... η ανατρεπτική!!!!

Έτσι τη χαρακτηρίζουν οι περισσότεροι από αυτούς που την έζησαν για τα καλά αλλά ακόμα κι εκείνοι που τη γνώρισαν μόλις για λίγες μέρες. Είτε η γνωριμία είχε διάρκεια είτε όχι ο απολογισμός είναι πάντα ο ίδιος... Είναι μαγική, ανατρεπτική και πλημμυρισμένη από μια μυστήρια ελευθερία!!!! Εγώ δυστυχώς  δεν είχα ακόμα την τύχη να την γνωρίσω από κοντά, είναι ένα όνειρο όμως το οποίο ελπίζω να αξιωθώ να πραγματοποιήσω κάποια στιγμή στη ζωή μου!!! Από την άλλη, οι τυχεροί εραστές της και μη, την περιγράφουν με απόλυτη καθαρότητα, εντυπωσιασμένοι από την ιδιαίτερη ομορφιά της, την ποιότητα της ζωής της σε ό,τι αφορά κυρίως το φυσικό περιβάλλον, τα πάρκα της, τους ελεύθερους χώρους της, τους ανεξάρτητους πολίτες της, τη μοναδική αρχιτεκτονική της, τα υπέροχα κτίρια, τα χρώματα τους, τα μουσεία της, την ανύπαρκτη κίνηση, τους ποδηλατόδρομους, το δίκτυο του μετρό και τόσα άλλα που έχω ακούσει και αφήνουν το μυαλό μου να ταξιδέψει έστω κι έτσι μέχρι εκεί και να απολαύσει την αγκαλιά και τις μυρωδιές της!!!  Το μόνο που με στενοχωρεί τόσο στα δικά μου ταξίδια και τις προσωπικές εμπειρίες από αυτά όσο και στις εντυπώσεις των άλλων από τους δικούς τους προορισμούς είναι αυτό το άδικο συναίσθημα που μου δημιουργείται και είναι κάθε φορά το ίδιο. Στη χώρα μου όλα αυτά τα ωραία είναι εφικτά και τα προηγούμενα χρόνια  ήταν ένα παραπάνω, εγώ γιατί να ζω ως πολίτης Β' κατηγορίας και να στερούμε τα αυτονόητα; Μια απορία που έχουμε πολλοί από εμάς αλλά δυστυχώς δύσκολα θα καταφέρουμε να λύσουμε!!!!
  Νομίζω όμως ότι δεν πρέπει να παρατείνω την αγωνία σας και μάλλον πρέπει να αποκαλύψω την πλανεύτρα μάγισσα που αποτέλεσε την αιτία για τον καλλιτεχνικό μου οίστρο και φυσικά μάγεψε την ταξιδιάρα αδελφή ψυχή μου, την αγαπημένη μου φίλη Αθανασία!!!!

-  Βαρκελώνη -
... η ανατρεπτική...


   Με την επιστροφή τους στην Ελλάδα η Αθανασία και ο Μπάμπης εκτός από τα κεφάλια γεμάτα εικόνες και χρώματα,  την ψυχή τους γεμάτη αγάπη και ικανοποίηση, τη  φωτογραφική μηχανή γεμάτη ντοκουμέντα, έφεραν και τρεις εικόνες, καρτ ποστάλ (σουβενίρ τα λέει εκείνη και μου αρέσει) που προφανώς χαρακτηρίζουν απόλυτα την πόλη αυτή.  -Θέλω να τα βάλω σε μια γωνιά του σπιτιού μου - μου είπε και κάπου εκεί ανέλαβα δράση!!!! Προσπάθησα να μην ξεφύγω από τα  καταλανικά χρώματα αλλά και να τα συνδυάσω με τη  ρομαντική διάθεση που αποπνέει το κουκλίστικο σπιτικό τους!!!! 
  Τρεις κορνίζες δέχτηκαν τα χτυπήματα του γυαλόχαρτου, χρώματα και πατίνες ετοιμάστηκαν,  τα decorative paper απλώθηκαν στον πάγκο εργασίας ( δυσκολεύτηκα λιγάκι στην επιλογή ) χαρτόνια, ψαλίδια, κόλλες, μελάνια και punches έκαναν τη δουλειά τους άψογα και για τελείωμα πέρασα στα ξύλα ένα μόλις χέρι βερνίκι! 











Τα τρία cart postal έγιναν τρία κάδρα που θα κοσμήσουν μια γωνιά του σπιτιού τους και προφανώς θα την αποκαλούν τη γωνιά της Βαρκελώνης!!!! Εύχομαι το ταξίδι αυτό να το επαναλάβουν, το ίδιο ερωτευμένοι, το ίδιο δυνατά αγαπημένοι και φυσικά να ακολουθήσουν πολλά πολλά πολλά ακόμα υπέροχα ταξίδια που θα γεμίσουν την ψυχή τους με ξεχωριστές εμπειρίες!!!! 

Δεν μπορώ να κλείσω την ανάρτηση χωρίς ευχές από καρδιάς και ένα τεράστιο ευχαριστώ για τις υπέροχες ευχές σας στην προηγούμενη ανάρτηση!!!!

Χριστός Ανέστη 
Χρονιά Πολλά σε όλους σας

Χρόνια Πολλά σε όλες τις ηρωίδες μανούλες που γιόρταζαν εχθές 

και να φυσικά να έχετε όλοι μια όμορφη εβδομάδα!!!!



CONVERSATION

36 Σχολια:

  1. πανεμορφες τις εκανες! να σου στειλω και εγω καποιες που ειναι χαλια?
    γεια στα χερακια σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πανέμορφα τα κάδρα, γεμάτα αναμνήσεις από ένα αξέχαστο ταξίδι.Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Hello! Very nice blog and interesting posts, great atmosphere.
      Have a nice day. :)
    Welcome to our blog about photography. +
    I hope you also enjoy it with us.

    Greetings!

    "Do what you love is not even that, but anyway"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Kiki mou, you turned these beautiful images into works of art!!!! Great work, my friend!!!
    Have a lovely week! Polla filakia!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Έκανες την "ανάμνηση" ,"τέχνη"!
    Φιλιά και καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ...Καλημερα Νεραιδα..Χρονια πολλα σε ολες τις Μανουλες..Χριστος Ανεστη...να σαι καλα ματια μου..να περνας ομορφα..ο Κυριος μαζι σου..σε φιλω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλημέρα!
    χάρισες στους φίλους σου αναμνήσεις για μια ζωή! ΤΕΛΕΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. βαρκελωνη, ολε!τελεια τα καδρα!μου αρεσε αυτο που ειπε παραπανω η κυριακη:εκανες την αναμνηση, τεχνη!ακριβως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Looks great! Love backgrounds you used! Frames are beautiful!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πολύ όμορφα τα καδράκια σου Κική μου! Μου άρεσε όμως πολύ και η περιγραφή που έκανες για την Βαρκελώνη. Σε μια εποχή που τα πράγματα ήταν πιο έυκολα την είχα επισκεφτεί και την περιέγραψες ακριβώς όπως την είδα! Σου εύχομαι κάποια μέρα να το κάνεις το ταξιδάκι σου εκεί!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Είδες πόση αγάπη μπορούν να χωρέσουν μερικά μικρά καδράκια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πανέμορφα τα καδράκια σου!Τι τέλειο δώρο για τους φίλους σου!Σου εύχομαι κάποια μέρα να κάνεις ενα υπέροχο ταξίδι στη Βαρκελώνη και να είσαι πάντα καλά!Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Κική μου οι προβληματισμοί σου είναι και δικοί μου. Γιατί αισθανόμαστε πολίτες Β΄κατηγορίας σε αυτή την πανέμορφη κατά τα άλλα χώρα.
    Τις καρτ ποστάλ τις αξιοποίησες με τον καλύτερο τρόπο.
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Κική μου η δουλειά που έκανες με τα καδράκια είναι εξαιρετική!!!Μπράβο μου αρέσει πολύ!!!Φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Κική μου, πολύ όμορφη η Βαρκελώνη συμφωνώ, αλλά δεν είναι το πρότυπο της πόλης που θα θέλαμε να ζούμε. Μην ξεχνάς οτι ο τουρίστας βλέπει το περιτύλιγμα και αν δεν συναναστραφεί ντόπιους δεν ξέρει τι παίζει με την ποιότητα της ζωής. Ετσι και με την Βαρκελώνη. Αν την συγκρίνουμε με την Αθήνα ή την Θεσσαλονίκη η ζυγαριά είναι υπέρ μας και ας γκρινιάζουμε.Για ρώτησε πως πάνε απο περίθαλψη, απο παιδεία, ακόμα και απο την ποιότητα του νερού τους και ΄ποσο τακτικά έχουν διακοπές νερού ή ρεύματος.
    Σίγουρα αν αισθανόμαστε πολίτες β κατηγορίας φταίνε κάποιοι άλλοι γιαυτό αλλά και εμείς βάλαμε το δακτυλάκι μας (την ψήφο μας) δεν νομίζεις??
    Φιλιά πολλά πολλά
    ξέχασα...... τα καδράκια σου πολύ μου άρεσαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αληθώς Ανέστη ο Κύριος!
    Πολύ όμορφα τα καδράκια...και η Βαρκελώνη ακόμη πιο ωραία...!
    Καλό σου απόγευμα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Χρόνια πολλά, κορίτσι μου! Τι όμορφα που έγιναν τα καδράκια! Θα τα κοιτούν και θα τους θυμίζουν όμορφες στιγμές...
    Αχ, πολύ θα ήθελα να πάω στη Βαρκελώνη!!

    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Γέμισε η οθόνη μου ομορφιά!!! (Δημιουργίας, ψυχής κτλ, κτλ, κτλ!!!)
    ;-)
    Υπέροχα όλα, κούκλα μου!!!
    Χρόνια πολλά!!!
    Σε φιλώ πολύ-πολύ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Χριστός Ανέστη Κική!!!!Να είσαι καλά και με το καλό να έρθει το μωράκι σου!!!!!τα καδράκια σου ειναι πανεμορφα και τα χρώματα τους πολύ ταιριαστά με τις κάρτ ποστάλ!!μπράβο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Καλησπέρα Κική μου!!Τί όμορφα πού είναι τά καδράκια σου!!Τά λάτρεψα!!Σίγουρα θά ενθουσιάστηκαν!!Η Βαρκελώνη είνα η πολη πού θά ήθελα νά επισκεφτώ!!Καλή εβδομάδα!!Φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Κική μου σίγουρα θα εμειναν ενθουσιασμενοι οι φίλοι σου απο την επισκεψή τους.. στην Βαρκελώνη ειναι μια πολη που θα ήθελες να πας ως τουρίστας....είναι αλήθεια οτι αισθανόμαστε σαν πολίτες δευτερης κατηγορίας...και εναι κριμα .. για μενα πολιτισμός ειναι η καθαριότητα απο εκει ξεκινανε.. ολα... δυστυχώς δεν εχουμε παιδεία επανω στο κομματι αυτό ...δεν ξερω.. ισως εσεις τα καινούργια παιδια... να αλλάξετε πολά στον πανέμορφο τόπο μας... τωρα τις ομορφες κάρτ ποσταλ.. τις εκανες υπεροχα.. κανδρακια αλλα με τις τςχνικές δεν το εχω .. το αποτελεσμα βλεπω και μ αρεσει... . σε γλυκοφιλώ....σαν την μαμα΄σου... ή σαν γιαγιά σου...χι.χιχ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Πολυ ομορφα τα εκανες τα καδράκια.... κι εγώ θέλω να πάω καποια στιγμή στην Βαρκελώνη , όλοι οσοι πανε φευγουν με τις καλυτερες εντυπώσεις! Φιλακια πολλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Καλησπέρα! Μπήκα δειλά-δειλά πρώτη φορά στο μπλογκοσπιτάκι σου και εσύ μου ετοίμαζες έκπληξη! Ταξίδι στην μαγευτική-ανατρεπτική Βαρκελώνη! Έτσι έμεινα, ποιος ξέρει μπορεί να μας ταξιδέψεις και σε άλλα μέρη! Άσε που μου άρεσε το σπιτάκι σου! Τέλεια τα καδράκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά, Κικίτσα μου! Και του χρόνου με το ζουζουνάκι σου να βάψετε μαζί τα αυγουλάκια!!!
    Στην Βαρκελώνη έχω βρεθεί τρείς φορές - την μία όταν ήμουν φοιτήτρια και άλλες δύο σε επαγγελματικό ταξίδι - και ακόμα να την χορτάσω!!!'Εχει τόσα όμορφα μέρη να δείς!! Εκεί έκανε και η κόρη μου το μεταπτυχιακό της και την λάτρεψε! Τα καδράκια σου έγιναν υπέροχα, οι φίλοι σου θα τα καμαρώνουν για πολλά χρόνια.
    Φιλάκια πολλά !!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Χρόνια πολλά Κική μου, πολλά και καλά.... γεμάτα χαρά κι' αγάπη!!!!
    Την υπέροχη πόλη την έχω επισκεφτεί και καταγοητεύτηκα απ' την ομορφιά της, το επιβλητικό του χαρακτήρα της, τη ζωή της!!!!!! Όμορφα "πλαισίωσες" τις αναμνήσεις των φίλων σου!!!!
    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΙΚΗ ΜΟΥ. ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ; ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ; ΧΑΘΗΚΑΜΕ.. ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΑ ΤΑ ΚΑΔΡΑΚΙΑ ΣΟΥ.. ΦΙΛΟΥΘΚΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. αν πας ποτε θα τρελαθεις ειναι απο ηρεμη μεχρι σκανδαλιαρικη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Αχ ξύνεις πληγές βρε Κική μου. Είναι ενας απο τους επόμενους προορισμούς και για μένα...
    Και η περιγραφή σου στην αρχή πολύ όμορφη.
    Η συνέχεια όμως ομορφότερη! Τα ανέδειξες χωρίς να τα φορτώσεις, με υπεροχες αποχρώσεις. Η κορνίζα μου άρεσε πολύ ετσι οπως εκανες το χρωμα της.
    Ευχομαι και εγω να τα χαρουν οι φίλοι σου!
    Πολλα φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Love your blog, Will be eagerly waiting for more.

    My Blog :- Nature Health Secrets

    And will love to hear from you. I am a new follower of yours

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Hi Kiki!!
    Beautiful paintings!
    Kisses

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Και εγώ δεν έχω επισκεφτεί ακόμα την Βαρκελώνη!! Ευελπιστώ να πάω σύντομα!! Έχω ακούσει τα καλύτερα!!
    Καλή συνέχεια Κική μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Η Βρακελώνη είναι η πόλη που βρίσκεται ψηλότερα στη λίστα των προορισμών που θέλω κάποτε να επισκεφτώ! Ωραίες οι κάρτες και σίγουρα, τώρα που έγιναν και καδράκια, θα ξυπνούν ωραίες αναμνήσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. ¸.•°❤❤⊱彡

    Bom fim de semana!
    彡❤❤ Beijinhos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Κι εμείς εκεί πήγαμε ως νιόπαντροι!!! Υπέροχα είναι!!! Τον Gaudi τον ερωτεύεσαι από τα υπέροχα "προχώ" κτήρια που έφτιαξε, που μοιάζουν να λιώνουν ή να έχουν βγει από παραμύθια!!! Οι κορνίζες σου έγιναν φανταστικές!!! Μπράβο, Κικίτσα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. ΝΑ σου ευχηθώ πέρασα Κική μου..να σου ζήσει το μωρακι σου γιατί δεν έχω μεηλ σου ..σου ευχωμαι να το χαρείτε και να το καμαρώσετε οπως ποθεί η καρδούλα σου.. φιλακια πολλα μανούλα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Τι κανεις κουκλα???

    Ελπιζω να εισαι καλα!!!!!!

    φιλια πολλα πολλα!!! καλα να περνας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υour comments make me happy!!