Βρισκόμαστε ακόμα σε mood φθινοπωρινό;

Λίγο ακόμα κρατάει νομίζω αυτό το φθινοπωρινό mood! Ελάτε παιδιά, ο καιρός δεν μας τα χάλασε τόσο όσο να νιώσουμε για τα καλά την αλλαγή της εποχής και εντάξει ακόμα 28η Οκτωβρίου γιορτάζουμε, έχουμε καιρό για τα Χριστούγεννα, οπότε επιβάλλεται να βάλουμε μία και δυο και τρεις αν θέλετε κολοκύθες στο σαλόνι μας!!!!


 Σας έπεισα το ξέρω! Άλλωστε οι κολοκύθες είναι τόσο χαριτωμένες που δεν γίνεται να τους αντισταθείς... Αν και η αλήθεια είναι πως εγώ τις προτιμώ στο πιάτο μου! Χα χα χα!!!Λατρεύω τις κολοκυθόπιτες αλλά και τις κολοκυθόσουπες  ενώ δεν μπορώ ν' αντισταθώ και στο  διακοσμητικό must haves του φθινοπώρου  που δεν είναι άλλο από την κολοκύθα!!!  Αρχικά εφοδιάστηκα με μερικές faux και μετά είπα να πειραματιστώ με ένα DIY κυριολεκτικά έτοιμο σε 15 λεπτάκια και με ελάχιστο κόστος βεβαίως βεβαίως! Φωτογραφίες από τη διαδικασία φυσικά και δεν έχω της προκοπής γιατί οι βραδινές λήψεις ήταν κυριολεκτικά απαίσιες! Οπότε θα προσπαθήσω να σας κατατοπίσω με περιγραφές βήμα βήμα αν και είναι πολύ πολύ εύκολο να τις κατασκευάσεις!
 
Οι κολοκύθες μου λοιπόν είναι υφασμάτικες! Χρησιμοποίησα για ύφασμα γάζα, φοβήθηκα να βάλω καλύτερης ποιότητας ύφασμα μήπως και δεν μου έβγαινε η δοκιμή αλλά τελικά πέτυχε, οπότε αν εσείς το επιχειρήσετε χρησιμοποιήστε ότι ύφασμα σας αρέσει.  Χρειάστηκα οπότε 
  • Γάζα,  όσο μεγάλο ή μικρό κομμάτι θέλετε.
  • κλωστή & βελόνα
  • γέμισμα για μαξιλάρια
  • χοντρό, χρυσό νήμα


Χρησιμοποίησα δύο κομμάτια γάζας για κάθε κολοκύθα τα οποία είχα κόψει σε σχήμα ορθογώνιο παραλληλόγραμμο και έραψα τα κομμάτια γύρω γύρω, δημιουργώντας ένα μικρό τσουβαλάκι και αφήνοντας το επάνω μέρος ανοιχτό για να βάλω μέσα το γέμισμα. Μόλις το γέμισα με μπόλικο συνθετικό βαμβάκι, σούρωσα το επάνω μέρος από το σακούλι μου και δημιούργησα μια μπάλα. Έπειτα πήρα κλωστή και βελόνα και άρχισα  να ράβω γύρω γύρω ξεκινώντας από την κορυφή και καταλήγοντας στο κάτω μέρος της κολοκύθας, σαν να τη χωρίζω σε  5 ίσα μέρη! Τέλεια, μοιάζει ήδη με κολοκύθα! Μετά σκέφτηκα να βάλω και λίγο χρυσό νήμα για να τονίσω τις εσοχές που δημιούργησε η κλωστή και φυσικά το ίδιο νήμα ήταν και το κοτσάνι  στην κορυφή της κολοκύθας!!! Καιιιιι!!! Ταραν!!!! Έτοιμες οι κολοκύθες μου! Μικρές και χαριτωμένες στ' αλήθεια, κέρδισαν τις εντυπώσεις!!!

Δύο κολοκύθες από τα χεράκια μου λοιπόν που μετά μεταφέρθηκαν στο κεντρικό τραπεζάκι του σαλονιού, μερικά κεριά, ένα μπουκέτο λουλούδια του κήπου στα χρώματα του φθινοπώρου και φυσικά οι μικρές χαριτωμένες faux κολοκύθες αποτελούν πραγματικά μικρές λεπτομέρειες φθινοπωρινής χαράς στο σπίτι!! 




Κι επειδή η κουζίνα είναι ο Ν1 δικός μου χώρος στο σπίτι, όπου περνάω πολλές  μα πάρα πολλές ώρες σε αυτήν την ημέρα, δεν υπήρχε περίπτωση να μου ξεφύγει η μικρή γωνιά της! Την φθινοπώριασα κι αυτήν και μου αρέσει πολύ!!!!


Fall in love! Love with sweet Ocrober και σήμερα είναι μια μεγάλη γιορτή και έχουμε ένα υπέροχο Σαββατοκύριακο μπροστά  μας,  το τελευταίο και πιο γιορταστικό  αυτού του μήνα και επιβάλλεται να το απολαύσουμε !!! 

Χρόνια πολλά με δυνατά ΟΧΙ σε όσα μας χαλάνε!
Μαγική λέξη το όχι τελικά!!! 

CONVERSATION

25 Σχολια:

  1. Τη λατρεύω αυτη την εποχη, τα χρωματα, τις μυρωδιές, τις γευσεις , όλα! Ας μη τη βλέπουμε μονο σαν μεταβαση στα Χριστούγεννα, εχει χαρακτηρα και στυλ.
    Τις αγαπώ τις κολοκύθες και οι δικές σου είναι τέλειες, και όντως εύκολες!!
    Πολλά φιλιά φθινοπωρινά, ζεστα και γλυκά σαν κουλουράκια, για όλα σας τα μαγουλάκια!
    ( και ποιήτρια η άτιμη...χα, χα!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και πράγματι δεν είναι μια απλή μετάβαση αλλ μι μαγική εποχή, γεμάτη χρώμα και συναίσθημα!!! Χαίρομαι Νίκη μου που σου άρεσαν γιατί νομίζω πως οι πλεκτές είναι πιο γλυκούλες!!!Σας φιλώ!

      Διαγραφή
  2. Καλά ..μην φωναζεις ..αργησα το ξερω.. και δεν έχω μουτρα να σου ζητησω ουτε συγνωμη.. αλλα με τετοια χαμογελα που μας χαριζεις ...ναι..ναι ξερω τι λέω...πηρα το θαρρος..Πανεύκολες οπως μας τις εδιξες τις κολοκυθες Κικη μου αλλα θελουν και την μαστόρισσά τους σαν εσενα μικρή μου για να γινουν ομορφες..!!!
    Μου αρεσει και μενα το φθινόπωρο σαν εποχή.. εχουν όλα ηρεμήσει απο τα ζωηρα χρωματα του καλοκαιριου..και έχουν παρει την θεση τους τα γηινα φθινοπρωρινα.. που μας γαληνεύουν..!
    Να περνας όμορφα με τα αγορια σου σε ότι κανεις Κική μου θα τα πουμε..ναι; καλη κυριακή να περασετε... φιλακιαααα!! <3:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε μαλώνω εγώ εσένα ποτέ???Περιμένω να δω τι θα ετοιμάσεις με τα καινούργια σου παιχνίδια! 😉

      Διαγραφή
  3. Αγαπώ Φθινόπωρο και αγαπώ την ατμόσφαιρα που μας... κερνάς κάθε φορά!
    Πόσο όμορφες οι κολοκύθες σου! Βρε Κική μου, 1000 μπράβο!
    ***Χθες το βράδυ επιχείρησα να φτιάξω με πηλό, και όσο περιμένω να στεγνώσουν και τις κοιτάζω, τόσο περισσότερο νομίζω πως μοιάζουν με... σκόρδα και όχι με κολοκύθες! αχαχαχα! Θα δούμε!
    ΣΣΜΟΥΤΣ (ξανά!)
    Καλό βραδάκι, ομορφιά μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγώ με τον πηλό Σκορδά πέτυχα 😂😂😂Τα μοίρασα στους δικούς μου για το κακό μάτι! Όποτε μην απογοητεύεσαι....Φιλια κοριτσάκι!!!❤

      Διαγραφή
  4. Υπέροχες, πανέμορφες, αγαπημένες κολοκύθες! Γεια στα χέρια σου, Κική μου, είναι πράγματι εκπληκτικές! Αγαπώ το λευκό χρώμα που επέλεξες! Πολλά φιλιά, φίλη μου. Καλό Σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγώ αγαπώ το λευκό Γενικά και παντού!!! Χαίρομαι που σου άρεσαν οι κολοκύθες μου! ❤

      Διαγραφή
  5. The pumpkins are adorable, a wonderful make. Perfect for the season.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πανέμορφες έγιναν οι κολοκύθες σου Κικίτσα μου κι ας είναι από γάζα.
    Μόλις τελειώσω τα χριστουγεννιάτικα στολίδια θα κάνω κι εγώ, για του χρόνου 😂😂😂😂
    Καλή συνέχεια και Φιλάκια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ Ρενάκι μου θα φτιάξεις κολοκύθες για βιτρίνα όποτε θεωρώ πως θα ήταν πιο σωστό να στείλεις κατευθείαν μια και σε μένα! Ε;;;Σε φιλώ!!!

      Διαγραφή
  7. Λατρεύω κι εγώ τις κολοκύθες (και την κολοκυθόσουπα!) αλλά μέχρι τώρα μόνο με ντεκουπάζ έχω φτιάξει! Με τόσα υφάσματα που έχω όμως, θα προσπαθήσω να σκαρώσω κάνα-δυό με βάση τις οδηγίες σου! Οι δικές σου έγιναν υπέροχες...και όλος ο διάκοσμός σου...τέλειος!
    Φιλάκια και καλη Κυριακή, Κικίτσα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σου έβαλα ιδέες! Τέλεια!!!Ως γνήσια καλλιτέχνιδα είμαι σίγουρη πως θα κάνεις εξαιρετικές κολοκύθες Μαριαννάκι μου!❤

      Διαγραφή
    2. Ή καλλιτέχνιδα είσαι εσύ βεβαίως βεβαίως! Και το εννοώ!!!

      Διαγραφή
  8. Μου αρέσουν πάρα πολύ και αναρωτιόμουν όταν τις είδα στο Insta αν ήταν έτοιμες ή τις έφτιαξες, με αυτό το χρυσό κορδόνι που έβαλες έδειξαν πολύ κομψές!!! Αντε να δω τι θα ξηλώσω για να βρω ύφασμα!! :D χαχαχα Αυτή σου την κουζίνα την έχω ερωτευτεί λέμε οπως είναι.. και με την διακόσμηση!!! Πολλά φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελεάνα μουυυ!!! Αν δεν τις πετύχαινα θα έψαχνα να αγοράσω αυτό είναι το μόνο σίγουρο!Τα κατάφερα όμως Και καμαρώνω πολύ γι' αυτές 🤗 Στην κουζίνα κερνάω καφεδάκι, να ξέρεις 😉😉😉.Σε φιλώ!!!

      Διαγραφή
  9. Τέλειες οι μικρες σου κολοκυθες Κική μου και η διακόσμηση του σπιτιού σου εκπέμπει ζεστασιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εντάξει Κατερινάκι μου αφού πήρα τα εύσημα και από εσένα μια περηφάνια τη νιώθω ειλικρινά!!!Φιλιά πολλά πολλά πολλά!!!

      Διαγραφή
  10. Μα τι όμορφες που έγιναν! Χίλια μπράβο Κικίτσα μου!
    Λατρεύω το χρυσό που δίνει λάμψη και τονίζει το λευκό.
    Άνετα μπορούν να στολίζουν το χώρο σου όλο το χρόνο πιστεύω, είναι διακριτικές και φινετσάτες.

    Καλή εβδομάδα, φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγώ αγαπώ τις χρυσές λεπτομέρειες κυρίως όταν συνδυάζονται με το λευκό! Και ίσως να έχεις δίκιο θα ήταν ωραίο να τις κρατήσω όλο το χρόνο στο τραπεζάκι! Φιλιά και καλό μήνα!

      Διαγραφή
  11. Οι φωτογραφίες σου μαρτυρούν την δεξιότητα που είχες ως προς την κατασκευή των κολοκυθών Κική μου.Σου λέω ότι είναι απλά υπέροχες ως και η διακόσμηση που έκανες...φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαράκι στο θέμα διακόσμηση σου έχω εμπιστοσύνη οπότε καταλαβαίνεις πόσο χαίρομαι με όσα διαβάζω!
      Σ' ευχαριστώ πολύ πολύ γλυκιά μου! Φιλιά και καλό μήνα!!!

      Διαγραφή
  12. Φανταστικές οι κολοκύθες σου Κική μου και είναι ότι πρέπει για τις πρώτες Φθινοπωρινές βροχές! Και του χρόνου να είμαστε καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατερινάκι μου χαίρομαι που σου άρεσαν! Είναι φθινοπωρινό θέμα για ντεκόρ αλλά να που τώρα λέω να τις κρατήσω στη θέση τους όλο το χρόνο :)

      Διαγραφή

Υour comments make me happy!!