Θέλει ο Μάρτης τον χαρταετό του!

Και να που τελικά υποδεχτήκαμε την άνοιξη! 'Ηλιος, γαλάζιος ουρανός, λουλούδια, βόλτες, εκδρομές και με λίγα λόγια το ξεμυάλισμα είναι προ των πυλών! Ήταν και αυτός ο δύσκολος χειμώνας φέτος, ένα παραπάνω να έχουμε ανάγκη από την ομορφιά της άνοιξης! Και ο Μάρτης, μας το έκανε το χατήρι, μπήκε με χαμόγελο, οι μέρες του είναι ζεστές και μοιάζει να υπόσχεται πως δεν έχει σκοπό να τιμήσει το παρατσούκλι του για φέτος κι επειδή ο λαός λέει πως η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται για να δούμε αν θα είναι ο Μάρτης γδάρτης ή αν θα έχουμε από Μάρτη καλοκαίρι... Όπως κι αν έχει πάντως εγώ δεν μπορούσα να μην ετοιμάσω κάτι για να υποδεχτώ την άνοιξη,  άλλωστε φέτος η Καθαρά Δευτέρα αποχαιρέτησε  το χειμώνα και άφησε να ακολουθήσουν μετά από αυτή μέρες γεμάτες ήλιο κι ας ήταν μουντή και θυμωμένη η ίδια κι ας μη μας έκανε και φέτος το χατίρι να χαρούν τα ανθρωπάκια το χαρταετό να βολτάρει στους αιθέρες! Ευτυχώς για τα αγόρια είχα σκεφτεί, λες και το ήξερα,  να διακοσμήσω το δωμάτιο τους φτιάχνοντας ένα μόμπιλε χαρταετών. Να μπουν στο κλίμα της εποχής, να αλλάξει όψη ο χώρος και  τέλος πάντων να χαρούν με τη μικρή μου έκπληξη.




Έτσι κι αλλιώς οι αλλαγές στο δωμάτιό τους τον τελευταίο καιρό δίνουν και παίρνουν, ο μεγάλος μπελάς είναι ο τεράστιος όγκος παιχνιδιών που κυριολεκτικά μας πνίγουν, οπότε που με χάνεις που με βρίσκεις τακτοποιώ παιχνίδια και σκαρφίζομαι τεχνάσματα συμμαζέματος και εξοικονόμησης χώρου. Το σίγουρο πάντως είναι πως δεν υπάρχει λόγος να αγοράσουμε ή να δεχτούμε παιχνίδια για τα επόμενα 20 χρόνια και δεν υπερβάλλω καθόλου με αυτό. Έτσι στη θέση που μέχρι πριν λίγο καιρό βρίσκονταν η αγαπημένη μας γωνιά με τη σκηνή, μπορείς να τη δεις εδώ, τοποθέτησα το ξύλινο μπαούλο του Ικέα το που είχα το καλοκαίρι στο μπαλκόνι και το χρησιμοποιούσαμε ως καναπεδάκι, μπορείς να το δεις εδώ, το οποίο αφού περιποιήθηκα κατάλληλα έγινε ένας πρώτης τάξεως αποθηκευτικός χώρος παιχνιδιών και ταυτόχρονα παγκάκι για παραμύθια που λέει και ο Βασίλης! 



Όσο για την σκηνή μας, φυσικά και θα επανέλθει και μάλιστα σύντομα αφού ολοκληρωθεί το rectifier που πραγματικά της χρειαζόταν. Για την ώρα εγώ απολαμβάνω την τάξη και την καθαριότητα στο δωμάτιό τους!!!



Φυσικά δεν θα μπορούσαν να λείψουν από το δωμάτιο τα pom pom που τον τελευταίο καιρό δεν το κρύβω πως έχουν γίνει μανία για μένα! Αν ήταν δυνατό θα τα είχα τοποθετήσει σε όλο το σπίτι νομίζω πως θα το έκανα! Στο δωμάτιό τους πάντως ταίριαξαν υπέροχα και έδεσαν με τους χαρταετούς!!!


Για το τέλος άφησα τα μαρτάκια μας! Ένα για τον καθένα μας με μια πέτρα θαλασσιά στη μέση έτσι που ούτε ο ήλιος να μας κάψει, ούτε και το μάτι να μας πιάσει.! Όσο για τα υλικά που χρησιμοποιήσα ήταν και αυτά μέρος από το πακέτο της Αννούλας και την ανταλλαγή των Χριστουγέννων!Νομίζω πως για ότι περνάει από το νου μου πλέον θα ανοίγω πρώτα το μαγικό μου κουτί!!!! Αχ! Άννα μου!!!

Καλό μήνα εκεί έξω! Η άνοιξη είναι εδώ και μας κλείνει το μάτι!!!





CONVERSATION

29 Σχολια:

  1. Έ να παιδικό δωμα΄τιο φωτεινό και τόσο όμορφο με τους χαρταετούς και τα pom pom που και εγω τα λατρεύω αλλά δεν έχω κάνει ποτέ μου Κική μου.Το πρόβλημα με τα παιχνίδια και η αποθήκευση του είναι εφιάλτης αλλά οι μαμάδες όλο και κάτι σκαρφιζόμαστε...τα μαρτάκια σου τέλεια βραχιολάκια...καλό μήνα και πολλά φιλάκια και στα αγόρια σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εφιάλτης πραγματικός Μαράκι μου!!!Χαίρομαι που σου άρεσε το decor μας, η γνώμη σου έχει αξία!!!Καλό μήνα γλυκιά μου!!!

      Διαγραφή
  2. Αυτη η εικόνα του τακτοποιημένου δωματίου, ποσό λίγο κρατάει δυστυχώς! Πολυ όμορφοι οι χαρταετοί σας και τα πομ πομ Κικη μου. Καλή άνοιξη εύχομαι, μακάρι να μην τιμήσει ο Μαρτης το παρατσούκλι του γιατι δεν αντέχουμε άλλο αυτός ο χειμώνας μας κούρασε παρά πολυ φέτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ!!! Αυτό το θέμα του τακτοποιημένου δωμάτιου πονάει πολύ Τουλίτσα μου! Κι όταν είναι δύο ΑΓΟΡΙΑ νομίζω πονάει ακόμα περισσότερο... Χα χα χα!!! Καλή άνοιξη, χρωματιστή και ηλιόλουστη σου εύχομαι!!! Φιλιά πολλά!!!

      Διαγραφή
  3. Τα μικρά σας ανθρωπάκια, Θα είναι πολύ ευτυχισμένα με την ταλαντούχα μανούλα τους.
    Όμορφη διακόσμηση.
    Να είστε καλά.
    Φιλάκια πολλά σε όλους σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ, αυτά τα ανθρωπάκια μας Ρενάκι μου!!! Φιλιά πολλά κι από εμάς!!!

      Διαγραφή
  4. Μεγάλη υπόθεση το τακτοποιημένο δωμάτιο, το βλέπεις και χαλαρώνεις! Και το δικό σας εκτός απο τακτοποιημένο ειναι και όμορφο με όλα αυτά τα όμορφα διακοσμητικά που έχεις φτιάξει! Να περνάτε όμορφα! Καλο μήνα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πόσο χαίρομαι να διαβάζω πως αρέσει ο χώρος των αγοριών και σε άλλους εκτός από εμένα! Όσο κρατάει καθαρός δηλαδή!!! Καλό μήνα κι από εμένα!!!

      Διαγραφή
  5. Ο Μάρτης όντως ηλιόλουστος έχει ανεβάσει τη διάθεση μικρών και μεγάλων !! Τα μικρά ανθρωπάκια σίγουρα περνούν όμορφα στο φωτεινό τους δωμάτιο , αυτά βέβαια δεν τα πειράζει αν είναι τακτοποιημένο η όχι !!
    Να είσαι καλά Κική μου και να περνάτε καλά με όλα τα αγόρια της οικογένειας!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανέβηκε η διάθεση Νικόλ μου και έχει ακόμα δρόμο για να φτάσει στο σωστό σημείο...!!!Πάντως τα μυαλά έναν αέρα τον πήρανε!!!Χα χα χα!!! Φιλιά πολλά πολλά!!!

      Διαγραφή
  6. Τι τέλειο το δωμάτιό τους! Φωτεινό και χαρούμενο! Μου άρεσε πολύ και το mobile.
    Καλό μήνα, καλή άνοιξη! Να είναι γεμάτη η νέα εποχή με χαμόγελα και όμορφες στιγμές.
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλό μήνα και καλή άνοιξη γλυκιά μου!!! Ευχομάστε να είναι γεμάτη από χαμόγελα για όλους!!Σε φιλώ!!

      Διαγραφή
  7. Πόσο τις χαίρομαι αυτές τις μέρες, ποσο μου φτιάχνουν τη διάθεση, είναι απίστευτο! Συνηγορούν κι άλλα βέβαια...
    Τι όμορφο και φωτεινό που είναι το δωμάτιό σας και τακτοποιημένο για να πετούν οι χαρταετοί σας χαρούμενοι!
    Φιλιά πολλά, ανοιξιάτικα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγώ τις χαίρομαι αυτές τις μέρες Νικάκι, έχουν την ταυτότητά τους και γι' αυτό ξεχωρίζουν!!! Τους χαρταετούς μας, λέμε να τους κρατήσουμε μέχρι να υποδεχτούμε το καλοκαίρι και τότε ίσως κάτι άλλο να πετάει ανέμελα στο δωμάτιο...!!!Συγχαρητήρια για τα απίθανα παιδιά σας κι από εδώ!!!

      Διαγραφή
  8. Χα..χα.. Κική μου την ιδια σκεψη καναμε αυτες τις μερες με τον καιρό... οντως ανεβαζει την διάθεση μικρή μου .. και προπαντως όσες μανούλες έχουν μικρα πιτσιρίκια και τους ανοιγει η όρεξη να κάνουν αλαγες οπως εσύ μικρή μου στο χώρο τους τελιο ειναι το δωματιο τους τωρα που είναι συμαζεμενο...χι..χι.. για πόσο; καλα να περνας γλυκειά μου με τα αντρακια σου.. φιλακιαααα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρουλάκι μου γλυκό ο καιρός αλλάζει και μαζί του αλλάζουμε κι εμεις, όρεξη, διάθεση, χαμόγελο!!! Το δωμάτιο είναι όντως όμορφο τώρα για το συμμάζεμα, ε, εντάξει δεν περιμένω και πολλά...!!!Σε φιλώ αγαπημένη!!!

      Διαγραφή
  9. Τρελαίνομαι με τα χρώματα που επιλέγεις κάθε φορά και πόσο όμορφα τα συνδυάζεις, δείχνει πολύ 'αεράτος' ο χώρος! Με αυτές τις μικρές αλλαγές που κάνεις κάθε τόσο, νομίζω πως καταφέρνεις να μην βαριούνται ποτέ το δωμάτιο τους! Θυμάμαι εμάς σαν παιδιά που βαριόμασταν να παίζουμε συνέχεια στον ίδιο χώρο. :)) Καλό μήνα Κική μου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγώ χαίρομαι να έχει άποψη για όσα κάνω διότι η δική σου ματιά πάντα μετράει..!!! Άλλωστε έχω δηλώσει πολλές φορές fun σου Ελεάννα μου!!! Πάντως κι εγώ νομίζω πως κάθε αλλαγή που κάνω στο δωμάτιό τους πράγματι βοηθάει, αλλάζουν διάθεση κι εκείνα!!!Κι εγώ βαριόμουν θανάσιμα να παίζω συνέχεια στον ίδιο χώρο ως παιδί...!!! Καλό μήνα γλυκιά μου!!!

      Διαγραφή
  10. Έχω ενθουσιαστεί με το δωμάτιο τους από αυτά που μας δείχνεις! Και κάθε πινελιά που βάζεις μια πραγματική έκπληξη! Σε χαίρομαι ειλικρινά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ Κατερινάκι μου, πόσο όμορφο είναι να διαβάζω τέτοια σχόλια!!!Σε φιλώ!!!

      Διαγραφή
  11. Το "παγκάκι για τα παραμύθια" γλυκύτατο και το μόμπιλε επίσης. Χαρά στα ανθρωπάκια που έχουν τέτοια χρυσοχέρα μαμά!!!
    Φιλιά και καλή εβδομάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς το κορίτσι μου!!! Χα! Από χρυσοχέτα δεν λες τίποτα! Πάντως την αλλαγή μας την κάναμε και καταφέραμε να είμαστε σε τάξη για την ώρα πάντα!!!Φιλιά πολλά πολλά Φιλία μου!!!

      Διαγραφή
  12. Πόσο όμορφο!! Και μια και έχω έτοιμους τους χαρταετούς μου έδωσες υπέροχη ιδέα!
    Όσο για τα παγκάκι για τα παραμύθια...παραμυθένιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τέλεια θα χαρώ πολύ να δω πως προσέγγισες εσύ το θέμα "χαρταετός μόμπιλε". Καλή διασκέδαση λοιπόν!!!

      Διαγραφή
  13. τοιδιο θεμα εχω και εγω...μα που τα βρηκαμε τοσα παιχνιδια;;;;; και τελικα οντως ενα μπαουλο μας ελυσε τα χερια :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλα μου ντε που τα βρήκαμε τόοοοσα παιχνίδια!!! Πάντως εμάς το μπαούλο τελικά μας βόλεψε!!!Φιλια πολλά!!!

      Διαγραφή
  14. Κική μου το ίδιο πρόβλημα υπάρχει και στης Αλκηστης το δωμάτιο .Δεν υπάρχει πια παιχνίδι που να μην τόχουν Ακούγονται πολύ συχνά οι φράσεις "οχι αλλες Barbie " Οχι άλλα "lego" Οχι άλλα "κουζινικά" Η μαμά τους κάθε βράδυ αναζητά το μαγικό ραβδάκι της νεράιδας για να τα τακτοποιήσει.. Χάρηκα με την ανάλαφρη ανάρτηση σου και ευχάριστα προβλήματα τακτοποίησης Φιλάκια γλυκά όπως ταιριάζουν σε μία γλυκιά μανούλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κοίτα που σε λίγο θα γίνει κίνημα των αγανακτισμένων από παιχνίδια μαμάδων Έφη μου!!! Χα!!!Φιλάκια πολλά κι από εμένα ταλαντούχα γιαγιά!!!

      Διαγραφή
  15. Αχ αυτά τα δωμάτια! Τώρα πατάς στο αδύνατο σημείο μου ή μάλλον τους! Ποτέ δεν είναι στην τακτοποιημένο! Αλλά φταίμε κι εμείς! Έχουν τόσα πολλά παιχνίδια και αντικείμενα! Που να μπορέσουν τα καημένα να το τελειοποίησουν!
    Kathy

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υour comments make me happy!!