Μικρή όαση μέσα στο κατακαλόκαιρο!!!


Λουλούδια! Λατρεύω τα λουλούδια, νομίζω πως τα λάτρευα από πάντα, δεν είναι κάτι που προέκυψε μεγαλώνοντας, οπότε είτε είναι καλοκαίρι είτε χειμώνας φροντίζω πάντα να υπάρχουν μερικά από αυτά γύρω μας ώστε να μας χαρίζουν λίγη από την ομορφιά τους! Τα φροντίζω, τους μιλάω, τους ψιθυρίζω αγαπημένα τραγούδια κι εκείνα μεγαλώνουν, ανθίζουν κι εγώ καμαρώνω!!! Το μπαλκόνι μας κάθε χρόνο μοιάζει και πιο όμορφο, πιο γεμάτο, πιο δροσερό, κάθε χρόνο υπάρχει κι ένα καινούριο μέλος, με νέα μπουμπούκια και ξεχωριστό άρωμα! Τα αγαπάω πραγματικά και νομίζω πως αυτή την αγάπη την έχω μεταδώσει στα μικρά μου ζωηρά ζουζουνάκια οπότε η φροντίδα των λουλουδιών είναι πλέον υπόθεση οικογενειακή!!! 



 Το μπαλκόνι μας είναι αρκετά ευρύχωρο, τόσο που για χρόνια φιλοξενούσε μια υπέροχη κούνια, την τραπεζαρία και μπόλικες γλάστρες με λουλούδια. Φέτος όμως είπα να κάνω κάποιες αλλαγές στο χώρο, λίγο που η κούνια στο μπαλκόνι, μου έδειχνε όλο και πιο συχνά πως ήταν επικίνδυνη για τις ηλικίες των μικρών μου ανθρωπάκων, λίγο που με είχε κουράσει το ίδια σκηνικό χειμώνα καλοκαίρι, σκέφτηκα να μεταφέρω την κούνια στον κήπο, ο οποίος είναι ακόμα υπό κατασκευή και να φτιάξω μια μικρή γωνιά λίγο πιο ζεστή, πιο όμορφη και πιο ξεχωριστή. 
Για να καταφέρω να υλοποιήσω όσα φαντάστηκα θα έπρεπε είτε να βάλω το χέρι στην τσέπη, είτε να εκμεταλλευτώ την ύπαρξη αρκετών αντικειμένων που έμεναν στο γκαράζ για χρόνια παρατημένα ή που τα είχα βάλει στο μάτι και τα "έκλεψα" από τον ιδιοκτήτη τους. Φυσικά όπως πολύ καλά μαντέψατε επέλεξα να κάνω το δεύτερο και δεν το μετάνιωσα καθόλου... Αρχικά λοιπόν έφερα στην επιφάνεια το στρόγγυλο τραπεζάκι που είχε ο μπαμπάς μου στο αμπέλι του και για χρόνια απολάμβανε σε αυτό μεζέδες, τσιπουράκια και καφεδάκια, του το χάλασα το ξέρω αλλά μπρος στα κάλλη τι είναι ο πόνος; Το έτριψα με γυαλόχαρτο και το έβαψα με χρώματα κιμωλίας, έπειτα με  transfer, χαρτοπετσέτες και ένα στένσιλ ολοκλήρωσα το έργο μου και το τραπεζάκι πλέον έχει μια λίγο πιο εναλλακτική μορφή!!!  

Make over στο τραπεζάκι του μπαλκονιού

Η επόμενη σκέψη μου ήταν να εμφανίσω και να περιποιηθώ τις δύο καρεκλίτσες που ήταν σετ με το τραπέζι αλλά μετά σκέφτηκα πως μία τραπεζαρία μεγάλη στη μία άκρη και ένα τραπεζάκι με καρέκλες στην άλλη δεν θα έδεναν και πολύ οπότε εγκατέλειψα το μαστόρεμα προς το παρών και με δύο μικρές αλλαγές έφτιαξα μια τέλεια γωνιά και έχω τελικά το καναπεδάκι που πάντα ήθελα!  Το μεγάλο ξύλινο κουτί που είχα αγοράσει από τα ΙΚΕΑ και  έμενε σε εκείνη την άκρη απλά για να ακουμπάω επάνω του διάφορα πράγματα κατά καιρούς, δέχτηκε μια σούπερ περιποίηση με λούστρο ματ για να μη μου φουσκώσει το ξύλο και μετά ντύθηκε με τη μαξιλάρα που είχα ράψει για την κούνια και για πιο όμορφο αλλά και πιο αναπαυτικό αποτέλεσμα έβαλα  δύο μικρά μαξιλαράκια στην πλάτη.  Το τραπεζάκι που ξέκλεψα από τον μπαμπά μου, τοποθετήθηκε δίπλα στο μικρό καναπεδάκι μου, το βάζο με τα κλαδιά που δεν το αποχωρίζομαι πλέον  μπήκε επάνω στο τραπεζάκι και ένα μικρό φανάρι ολοκλήρωσαν το σκηνικό. 


DIY σαλονάκι στο μπαλκόνι

Δεν ήθελε και τίποτα το ιδιαίτερο τελικά για να έχω μια όμορφη γωνίτσα στο μπαλκονάκι, να κάθομαι εκεί, πίσω από τα δέντρα μου και να απολαμβάνω τον πρωινό μου καφέ, πριν ξυπνήσουν τα μικρά μου θηριάκια και ξεκινήσω τον αγώνα της ημέρας!!! Μου αρέσει, μου αρέσει πολύ πολύ αυτή η μικρή μου γωνιά!!!




Όλα  τα πράγματα μπήκαν σε σειρά. Το καλάθι με τα μικρά γλαστράκια το έβαλα επάνω στο τραπέζι και νομίζω πως το ανέδειξα περισσότερο, ίσως το βάψω κι αυτό στο μέλλον... Τα εργαλεία κηπουρικής τα έβαλα μέσα σε ένα άδειο κασπώ κι έδειξε πολύ χαριτωμένο οπότε σκέφτηκα να  στολίσω με αυτό το περβάζι του μικρού παραθύρου, γιατί όχι;  Δείχνει τέλειο άλλωστε !!!



Το κλουβάκι που κατά καιρούς διακοσμεί διάφορα μέρη στο σπίτι, αυτή τη φορά το κρέμασα επάνω από το μεγάλο τραπέζι του μπαλκονιού,  στριφογύρισα  ένα κλαδί με λουλούδια, έβαλα κι ένα καμβαδάκι που είχα φτιάξει παλιότερα, ένα κεράκι και μια σειρά από λαμπάκια που λειτουργούν με μπαταρία ολοκλήρωσαν το μικρό αυτοσχέδιο φωτιστικό μου!


Καλά, δεν το συζητώ πως τα αληθινά λουλούδια δεν συγκρίνονται αλλά καμιά φορά και τα ψεύτικα, δείχνουν τόσο όμορφα όταν μπουν στη σωστή θέση!


DIY  φωτιστικό για το μπαλκόνι

Για εμάς που είμαστε λιγάκι βόρειοι και η θάλασσα δεν είναι σε απόσταση αναπνοής νομίζω πως η υπόθεση μπαλκόνι - όαση - χαλάρωση επιβάλλεται να είναι προτεραιότητα!!! Οπότε μέχρι να βρεθούμε για τα καλά μέσα στο δροσερό νερό της θαλασσίτσας και της απόλυτης ξεγνοιασιάς των διακοπών ας απολαύσουμε  το μπαλκονάκι μας!!!





Εννοείται πως το απολαμβάνουμε όλοι, ο καθένας με τον τρόπο του...!!!


Εμείς προς το παρόν μένουμε ακόμα στο σπίτι, στο μπαλκόνι, στις βόλτες μας! Για όσους τα κατάφεραν και ξεμύτισαν εύχομαι καλά μπανάκια για τους υπόλοιπους εύχομαι ένα όμορφο  Σαββατοκύριακο !!! Με θάλασσα ή χωρίς υπάρχει πάντα τρόπος να περνάμε όμορφα!!!
Φιλιά πολλά πολλά





CONVERSATION

15 Σχολια:

  1. Και τι δε θα΄δινα να πίναμε το καφεδάκι μας παρέα στη μικρή σου όαση...
    Φιλιά πολλά σε όλους σας!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μακάρι να τα καταφέρουμε Νικάκι μου!!! Πότε δεν ξέρεις ψυχή μου!!! Φιλιά σε όλους! !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εύχομαι να περάσετε πολύ πολύ όμορφα στη μικρή σας όαση που έφτιαξες για τις ζεστές ημέρες που θα έρθουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κατερινάκι μου,μιας και δεν έχουμε και πολύ κοντά μας τη θάλασσα, απολαμβάνουμε βραδιές στο μπαλκόνι!!!Φιλιά πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και έχω λατρεύω τα λουλούδια Κική μου ...πολύ όμορφο το έκανες το μπαλκόνι σου ..
    τελεια ...Καλο Σαββατοκυριακο ..φιλακια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ έχεις και όμορφο κήπο! Για να δούμε εμείς φέτος θα καταφέρουμε να τον φτιάξουμε ή μήπως μας βλέπω να τη βγάζουμε στο μπαλκόνι!!!Χα χα χα!Φιλιά πολλά καλή μου!!!

      Διαγραφή
  6. Αυτή η όαση είναι Παράδεισος Κικίτσα μου, αφού έχει και δυο αγγελάκια!!
    Να χαίρεστε την οικογένεια σας και να δημιουργείται πάντα τόσο υπέροχα πράγματα!
    Το τραπέζι έγινε φανταστικό!!!!
    Φιλάκια πολλά και καλό καλοκαίρι!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σου άρεσε το τραπέζι Ρενάκι μου, χαίρομαι πολύ!!!Τα αγγελάκια το Παραδεισένιο μπαλκόνι το τακτοποιούν κατάλληλα καθημερινά αλλά δεν πειράζει.... Χαλάλι τους!!!Φιλιά πολλά πολλά κι από εμάς!!!

      Διαγραφή
  7. Ω! Όμορφο!
    Και μόνο που το κοιτάω γαληνεύει η ψυχή μου και ταξιδεύει το μυαλό μου!
    ΥΠΕΡΟΧΟ!
    (Αυτό το φωτιστικό κλουβάκι με κερί, νομίζω πως θέλω να το φτιάξω!)
    ;-)
    ΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ! Καλό Σαββατοκύριακο, γλυκό κορίτσι! ΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ και στους άντρες σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το φωτιστικό φτιάξε το!Είναι τέλειο το βραδάκι!Κι εσείς θα έχετε και αγκαλίτσες και όλα τα σχετικά οπότε ένα φανάρι είναι ότι πρέπει...Χι χι χι!!! Φιλιά μικρό τρελοκόριτσο!!!

      Διαγραφή
    2. χαχα! Παλαβιάρα!!!
      (Η αλήθεια είναι πως ειδικά τις τελευταίες μέρες είμαι καυτή! Να 'ναι καλά ο πυρετός καλοκαιριάτικα!!!)
      ;-)
      ΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ!!!

      Διαγραφή
  8. Μιά όαση το μπαλκόνι σου, Κικίτσα! Υπέροχη η γωνιά που έφτιαξες! Ότι πρέπει για τα μικρούλια σου!
    Καλά να περνάτε!
    Φιλάκια πολλά και καλό Σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαριαννάκι μουυυυ!!!Εσύ έχεις μια πραγματική όαση μπροστά σου, οπότε η δική μου θα μοιάζει με πηγάδι στα μάτια σου!!! χα χα χα!!! Μπροστά στο τίποτα όμως κάτι είναι και αυτό!!!Καλά να περνάς κι εσύ γλυκιά μου!Φιλάκια!!!

      Διαγραφή
  9. Κουκλίστικα όλα!!! Το τραπεζάκι εξαιρετικό, τα λουλούδια, το ταίριασμα των χρωμάτων, το κλουβί... όλα, όλα! Μπράβο Κική μου και εύχομαι πολλές πολλές ξένοιαστες και ονειρεμένες ημέρες στον μικρό σας παράδεισο! Φιλάκια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ένα μικρός αλλά τόσο όμορφος παράδεισος Κική μου.τα χρώματα τα λουλούδια δείχνουν ένα ωραίο καλοκαιρινό σκηνικό....φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υour comments make me happy!!