Μεγαλώσαμε!!!

Πέρασε καιρός από την τελευταία μου ανάρτηση και πραγματικά δεν ξέρω από που να αρχίσω και που να τελειώσω! Δεν σας κρύβω ότι έχασα σχεδόν τα πάντα από όσα συνέβησαν τους τελευταίους δύο μήνες οπότε θα συγχωρήσετε την απουσία μου από τα blog σας! Άλλωστε είπανε ότι το ενδιαφέρον μου πλέον μονοπωλείται από το μικρό μονάρχη της καρδιά μου...!!!! 
Μεγαλώσαμε λοιπόν, γίναμε 3 μηνών ολόκληρο αντράκι και κάθε μέρα που περνάει μεγαλώνουμε όλο και περισσότερο. Ναι είμαι μια χαζομαμά πλημμυρισμένη από ευτυχία και  προσπαθώ να ρουφάω την κάθε  στιγμή του μωρού μου, την κάθε του ανάσα, την κάθε του κίνηση, την κάθε φωνούλα που βγάζει έτσι ώστε να γεμίσω ζωή από τη ζωή του!!! Είναι θαύμα να κουβαλάς μέσα σου μια ψυχή, να την φέρνεις στον κόσμο και να συνειδητοποιείς  έμπρακτα όλα όσα κρύβει μέσα της η φράση " Μέγας είσαι Κύριε και θαυμαστά τα έργα Σου" Είναι όμως εξίσου θαυμάσιο να μεγαλώνεις μια ψυχούλα λεπτό με λεπτό, μέρα με τη μέρα και να ξέρείς ότι αυτό το μικρό πλασματάκι  εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από εσένα γιατί χωρίς εσένα ο κόσμος του θα είναι κάπως αλλιώς...!!! 
Με τον ερχομό του μικρούλη μας στον κόσμο όπως είναι φυσικό για κάθε γνήσια ελληνική οικογένεια, ανοίξαμε διάπλατα το σπιτικό μας και δεχτήκαμε με περίσσια χαρά και περηφάνια όλους τους φίλους και τους συγγενείς που ήρθαν με τις καρδιές τους γεμάτες ευχές φορώντας το πιο πλατύ τους χαμόγελο να καλωσορίσουν το Βασιλιά μας! Η κούραση δεν σας κρύβω ότι ήταν και εξακολουθεί να είναι τεράστια, θηλασμός και ξενύχτια = ξεπέρασα τα όριά μου αλλά τελικά είναι η πιο γλυκιά κούραση, το πιο τέλειο ξενύχτι και όταν αυτά τα πελώρια μάτια σε κοιτάζουν τσουπ όλα εξαφανίζονται και ξεχνιούνται!!! Μέσα σε όλα τα πρωτόγνωρα που είχαμε να αντιμετωπίσουμε εγώ και ο μικρούλης μας, έπρεπε να ευχαριστώ δέοντος όλους όσους τίμησαν την οικογένεια μας και επειδή τελικά όταν θέλεις όλα γίνονται και αν έχεις και τη βοήθεια του  Άγιου Σώστη που στη δική μου περίπτωση είναι η μανούλα μου, γίνονται στα σίγουρα και με μεγάλη επιτυχία! Cup cakes με γέμιση μερέντα γλειφιτζούρια για τα πιτσιρίκια με μπισκότο ωραίο και λευκή σοκολάτα απογείωσαν τα ένα σωρό άλλα καλούδια που ετοιμάζουμε! Ξετρελάθηκα με τη διαδικασία, ενθουσιάστηκα με το αποτέλεσμα και ικανοποιούμε σαν παιδάκι με τα σχόλια που ακούω...!!!! Να μην σας τα δείξω λοιπόν;






Η συνταγή πανεύκολη και γρήγορη...

-  2 1/4 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
-  1 1/3 κούπα ζάχαρη
-  3 κουταλιές του γλυκού baking pawder
- 1/2 κούπα βούτυρο
- 1 βανίλια
-  2 μεγάλα αυγά
-  1ποτήρι γάλα
Εκτέλεση

Προθερμένουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς, καλύπτουμε με χαρτάκια τις φόρμες για Cup cakes, ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη βανίλια, το baking pawder και το αλάτι σε ένα μπολ, προσθέτουμε το γάλα, το βούτυρο και τα αυγά. Χτυπάμε  τα υλικά για ένα λεπτό σε μεσαία ταχύτητα, ανακατεύουμε με μία σπάτουλα και ξαναχτυπάμε σε υψηλή ταχύτητα μέχρι να αναμειχθούν τα υλικά. Με ένα κουταλάκι γεμίζουμε τα χαρτάκια μέχρι τη μέση ( εγώ εδώ έβαλα και λίγο μερέντα στο κέντρο και συμπλήρωσα από επάνω λίγο ακόμα μείγμα). Ψηνουμε για 20 λεπτά (ανάλογα στο φούρνο πάντα) δοκιμάζουμε με μια οδοντογλυφίδα για να δούμε αν ψήθηκαν στα σίγουρα, ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε να κρυώσουν. Ακολουθεί το καλλιτεχνικό κομμάτι του στολίσματος όπου οι επιλογές έχουν να κάνουν με τα γούστα του καθενός!!!! 

Καλή επιτυχία...!!!





Δεν μπορώ να κλείσω τη σημερινή ανάρτηση χωρίς να ευχηθώ καλή σχολική χρονιά στα πιτσιρίκια μας που αύριο θα ακούσουν  πρώτη φορά για φέτος το κουδούνι να τους καλεί στον Αγιασμό του σχολείο. Καλή δύναμη σε όλους τους συναδέλφους, όλων των ειδικοτήτων που ξεκινούν δυστυχώς με τους χειρότερους οιωνούς και εύχομαι μέσα από την καρδιά μου ο αγώνας μας να έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα!!!! Στους γονείς εύχομαι επίσης καλή δύναμη για να σταθούν δίπλα στα βλαστάρια τους αλλά και δίπλα σε όλους όσους αγωνίζονται για το μέλλον του Ελληνικού Σχολείου και των παιδιών μας!!!


Καλό σας βράδυ!!!!



CONVERSATION

29 Σχολια:

  1. Αφου προλαβαινεις εστω και με βοηθεια να εχεις και χειροποιητα γλυκισματα δεν σε φοβαμαι καθολου! εγω μετα βιας κανω μπανιο, λες και ειναι συνενοημενα, τελειωνεις με τις απαιτησεις του ενος και ξεκιναει το αλλο, ασε δε οταν θελουν ταυτοχρονα ταισμα...

    πολλα φιλακια στον Βασιλια σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κική μου να το χαίρεσαι το βλασταράκι σου και σου εύχομαι καλή δύναμη και καλή συνέχεια!!!!
    Φιλάκια!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν υπαρχει πιο δυνατό συναίσθημα απο αυτο που νιώθουμε για τα παιδια μας. Εχει περάσει 1,5 χρόνος σχεδόν που ημουν στη θέση σου και ακόμα σκέφτομαι που το μωρουλινι μου ηταν απροστάτευτο στην αγκαλιά μου κι εγω ακούραστη τον απολάμβανα!
    Να σου ζήσει και να απολαύσεις την καθε στιγμή :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φιλενάδα μου γλυκιά!!! Να το χαίρεσαι το μπεμπούλη σου το λατρεμένο!!! Έτσι, από πάνω του, αυτές οι στιγμές είναι μοναδικές απόλαυσέ τες σ'όλο τους το μεγαλείο! Δε φαντάζεσαι πόσο γρήγορα θα μεγαλώσει και θα ξεπεταχτεί! Τα καλούδια σου εννοείται ότι είναι ΤΕΛΕΙΑ!!! Κρατάω τη συνταγή και με την πρώτη ευκαιρία θα τα επιχειρήσω κι εγώ. Πολλά πολλά φιλιά και... όποτε βρίσκεις χρόνο λέγε μας τα νέα σου! ¸.•°✿✿⊱彡

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ...Kαλημερα Νεραιδα μου..να σται καλα..Χαρουμενη Μανουλα..Υπερηφανη..δεν υπαρχουν λογια γι αυτο που αισθανεσαι..το ξερω..ο Κυριος να ειναι Μαζι σας..Καλη χρονια σε ολους..να σαι καλα ματια μου..σε φιλω..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. καλοριζικος αγαπη μου ναναι παντα γλυκος ο δρομος της ζωής του φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κοριτσάκι μου, καλά κάνεις και χάνεις τα νέα μας εδώ!
    Με έναν μονάρχη στη ζωή και την καρδιά σας, δεν έχετε άλλα επιλογή!!!
    ;-) χαχα!
    Απολαύστε την κάθε στιγμή με τον μικρούλη σας και άσε μας εμάς να ξεροσταλιάζουμε μπροστά στα... cup-cakes σου!!!
    (Άκαρδη... πρωί-πρωί!)
    Φιλάκια αμέτρητα, κούκλα μου!!!
    ΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Γλυκια καλησπερα!!!!!

    Να τον χαιρεσαι τον μικρουλη σου!!!!
    Ετσι ειναι οταν ειναι μωρακα μονοπωλουν την καρδια μας και το μυαλο μας!!!!

    Ευχομαι τα καλύτερα απο εδω και περα!!!!
    Φιλια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Να σας ζήσει το μωράκι σας.Να γινει μεγάλος και σοφός άνθρωπος.
    Πραγματικά όταν γενιέται ένα μωρό είναι το μεγαλύτερο θαύμα.
    Είναι σαν να έρχεται ό Θεός στη γη να μας δείξει κάθε φορά την αγνότητα, την ομορφιά, την απαλότητα, τη χαρά, την ηρεμία.
    Να το χαίρεσται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κοριτσάκι μου γλυκό μας γλυκανες με τουτη την ανάρτηση! Να τον χαίρεστε τον πρίγκιπά σας και να ζείτε κάθε μοναδική στιγμή κοντά του με όλη σας την καρδιά!
    Καταλαβαίνω την κούρασή σου αλλά ξέρω πολύ καλά ότι αρκεί ένα μόνο βλέμα, ένα φαφούτικο χαμογελάκι ή μια μόνο "κουβεντούλα" για να την ξεχάσεις και να νιώθεις πως έχεις δυνάμεις να κάνεις άλλα τόσα...
    Τη συνταγή θα τη δοκιμάσουμε σίγουρα,ειδικά τωρα που χτύπησε το πρώτο κουδούνι και κάθε μέρα κάτι θα πρέπει να βάζουμε μέσα στις τσάντες για κολατσιό.
    Να είστε καλά καρδιά μου, στέλνω όλη μου την αγάπη!
    Φιλιά πολλά-πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Έτσι κορίτσι μου να μεγαλώνετε και να ομορφαίνετε. Να χαίρεσαι τη κάθε στιγμή με το μικρό σου είναι πολύτιμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Oh, such wonderful tasty things! Looks great!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αγαπημένη μου Κική δε ξέρεις πόσο χαίρομαι για σένα.. Εύχομαι τα καλύτερα για εσένα και την οικογένεια σου!! Δε πειράζει που χάθηκες, εμείς εδώ είμαστε και σε περιμένουμε όποτε μπορείς να μπαίνεις να μας λες κάνα νέο.. :)
    Πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Να σας ζήσει να'ναι καλότυχος γεματος υγεία και χαρά!Να απολαμβάνεις κάθε του στιγμή και τα όμορφα της κάθε ηλικίας είναι μπροστά σας!Πολύ όμορφα τα κεκάκια και στολισμένα με γούστο!!!Καλό σου βράδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Να τον χαίρεστε τον Πρίγκηπά σας, Κικίτσα μου!
    Καλή χρονιά σε όλα τα παιδιά και σε όλους τους εκπαιδευτικούς!
    Λαχταριστά τα γλυκάκια σου!
    Φιλάκια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Θα σου στείλω δυο γλυκά φιλιά , να τα δώσεις στις πατουσίτσες του μικρού βασιλιά, και να του πεις να σε αγαπάει πολύυυυυ, γιατί απλά είσαι η μαμά του!! Μια πολύ γλυκειά μαμά, που του προσφέρει όχι μόνον ό,τι μπορει αλλά και πολύ παραπάνω!!!
    Να χαίρεσαι, γλυκειά μου, την καθε στιγή ,με όλο σου το είναι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να χαίρεσαι το μικρουλάκι σου Κική μου!! Λογικό είναι να θέλεις να ρουφάς κάθε στιγμή μαζί του! Ας περάσουν κ τα υπόλοιπα για λίγο σε δεύτερη μοίρα. Καλά τα γλυκά φαίνονται όνειρο!!

      Διαγραφή
  17. Νά τόν χαίρεστε τόν Πρίγκηπά σας Κική μου!!
    Καλότυχος καί γεμάτος υγεία τού εύχομαι!!!Καλό Φθινόπωρο,καί καλή σχολική χρονιά!!!Τά λάτρεψα τά γλυκάκια σου!!Φιλάκια!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Κική μου να τον χαίρεσαι τον μικρουλάκο σου!! Γερός και δυνατός! Είμαι σίγουρη ότι είσαι σούπερ μαμά! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Γεια σου Κική! Σε βρηκα και εγώ αφου με ανακάλυψες εσύ πρώτα. Φαινονται νόστιμα και εύκολα τα κεκάκια σου! Τα έχεις διακοσμήσει και πολύ όμορφα. Να χαίρεσαι τον μικρούλη σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ω!!!!!!! Κάνουμε και ανάρτηση τώρα;;; Χαλαρώσαμε βλέπω, χαλαρώσαμε...χαχαχα. Κοριτσάκι μου καλό, γλυκό και πανέμορφο, να τον χαίρεσαι τον παίδαρο και να τον απολαμβάνεις. Δεν υπάρχουν αυτές οι στιγμές που ζεις τώρα! Όλο το σπίτι είναι ένας μπέμπης και τίποτε άλλο τον πρώτο καιρό! Πόσο θα'θελα να σας δω!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Εσύ απολογείσαι για 2 μήνες απουσίας, εγώ που έχασα τα αυγά και τα πασχάλια το τελευταίο χρόνο τι να πω? Αγαπημένη μου Κικίτσα... είχα να μπω τόσο καίρο και μόλις είδα ότι έγινες μανούλα.. και χάρηκα... και συγκινήθηκα.. και ένιωσα και ενοχές που δε μπόρεσα να ευχηθώ στην ώρα μου.. μα όπως και να χει, οι ευχές καρδιάς είναι πάντα καλοδεχούμενες, και όταν είναι και για τους άντρες της καρδιάς μας, ααααααααααχ!!!!!!
    Να ζήσετε λοιπόν αγάπη, και να ζήσετε όλοι μαζί καλά.. Να μεγαλώσετε έναν ευτυχισμένο άνθρωπο.. και επειδή θα με πιάσει πάλι το κλαψ κλαψ, σταματώ εδώ!!! Να σας ζήσει!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Κική μου να σας ζήσει το μωράκι σας και να είναι καλότυχο γεμάτο από αγάπη πάντα!!!!
    Τα γλυκάκια σου πολύ ωραία συνταγή!!!!!!!
    Καλή σχολική χρονιά και φιλάκια στον μπέμπη σας!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Καλησπέρα!!!! Να σας ζήσει!!!!
    Είμαι καινούρια στην παρέα!Happy Frog Cakes

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ακριβώς αυτά ειναι τα συναισθήματα Κική μου που νιώθει μια μανουλα που ξερει οτι φερνει μια μικρή ζωολύλα στοκ κόσμο και εξερτατε αοι εκεινη για να μεγαλώσει και να γίνει ενας σωστός άνθρωπος... ζήσε αυτές τις ανεπαναληπτες στιγμέ.. γιατί κρατανε λιγο.. θα το καταλαβεις οταν μεγαλώσε αρκετα.. και θα γίνει αυτόνομο άτομο..θα σου λείπουν αυτες οι στιγμούλες θα τις θυμασε όμως με αγαπη καθε φορα..που θα τους τις διηγήσε σε εκεινον.. και θα γέλάτε..χι..χι.. που σε εφτασα ομως..έ;; σου το ευχωμαι να το ζήσεις ...και να τον καμαρώσεις ολοκληρο παλικαρι..!!!!φιλακια πολλα Κική μου στον λεβεντη... και στην μανούλα... και σε σένα.. να μην μου παραπονεθείς..!!χι.χι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ωχ!!! που πηγε το σχόλιο μου;; το εγραψα εχθες...δεν πειραζει Κική μου το ξαναγραφω... να σου ευχηθώ και απο εδώ οτι καλήτερο για τον μικρούλι σας.. και ναί... κορίτσι μου ν απαολαμβανεις τις στιγμέ αυτες όσο μπορείς περισσότρεο.. δεν ξερεις ΄ποσο γρήγορα μεγαλώνουν τα μικρά..!!αυτεςοι στιγμες δεν ξαναέρχονται.. γι αυτό απόλαυσέ τες οσο μπορείς.. σε ευχαριστουμε για τα γλυκακια σου υπεροχα φαινονται να μου φιλήσεις το μικρό και την μαμά σου που σε βοηθάει...εσένα ξεχωριστα να μην μου παραπονιεσαι.. φιλια πολλα..!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Κική μου αγαπημένη, διαβάζοντας την ανάρτησή σου, ένιωσα να την έχω γράψει εγώ. Αυτά ακριβώς τα συναισθήματα νομίζω πως έχει την ευλογία να βιώνει κάθε μάνα!! Ειδικά η φράση "Όταν αυτά τα τεράστια μάτια που σε κοιτάζουν...". Σου φέρνουν δάκρυα ευτυχίας στα μάτια, και σε πλημμυρίζουν με μια εσωτερική γλύκα, που όμοιά της δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο. Και να σκεφτείς, ότι όλα αυτά σου τα χάρισε η εμπειρία τριών μόνο μηνών. Για φαντάσου τι σε περιμένει ακόμη. Πόση ευτυχία!!!
    Να σας έχει ο Θεός καλά Κική μου, κι εσάς και τον άγγελό σας!! Να τον μεγαλώνετε, και να "γεμίζετε" με όλη αυτή τη χαρά, που ο αθώος άγγελός σας, σας προσφέρει.
    Οι δημιουργίες σου είναι υπέροχες. Σαν επαγγελματικές.
    Να είσαι πάντα καλά!!!
    Με την αγάπη μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Να σας ζήσει Κική μου!!!Να τον χαίρεσαι και να τον καμαρώνεις καθημερινά!
    Σας φιλώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Να το χαίρεστε το βλασταράκι σας και να είναι πάντα καλά και ευτυχισμένο!!! Τα κεκάκια σου φαίνονται υπέροχα!!! Καλό μήνα και καλό φθινόπωρο!!! Φιλάκια πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υour comments make me happy!!