Ζωγραφισμένοι στίχοι, από την Αθηνά!!!


Γιατί δεν είναι κοριτσάκι 

να μάθεις μόνο εκείνο που είσαι, 
εκείνο που έχεις γίνει, 
είναι να γίνεις 
ό,τι ζητάει 

η ευτυχία του κόσμου. 
                                     Γ.Ρίτσος


Η Αθηνούλα ζωγράφισε για μένα ένα κομμάτι του υπέροχου ποιήματος του Γ. Ρίτσου και μου το έστειλε!!!! 
Μια κίνηση που όχι απλά με συγκίνησε αλλά με συνέφερε από την τρέλα των ημερών! 
Εκλογές, πάλι οι ίδιοι, απειλές, άσπρο ή μαύρο, ταπείνωση, κοροϊδία, φασισμός (και επίσημα πια)! Στα μικρά μου, πάντα μιλάω σαν να απευθύνομαι σε ενήλικες, προσπαθώ να τους οδηγήσω σε δρόμους που δυστυχώς εμείς ανακαλύψαμε πολύ αργά στη ζωή μας. Δεν θέλω οι μαθητές μου να ονειροβατούν, δεν θέλω να ζουν στον κόσμο των προβάτων, δεν θέλω να ξυπνήσουν μια μέρα και να νιώσουν τα χαστούκια να πέφτουν αλύπητα επάνω στην τρυφερή ψυχή τους! Ναι, μπορεί να είναι μικρά εφτάχρονα, αλλά όσο εύκολα μπορούν να κατανοήσουν τη λειτουργία ενός υπολογιστή άλλο τόσο εύκολα μπορούν να κατανοήσουν την πραγματικότητα που υπάρχει και τη βιώνουμε!!!
Την Τρίτη επιστρέψαμε στο σχολείο και πριν ξεκινήσουμε την ορθογραφία μας, ένας τετραπέρατος μικρός μου, μου έκανε μια ερώτηση και κυριολεκτικά ένιωσα να με χτυπάει κεραυνός!!! 
" Κυρία μου, είδες τ'αποτελέσματα των εκλογών; Πάλι όλα μπλε και πράσινα ήταν. Ο μπαμπάς είπε ότι μπήκαν οι Ναζί στη βουλή και ότι τα πράγματα πάν από το κακό στο χειρότερο!  Ποιο είναι το χειρότερο  κυρία μου; Εσύ δεν μας είπες ότι εσείς οι μεγάλοι θα παλέψετε, να μας δώσετε  ένα καλύτερο κόσμο; Γιατί δεν κάνετε κάτι, να μην έρθει το χειρότερο;
11 ζευγάρια μάτια καρφωμένα επάνω μου!!!
Ναι το είπα, φαίνεται όμως ότι είμαστε λίγοι αυτοί που παλεύουμε...
Δεν το βάζουμε όμως κάτω! Με πείσμα κερδίζονται οι αγώνες μικρά μου!!!

Ζητάω συγνώμη από τους μαθητές μου γιατί έχω μερίδιο ευθύνης για την κατάσταση που ζούμε σήμερα! Η υπόσχεσή μου όμως, μένει ακέραιη! Δεν θα σταματήσω ποτέ να παλεύω για να μάθω στα παιδιά πως υπάρχει κι άλλος δρόμος! Το λέω ειλικρινά δεν με νοιάζει πια αν παίρνω 382,93 ευρώ το δεκαπενθήμερο!!! Δεν με νοιάζει αν τα μισά από αυτά τα ξοδεύω για να κάνω το μάθημά μου όπως αξίζει να γίνεται και τα άλλα μισά τα ξοδεύω στις βενζίνες. Δεν με νοιάζει αν οι αλήτες που μας κυβερνούν υποτίμησαν τη δουλειά μου και το σχολείο! Δεν θα παίξω το παιχνίδι τους! Αυτός είναι ο στόχος τους άλλωστε. Αμόρφωτα παιδιά, αμόρφωτοι νέοι, λαός χωρίς κριτική σκέψη. Αυτό θέλουν!

Δεν θα το πάρουν από μένα όμως!!! 

...είναι να γίνεις 

ό,τι ζητάει 
                                                                η ευτυχία του κόσμου...


Αθηνούλα σ'ευχαριστώ που με την κίνηση σου αυτή, με ξύπνησες για τα καλά!!! Δεν μπορούσες να διαλέξεις καλύτερη στιγμή και καλύτερο δώρο!!! 
Δεν ξέρω πως να σου το ανταποδώσω...

Όσοι δεν ξέρετε την Αθηνά αυτό είναι το υπέροχο blog της. Είναι εξαιρετική και μια βόλτα θα σας πείσει!!!
Αθηνά Πετούλη   http://voltastoneiro.blogspot.com/

Καλή μέρα να έχετε όλοι!!!


CONVERSATION

30 Σχολια:

  1. Γεια σου, γλυκιά Κική! Συγκινητική η ανάρτησή σου! Τι να άλλο να πει κανείς γι' αυτά που συμβαίνουν! Τουλάχιστον να αρχίζει η κοινωνία μας να σκέφτεται περισσότερο και με τα πόδια στη γη - επιτέλους! Το Πετρουλάκι μου κοιμάται, αλλά σ' ευχαριστεί που τη σκέφτεσαι! Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα παιδια σήμερα ειναι πανέξυπνα.....εδώ εμεις ξυπνήσαμε και τους δώσαμε ενα γερό μάθημα...αλλα αυτοί δεν χαμπαριάζουν...αν ειναι δυνατόν να μην μπορούν να συνενοηθούν μια χούφτα άνθρωποι ..για το καλό αυτού του τοπου... να εισαι καλά και βέβαια δεν το βάζουμε κάτω....δεν ειναι στη ράτσα μας να σκυβουμε το κεφάλι... μπράβο σου.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Την Αθηνουλα την (γνώρισα).. μέσα εδώ ..και ειναι ενας..πολύ όμορφος άνθρωπος.. γεματος ευγένια και καλωσύνη.......για να γίνω μέλος σου έβελα το όνομά μου αλλα μόλις κάνω την επιλογή να γραφτώ με σβύνει ..αυτό το παθαίνω σε κάποια μπλόκ...δεν ξέρω γιατί.....καλο σου βραδυ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΜΠΡΑΒΟ ΚΙΚΙΤΣΑ ΜΟΥ!!!!!!!
    ΟΣΟ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΝΕΟΙ ΕΧΕΤΕ ΤΕΤΟΙΑ ΟΡΕΞΗ, ΔΕΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΙΠΟΤΑ!!!!!!
    ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΜΕΙΣ ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΑΜΕ , ΝΟΜΙΖΑΜΕ ΟΤΙ ΚΑΝΑΜΕ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ!!!!!!!!
    ΑΣ ΕΛΠΙΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΧΑΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ!!!!!
    ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ειναι υπεροχο που μεσα απο την Ψυχη σου βγαζεις τοσο πεισμα..οταν μια Μανα λεει στα Παιδια της Καλημερα..οταν τελειωνει η μερα Συγνωμη..αυτα τα Βλασταρια..θα δωσουν Καρπους σ'αυτην τη Ζωη..να σε καλα Νεραιδα μου..φιλια πολλα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. οσο γι'αυτο που κανει η Φιλη μας ειναι υπεροχο..μεσα απο λεξεις να ζωγραφιζει την ψυχη μας..να ναι καλα..πανεμορφο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν μπορείς να προσθέσεις τίποτε σ αυτή τη δικαιολογημένη έκρηξη θυμού κι απογοητευσης,παρά μόνο,ας συνεχίσουμε όλοι όπως το λέει η καρδιά μας, το φιλότιμό μας, η ηθική μας.
    Δεν θα κάνουμε τη χάρη στους ανήθικους να εξευτελιστούμε περισσότερο και μάλιστα ηθικά!Εκεί θάναι και το πραγματικό τέλος.
    Κική σήμερα μου δωσες άλλο ένα λόγο να σ αγαπήσω περισσότερο.
    Νάσαι καλά κορίτσι κάποιοι τάχθηκαν να φυλάγουν Θερμοπύλες κι όχι να γίνουν Εφιάλτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Υπέροχα λόγια, υπέροχη η ζωγραφιά της Αθηνάς που πιστεύω τα αντιπροσωπεύει
    πλήρως!!
    Ο θυμός σου θυμός όλων μας Κική μου.
    Ένα μεγάλο μπράβο από εμένα για τις σκέψεις και τα θέλω σου!!
    Φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Kικιτσα μου,γλυκεια μου δασκαλα καλημερα!!!Πολυ γλυκεια η χειρονομια της Αθηνας να εικονογραφησει για την καθε μια μας και αξιεπαινη,της στελνω και απο εδω τα συγχαρητηρια μου!!!!!Συγχαιρω κι εσενα για τα πιστευω σου,τον αγωνα σουγια τη νεα γενια και στο χερι μας ειναι να μην τους περασει.Μ'εκανες να σ'αγαπησω και να σ'εκτιμησω πιο πολυ!!!!!!!!!
    Σου στελνω πολλα φιλια και κουραγιο και αγωνα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πολύ όμορφη η κίνηση της μικρούλας!Όσο για τις σκέψεις σου έτσι είναι δυστυχώς!!!Υπομονή να έχεις,μην το βάζεις κάτω...όλα θα γίνουν όπως τα θέλεις,όλα θα πάνε καλά!ΔΥΝΑΜΗ !!Καλά να περνάς!!!Φιλιά πολλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ!!!!!!ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΗ ΖΩΓΡΑΦΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΚΙΤΣΑ ΜΑΣ!!!!!!!!!
    ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ ΜΟΥ ΓΛΥΚΟ ΜΗΝ ΜΟΥ ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΣΑΙ........ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΜΑ ΣΟΥ!!!!!
    ΣΟΥ ΣΤΕΛΝΩ ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΑΚΙΑ!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Υπέροχα τα λόγια σου και πολύ όμορφη η ζωγραφιά της Αθηνάς!!!Ο θυμός σου μας αντιπροσωπεύει όλους!!!Ευτυχώς που υπάρχουν και εκπαιδευτικοί σαν και εσένα!!!Να είσαι καλά και πολλά φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Κική με συγκίνησες....ένοιωσα όμως τόσο όμορφα βλέποντας ότι υπάρχουν ακόμη τέτοιοι δάσκαλοι!....Συνέχισε τον αγώνα σου Κική μου,..Δυνατά!...
    Η Αθηνά κάνει εξαιρετική δουλειά!...
    Να περνάς όμορφα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος11/5/12

    Είναι πάρα πολύ όμορφο να βλέπεις ότι υπάρχουν τέτοιοι εκπαιδευτικοί! Μπράβο σου! Τα λόγια σου είναι πολύ συγκινητικά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Γλυκιά μου , είσαι ένα πλάσμα τρυφερό και γενναιόδωρο...Η δασκάλα που κάθε γονιός θα ήθελε για το παιδί του...η δασκάλα που χρειάζεται η πληγωμένη χώρα μας...Με συγκίνησες βαθιά...Συγχαρητήρια και καλό σου κουράγιο κοριτσάκι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Καλησπέρα ,
    σειρά σου να με συγκινήσεις !!
    Χαίρομαι που η ζωγραφιά μου σου άρεσε τόσο !!
    Εκείνο που σίγουρα σε συνέφερε και σε ξύπνησε , είναι αυτά τα 11 παιδικά μουτράκια που γυρεύουν εξηγήσεις , είναι αυτά τα 11 μικρά τριανταφυλλάκια που καλείσαι να φροντίσεις, είναι αυτά τα 11 τετραπέρατα πλασματάκια που χρειάζονται σοβαρές μα και τρυφερές συνάμα απαντήσεις!!
    Κι είναι η ανάγκη σου να τα βοηθήσεις, να τα καθοδηγήσεις, να τους δώσεις όραμα ,κι είναι η υπευθυνότητά σου ως προς την ουσιαστική εκπαίδευσή τους!!
    Κι είναι κι ο Ρίτσος με τους καταπληκτικούς στίχους του !!
    Κι ίσως να ναι στο τέλος λίγο κι η ζωγραφιά μου (κι αυτό το λίγο σε διαβεβαιώνω μου φτάνει και μου περισσεύει)!!
    Να σαι καλά , διάβασα το μέιλ σου , φυσικά και θέλω να στο στείλω με μεγάλη μου χαρά , δωσε μου λίγο χρόνο ,
    θα τα λέμε, Αιγαιοπελαγίτικους χαιρετισμούς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Eχεις απόλυτο δίκιο φίλη μου..Τα παιδιά μας είναι το μέλλον αυτού του κόσμου και πρέπει να τους δώσουμε σημαντικά εφόδια για να μπορέσουν να τον φτιάξουν καλύτερο..μακάρι όλοι οι εκπαιδευτικοί να είχαν το ήθος και την αξία σου,αλλά..
    Υπέροχη η πρωτοβουλία της φίλης σου και χαίρομαι που την ανακάλυψα..Έγινα ήδη μέλος στο blog της και της ζήτησα μια ''μικρή χάρη''..να μου ζωγραφίσει και εμένα το αγαπημένο μου..μακάρι να το πραγματοποιήσει!!
    να είσαι πάντα καλά..
    φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. My sweet Kiki, you are a wonderful, sensitive soul and a brave woman, and it's thanks to people like you that there is still hope for the future!!!!!
    Your pupils are lucky to have you as their teacher, if I had kids I would wish a teacher like you for them!!!!!! Never lose hope and keep your beautiful heart and your loving attitude! :)
    Polla filia glykia fili mou!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Τι γλυκιά χειρονομία ...αγαπούλα μου πολλά φιλάκια και καλό σαββατοκύριακο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Κικίτσα καλησπέρα...και μπράβο!!! φιλί γλυκό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ανώνυμος12/5/12

    Γλυκό μου κοριτσάκι με συγκίνησες απίστευτα. Όμορφα λόγια, όμορφη και η ζωγραφιά!!! Τα λόγια σου όμως μου έδωσαν ελπίδα για το μέλλον των παιδιών μας. Πολλά πολλά φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Μπράβο μωρό μου Κική μου !!!Δεν περίμενα κάτι λιγότερο από σένα!!Κατάλαβα καλά ποια είσαι!!φιλάκια , σ'αγαπώ! Έτσι βγαίνουν οι σωστοί άνθρωποι, από τους σωστούς δάσκάλους!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!!!!!!!!
    ΦΙΛΑΚΙΑ!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ανατριχιασα με την αναρτηση σου.οντως το μεριδιο της ευθυνης σου μεγαλο, μπροστα σε τοσες αποριες και μπροστα σε τοσα ματακια..θα χεις παντα στο μυαλο σου το στοιχακι του ριτσου και θα κοιτας μπροστα..ολα καλα θα πανε κικιτσα μου γλυκεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. σκεύτομαι πως η φύση είναι σοφή, και πως και η φύση του ανθρώπου θα πρέπει να είναι σοφή, και πως αν αφεθούμε _ να αφεθούμε όχι να προσπαθούμε_ σε αυτήν θα βγει το καλύτερο....
    αυτή η οπτική κάνει τον αγώνα απόλαυση και εξαφανίζει το δυσβάσταχτο βάρος...
    η ευαισθησία σου είναι δώρο...
    φιλιά κική!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Bom fim de semana!
    Bom domingo!

    ¸.•°`♥✿⊱╮
    ❤♡
    FELIZ DIA DAS MÃES!!!

    Beijinhos.
    Brasil
    °º °♫♫♪¸.•°`

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. υπεροχα τα λογια σου....πολυ συγκινητικα!καλως σε βρηκα ''γειτονισα!''

    υ.γ.μενω αμυνταιο,εξου κ το γειτονισα!φιλια!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Γλυκειά μου, με την υπέροχη καρδιά, την ευαισθησία,την καθαρή και όμορφη ψυχή! Είσαι πραγματι καταπληκτική! Το επάγγελμά σου , το λειτούργημα που επιτελείς είναι αξιοθαύμαστο! Και να ξέρεις ότι οι σοβαρές κουβέντες μένουν στα μικρά αλλά "μεγάλα" μυαλά των μικρών σου μαθητών και ό,τι θα θυμούνται από τη δασκάλα τους θα είναι αλήθειες, και μόνο αλήθειες! Και ίσως , τότε να αναγεννηθεί και τούτος ο πολυπαθής τόπος : η Ελλάδα μας! Φιλί!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Σ ΑΓΑΠΩ ΓΛΥΚΟ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΟ ΜΟΥ ΠΛΑΣΜΑΤΑΚΙ!!!ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΤΥΧΕΡΑ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΥΓΟΥΡΗ ΟΤΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΟΥ ΘΑ ΔΙΚΑΙΩΘΕΙ!ΣΕ ΦΙΛΩ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ.ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΣΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. 11 μικρά παιδιά σε λίγα χρόνια θα είναι 11 νέοι που θα προστεθούν σε όσους μάχονται έμπρακτα. Αρκεί να είναι τυχερά και στο δρόμο τους να βρεθούν κι άλλοι όπως εσύ. Μακάρι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υour comments make me happy!!