Παιχνίδι… Τι άλλο;

Το δωμάτιο του Βασίλη ξεκινήσαμε να το ετοιμάζουμε λίγο πριν τη γέννηση του! Η αλήθεια είναι ότι το ονειρευόμασταν από καιρό και κάθε φορά προσθέταμε ή αφαιρούσαμε σε αυτό κάτι από  τα όνειρά μας! Το πραγματικό πλάνο πάντως ξεκίνησε μόλις μάθαμε το φύλο του μωρού μας, τότε που σαν όλους τους τρελούς γονείς δίνουμε από μόνοι μας, σαν μικροί Θεοί την εικόνα που θα θέλαμε για το μικρό μας σπλαχνάκι !!!! Χα χα χα!!! Και ποιος  δεν το έχει κάνει αυτό;




Έτσι σιγά σιγά ξεκινήσαμε! Το βάψαμε για να φρεσκαριστεί, διαλέξαμε τη ζωγραφιά που θα μετέφερε  ο θείος Σάββας στο τοίχο, επιλέξαμε τα έπιπλα, τα χαλιά, τις κουρτίνες και σε λίγο καιρό καταφέραμε να το ολοκληρώσουμε ( σχεδόν ) και να του δώσαμε τη γλυκιά εικόνα που ίσως και να προσεγγίζει τα αρχικά μας σχέδιά !!!!



Τα βράδια, μέχρι να γεννηθεί ο μικρός μας, καθόμασταν στην άκρη της πόρτας του δωματίου και κρυφοκοιτούσαμε μέσα λες και ήταν κι αυτός εκεί και δεν θέλαμε να του χαλάσουμε το παιχνίδι!!!! Ο καιρός πέρασε γρήγορα όμως! Το ανθρωπάκι μας γεννήθηκε και ξεπέρασε όλες μας τις προσδοκίες!!! Ναι!!! Για εμάς είναι το πιο όμορφο και το πιο ξεχωριστό παιδί του κόσμου και ορκίζομαι πια, πως ποτέ ξανά δεν θα "κοροϊδέψω" καμία μανούλα που αισθάνεται ακριβώς το ίδιο για το δικό της παιδί…!!!!! Πρέπει να γίνεις μαμά τελικά για να καταλάβεις τι θα πει "Μάνα κουκουβάγια" Χα χα χα!!!




Ο Βασίλης μας, σωστό ανθρωπάκι, τετραπέρατο και ζωηρό, σαν όλα τα σημερινά παιδιά, τρελαίνεται με το δωμάτιό του! Το έχει οικειοποιηθεί από πολύ νωρίς, έχει καταλάβει ότι αυτός είναι ο χώρος του και εδώ μπορεί να κάνει ό,τι θέλει!!! Παρατηρεί με ένταση ότι υπάρχει μέσα σε αυτό.Τα χρώματα, τον τρελαίνουν, τα αντικείμενα που διακοσμούν τη βιβλιοθήκη του αποτελούν τεράστιο πόλο έλξης,  η ζωγραφιά στον τοίχο τον συναρπάζει τόσο πολύ  που καμιά φορά νομίζω ότι αντιλαμβάνεται πλήρως τις ιστορίες που σκαρφίζομαι με ήρωα τον μικρό ελέφαντα, τον βυθό με τα ψαράκια και το σπιτάκι του καφέ κούνελου στο δάσος!!!! Με κοιτάζει μέσα στα μάτια και σιωπά μέχρι να ακούσει " Και ζήσαμε εμείς καλά και αυτοί καλύτερα"! Και αν δεν κοιμηθεί ( που συνήθως αυτό συμβαίνει) Κοιτάζει με ένταση το Cd player κουνάει δυνατά χέρια και πόδια και περιμένει να ακούσει τους ήχους που θα βγουν από τα ηχεία και θα απογειώσουν τη διάθεση του!!!! 



Είναι απίστευτο το πόσο γρήγορα περνάει ο καιρός, πόσο γρήγορα μεγαλώνουν αυτά τα μικροσκοπικά ανθρωπάκια και πόσο γρήγορα καταλήγεις να διαπιστώνεις πώς κάθε μέρα που περνάει τα οδηγεί όλο και πιο πολύ στην ανεξαρτησία τους!!!! Τελικά ο άνθρωπος μπορεί να μεγαλώνει πιο δύσκολα από κάθε άλλο πλάσμα, σίγουρα όμως η φύση τον έχει προικίσει με τις πιο απίθανες δεξιότητες, τις οποίες και πάλι ανακαλύπτεις όταν εσύ ο ίδιος μεγαλώνεις ένα παιδί!!! Νωρίτερα είτε τις είχες δεδομένες στο μυαλό σου και τις υποτιμούσες, είτε τις αγνοούσες πλήρως !!!! 
Εμείς πλέον μπουσουλάμε και κατακτάμε τον κόσμο με τον ποπό μας τουρλωτό και το κεφάλι μπροστά και περήφανα ψηλά!!!! Μπορεί να κουραζόμαστε γρήγορα και να γκρινιάζουμε όταν δεν φτάνουμε το στόχο μας… Σύντομα όμως ανακαλύπτουμε κάπου εκεί γύρω κάτι άλλο να μας τραβάει την προσοχή και στρέφουμε άλλου το ενδιαφέρον μας!!!! Είναι τόσα πολλά και τόσο περίεργα όλα αυτά που μας περικλείουν που κάθε φορά και κάτι άλλο μας ενθουσιάζει!!!!  Μέχρι το επόμενο μεγάλο βήμα … 
Καλό μπουσούλημα μικρούλη …!!!!


Καλή εβδομάδα σε όλους,

Κική

CONVERSATION

36 Σχολια:

  1. Πόσο πιο συγκινητική να γίνει μια ανάρτηση???
    Πολύ μου αρέσει το δωμάτιο του μικρούλη!!!
    Πολλά φιλάκια, κορίτσι μου!!!
    Αναμένουμε με αγωνία τη συνέχεια του... μπουσουλήματος!!!
    ;-)
    ΣΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τέλειος ο χώρος σας χαζομανούλα!!!!Ο Βασιλιάς σας θα το ευχαριστηθεί πολύ!!!!!!!Να τα περνάτε τέλεια όλοι μαζί!!!φιλιά πολλα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πανέμορφο το δωμάτιο του μικρού Βασίλη!!! Φαίνεται ότι το έχετε διακοσμήσει με πολλή αγάπη και φροντίδα!!! Αχ Κικίτσα μου, καλώς ήλθες στο κλαμπ των χαζομαμάδων! Σε φιλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ όμορφο έγινε το δωμάτιο του Βασιλάκη,να το ευχαριστηθείτε τώρα γιατί όταν θα αρχίσει να περπατάει να είσαι σίγουροι πως θα του αλλάζει στο άψε σβήσε διακόσμηση μη σου πω δυο και τρεις φορές την ημέρα!!!!!
    Φιλάκια πολλά!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κικίδι μου αγαπημένο......τί ωραία που τα περιγράφεις..χίχί...με τα μωρά γινόμαστε πάλι παιδιά και είναι τέλειο...αλλά όπως λές κι εσύ ανακαλύπτουμε την ζωή απο την αρχή και ναί, συνειδητοποιούμε πόσο δεδομένα έχουμε κάποια πράγματα και αρχίζουμε να τα βλέπουμε όλα πιό όμορφα και μαγικά !!!!
    Το δωμάτιο του μπόμπιρα Βασίλη είναι υπέροχο τόσο γλυκό και με υπέροχη διακόσμηση !!!
    Να είσαστε και να περνάτε καλάα...καλά παιχνίδιαα και χορούς εύχομαι...χίχί !!! Είσαι γλύκα...φιλιά πολλά !! :οD

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Υπεροχο το δωματιο του μικρου σας Βασιλη!!!!!!!Πολλα φιλια μανουλα!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γλυκια μου ! Ποσο ομορφο ειναι να υπαρχει ενα αγγελουδι στην ζωη μας!!!
    Να τον χαιρεστε οσο περισσοτερο μπορειτε!!!!
    φιλια πολλα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τέλειο, το δωμάτιο του Βασιλάκη σας, Κικίτσα μου!!!!
    Ελπίζω να μπουσουλάτε κι εσείς μαζί του, έ?
    Φιλάκια πολλά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πολύ όμορφο το δωμάτιο του μικρού σου πρίγκιπα!!! Πολύ τρυφερή η ανάρτηση σου!!! Να είσαι καλά να χαίρεσαι και να καμαρώνεις το ζουζουνακι σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. υπέροχο πολυ ζεστο και τρυφερο το δωματιο του Βασιλια !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πολύ όμορφο τό δωμάτιο τού μικρού σας Βασιλάκη Κική μου!!!Νά τόν χαίρεστε!!!!Καλό βράδυ!!!Φιλάκια!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Lovely,gentle story!!
    Greetings,good luck!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Σαν να σας βλέπω όλους μαζί να μπουσουλάτε με τον Βασιλάκη σας!!!!!
    Τέλειο το δωμάτιο του Κικίτσα μου!!!!
    Να είστε γεροί και να χαίρεστε ο ένας τον άλλον!!!!
    Πολλά πολλά φιλία στον τουρλωτό ποπούλη του!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Να χαίρεσαι το καμάρι σου Κική μου!!!! Πολύ με συγκίνησε ο λόγος σου, έχω κι εγώ Βασίλη που έχει γίνει πια λεβέντης!!!!!! Να χαρείς το κάθε λεπτό, να ρουφήξεις την κάθε στιγμή γιατί ο καιρός περνάει γρήγορα και κάποια μέρα θα βρεθείς να αναρωτιέσαι για πότε ξεπετάχτηκε!!!!
    Όνειρα γλυκά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Όταν κάτι φτιάχνεται με πολύ αγάπη δεν μένει παρά να είναι υπέροχο!Εννοώ το δωμάτιο αλλά και τον μικρό Βασίλη!Να το χαίρεστε το ζουζούνι σας!Πολύ όμορφη ανάρτηση!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Καλές εξερευνήσεις τώρα που μάθατε να μπουσουλάτε!θα αδειάζουν τα ράφια σε λίγο τα συρτάρια θα γίνουν ένα με το πάτωμα !αλλά μην ανησυχείτε ετσι θα μάθετε τις λεπτομέριες αυτού του όμορφου δωματίου! να τον χαίρεστε τον μικρούλη σας θα σας χαρίσει ανεπανάληπτες στιγμές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Μα τι όμορφο που του το φτιάξατε!!!
    Καλά μπουσουληματα!!!!
    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Του φτιάξατε έναν ονειρεμένο χώρο!
    Καλά μπουσουλήματα, λοιπόν, και χαρούμενες εξερευνήσεις...
    Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ποιος σας πιάνει τώρα που μπουσουλάτε και αρχίσατε τις εξερευνήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Κική μου, να έχει ο Θεός καλά, και το αγγελάκι σας και εσάς, για να χαίρεστε αυτή την τόσο όμορφη οικογενειακή σχέση, την πιο σημαντική στη ζωή ενός ανθρώπου. Αυτά είναι και τα σημαντικά που εννοούσα στην ανάρτησή μου.
    Όσο για το δωμάτιο, είναι απλά, υπέροχο. Πίστεψέ με όμως, ακόμη και τρώγλη να ήταν, η παρουσία του μωρού σας μέσα, θα τη μετέτρεπε σε παλάτι, γιατί, αυτό είναι που δίνει τη λάμψη στον χώρο.
    Να είστε πάντα καλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Νέα μανούλα δεν είμαι αλλά νέα γιαγιά είμαι όλα όσα μας καταθέτεις τα νοιώθω και χαμογελώ γιατί κι εμείς την Αλκηστη την θεωρούμε*ξεχωριστή* (ενα παιδάκι σαν όλα τα παιδιά του κόσμου είναι!) Χαιρόμαστε με κάτι τι που κάνει και περιμένουμε νέα καμώματα και κατορθώματα!!! Η ανάρτηση σου είναι γεμάτη τρυφερότητα και το δωμάτιο ονειρεμένο και βασιλικό όπως εξ άλλου ταιριάζει στον βασιλιά σας τον γλυκό Βασίλη!!!! Φιλάκια καλή μου με γιαγιαδίστικη αγάπη,,,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Πολύ όμορφη ανάρτηση
    Φιλάκια ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Σ'αυτόν τον "τουρλωτό ποπό" να "σκάσεις" δυο δυνατά φιλιά!!!! Κάπως έτσι φανταζόμουν το δωμάτιο του μικρού πρίγκηπα που σας έχει κλέψει την καρδιά αλλα και το μυαλό!!!Τρυφερό, γλυκό, ήρεμο, ένα πανεμορφο "βασίλειο" όπως ακριβώς του αρμόζει!! Ετσι να χαίρεσαι, την κάθε στιγμή ,γιατί θα μεγαλώσει γρήγορα και δεν θα ..μπουσουλάει πια!!!! Φιλάκια γλυκά !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Μπουσουλάτε κι όλας;; άπα πα πα..καλε πότε μεγαλώσατε τόσο;;; σε λίγο που θα σηκωθήτε στα ποδαράκια σας ποιος θα σας πιάνει...!!!!!!! και σε τόσο ομορφο δωμάτιο..!!!! πολύ γούστο έχουν ο μπαμπάς και η μαμά μπράβο Βασιλάκη... να μου τους φιλήσεις.... και σε σένα φιλάκααααα πολλάαααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ένα δωμάτιο γεμάτο τρυφερότητα και αγάπη.... παραμυθένιο.... ακριβώς όπως πρέπει να είναι το δωμάτιο κάθε μικρού πρίγκιπα!!!! Να είσαι πάντα καλά να τον καμαρώνεις και να μην πάψεις ποτέ να είσαι χαζομαμά!!!!! Πολλά φιλάκια σε σένα και στον πρίγκιπα σου!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Τι ομορφο δωματιοοο!πλημμυρισμενο φως και αγαπη!!!!
    Ασε που συγκινηθηκα με την τελευταια φωτο χιχιχιιιιι ξαφνιαστικααα !
    Να σαι καλα κικιδι μου και να χιαροσαστε καθε λεπτο με τον μικρο σας πριγκηπα!!!!!σε φιλωωωω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Τέλειο!!! Μια χαρά χωράμε εκεί μέσα, εγώ και οι Βασίληδες εννοώ...χαχα. Κικιδάκι μου είναι τόσο όμορφο και ζεστό το δωμάτιο του πρίγκηπά μας! Μου συγκίνησες και το Μισιρλάκι...χιχι. Φιλιά γλυκά στα μαγουλάκια σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Σε ευχαριστώ για την συμμετοχή σου στο χριστουγεννιάτικο πανηγύρι του stars and icicles περιμένω την διεύθυνση σου στο email katitimou@gmail.com για να σου στείλω το αναμνηστικό δωράκι !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Όμορφο δωμάτιο και συγκινητική ανάρτηση!Να είστε πάντα καλά. Αν βρεις χρόνο πέρασε να παίξεις ένα σύντομο παιχνιδάκι ερωτήσεων που σε επέλεξα. Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. ¸.•°♪♬♫º°
    Passei para uma visita.
    Esse post é uma doçura!

    °º✿♫ Bom fim de semana!
    °º✿ Beijinhos.
    º° ✿✿ ♫° ·.Brasil

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. That's beautiful!
    Thank you for joining my blog! Nice to meet you!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Καλώς σε βρήκα Κική μου, (έχεις το όνομα της αδερφής μου)! Δεν έχω λόγια... ένα φανταστικό δωμάτιο, γεμάτο φως και αγάπη! Εύχομαι ο μικρός σας πρίγκιπας να το χαίρεται κάθε μέρα της ζωής του! Θα τα λέμε... καλησπέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Κυρία Δασκάλαααα, 10 με ΄ τόνο στην έκθεση!!! Μα τι τέλεια μας τα είπες;!! σαν να ήμουν εκεί και τον έβλεπα τον κούκλο σου να μπουσουλάει!! και το δωμάτιο , απίθανο!! μπράβο για το γούστο σας!! και η ζωγραφιά στον τοίχο , υπέροχη!! και αυτός στη φωτο ;; ο Βασιλάκης σίγουρα!! Κούκλος!!! Να τον χαίρεστε!! Και μην ανησυχείς, όλες κουκουβάγιε είμαστε!! Όσο κι αν μεγαλώσουν τα παιδιά μας!! Ειδικά οι Ελληνίδες μάνες, ως γνωστόν!! χα χα χα!!! φιλάκια σε όλους σας!!! <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Gracias por tu linda visita y aquí estoy disfrutando de tus bellas creaciones besitos.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. εξαιρετική η ζωγραφιά στον τοίχο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υour comments make me happy!!