Μηλαράκια για την παράσταση και για τη γεύση!

Σαββατοκύριακο επιτέλους! Πόσο ανάγκη έχω από αυτές τις δύο τόσο ιερές μέρες τελικά!!! Το σώμα και το μυαλό μου, είναι πλέον συνυφασμένα  με την κούραση και νομίζω πως τα Σαββατοκύριακα πραγματικά με χαλαρώνουν. Ρίχνω τους ρυθμούς μου όσο πιο χαμηλά γίνεται, κατεβάζω ρολά στον προγραμματισμό και αφήνομαι στο οικογενειακό Happy Weekend που τείνει να καθιερωθεί πια στο σπίτι μας!
 Το πρωινό σήμερα με βρήκε να χουχουλιάζω στον καναπέ, παρέα με το ζεστό μοναχικό μου καφεδάκι, τις κουρτίνες ανοιχτές και την βροχή να ολοκληρώνει το φθινοπωρινό σκηνικό του Οκτώβρη. Δεν ήθελα με τίποτα να χαλάσει αυτή η στιγμή χαλάρωσης και ηρεμίας! Ειλικρινά είχα ανάγκη να την παρατείνω όσο το δυνατό περισσότερο, αλλά πριν προλάβω να ολοκληρώσω τη σκέψη της επιθυμίας μου, τα ζουζούνια ξύπνησαν και μαζί με αυτά ξύπνησε και το σύμπαν!!!! Δεν χρειάζεται φαντάζομαι να μπω σε λεπτομέρειες, οι περισσότερες από εσάς ζήσατε ή ζήτε αυτές τις μοναδικές στιγμές που το σύμπαν ξυπνάει μαζί με τα παιδιά σας!!! Και εσύ πρέπει κάτι να βρεις, κάτι να σκεφτεις  να κάνεις ώστε να γίνει το Σαββατοκύριακο μέσα στο σπίτι όσο πιο ιδανικό γίνεται!!! Και αυτή τη φορά η φανταστική ιδέα της ημέρας ήρθε από τον Βασιλάκο! Θέλω να φτιάξουμε τα μήλα του Μίδα μου, είπε. Έμεινα να τον κοιτάζω με απορία... Πώς τα φτιάχνουμε τα μήλα του Μίδα;;; Χα!!! Τα ζωγραφίζουμε, βρε μαμά, τα κόβουμε, τα κολλάμε και είναι έτοιμα, μου είπε! Φυσικά μπορούμε και να τα ψήσουμε συμπλήρωσα εγώ και κάπως έτσι το πάρτι ξεκίνησε...!!!



Έπεσε δουλειά μπόλικη! Χρώματα, κόλλες, ματάκια και γλωσσοπίεστρα ήταν όσα χρειάστηκαν για να είναι έτοιμα τα μήλα μας! 


Το ένα όμως έφερε το άλλο και καταλήξαμε να ανεβάσουμε ολόκληρη παράσταση με πρωταγωνιστές "τον κύριο, την κυρία Μίδα και τα μηλαράκια τους". 



Ναι, το ξέρω πως πάρτι δίχως λιχουδιές δεν είναι πάρτι και πώς αλλιώς θα μπορούσα να δικαιολογήσω όσο το δυνατό καλύτερα τον ξαφνικό ξεσηκωμό μου από τον καναπέ; Ήταν και μια καλή ευκαιρία να γεμίσει το σπίτι με το άρωμα του φθινοπώρου και να χορτάσουμε μηλαράκια με κανέλα που τα λατρεύω από παιδί!!!



Μήλα κόκκινα και ζουμερά, καστανή ζάχαρη και μπόλικη κανέλα!Εγώ τα κόβω σε ροδέλες γιατί τα τρώνε πιο εύκολα τα ανθρωπάκια, τα βάζω σε φωλίτσα από αλουμινόχαρτο και τα ψήνω στο φούρνο για περίπου 40 λεπτά.Δεν χρειάζεται τίποτα άλλο είναι απλά υπέροχα!!!


Τελικά τα μήλα του Μίδα γέμισαν τη μέρα μας... Από κάθε άποψη!  Δημιουργικά, σκηνοθετικά, θεατρικά, και φυσικά γευστικά!!!  


Να έχετε μια όμορφη Κυριακή Φίλοι μου!!! 


CONVERSATION

12 Σχολια:

  1. Εντάξει είδα τα μήλα και θυμήθηκα κάτι νόστιμες τηγανίτες μήλου!!! :D Νομίζω ότι αυριο το πρωινό μας θα έχει μυρωδιά φθινοπώρου ;) Καλή συνέχεια Κική μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ω, τι ωραίο ξύπνημα!
    Εμείς εχθές ζυμώναμε πίτα, δε σου λέω τίποτα.
    Πολύ καλή ιδέα τα μήλα σας και τα ζωγραφιστά και τα ψημένα.
    Νομίζω θα τα δοκιμάσουμε.
    Να είστε καλά και να περνάτε ακόμα καλύτερα.
    Πολλά φιλιά σε όλους σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τελικά η κυριακή σου πήρε χρώμα μυρωδιά και νοστιμιά Κική μου.Η χαρά της δημιουργίας,της οικογενειακής ζεστασιάς είναι το κακλύτερο "φάρμακο"για χαλάρωση ...φιλάκια πολλά και καλή συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χρώματα, αρώματα και γεύσεις φθινοπώρου, πολλή έμπνευση και πάρα πολλά χαμόγελα! Αυτό είναι το ιδανικό φθινοπωρινό Σαββατοκύριακο Κικίτσα μου και πολύ σας χαίρομαι!! Ζήστε και χαρείτε κάθε στιγμη γιατί είναι μοναδική!!
    Φιλιάκια πολλά σε όλους σας!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τέλειο το Σ/Κ σας, Κική μου! Μέχρι εφώ έφτασε το άρωμα από τα μήλα και την κανέλλα. Πάντα τέτοια. Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτές οι γλυκές και τρυφερές στιγμές Κική μου είναι η κινητήρια δύναμη.Να είσαστε καλά και να περνάτε όμορφα ότι και αν κάνετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τελειο το Σαββατοκυριακο ( κριμα που περναει γρήγορα )
    να περνατε παντα ομορφα !!!!
    καλη εβδομαδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Είναι πολύ ωραια να απολαμβανεις την ησυχία σου ενα φθινοπωρινο πρωινο... αλλα στο τελος θα βαρεθεις βρε αγαπη μου... καλα που έχεις και τα αγορια σου να σε ξεσηκωνουν για δραστηριότητες..χα..χα...στιγμές όμορφες και δημιουργικες Κικη μου και πως να μην τις απολαυσετε άπαντες οικογενειακως!!!
    Ωραια μηλα εκαναν τα ζουζουνια σου αλλά και μεχρι εδω όμως μυρισαν και τα ψημενα μηλαρακια σου.. μμμμ να είχα τωρα ενα..!!!να περναετε ετσι όμορφα παντα..καλη εβδομαδα μικρή μου .. φιλακααα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δεν είναι απίστευτη η μυρωδιά του μήλου που μαγειρεύεται; Έφτιαξα και εγώ σάλτσα μήλου και μοσχοβόλησε όλο το σπίτι! Νομίζω αυτά που μου έχουν μείνει θα γίνουν οπωσδήποτε ψητά με τη συνταγή σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πωπωπωωωωωω η απίστευτη μυρωδιά του ψημένου μήλου μαζί με την κανέλα έφτασε μέχρι εδώ!!! Υπέροχη συνταγή... καλά να περνάτε Κική μου, φιλάκια!

    https://artdecorationcrafting.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αυτά είναι! Πολύ ωραίο το Σ/Κ σας, γεμάτο όμορφες στιγμές, χαρούμενες και δημιουργικές.
    Έτσι να περνάτε πάντα!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Νόστιμα ψητά μηλαράκια του βορρά,μηλοπιτάκια νοστιμότατατα του νότου(ξέρεις εσύ) με ξελιγώσατε την καημένη!! Ομορφα και αξιοζήλευτα παιχνίδια του σαββατοκύριακου!!Φιλάκια πολλά μηλένια γλυκιά μανούλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υour comments make me happy!!