Καλοκαίρι ήταν και τελείωσε...



Και να που ο Σεπτέμβρης με βρίσκει μπροστά στον υπολογιστή να ετοιμάζω μια ανάρτηση που μυρίζει καλοκαίρι! ΄Ενα καλοκαίρι γεμάτο από κάθε άποψη. Τόσο αποφασιστικά γεμάτο που το ρουφήξαμε, το νιώσαμε, το εξαντλήσαμε και τελικά το χορτάσαμε και το αποχαιρετήσαμε με το αίσθημα πως ζήσαμε μια μεγάλη γιορτή! Ο  χειμώνας που πέρασε ήταν τόσο δύσκολος! Μας παίδεψε, μας εξάντλησε σχεδόν! Δρομολόγια ατέλειωτα, χιλιόμετρα τεράστια, κρύο, βροχή, χιόνι, παγωνιά, πολύ διάβασμα, δουλειές πάντα και παντού και δύο μικρά αγόρια που έχουν τόσο ανάγκη να είναι παιδιά, να ζουν, να κάνουν κάθε λογής τρέλες, να χοροπηδούν, να γελούν δυνατά, να κλαίνε, να γκρινιάζουν, να αγαπιούνται και να μαλώνουν, να είναι ΖΩΗΡΑ γιατί είναι ΖΩΝΤΑΝΑ και είναι ΠΑΙΔΙΑ, κάτι που πολλές φορές το ξεχνώ και περιμένω από εκείνα πράγματα τρελά και πελαγώνω ή απελπίζομαι όταν επικρατεί η τρέλα των παιδιών και τότε έρχονται  κάτι δυνατές στιγμές που με τσιτώνουν σαν να πέφτει ένας κουβάς παγωμένο νερό στο κεφάλι μου και  συνειδητοποιώ πως σε αυτά τα ζωντανά παιδιά  χρωστάω να μην λιγοψυχώ και πως αυτά τα ζωντανά παιδιά έχουν ανάγκη από αληθινή ζωή και πως τους οφείλουμε  κάθε στιγμή έντονη και γεμάτη πόσο ακόμα όταν αυτή η κάθε στιγμή είναι στιγμή καλοκαιριού! Έτσι το ζήσαμε το καλοκαίρι μας, πλημμυρισμένο από ξεγνοιασιά και αναμνήσεις!!!


 Και το ξεκινήσαμε με τον καλύτερο τρόπο! Το πρώτο μου αγόρι καλωσορίζει το καλοκαίρι με την ημέρα των γενεθλίων του και φέτος διάλεξε να περάσει τη μέρα αυτή παρέα με όλους τους συμμαθητές και τους φίλους τους. Τα δώρα που τους ετοίμασε ήταν άκρως καλοκαιρινά, τα διάλεξε εκείνος και τα ετοίμασε σχεδόν μόνος του. Μεγαλώνει επικίνδυνα κι εγώ δεν θέλω να το παραδεχτώ... Χωρίς αμφιβολία ήταν το καλύτερο πάρτι για εκείνον, ήταν ένα πάρτι για παιδιά που θέλουν να σβήσουν κεράκια, να φάνε τούρτα και να παίξουν μέχρι τελικής πτώσης! Κι εδώ που τα λέμε δεν θέλουν τίποτα περισσότερο τα παιδιά!



Σε απόσταση αναπνοής από την πόλη μας, υπάρχουν τόσες πολλές ομορφιές! 'Επρέπει  να κάνουμε πολύ καλό προγραμματισμό  με τα Σαββατοκύριακα μας ώστε να προλάβουμε να τα δούμε και να τα  κάνουμε όοοολα! Οπότε θέσαμε προτεραιότητες και χωρίσαμε τις δραστηριότητες σε εκείνες του καλοκαιριού και του χειμώνα! Έτσι βρεθήκαμε να βολτάρουμε με άλογα στο βουνό, να τραγουδάμε στα "σοκάκια" του καταπράσινου δάσους και φυσικά δεν θα χάσαμε την ευκαιρία να δούμε για άλλη μια χρονιά τις αρκουδίτσες που φιλοξενεί ο Αρκτούρος! Φέτος αυτή η εκδρομή ήταν πιο απολαυστική από όλες τις προηγούμενες και αυτό γιατί συμμετείχαν ενεργά στα πάντα!



Χορτάσαμε φύση, πράσινο, ήλιο, τρέξιμο, παιχνίδι! Παίξαμε, πέσαμε ξανασηκωθήκαμε, γίναμε πρωταθλητές στο τραμπολίνο, που μακάρι να είχα χώρο στο σπίτι θα τους έπαιρνα ένα μόνο και μόνο για τους υπέροχους ύπνους που έκαναν μετά από το τόσο χοροπηδητο!!!




Γεμίσαμε τις αγκαλιές μας από τους φίλους μας!!! Φίλους από κούνια, φίλους που μαζί τους χτίζουμε πράγματα για το μέλλον, περνάμε στιγμές γεμάτες από εμάς, από εκείνους, από όλους μας, στιγμές που τις κουβεντιάζουμε και φωτίζουν τα μάτια μας!!! Κι επειδή καλοκαίρι χωρίς θάλασσα λατρεμένη δεν γίνεται, φέτος του δώσαμε και κατάλαβε! Η Χαλκιδική είναι για εμάς από τότε που ήμασταν εμείς παιδιά το μέρος που φιλοξένησε και ζωντάνεψε τις δικές μας διακοπές. Πανέμορφες ατελείωτες και πεντακάθαρες παραλίες, πράσινο παντού, ευκαιρίες να κάνεις, να δεις, να γευθείς, να απολαύσεις όσα βάζει ο νους σου κι έτσι για άλλη μια χρονιά την επιλέξαμε ως ιδανική περίπτωση για τα αγόρια αλλά και για εμάς!



Και δεν αφήσαμε κανένα ποδαράκια παραπονεμένο! Σε κάθε ένα από αυτά υπήρχε  κάτι, κάποιος να μας περιμένει...  Και είναι αυτή η θάλασσα τόσο ξελογιάστρα! Με πόση χαρά τρέχανε στην αγκαλιά της, έσκαβαν, έβρισκαν θησαυρούς, έφτιαχναν κάστρα με παγίδες       "τέλεια δραστηριότητα για μπαμπάδες" γκρέμιζαν τα κάστρα, ζωγράφιζαν στην άμμο, βουτούσαν ξανά και ξανά, γελούσαν, φώναζαν και πάλι από την αρχή!!! Κάθε μέρα η ίδια ιστορία αλλά μια καινούρια περιπέτεια! 




Ώσπου όπως όλα τα ωραία έτσι κι αυτό το καλοκαίρι τελείωσε μόλις χθες!  Ο Αύγουστος μοιάζει μεγάλος αλλά τελικά τελειώνει γρήγορα και θαρρείς ξαφνικά, σαν να μη το περιμένεις, σαν να σου έχει υποσχεθεί πως θα σου χαρίσει λίγες μέρες ακόμα αλλά τελικά παίρνει το λόγο του πίσω και μένεις να υποδέχεσαι την πρώτη μέρα του Σεπτέμβρη με ευχές για Καλή Σχολική Χρονιά! Έτσι ξαφνικά!!!




Κλείνω την ανάρτηση με αυτές τις δύο εικόνες γιατί η μία τραβήχτηκε την στιγμή που είπαμε το μεγάλο αντίο στη θάλασσα και η άλλη όταν έκλεψαν τη ματιά μου αυτά τα τρία αντράκια, ο Βασίλης, ο Φώτης και ο Γιάννης, που λες και ήταν τίποτα μεγάλοι άντρες αποφάσισαν του χρόνου να ζήσουν εδώ σε αυτήν την παραλία νέες καλοκαιρινές περιπέτειες!!! Αυτό είναι ΥΠΟΣΧΕΣΗ...




Κλείνω με την υπόσχεση λοιπόν για ακόμα καλύτερα καλοκαίρια, ζωντανά και αληθινά! Καλό Χειμώνα θα πω γιατί το χρειάζομαι κι εγώ η ίδια... και φυσικά θα ευχηθώ καλή Σχολική Χρονιά που ξεκινάει για τους δασκάλους και τις δασκάλες από σήμερα. Δύναμη, όρεξη και κουράγιο σε όλους τους "Δυνατούς", " Δυναμικούς", γεμάτους Αγάπη και Όρεξη φίλους και συναδέλφους! 
Ξέρουν αυτοί..!!!





CONVERSATION

15 Σχολια:

  1. Τι όμορφες στιγμές! Όταν ζούμε την κάθε εποχη και όσα μας προσφέρει την αποχαιρετούμε χωρίς παράπονο. Ετσι και το φθινοπωρο κι ο χειμώνας έχουν να μας χαρίσουν τόσες ομορφες εικόνες και δραστηριότητες, όρεξη να'χουμε!
    Φιλιά πολλά και καλή σχολική χρονιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι είναι τελικά!Όσο πιο όμορφα και πιο απλά περνάμε τις στιγμές μας τόσο πιο γεμάτοι νιώθουμε 😉🤗😚 Καλή Σχολική Χρονιά και σε εσάς!!!

      Διαγραφή
  2. Καλό μήνα και καλή σχολική χρονιά Κικίτσα μου.
    Τα παλικάρια σου έγιναν άνδρες πια!
    Να τα χαίρεστε και να τα καμαρωνετε.
    Ωραίο το καλοκαίρι αλλά κάποτε τελειώνει.
    Έχουμε και το φθινόπωρο για να κάνουμε βολτισες πριν αρχίσουν οι βροχές.
    Να είστε όλοι καλά.
    Φιλάκια πολλά. 😘😘😘😘😘

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πραγματικά Ρενάκι μου τα αγόρια μεγαλώνουν κάθε μέρα και πιο πολύ!Καλό φθινόπωρο να έχουμε φιλιά πολλά στα μικρά σου ανθρωπάκια! 😚

      Διαγραφή
  3. Ωραιότατες φωτογραφίες!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μαζέψατε τόσες όμορφες στιγμές για τις δύσκολες ώρες του Χειμώνα, χαίρομαι!
    Κι εύχομαι, Κική μου, καλό μήνα κι ένα Φθινόπωρο δημιουργικό και με υγεία! (πολύ ωραίο το κλείσιμο της ανάρτησής σου) ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αλεξάνδρα μου Καλό και δημιουργικό μήνα επίσης! Είμαι σίγουρη πως κάτι θα ετοιμάζεις!!!Σε φιλώ!

      Διαγραφή
  5. Καλό χειμώνα Κική μου και καλή σχολική χρονιά! Αυτές τις ομορφες στιγμές θυμόμαστε και 'βγάζουμε' την χρόνια περιμένοντας το επόμενο καλοκαίρι!! Να είστε καλά να ζείτε κάθε φορά τόσο έντονα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλό μήνα και καλό χειμώνα, αν και εσύ Ελεάνα μου είσαι τυχερή και δεν ξέρω αν θα δεις χειμώνα 😉!!!Να περνάς τέλεια!❤

      Διαγραφή
  6. Υπέροχες στιγμές Κική μου! Καλή επιστροφή στη ρουτίνα από εδώ και πέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατερινάκι εμείς μπαίνουμε για τα καλά με νέα δεδομένα στη νέα σεζόν! Μικροί και μεγάλοι στο σχολείο! Για να δούμε πώς θα πάει!!! Φιλιά γλυκιά μου!

      Διαγραφή
  7. Μου αρέσετε, βρε οικογένεια! Πολύ!!!
    Να είστε καλά και να έχετε μια υπέροχη σχολική χρονιά!
    ΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ πολλά, κοριτσάρα μου!!!
    ***Άκρως ερωτεύσιμη η τελευταία φωτογραφία!!!
    ♥ ♥ ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μμμμ!! Ναι η τελευταία φωτογραφία μου αρέσει κι εμένα πολύ! Σ' ευχαριστώ πολύ πολύ πολύ Γιαννάκη και χαίρομαι για την επιστροφή σου! Σου κλείνω το μάτι πονηρά Συριανάκι!

      Διαγραφή
  8. Κοριτσι μου,κυρία Εύγε,μετά από πολύ καιρό ομολογώ επισκέπτομαι το blog σου και χαίρομαι πολύ για σένα.Να χαίρεσαι τα δυό στολίδια σου,που μεγαλώνουν υπέροχα.Να σε ακούω πάντα γερή,δυνατή,αισιόδοξη και δημιουργική,Φιλάκια πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υour comments make me happy!!