Μια δασκάλα, μια μεγάλη αγκαλιά!


Καλησπέρα!!!
Φθινοπωρινή, βροχερή και συνάμα μελαγχολική η Κυριακή σήμερα και προφανώς μας υπόσχεται ότι έπονται κι άλλες πολλές τέτοιες συννεφιασμένες Κυριακές!!!! Φθινόπωρο για τα καλά λοιπόν και τα πρωτοβρόχια πιστά στο ραντεβού τους, ανοίγουν τις μεγάλες πόρτες των σχολείων και καλωσορίζουν τα μαθητούδια που επιστρέφουν στα θρανία τους γεμάτα όρεξη για καινούρια γνώση και νέες περιπέτειες!!!! 
Το κουδούνι χτύπησε ήδη από την προηγούμενη Τρίτη, η αυλή γέμισε χαρούμενες φωνές και η τάξη φώτισε από ξένοιαστα χαμόγελα. Χαμόγελα από εκείνα που σαν τα κοιτάς νιώθεις την ψυχή σου γεμάτη και η καρδιά σου πλημμυρίζει από αισιοδοξία για το μέλλον!!!
Τη μεγαλύτερη χαρά όμως, όπως και να το κάνουμε μας τη δίνουν τα μικρά και τρις χαριτωμένα πρωτάκια. Αφήνουν την αγκαλίτσα της μανούλας και με την 2 φορές μεγαλύτερη από το δικό τους μέγεθος τσάντα τους τρέχουν με λαχτάρα να ακούσουν το πρώτο κουδούνι της ζωής τους, να κάτσουν στα μεγάλα θρανία του μεγάλου σχολείου και παίξουν στη μεγάλη αυλή με τα μεγάλα παιδιά!!! Μια νέα πραγματικότητα ξεκινάει γι' αυτά τα μικρά μαθητούδια, το φανταστικό ταξίδι τους στη γνώση έχει ξεκινήσει και είναι πολλά υποσχόμενο!!! Εμείς δεν μένει παρά να τους ευχηθούμε  Καλή Σχολική Χρονιά και καλό ταξίδι στον κόσμο του μέλλοντος που σημαίνει στον κόσμο των γραμμάτων και της γνώσης!!!

Ευχές για καλή σχολική χρονιά πρέπει να δώσουμε και σε όλες/όλους τις δασκάλες /τους δασκάλους που δεν λυγίζουν μπροστά στα τέρατα των καιρών! Αντιθέτως υψώνουν ακόμα πιο ψηλά το ανάστημα τους και αγωνίζονται για τους μαθητές τους και το μέλλον της χώρας μας!!!


Αυτή τη φωτογραφία την βρήκα στο παλιό σχολείο της Καστανούσσας Σερρών που σήμερα λειτουργεί ως μουσείο! Συγκινήθηκα πολύ κοιτάζοντάς την! Μία δασκάλα, με μεγάλη αγκαλιά που χωρούσε 15 ψυχούλες και τις βοηθούσε να ξεχάσουν τα δικά τους "τέρατα" που λάμβαναν χώρα την εποχή εκείνη στην Ελλαδίτσα μας!!!

Άξιο παράδειγμα προς μίμηση... 


Να έχετε όλοι μια όμορφη φθινοπωρινή εβδομάδα!!!

CONVERSATION

80 Σχολια:

  1. ΙΔΙΑ ΑΓΚΑΛΙΑ ΕΙΣΑΙ ΚΙ ΕΣΥ, το νοιώθω κι ας μην σ εχω γνωρίσει ποτέ.
    Συνέχισε έτσι και θάναι ωραίο οταν μετά απο χρόνια θα συναντάς μικρούς μαθητές σου... Ποτέ μου δε ξέχασα την πρώτη μου δασκάλα,την αισθανόμουν σα μάνα μου και μέχρι τώρα έλυωνα που βλεπόμαστε.
    Αυτά τα συναισθήματα δε ξεχνιούνται ποτέ,εσυ το ξέρεις καλλίτερα απο μένα και το καλλιεργείς!
    ΑΠόλαυσέ το και δώσε και στα παιδιά λίγη απο τη γλύκα σου,είναι το σπουδαιότερο εφόδιο στη ζωή τους,έτσι γίνονται κι οι δυσκολίες της μάθησης πιο ανεκτές.
    ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ! Φιλιά ξωτικό των γραμμάτων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαρά μου, δεν έχω λόγια γι' αυτό το σχόλιο σου!!! Τόσο αληθινό και τόσο σπινθηροβόλο που ζέστανε την καρδιά μου!!!
      Σ' ευχαριστώ τόσο δυνατά όσο δυνατές είναι οι κουβέντες σου!!!!! Εύχομαι και οι δικοί μου μαθητές να έχουν όμορφα συναισθήματα όταν με συναντούν! τι άλλο να ζητήσει μια δασκάλα;;;
      Σε φιλώ, να έχεις ένα όμορφο φθινοπωρινό βράδυ και μια ξεχωριστή εβδομάδα...!!!!!

      Διαγραφή
  2. Πρώτη φορά βλέπω σχολική φωτογραφία τόσο εκφραστική και με αυτή τη διάταξη όλα τα παιδιά, να φαίνονται όλα... και η δασκάλα φύλακας άγγελός τους να τα αγκαλιάζει, γιατί τι και αν τα χέρια της δεν είναι τόσο μακριά το βλέμμα της τα έχει αγκαλιάσει όλα.
    Απ΄ότι καταλαβαίνω το ίδιο κάνεις και εσύ...
    Καλή σχολική χρονιά λοιπόν. Εκεί που όλα ισοπεδώνονται εσείς οι δάσκαλοι είστε ο φάρος για τα παιδιά μας.
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι Ελένη μου, η φωτογραφία είναι συγκλονιστική!!! Χαίρομαι που το εξέλαβες κι εσύ με τον ίδιο τρόπο!!!! Δεν ξέρω αν εγώ είμαι μία τέτοια δασκάλα, σίγουρα όμως θα παλέψω να γίνω "φάρος" για τα μικρά μας!!! Φιλιά πολλά!!!

      Διαγραφή
  3. Γλυκό μου κοριτσάκι, τα παιδιά σου είναι πολύ τυχερά που σε βλέπουν κάθε μέρα στην τάξη και είμαι σίγουρη πως δεν πρόκειται να σε ξεχάσουν ποτέ! Θα είσαι για πάντα μέσα στην ψυχούλα τους!
    Το ίδιο ενθουσιασμένη είναι και η δική μου πριγκίπισσα αφού "επιτέλους" πάει στην πρώτη δημοτικού και κουβαλά με καμάρι την "2 φορές μεγαλύτερη από εκείνη" τσάντα της! Κι εγώ τι να κάνω; Χαίρομαι με τη χαρά της! Φιλιά και καλή δύναμη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καμαρώνεις το κοριτσάκι σου που μεγάλωσε και πηγαίνει και αυτό σχολείο!!! Είναι μεγάλο παιδί πια και μπορεί να κουβαλάει και πιο μεγάλες τσάντες...!!! Χα χα χα!!! Να το χαίρεσαι το αστέρι σου και είμαι σίγουρη ότι θα έχετε μια λαμπρή χρονιά και οι δυο σας!!!! Σας φιλώ!!!!

      Διαγραφή
  4. Πραγματικα ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ!
    Αγαπω το φθινοπωρο, μαζι τα χρωματα και τα αρωματα του!
    Ευχομαι καλη σχολικη χρονια !!! Γεματη αγαπη και χαμογελα!!!!

    φιλακια κουκλα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κοριτσάκι μου, αποχαιρέτισες με τον καλύτερο τρόπο το φθινόπωρο!!! Χαίρομαι που σου άρεσε η φωτογραφία!!! Άλλωστε η δική σου γνώμη πάνω στο αντικείμενο έχει άλλη βαρύτητα!!! Φιλιά κι από εμένα!!!!

      Διαγραφή
  5. ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝΕ ΣΕ ΚΑΛΥΤΕΡΣ ΜΕΡΕΣ!
    ΝΑ ΜΗ ΖΗΣΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ!!!!!
    ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΤΥΧΕΡΑ ΠΟΥ ΣΕ ΕΧΟΥΝ ΔΑΣΚΑΛΑ!!!!!!
    ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου κυρία της δράσης και της απόδρασης!!!! Χα χα χα!!! Σου ταιριάζουν και τα δύο γάντι!!! Σ' ευχαριστώ για τις ευχές σου! Σου στέλνω την αγάπη μουυυυυ!!!!

      Διαγραφή
  6. Κικίτσα μου.....Καλή σχολική χρονιά! Πολύ υπομονή και ψυχική δύναμη σου εύχομαι!Σε γνώρισα κι`από κοντά...κι`έχω να πώ με βεβαιότητα...ότι... είναι πολύ τυχερά τα παιδάκια που θα σ`έχουνε δασκάλα!
    Όμορφη Κυριακή σου εύχομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μου δίνεις τις δύο πιο ουσιαστικές ευχές Χρυσούλα μου!!!!! Χαίρομαι που από τη γνωριμία μας αποκόμισες μια τόσο θετική γνώμη!!! Τα συναισθήματα είναι αμοιβαία και νομίζω ότι το ξέρεις ήδη αυτό!!! Καλή εβδομάδα σου εύχομαι! Φιλιά πολλά!!!

      Διαγραφή
  7. Μια όμορφη δημιουργική χρονιά σου εύχομαι! Και με αυτήν την αγάπη που δείχνεις στα μικρά σου, θα είσαι η "άλλη" τους μαμά! Με μια τόοοοοσο μεγάλη αγκαλιά για να χωρέσει όλα τα υπέροχα παιδάκια! Να'σαι καλά, να'χεις δύναμη να ανταπεξέλθεις στις δυσκολίες, να νοιώθεις και τη χαρά από τα αθώα ματάκια!
    Καλή εβδομάδα, γλυκειά μου!
    Φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πεπάκι μου, βαλθήκατε να με συγκινήσετε όλες σήμερα!!!! Ευχαριστώ για τις ευχές σου και την όμορφη περιγραφή της μεγάλης αγκαλιάς!!!Καλή εβδομάδα και σε σένα, φιλιά πολλά!!!

      Διαγραφή
  8. Καλή σχολική χρονιά κοριτσάκι μου με όσο το δυνατόν λιγότερες αναποδιές!Τώρα για το φθινόπωρο όπως ήδη φαντάζομαι θα μαθαίνεις ότι έχει πολύ ζέστη και εδώ κάτω συνεχίζουμε ακάθεκτη τα μπανάκια μας!Να σου πω φέτος δεν με πειράζει καθόλου να μην έρθει ο χειμώνας.....Φιλιά πολλά και να περνάς καλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό ξαναπές το Ερινάκι μου... Οι αναποδιές αναμένονται δυστυχώς πολλές! Όρεξη και δύναμη να έχουμε να τις ξεπεράσουμε!!! Εσείς κάνετε ακόμα μπανάκια; Απολαύστε τα όσο κρατήσουν γιατί ο χειμώνας καραδοκεί!!! Φιλιά πολλά πολλά!!!

      Διαγραφή
  9. Καλή σχολική χρονιά,Κική!Και σε σένα και στους μαθητές σου, αλλά και σ΄όλους τους δασκάλους που δε λυγίζουν μπροστά στα "τέρατα" των καιρών,παρά μόνο ανοίγουν διάπλατα την αγκαλιά τους,όπως η δασκάλα της φωτογραφίας σου!!
    Χαίρομαι,που διάβασα,μια τόσο γλυκιά ανάρτηση,γεμάτη όμορφα συναισθήματα!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ τριανταφυλλάκι για τις ευχές σου! Να είσαι σίγουροι ότι οι δάσκαλοι που δεν λυγίζουν και κρατάνε γερά είναι πολλοί!!! Φιλιά κι από εμένα!!!

      Διαγραφή
  10. Καλή σχολική χρονιά να έχουμε! Τι πιο συγκινητικό από τα πρωτάκια,ε..;
    Καλή φθινοπωρινή βδομάδα και σε σένα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Βέρα, καλή χρονιά και σε εσάς εύχομαι!!!!

      Διαγραφή
  11. Κική μου, τι όμορφη, συγκινητική και γεμάτη ευαισθησία, η ανάρτησή σου!!!
    Πόσο όμορφα περιγράφεις τα πρωτάκια και την ψυχολογία τους!!!
    Σου εύχομαι μέσα από την καρδιά μου, μια όμορφη σχολική χρονιά!!!
    Είμαι σίγουρη ότι θα σου χαρίσει πολλές χαρές, και ευτυχισμένες στιγμές. Τυχερά τα παιδάκια που θα "πέσουν" στον δρόμο σου.
    Καλό φθινόπωρο!!!
    Με την αγάπη μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ροδούλα μου καλή σχολική χρονιά και σε σένα!!! Είμαι κι εγώ το ίδιο σίγουρη ότι χαρίζεις καθημερινά πολλές χαρές κι ευτυχισμένες στιγμές μέσα από τις δουλειές σου!!! Καλό φθινόπωρο!!!

      Διαγραφή
  12. Και εδω βρεχει σημερα, Φθινοπωρινη μερα λιγο σκοτεινη αλλα εχει μια γλυκα.Καλη χρονια και καλη δυναμη να εχετε ολοι, μικροι και μεγαλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάθε πράγμα στο καιρό του και με τη γλύκα του...!!! Καλό φθινόπωρο Κατερινάκι μου!!!!

      Διαγραφή
  13. Mariw16/9/12

    H ίδια γλύκα κάθε χρόνο πρώτη μέρα σχολείου με τον Αγιασμό!Είτε είσαι μαθητούδι,είτε δάσκαλος είτε γονιός!Καλή δύναμη σε όλους μας ,όπου κι αν ανήκουμε.Καλή σχολική χρονιά
    σε όλους.
    Καλό Φθινόπωρο,
    με αγάπη απο τη βρεγμένη Κέρκυρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαριώ μου καλώς ήρθες!!! Γλυκιά η στιγμή του αγιασμού για όλους!!! Καλή μας χρονιά λοιπόν!!!! Φιλιά στην αγαπημένη Κέρκυρα!!!

      Διαγραφή
  14. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΙΚΗ ΜΟΥ!!!!!ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΗ ΚΑΙ ΓΛΥΚΙΑ Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΟΥ !!!!ΚΑΙ Η ΦΤΟΓΡΑΦΙΑ ΠΑΝΕΜΟΡΦΗ!!!!ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ!!!!!ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΦΙΛΑΚΙΑ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαράκι μου σ' ευχαριστώ για τις ευχές σου!!!! Καλή εβδομάδα και σε σένα, φιλιά πολλά!!!

      Διαγραφή
  15. πολυ ωραια η φωτογραφια!
    καλη σχολικη χρονια!
    καλο φθινοπωρο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ιωάννα καλώς ήρθες!!! Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου, καλό φθινόπωρο και σε σένα!!!

      Διαγραφή
  16. Εύχομαι να έχεις δύναμη. γιατί πράγματι αυτοί οι καιροί γεννούν τέρατα. Και να διδάξεις και στα παιδιά, πώς να τα νικούν αυτά τα τέρατα.
    Είναι πολύ τυχερά όσα τσορομπιλάκια θα σ΄έχουν δασκάλα τους !!!
    Φιλιά Πολλά Πολλά, πάντα χαίρομαι όταν γνωρίζω δασκάλους ξεχωριστούς !!! Καλή Σχολική Χρονιά !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τσορομπιλάκιααααα!!!! Τέλειο!!!! Το οικειοποιήθηκα ήδη!!!! Ευχαριστώ Φωτεινή για το σχόλιο και τις υπέροχες ευχές σου!!! Καλώς ήρθες και φυσικά χαίρομαι που θα τα λέμε!!! Φιλιά πολλά!!!

      Διαγραφή
  17. ΚΑΛΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΚΙΚΗ ΜΟΥ!!!!!!!!!
    ΤΥΧΕΡΟΙ ΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ΜΠΟΜΠΙΡΕΣ ΠΟΥ ΣΕ ΕΧΟΥΝ ΔΑΣΚΑΛΑ,ΕΙΧΑ ΤΗΝ
    ΤΥΧΗ ΝΑ ΣΕ ΓΝΩΡΙΣΩ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΩ ΠΟΣΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΑΙ ΓΛΥΚΟΣ
    ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΣΑΙ!!!!!!!!
    ΤΕΛΕΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ,ΥΠΕΡΟΧΗ ΦΩΤΟ,ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ ΣΕ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΣΟΥ!!!!!
    ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ!!!!!!
    ΦΙΛΑΚΙΑ ΠΟΛΛΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ ΓΛΥΚΙΑ ΜΟΥ!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άννααααα!!!! Ήρθε το φθινοπωράκι και σαν να μαζευόμαστε όλοι σιγά σιγά!!!! Το σχόλιό σου γεμάτο από ευχές με συγκινεί ιδιαίτερα!!!! Σ'ευχαριστώωωω!!!! Φιλιά πολλά και καλή εβδομάδα κι από εμένα!!!

      Διαγραφή
  18. ΚΙΚΙΤΣΑ ΜΟΥ ΚΑΛΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ!!!
    ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ ΟΤΙ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ *ΜΑΘΗΤΟΥΔΙΑ* ΘΑ ΣΕ ΘΥΜΟΎΝΤΑΙ ΜΕ ΤΡΥΦΕΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΕΣΥ ΜΕ ΤΗ ΣΕΙΡΑ ΣΟΥ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙΣ ΑΠΛΟΧΕΡΑ....ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΘΗΣΗ!!!
    ΦΙΛΑΚΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πρώτα αγάπη θέλουν και τα υπόλοιπα έπονται!!! Σ'ευχαριστώ Νενάκι μου!!! Φιλιά κι από εμένα!!!

      Διαγραφή
  19. Καλή σχολική χρονιά σού εύχομαι Κική!!Πολύ όμορφη η φωτογραφία από τό παρελθόν!Τρυφερή η ανάρτησή σου!Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ Δήμητρα!!! Καλό βράδυ και σε σένα!!!!

      Διαγραφή
  20. Βρε υπάρχει πιο γλυκιά δασκάλα από σένα;Αυτό το επάγγελμα-λειτούργημα,που διάλεξες να κάνεις Κική μου είναι από τα πιο σπουδαία! Λίγοι το κάνουν γιατί το αγαπούν και ακόμα πιο λίγοι το κάνουν σωστά. Όσοι ανήκουν σ'αυτές τις κατηγορίες είναι αυτοί που τα παιδιά τους θυμούνται για πάντα,που τους βλέπουν στο δρόμο και τρέχουν να τους αγκαλιάσουν. Τα παιδιά δεν μπορούν να προσποιηθούν. Το ξέρεις εσύ καλύτερα από όλους μας. Όπως κι εγώ ξέρω πως πολύ θα'θελα να είσαι εσύ που θα πάρεις το χεράκι του μετά το πρώτο κουδούνισμα της ζωής του...Πόσο θα το'θελα; Καλή χρονιά κοπέλα μου γλυκιά και σε σένα και στα μικρά σου ανθρωπάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαράκι μου τα μικρά ανθρωπάκια δεν μπορούν να υποκριθούν αλλά να είσαι σίγουροι ότι και οι ενήλικες δύσκολα τα ξεγελάνε!!!Το σχόλιο σου με τίμα αφάνταστα πολύ να ξέρεις όμως ότι αυτό το μικρό χεράκι θα ήθελα όσο τίποτα να το κρατήσω και να το οδηγήσω στο μαγικό ταξίδι εγώ!!! Ποτέ δεν ξέρεις πώς τα φέρνει η ζωή... Σ'ευχαριστώ για την συγκίνηση που μου χάρισες!!! Σε φιλώ!!!

      Διαγραφή
  21. Καλή σχολική χρονιά να έχεις εσύ και οι μικροί/ες και μαθητές/τριές σου.
    Να ξεκινήσετε και να φθάσατε στο τέλος του ταξιδιού των γραμμάτων και της γνώσης ευχάριστα και ανώδυνα.
    Φιλάκια και καλή εβδομάδα να έχεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωσώκα μουυυυ!!!! Με δύο λέξεις τα περιέγραψες όλα!!!Ευχάριστά και ανώδυνα ε;;;; Για να δούμε...!!!
      Σε φιλώ και σ'ευχαριστώ πολύυυυυ!!!!

      Διαγραφή
  22. Κική μου τι όμορφα που τα είπες! Ήμουν σίγουρη πως κάπου υπαρχουν δασκαλοι που θέλουν να σηκώσουν το αναστημά τους και να πάνε κόντρα στον καιρό. Μου την δίνει όταν ακούω ''τι θες να κάνω; ξέρεις πόσα μου κόψανε;''
    Οσο για την φωτογραφία... εγώ βλέπω μια δασκάλα σίγουρη έτοιμη να στηρίξει και να σταθεί στο πλάι των μικρών της αγγέλων. Για άυτό βρισκεται από πάνω τους σαν φύλακας άγγελος για να τους δείξει το δρόμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εμένα να δεις πόσο μου τη δίνει!!!Και σε ποιον δεν κόψανε Εύη μου;;; Μήπως να κρεμάσουμε και μια θηλιά στο λαιμό μας;;; Όσοι ασπάζονται αυτές τις απόψεις είναι κακομοίρηδες και άξιοι της τύχης τους!!! Δεν προχωράς μπροστά έχοντας αυτή τη λογική για οδηγό!!!! Σ'ευχαριστώ για το σχόλιο και την εύστοχη επισήμανση!!! Καλό βράδυ και καλή εβδομάδα!!!

      Διαγραφή
  23. Κικίτσα, πολύ συγκινήθηκα με την καταπληκτική φωτογραφία που μας έδειξες.
    Είμαι σίγουρη οτι τα τυχερά παιδιά που έχεις στη τάξη σου, τα αγκαλιάζεις όπως αυτή η όμορφη δασκάλα σε ΄κείνο το χωριο. Ανθρωποι σαν και σένα ευαίσθητοι , τρυφεροί και με την διάθεση για προσφορά πρέπει να γίνονται δάσκαλοι. Για μένα ο δάσκαλος είναι γονιός για το παιδί. Κικίτσα για άλλη μιά φορά χαίρομαι πολύ που σε γνώρισα εδώ μέσα.Είσαι σπάνιος άνθρωπος και είμαι σίγουρη οτι είσαι η αγαπημένη δασκάλα όσων παιδιών πέρασαν και θα περάσουν απο τις τάξεις σου.
    καλό βράδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπέροχη φωτογραφία Μαράκι, γεμάτη συναίσθημα!!! Τι ιστορία να είχε άραγε αυτή η δασκάλα; Πάντως σχετικά με το ρόλο του δασκάλου ως "γονέα" έχω να σου πω ότι πράγματι υφίσταται!!! Οι γονείς είναι μέχρι την αυλόπορτα από εκεί και μετά αναλαμβάνουν άλλοι δράση!!! Είναι και δική μου η χαρά της διαδικτυακής συνάντησης!! Τα φιλιά μου και καλή εβδομάδα!!!

      Διαγραφή
  24. μια εικόνα...χίλιες λέξεις!!!όμορφη ανάρτηση...συγκλονιστική φωτογραφία!!!Καλή σχολική χρονιά γλυκιά μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το έθεσες πολύ σωστά Ασπασάκι!!! Μια εικόνες... χίλιες λέξεις!!!! Καλή σχολική χρονιά σε όλους μας!!!!

      Διαγραφή
  25. Την βαθιά μου εκτίμηση για τους εκπαιδευτικούς και ειδικά τις δασκάλες/ους του δημοτικού, την εκφράζω κάθε που μου δίνεται η ευκαιρία. Κι' εσύ Κικίτσα μου, μου την έδωσες σήμερα. Νιώθω πως τις αγγελικές αυτές ψυχούλες που είναι αφημένες στα χέρια σας και που είναι το μέλλον και η ελπίδα όλων μας, εσείς τις διαμορφώνετε, εσείς τις κατευθύνετε προς το καλό και το ωραίο!!!! Να είστε καλά και ο Θεός να σας δίνει δύναμη!
    Καλή σχολική χρονιά σε παιδιά, δασκάλους, γονείς....
    Σε φιλώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φιλία μου, έχεις ένα μοναδικό τρόπο να περιγράφεις και να παρουσιάζεις μια πραγματικότητα!!! Σ'ευχαριστώ για τη βαθιά εκτίμηση τόσο προς το επάγγελμά όσο και προς το πρόσωπό μου! Δεν θα μπορούσα παρά να ανταποδώσω τα συναισθήματα!!! Καλή δύναμη σε όλους μας!!! Σε φιλώ!!!

      Διαγραφή
  26. Καλώς βρεθήκαμε ,πραγματικά κάπως έτσι ξεκίνησε ο εγγονός μου το Σχολείο ,με μεγάλη τσάντα σε μεγάλη αυλή αλλά και με μεγάλη όρεξη κατα πως φαίνεται για την ώρα,καλη Σχολική χρονιά στα πρωτάκια και γενικά στους μαθητές, καλό φθινόπωρο σε όλους μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Καλή σχολική στον ορεξάτο εγγονούλη σου!!! Να τον χαίρεσαι!!! Φαντάζομαι καμάρι η γιαγιά που το μικρό της πηγαίνει με τη μεγάλη τσάντα στο σχολείο!!! Η όρεξή του θα έχει διάρκεια, μην το φοβάσαι, άλλωστε η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται!!! Καλή εβδομάδα να έχεις!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Κικίτσα μου, ωραίες εποχές!!!Αγνές και αληθινές!! Πραγματικά ο δάσκαλος-α είναι ιερό επάγγελμα, αφού πρέπει να είσαι προικισμένος-η με πολλά εφόδια, αγάπη , εγνοια, προσφορά, χαμόγελο (ακόμα και σε δύσκολες στιγμές), στοργή, ηρεμία και πολλά άλλα ακόμα εκτός της μάθησης!!! Κι εσύ μωρό μου τα έχεις όλα και κάτι παραπάνω...Τυχερά τα μωρά που σε έχουν δασκάλα τους!!!Μπράβο Κικίτσα μου!!!Καλή σας χρονιά, καλή δύναμη!!
    Πέρνα από το σπιτάκι μου ,σου έχω βραβειάκια. φιλάκια μωρό μου καλό!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φανούλα μου, θα συμφωνήσω μαζί σου ως προς τα ψυχικά χαρίσματα που πρέπει να έχει ένας δάσκαλός, θα προσθέσω όμως ότι αυτά τα χαρίσματα θα έπρεπε να είναι προνόμιο όλων μας για να καταφέρουμε να προχωρήσουμε μπροστά!!! Σ'ευχαριστώ για την εκτίμηση και τα υπέροχα λόγια σου!!! Σε φιλώ και σπεύδω για το βραβείο!!!!

      Διαγραφή
  29. Είναι πραγματικά εντυπωσιακό πως σε μία τόσο δύσκολη εποχή καταφέρνετε εσείς οι δάσκαλοι να στέκεστε διπλα στα παιδιά , αλλά και στις οικογένειες τους. Θέλει πολύ μεγάλη ψυχή και κουράγιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξέρεις Έλενα το εντυπωσιακό είναι πως χρειάστηκε όλος αυτός ο πανικός που επικρατεί για να αναγνωρίσουμε το έργο του δάσκαλου και να το τιμήσουμε κατάλληλα εφόσον και ο ίδιος τιμά την ιδιότητα του! Τα προηγούμενα χρόνια, καλοί, κακοί, ορθοί ή ανάποδοι έμπαιναν όλοι στο ίδιο σακούλι και η υπεροψία μας δεν μας επέτρεπε να αναγνωρίσουμε την προσφορά τους!!! Φιλιά πολλά κι ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο!!!

      Διαγραφή
  30. Ανώνυμος17/9/12

    Beautiful and uplifting words Kiki, thanks for sharing them with us and the fantastic photograph. Wishing you a positive, happy and healthy new school year.

    Marie

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Thanks so much for your sweet comment! Your lovely wishes are precious!!! I will be happy to see you again in my blog!!!

      Διαγραφή
  31. Κικίτσα μου καλή εβδομάδα!!!!!
    Αχ! τι μας θυμίζεις...Ευτυχισμένα παιδικά χρόνια....Ανάσα ζωής πάντα στην ανηφόρα μας.......
    Πολλά φιλάκια!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εφάκι μου, οι αναμνήσεις από τα παιδικά - σχολικά χρόνια είναι πράγματι ανάσα ζωής για πολλούς από εμάς!!! Σε φιλώ, καλό απόγευμα να έχεις!!!

      Διαγραφή
  32. Καλη εβδομαδα να εχεις, ψυχουλα ομορφη!
    Δεν μπορεσα να μην βουρκωσω σε ατη σου την αναρτηση και στην φωτο που εβαλες!
    Ισως φτανε τα δακρυα του ουρανου στο τζαμι, ισως θυμηθηκα εμενα μικρο παιδακι που τοσο μισουσα το σχολειο και τωρα το ζητω...ισως φταινε ολα αυτα που ζει η Ελλαδιτσα μας στο πετσι της...
    Σε ευχαριστω που μοιραστηκες μαζι μου αυτες τις ομορφες σκεψεις!
    Φιλι γλυκο για καλο απογευμα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γλυκιά μου Vailie χαίρομαι που η ανάρτησή μου, σε γέμισε συναισθήματα και σου ξύπνησε ανησυχίες!!! Εγώ σ' ευχαριστώ που μοιράστηκες μαζί μου τα συναισθήματά σου!!! Γλυκό φιλί κι από εμένα, καλό σου απόγευμα!!!

      Διαγραφή
  33. Καλή σχολική χρονιά Κική μου!!!!!!με δύναμη και υπομονή για τις δύσκολες μέρες που έρχονται!!!εύχομαι να υπάρχουν πάντα τέτοιες δασκάλες και μια τέτοια είσαι και εσύ!!!!!γεμάτη αγάπη και στοργή!!!!τυχερά τα παιδάκια που σε έχουν δασκάλα!!!!φιλιά και καλή σου εβδομάδα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεσποινάκι μου ελπίζω να προσαρμόστηκες στα νέα δεδομένα που αντιμετωπίζεις με το μικρό σου πρωτάκι!!! Εύχομαι να έχετε μια όμορφη σχολική χρονιά και η δασκάλα σας να σας μείνει αξέχαστη!! Φιλιά πολλά!!!

      Διαγραφή
  34. Καλη σχολική χρονιά Κικίτσα μου!!! Τα λογάκια σου στο Blog μου με χαροποίησαν ιδιαιτέρως....η ανάρτηση σου είναι πολύ γλυκιά κ φανερώνει πόσο η ψυχούλα σου αγαπάει αυτό που κάνει...είσαι πολύ τυχερή αλλα και τα παιδάκια που φροντιζεις!!! Καλη εβδομάδα να έχουμε!!! Σε φιλώ!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ'ευχαριστώ Ευσταθία μου!!! Εύχομαι να έχεις κι εσύ μια πολύ δημιουργική περίοδο!!! Φιλιά πολλά κι από εμένα, και καλό απόγευμα!!!

      Διαγραφή
  35. Ο "ορισμός" της λέξης ΔΑΣΚΑΛΟΣ.
    Η μεγάλη αγκαλιά και η απόλυτη διάθεση να μεταφέρει γνώση στα μικρά μυαλουδάκια.
    Αλλιώς δεν είχε αξία, αλλά δεν είχε και τον σεβασμό των παιδιών!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα συμφωνήσω σε όλα και δεν θα τολμήσω να διαφωνήσω σε κανένα σημείο!!!! Καλό απόγευμα Πηνελόπη !!!!

      Διαγραφή
  36. Ανώνυμος18/9/12

    Να έχεις μια όμορφη σχολική χρονιά!!! Τα αγγελούδια σου πρέπει να είναι πολύ τυχερά που έχουν εσένα για δασκάλα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύυυυυυ!!!!! Κι εσύ να έχεις ένα όμορφο και ξεχωριστό φθινοπωράκι!!!! Φιλιά πολλά!!!!

      Διαγραφή
  37. Ταυτίζομαι με τα συναισθήματα της μπλοκοπαρέας!!!!!Και ειδικά αυτό της Χαράς... το λιώνω..! κάθε που τις έβλεπα είχα ανεξέλεγχτο χτυποκάρδι και συγκίνηση...Εύχομαι να συμβεί και
    με τους δικούς σου λιλιπούτειους μαθητές !!!!Καλή δημιουργική και εποικοδομητική σχολική χρονιά!!!!Φιλάκια από την ανεμοδαρμένη Κομοτηνή, Καλό σου απόγευμα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι ωραίο που είναι να ακούς ανθρώπους με θετικές εμπειρίες από το σχολείο, πλημμυρισμένοι με υπέροχα συναισθήματα για τους δασκάλους τους !!! Δεν συμβαίνει πάντα αυτό και μάλλον ανήκεις στις τυχερές!!! Σ' ευχαριστώ για τις ευχούλες, φιλιά από την ήδη κρύα Πτολεμαΐδα!!!

      Διαγραφή
  38. Κικίτσα μου καλή χρονιά! Είναι πραγματικά υπέροχη και συγκλονιστική η φωτογραφία που ανακάλυψες! Μακάρι όλοι μας να συμβάλλουμε έστω και λίγο να ανοίγουν οι ορίζοντες των παιδιών μας και να μας θυμούνται με γλύκα στην καρδιά. Σε φιλώ! Καλή δύναμη σε όλα και πολύ θα 'θελα κι εγώ να σε είχαμε δασκάλα στο σχολειό μας. ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή δύναμη και σε σένα Χριστινάκι μου!!!Ξέρω ότι και ο δικός σας αγώνας δεν είναι μικρότερος, ίσα ίσα!!! Μακάρι οι αποστάσεις να ήταν επιτρεπτές και να είχαμε τη δυνατότητα της επιλογής στον δάσκαλο ή στον καθηγητή του παιδιού μας!!! Σε φιλώ!!!

      Διαγραφή
  39. Τα σχολικά τα χρόνια είναι τα πιο όμορφα :)
    Καλή σχολική χρονιά γλυκιά μου Κική!! Πάντα δημιουργική..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι δικές σου οι μνήμες είναι πολύ πρόσφατες!!! Ναι μικρή μου, είναι πράγματι τα πιο όμορφα χρόνια!!! Σε φιλώ!!!

      Διαγραφή
  40. Μπουμπουκα εισαι ψυχουλα!!!Καλο βραδυ κοριτσακι μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Πόσο πιο γλυκό να γίνει το post???
    ;-)
    Καλή σχολική χρονιά!!! Δημιουργική κ' απίστευτα χαμογελαστή!!!
    Φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Είσαι στη σκέψη μου και είπα να πω ένα γρήγορο γεια, δυστυχώς μηδέν χρόνος για σχόλιο.. Ένα φιλί & μια αγκαλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Με αυτη την φωτογραφία πιστευω να παιρνουν δύναμη οι γονείς και να μην υπάρχει απογοήτευση.Ακόμα και στα δύσκολα χρόνια τα σχολεια και οι δασκαλοι ηταν αυτοι που κρατούσαν το κλειδί για την ελπίδα,την μαθηση και την ζωή.Η γνωση ειναι η δυναμη μας
    Ο δάσκαλος ειναι αυτός που μας έμαθε τα πρωτα μας γράμματα και μένει πάντα χαραγμένος μεσα μας
    ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υour comments make me happy!!