Ημερολόγιο Αντίστροφης Μέτρησης

Να λοιπόν που έφτασε και ο Δεκέμβρης! Τελευταίος μήνας μεν αλλά τόσο χαρούμενος, παγωμένος, γιορτινός, στολισμένος, δημιουργικός, νόστιμος και μυρωδάτος! Τα έχει όλα αυτός ο μήνας και ακριβώς γι' αυτό κλέβει μαγικά τις εντυπώσεις απ' όλη τη χρονιά και κλείνει την αυλαία του έτους με το πιο χαρμόσυνο μήνυμα! Ζωή,  Αγάπη και Ελπίδα !!! Δεν συμφωνείται; Και ναι, δεν υπάρχει πιο όμορφος τρόπος να τον υποδεχτούμε από το να ετοιμάσουμε ένα ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης!!! Κάθε μέρα και μια γλυκιά έκπληξη μας φέρνει πιο κοντά στα Χριστούγεννα και η προσμονή γι' αυτή την τόσο όμορφη μέρα όλο και μεγαλώνει, όχι μόνο για τα πιτσιρίκια αλλά και για εμάς! 


Το περσινό μας ημερολόγιο ήταν λιγάκι πιο σοβαρό και το είχαμε όλες τις μέρες σαν στολίδι στο χώρο του σαλονιού μας. Τα ανθρωπάκια πραγματικά το χάρηκαν πολύ σαν διαδικασία και περίμεναν καθημερινά με χαρά να ανοίξουν το κουτάκι της ημέρας και να γευτούν το κέρασμα τους! Δεν το κατέστρεψαν, δεν παραβίασαν τους κανόνες, είχαν αυτοσυγκράτηση παρά την ηλικία τους και απλά περίμεναν να περάσει και αυτή η μέρα για να φτάσουμε ακόμα πιο κοντά στα Χριστούγεννα!Αυτό τους ενδιέφερε μόνο!Και είναι κάτι τέτοιες συμπεριφορές που ξυπνάς από το λήθαργο και διδάσκεσαι από τα παιδιά μεγαλειώδη πράγματα!!!


 

Φέτος το ημερολόγιο σκέφτηκα να είναι μόνο δικό τους και όταν λέω μόνο δικό τους εννοώ πως θα βρίσκεται στο χώρο τους, θα στολίζει το δωμάτιό τους και θα το διαχειριστούν μόνοι τους. Καμία παρέμβαση η μαμά! Είμαι περίεργη να δω πως θα πάει.. Θα φτάσουν τα κεράσματα μέχρι τη Μεγάλη Μέρα;;; Μμμ! Για να δούμε... 




Οπότε έπρεπε να μου βγει παιχνιδιάρικο και χαρούμενο, να έχει ένταση και ζωηρά χρώματα! Εντόπισα πολλές ιδέες ψάχνοντας και αφού αποθήκευσα μπόλικες τελικά για φέτος κατέληξα σε ένα DIY εύκολο και αρκετά ιδιαίτερο! Για να το φτιάξω,  "έκλεψα" τα κουπ πατ, που προηγουμένως είχαν φροντίσει να τζουρνέψουν από την κουζίνα μου τα ανθρωπάκια και τα χρησιμοποιούν πια στο παιχνίδι με την πλαστελίνη. Διάλεξα όσα σχήματα θυμίζουν Χριστούγεννα, μετά άνοιξα το συρτάρι με τα χαρτιά μου και εντόπισα εκείνα  που είχαν μοτίβο γιορτινό, έκοψα περιμετρικά των σχημάτων τα χαρτιά μου και τα κόλλησα στα κουπ πατ με τη θερμόκολλα. Στη συνέχεια κόλλησα  με τον ίδιο τρόπο τα κουπ πατ μεταξύ τους και σχημάτισα ένα στεφανάκι!





Το επόμενο βήμα ήταν να εντοπίσω στα βαζάκια μου, όμορφα γιορτινά μπιχλιμπίδια ώστε να ενισχύσω λιγάκι σε ζωηράδα το στεφάνι μου και το τέλος άφησα τα κουτάκια με τα γλυκίσματα. Όσα από πέρσι δεν καταστράφηκαν μπήκαν και στο φετινό ημερολόγιο ενώ τα υπόλοιπα αντικαταστάθηκαν με καινούρια. Τους αριθμούς που κόλλησα επάνω στα κουτάκια τους εντόπισα στο pinterest! Κρέμασα και ένα λευκό πομ πομ στην ακρούλα, έτσι για το καλό και έτοιμο το φετινό μας ημερολόγιο!


Καλό μήνα τελικά δεν είπαμε! Ξεκινάμε να μετράμε λοιπόν από σήμερα μία μία τις μέρες  με ευχές για Καλό  μήνα!






CONVERSATION

20 Σχολια:

  1. Πανέμορφο, Κική μου. Και του χρόνου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι από τα ωραιότερα ημερολόγια αντίστροφης μέτρησης που έχω δει! Υπέροχη ιδέα να χρησιμοποιήσεις τα φορμάκια... το λάτρεψα και δεν κρατιέμαι του χρόνου να φτιάξω κι εγώ ένα για την εγγονή μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τώρα με κάνεις και κοκκινίζω! χα χα χα!!! Καλά εσύ αν πιάσεις την ιδέα στα χέρια σου δεν ξέρω τι μπορείς να φτιάξεις! Άσε που νομίζω πως σε λίγο καιρό θα φτιάχνεις πράγματα μόνο γιαι τη μικρή μπουμπού σας! Σε φιλω!!!!

      Διαγραφή
  3. Είναι τόσο όμορφο!! Ότι πρεπει για τόσο μικρα ανθρωπάκια και ...για λίγο πιο μεγάλα. Καλί μηνα, γιορτινό ζεστό και χαρούμενο να εχετε! 🤶🎄🤶Σας φιλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επίσης αγαπημένη! Και πράγματι ειναι ότι πρέπει για μικρά και μεγάλα παιδιά! Άλλωστε όλου χαιρόμαστε με κάτι τόσο μικρό αλλλά τόσο χαρούμενο!

      Διαγραφή
  4. τι ομορφο!!! και χαρουμενο και ευκολο!! και του χρόνου!! καλο μηνα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τι ομορφο ...πραγματικα μου αρεσε πολυ εδικα τα φορμακια ...
    καλο μηνα Κικη μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ερηνάκι μου γλυκό! χαίρομαι που σου άρεσαν! Καλό μήνα!

      Διαγραφή
  6. Καλό μήνα χρυσοχέρα μαμά!!!..
    Να τα χαίρεσαι τα μικρούλια σου Κική μου.. μπράβο τους για την υπομονή να μην τ`ανοίξουν όλα μαζί...
    Φιλάκια Πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χρυσούλα μου γλυκιά!!!Πόσο χαίρομαι που είσαι εδώ και πάλι!!! Ναι τα μικρά έχουν την υπομονή που εμείς ίσως να μην είχαμε!!! Φιλιά πολλά κι από εμένα και καλό μήνα!!!

      Διαγραφή
  7. Παρά πολυ όμορφο έγινε, και του χρόνου Κικη. Σίγουρα θα το χαρούν τα ανθρωπάκια σου!!! Καλές γιορτές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το χάρηκαν πράγματι!Το θέμα είναι ότι θέλουν να ανοίξουν τα κουτάκια πρωί πρωί! Αλλά γι' αυτούς δεν έγινε όλο!Ας το κάνουν όπως και όποτε θέλουν!Φιλιά !!!

      Διαγραφή
  8. Κοίτα να δεις.. κάτι τόσο απλό όπως τα κουπ ατ μπορούν να φτιάξουν κάτι τόσο όμορφο και γιορτινό!! Μου άρεσε πάρα πολύ η ιδέα με τα χαρτιά στις πλάτες και που τα έκανες στεφάνι γιατί μπορείς και χωρίς τα δωράκια να στολίσεις την κουζίνα!! Πανέμορφο Κική μου! Και του χρόνου να είστε καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι μπορείς να στολίσεις την κουζίνα και χωρίς τα δωράκια!Λέω να αλλάχω το φόντο από πίσω και να το διατηρήσω για λίγο καιρό στολίζοντας την κουζίνα μας! Και του χρόνουυυυυ!!!!

      Διαγραφή
  9. Γλυκύτατο και με πολύ όμορφα χρώματα! Τέλεια ιδέα. Και του χρόνου με υγεία Κική μου.
    Καλό μήνα, καλές γιορτές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ Έλλη μου! Καλές γιορτινές λήψεις με το φακό σου! Σε φιλώ!

      Διαγραφή

Υour comments make me happy!!