια χρωματιστά και φυσικά τους ζωγραφίσαμε  μεγάλα χαμόγελα! Για να έχουμε όσο το δυνατό λιγότερες απώλειες τα αυγά ήταν μέσα σε αυγοθήκες καθώς τα καλλωπίζαμε!!!!




Μετά ασχοληθήκαμε με μεγάλα αυγουλάκια από μαλακό πλαστικό, αυγά ό,τι πρέπει για κουκλοθέατρο και δεν έχεις το φόβο να σπάσουν!!!! Στο κάθε ένα αυγουλάκι χαρίσαμε διαφορετική φατσούλα και ο θίασος των "Συναισθημάτων των Αυγών " στήθηκε και μαζί τους αρκετές ιστορίες που θα παίζονται για καιρό στη σκηνή μας...!!!!




Φυσικά από τα αυγουλάκια που βάφτηκαν με το γκοφρέ χαρτί κράτησα μερικά, μου άρεσαν τα χρώματα τους και ταίριαξαν τέλεια με τα λαγουδάκια μας, οπότε σκέφτηκα πως θα ήταν  ιδανικό δώρο για ένα αγαπημένο σπίτι!!!  Και επειδή κυριολεκτικά με είχε πιάσει οίστρος, στην επόμενη ανάρτηση θα σας έχω πανέμορφα αυγά στολισμένα με τον πιο φυσικό τρόπο!!! 




Σας αφήνω προς το παρόν με γλυκιά γεύση και ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ ευχαριστώ για όλες αυτές τις ζεστές και τόσο αληθινές ευχές σας, για όλα τα τηλεφωνήματα, τα μηνύματα, τα  email, τις ευχές στο facebook!!! Δεν έχετε ιδέα πόσο με συγκινήσατε και με πόση χαρά και δύναμη με γεμίσατε!!! Σας ευχαριστώ πολύ πολύ και σας εύχομαι μέσα από την καρδιά μου να έχετε όοοοολοι ΕΥΤΥΧΙΑ!!!! 










CONVERSATION

11 Σχολια:

  1. Κική μου έχεις δίκιο τα παιδιά χαίρονται πιο πολύ όταν δημιουργούν κάτι μόνα τους παρά όταν τους το αγοράζεις έτοιμο.
    Να είσαι καλά, χρόνια σου πολλά και να χαίρεσαι την οικογένειά σου.
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι είναι Ελένη μου, χαίρονται και πιο πολύ και πραγματικά!!!Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου!Καλή προετοιμασία σου εύχομαι!!Φιλιά!!!

      Διαγραφή
  2. Είναι πολύ όμορφα όλα
    Φιλάκια ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ όμορφα και παιχνιδιάρικα τα αυγουλάκια σας!!! Υποθέτω ότι αυτα που βάφονται με γκοφρε χαρτί δεν είναι κατάλληλα για κατανάλωση, έτσι;
    Συμφωνω με όσα λες για το Πάσχα, αλλά από τη μια τα ανθρωπάκια μας κι από την άλλη η άνοιξη που φτανει μας δίνουν πολλές αφορμές να βάλουμε χρωμα και κάτι λίγο πιο παιχνιδιάρικο σε ό,τι κάνουμε!
    Καλή Ανάσταση, φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παιχνιδιάρικα, όμορφα και μερικώς σπασμένα!!! Χα χα χα!!! Δεν πειράζει όμως απολαύσαμε τη διαδικασία και το παιχνίδι με αυτά για όσο κράτησε!!!Φυσικά και δεν είναι για "φάγωμα" αυτά τα αυγουλάκια, παρά μονάχα για παιχνίδι και Χαρά και ίσως θα έπρεπε να το αναφέρω!!! Καλή Ανάσταση κοριτσάκι μου όμορφο!!! Σε φιλώ!!!

      Διαγραφή
    2. έγιναν τόσο γλυκά!!!μπράβο σας!
      ελπίζω να αντέξουν τα παιδιά να μην τα φάνε!
      εγώ κάθε χρόνο καταφεύγω σε ενα απλό decoupage για να μπορούν να καταναλωθούν άφοβα από τα παιδιά....γιατι η αληθεια είναι ότι όταν τα βλέπουν έτσι στολισμένα...θέλουν να φάνε ένα από το κάθε σχέδιο(λες κ έχει διαφορετική γεύση!!)

      Διαγραφή
  4. Ωραία ιδέα τα τσαχπίνικα αβγουλάκια!!!
    Νομίζω οτι πρέπει να τα δοκιμάσουμε!
    τα παιδιά αλλιώς αντιλαμβάνονται τις γιορτές Κικίτσα μου, δεν μπορούμε να τους στερήσουμε τη χαρά των παιχνιδιών!
    Να είσαι γερή και να χαίρεσαι την ωραία σου οικογένεια κοριτσάκι μου!
    Καλή Ανάσταση!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, είναι τέλεια ιδέα αλλά σπάει εύκολα, χα χα χα!!!Δοκίμασέ το όμως Ρενάκι θα το απολαύσει η Ευγενία σου!!!! Τα παιδιά αντιλαμβάνονται τα πάντα διαοφορετικά και είναι κρίμα να τους το χαλάμε, αρκεί να γίνεται μια καλή εισαγωγή για την πραγματικότητα των γιορτινών ημερών που διανύουμε! Σε φιλώ αγαπημένη, καλή Ανάσταση!!!

      Διαγραφή
  5. Και του χρόνου να είσαστε καλά Κική μου! Υπέροχη ιδέα με τα χαρτιά θα το δοκιμάσω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τι όμορφες φάτσες!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υour comments make me happy!!