Welcome May



Και κάπως έτσι αποχαιρετήσαμε και τις μέρες του Πάσχα...!!! Πόσο γρήγορα περνάει ο καιρός, πόσο γρήγορα αφήνουμε πίσω μας πράγματα, στιγμές, συναισθήματα και μπαίνουμε  χωρίς καν να το καταλάβουμε στη καθημερινότητα; Εκεί πιστοί στα ραντεβού μας, με τις ίδιες υποχρεώσεις, τις ίδιες ασχολίες, τις ίδιες δουλειές... Και όλα αυτά τα ίδια και τα ίδια είναι που μας κάνουν να εκτιμούμε τα μικρά και τρυφερά μας Θεία "δωράκια", εκεί που χάνουμε την υπομονή μας και πελαγώνουμε, εκεί δύο ζευγάρια ματάκια κοιτούν γεμάτα γλύκα και ξεστομίζουν επιθυμίες που δεν μπορείς να αρνηθείς, όσο κουρασμένη κι αν νιώθεις!!! Οι Άγιες μέρες για μας πέρασαν ακριβώς όπως θα έπρεπε, ήταν μέρες κατάνυξης, βαθιάς, αληθινής από ψυχής προσευχής, μετάνοιας για τα άσχημα και υπόσχεσης για προσπάθεια να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι, καλύτεροι φίλοι, καλύτερα παιδιά, καλύτερα αδέρφια αλλά κυρίως καλύτεροι γονείς!!! Τέλειοι δεν μπορούμε να είμαστε, μπορούμε όμως να βάζουμε στόχο πάντα για κάτι καλύτερο!!! Έτσι λοιπόν γεμάτοι υποσχέσεις αφήσαμε πίσω μας και τον Απρίλη και θελήσαμε να καλοδεχτούμε το Μάη. Είχαμε σχέδια μεγάλα...  Θέλαμε εξοχές και στεφάνια, λουλούδια και κελαηδίσματα και και και!!! Σχέδια είχαμε όμως μόνο εμείς όχι και ο καιρός. Περάσαμε και δύσκολο χειμώνα, φοβηθήκαμε να το τολμήσουμε  κι έτσι καταλήξαμε για αρχή στο σπίτι μας,  στο ευτυχώς ολάνθιστο μπαλκόνι μας το οποίο παρ' όλα αυτά δεν ικανοποίησε καθόλου τις προσδοκίες του Βασίλη για την ημέρα του Πάσχα και της πρωτομαγιάς. 





Τα προηγούμενα βράδια πριν κοιμηθεί οργανώναμε την εκδρομή μας και άντε τώρα να πάρεις τη θλίψη από τα ματάκια του... Ούτε ένα στεφάνι δεν έχω μας είπε το βράδυ που του ανακοινώσαμε την ακύρωση της βόλτας, πώς να υποδεχτώ εγώ το Μάη, έτσι σκέτος;;; Και είχε δίκιο το παιδί!!! Έτσι σκέτος δεν γινότανε, έπρεπε κάτι να γίνει, είδα κι έπαθα να τον βάλω για ύπνο και εκεί ήταν που ήρθε άλλη μια  υπόσχεση να με γεμίσει με το αίσθημα πως αν δεν την πραγματοποιήσω, θα έχω αποτύχει..!!! Γελούσε ο Γιάννης κι εγώ αντί να ξεκουράζομαι επιτέλους, έφτιαχνα το στεφάνι του "Μαγιού" που λέει και ο Βασίλης. Την άλλη μέρα το πρωί το κρέμασα στο μπαλκόνι και άνοιξα διάπλατα τις κουρτίνες! Δεν ήταν το στεφάνι που ονειρευόταν αλλά τα χαμόγελα στα χείλη και των δύο, τα παιχνίδια με τις κορδέλες και οι τραγουδιστές φωνούλες που γέμισαν το χώρο δήλωναν πως μια μικρή ικανοποίηση την πετύχαμε! Η μεγαλύτερη θα έρθει με την πρώτη ευκαιρία και αυτό είναι υπόσχεση που έδωσα και στον εαυτό μου!!! Με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο καταφέραμε και καλωσορίσαμε το Μάη κι ας μη μας έκανε τη χάρη, να είναι ζεστός και ηλιόλουστος  εξ αρχής!!! Δεν σταθήκαμε όμως μόνο στο στεφάνι, το καλωσόρισμα  μας ολοκληρώθηκε με το mini party του Φωτεινούλη που οργάνωσε η γιαγιά! 


Θυμάμαι πέρυσι τέτοιες μέρες  Μ. Πέμπτη συγκεκριμένα, εγώ έγκυος στον Φωτεινούλη μου και η αγαπημένη μου Νίκη, αποφάσισε να παρακάμψει τη θλίψη της ημέρας και να χαρίσει σε εμένα αλλά κυρίως στα παιδιά μας την ευκαιρία για παιχνίδι και δημιουργία και μας έκανε την μεγάλη έκπληξη, μπορείτε να διαβάσετε εδώ, φέτος Μ. Πέμπτη έτυχε να είναι τα γενέθλια του μικρού μου θησαυρού! Ο Φωτεινούλης μας έγινε κιόλας ένα χρονών, περπατάει και με δάσκαλο το Βασιλάκο νομίζω πως στο σπίτι θα έχω δύο φαινόμενα...!!!Ακριβώς όμως επειδή ήταν τα πρώτα μας γενέθλια σκεφτήκαμε πως θα ήταν καλύτερο να τα γιορτάσουμε όπως τους αξίζει, οπότε καλό θα ήταν η ημέρα να μεταφερθεί. Η μαμά μου  και η αδερφή μου όμως είχαν τις αντιρρήσεις τους στο να περάσουν πολλές μέρες από τα γενέθλια του μωρού! Ένα κεράκι ας το σβήσει, μου είπαν και μετά κάντε ότι πάρτι θέλετε!!! Ε! Όπως το είπαν έτσι και το έκαναν! Ημέρα του Πάσχα, Πρωτομαγιά και τα γενέθλια του Φωτεινούλη, τριπλή γιορτή στο σπίτι των γονιών μου! Οι εκπλήξεις για τους μικρούς μας ανθρωπάκους απανωτές και τελικά η Κυριακή μας, κατέληξε να είναι μια υπέροχη, ξεχωριστή μέρα, δίπλα στους πιο αγαπημένους μας ανθρώπους!!! Πραγματικά τι άλλο θα μπορούσε να ζητήσει κανείς;

Για το τέλος άφησα το μεγάλο Καλωσόρισμα της Αλεξάνδρας και την υπέροχη ιδέα της για την ανταλλαγή των Πασχαλινών δώρων, όλη την ξεχωριστή δουλειά της αλλά και τις συμμετοχές των υπολοίπων μπορείτε να τις δείτε εδώ.

Το δικό μου ταίρι, έτυχε να είναι μια πολύ πολύ πολύ αγαπημένη  μου φίλη! Την γνώρισα εδώ πέρα μέσα και από την αρχή ένιωσα την ζεστή ψυχή της, την όμορφη καρδιά της, την ανιδιοτελή αγάπη της, την οποία μου τη χάρισε απλόχερα με τη γέννηση του Βασίλη μου!!! Δεν ξέρω αν μπορώ να το χαρακτηρίσω σύμπτωση που μου έτυχε ως ταίρι ή μήπως είναι κάτι πιο δυνατό που το οδηγεί σε σύμπτωση; Η χαρά μου πάντως ήταν πολύ μεγάλη όταν μου έστειλε η Αλεξάνδρα το email και μου ανακοίνωνε την παραλήπτρια του δώρου μου!!! Εύχομαι το σημειωματάριο που της ετοίμασα να γεμίσει σύντομα με τις πιο όμορφες ποιητικές αράδες και η βιβλιοθήκη μου να έχει την τύχει να φιλοξενεί άλλο ένα δικό της δημιούργημα!!! 




Χρόνια Πολλά, Χριστός Ανέστη 
Ευχές για  όμορφες 
και καλύτερες μέρες!!!

Φιλιά πολλά






CONVERSATION

14 Σχολια:

  1. Χρόνια πολλά, κοριτσάκι μου! Υγεία στο σπιτικό σας και γέλια! Πολλά γέλια!
    Καλέ, είχατε και γενέθλια???!!! Φωτάκο, να είσαι γερός, δυνατός κι ευτυχισμένος! Πώς να μην είσαι άλλωστε? Με τέτοιους γονείς και τέτοιον αδερφό!!!!
    (Καλά, με το "έτσι σκέτος;;;", έλιωσα! Ένα σου λέω: Θα το λέω κι εγώ! Ανεξαρτήτως περιστάσεως! χαχα!)
    Μια μεγάλη αγκαλιά, Κική μου και τις πιο γλυκές ευχές μου για να είναι η κάθε μέρα σας ένα όμορφο... καλωσόρισμα αγάπης! (Ε??? Πώς την έκανα την σύνδεση!!!!)
    ΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ πολλά-πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χριστός Ανέστη, Κική μου, χρόνια πολλά, να χαίρεσαι την όμορφη οικογένειά σου! Χρόνια πολλά για τον Φωτεινούλη σου!! Νά'ναι γερός και τυχερός! Τριπλή γιορτή και για σας λοιπόν, όπως ήταν και για μάς με τα 86α γενέθλια του θείου! Καλό κι ευλογημένο μήνα να έχετε! Με το καλό να δεχθεί το ταίρι σου και το όμορφο δωράκι που ετοίμασες για το 'Καλωσόρισμα' της Αλεξάνδρας.
    Φιλάκια πολλά!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κική μου, δεν είχα ιδέα για τη σχέση σου με τη Ρούλα, ήταν έκπληξη για μένα!
    Θα περιμένει με λαχτάρα το δώρο της, είμαι σίγουρη, γιατί είναι υπέροχο.
    Τα σημειωματάρια θα καλοσωρίσουν όμορφα τις σκέψεις της.

    Έλιωσα κι εγώ με το παράπονο του μικρού σου.
    Να τον χαίρεσαι, όλα τα καλά στο δρόμο του!

    Καλοσωρίσατε τόσο γλυκά το Μάη! Η χαρά των παιδιών έδωσε το σήμα: μόνο τέτοιες ομορφιές θα σας φέρει ο καινούριος μήνας!


    Χρόνια πολλά, Κική μου κι από εδώ σου εύχομαι, με υγεία και αγάπη.
    Και σε ευχαριστώ ξανά για τη συμμετοχή σου, για την ευγένειά σου! ♡

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χρόνια πολλά Κικίτσα μου!! Πολύχρονο το μικρούλι σας, γερό κι ευτυχισμένο να είναι σε όλη του τη ζωή!!
    Υπεροχες εικόνες, γιορτινές κι ανοιξιάτικες μπορούμε να φτιάξουμε κι ας έχει τις αντιρρήσεις του ο καιρός- ουφ κι αυτός, μας ξεσήκωσε καλά καλά να μαζέψουμε τα καλοκαιρινα και τωρα θυμήθηκε να πιάσει πάλι κρύο...
    Φιλιά πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κική μου χρόνια πολλά στον Φωτεινούλη σου, να είναι πάντα χαρούμενος και ευτυχισμένος.
    Να τον χαίρεστε!
    Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χρονιά πολλα Κική να χαιρεσαι το κοριτσάκι !!!
    καλο Σαββατοκυριακο και καλο μηνα ....φιλακια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σε διαβάζω Κική μου πλημμυρισμένη γλυκά συναισθήματα με τον τρόπο που γράφεις !! Θα συμφωνήσω μαζί σου ότι οι φάροι της ζωής μας είναι τα μάτια των παιδιών μας μικρών εσένα και μεγάλων εμένα !!Ετσι με τα δυο σου αγγελούδια αγκαλιά να κυλά ο χρόνος γιατί τελικά αυτή είναι η ζωή μας με μικρές χαρές που προσφέρουμε στους αγαπημένους μας !!! Πόση γλύκα βγάζεις για το τυχερό σου ταίρι του ΄΄καλωσορίσματος΄΄ !! Φιλάκια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αγαπημενη μου Κική...να ευχηθώ πρωτα να τα εκατοστήσει ο μικρούλης σας.. να τον καμαρωσετε οπως και τον βασιλακη σας οπως ποθητε ολοι σας..!!
    Και ναι Κική μου αυτες οι ομορφες στιγμες που περνατε με τα αγαπημενα σας προσωπα είναι αναντικαταστατες... τι νομιζεις οτι θελουν τα παιδια; .. αυτό ακριβως που τους δίνεις .. τις ομορφες στιγμες μαζι σας.. παντα να έχεις αυτη την θετικη σκεψη μικρή μου ..και ν βλέπεις τα πραγματα με την καλη τους πλευρά.
    Να ξερεις οτι η εκπληξη μου ηταν μεγαλη.. και την χαρηκα πολύ το ξερεις ε; αλλα γραφε βρε αγαπη μου οτι είμαι το ταίρι σου..χι.χι..χαρηκα τόσο τα δωρακια σου..σε ευχαριστω πολύ συντομα.. θα γραψω γι αυτήν την χαρα... να περνάς παντα ομορφα μικρή μου φιλακιαααα!!!!!:):)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Χριστός Ανέστη με υγεία
    Φιλάκια ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Χρόνια πολλά! Χριστός Ανέστη! Να χαίρεσαι τον μικρούλη σου! Και όσο για τις βόλτες, καλοκαίρι έρχεται και θα ξανα-χαμογελάσει και ο μεγάλος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Χρόνια σας πολλά, αγαπημένοι μου.
    Να χαιρεστε την όμορφη οικογένεια σας.
    Πάντα βρίσκεις τρόπο να κάνεις τόσο γλυκιές αναρτησεις ,Κικίτσα μου.
    Πολύ ομορρφα τα δωρακια σου και ήδη έμαθα οτι τα χαίρεται η Ρουλίτσα .
    Φιλάκια πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Χρόνια πολλά Κική μου και του χρόνου με υγεία.Να χαίρεσαι τα παλικάρια σου, να τα εκατοστίσει ο μικρός σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Χρόνια πολλά με υγεία και αγάπη...και να χαίρεστε τον Φωτεινούλη σας!
    Θαύμασα τα δώρα σου και στο μπλογκ της Ρούλας και είμαι σίγουρη πως θα γεμίσει το σημειωματάριο με την πιο όμορφη ποίηση, και σκέψεις!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Χρόνια πολλά, Κική μου και για το Πάσχα και για τα γενέθλια του μικρού σου πρίγκιπα και για τη γιορτή μας όλων των μανάδων. Να σου ζήσει το καμάρι σου και να τους χαίρεσαι και τους δυο, γλυκιά μανούλα. Καθυστέρησα βέβαια αλλά έλειπα και δεν είχα internet. Τώρα προσπαθώ να προλάβω όλες τις αναρτήσεις που δεν έχω δει!
    Πολλά πολλά φιλάκια και καλή σας εβδομάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υour comments make me happy!!