DIY Χριστουγεννιάτικοι νάνοι κατευθείαν από τη Σκανδιναβία!!!




Κάθε χρόνο καταπιάνομαι τόσο για το σπίτι όσο και για το σχολείο με πολλά  Χριστουγεννιάτικα DIY ποτέ όμως δεν είχα σκεφτεί να φτιάξω αυτά τα απίθανα  Σκανδιναβικά νανάκια τα οποία νομίζω πως δεν υπάρχει κάποιος να μη τα συμπαθεί, άσε που είναι πια και πολύ της μόδας!!!  Στο εμπόριο γίνεται πανικός από δαύτα αλλά αν τα φτιάξεις με τα χεράκια σου και βάλουν και λιιιιιίγο το χεράκι τους και τα μικρά σου ξωτικά τότε έχει άλλη αξία!!! 





Εμείς φέτος τα επιλέξαμε όχι μόνο για το σπίτι μας αλλά και για να τα χαρίσουμε στις πολύ πολύ πολύ αγαπημένες μας δασκάλες που μας γεμίζουν με τόσο λαμπερά χαμόγελα καθώς πάμε αλλά κυρίως καθώς επιστρέφουμε από το σχολείο. Υπάρχει μεγαλύτερη επιτυχία από αυτή; Εγώ πρώτη το ξέρω πολύ καλά πως δεν υπάρχει και γι' αυτό αξίζουν κάτι ξεχωριστό και όμορφο αλλά κυρίως καμωμένο με μπόλικη αγάπη!!!! 




Τα υλικά όπως πάντα είναι λίγα και η κατασκευή απλή και εύκολη!
  • Δύο ζευγάρια κάλτσες (καινούργιες φυσικά, υπάρχουν οικονομικές στην αγορά)
  • τσόχα
  • χαρτονάκια χοντρά
  • γέμισμα μαξιλαριών 
  • μαλλάκι για πλέξιμο
  • pom poms για μυτούλες
  • θερμή κόλλα (σιλικόνη)
  • ψαλίδι






Επειδή την διαδικασία την κάναμε βράδυ και οι φωτογραφίες ήταν πραγματικά χάλια,  για πάμε σε μια εύκολη περιγραφή! Λοιπόν αρχικά έκοψα τις κάλτσες στη μέση και κράτησα το κάτω μέρος της πατούσας στο οποίο κάτω κάτω έβαλα δύο χαρτονάκια χοντρά σε σχήμα κύκλου για να στηρίζεται το νανάκι μου, έπειτα γέμισα με το υλικό που γεμίζουν τα μαξιλάρια ( εγώ είχα πάρει μπόλικο εδώ και χρόνια από έναν ταπετσιέρη ), εναλλακτικά μπορείτε να βάλετε και ρύζι μαζί με λίγο χοντρό αλάτι για να μη γεμίσει σε λίγο καιρό με ζουζούνια η κάλτσα! Αφού το γέμισα μέχρι εκεί που με βόλευε το έδεσα με ένα κομμάτι από το μαλλί πλεξίματος. Στη συνέχεια έκοψα μπόλικο από το μαλλί και το έδεσα γύρω από τον κόμπο ώστε να φτιάξω πλεξούδες, μούσι, μαλλιά στα νανάκια μου, κόλλησα με τη σιλικόνη τα pom poms  για μυτούλες και έκοψα την τσόχα μου σε σχήμα καρδούλας που τις κόλλησα στις κοιλίτσες! Για το τέλος άφησα τα καπελάκια τους για τα οποία χρησιμοποίησα και πάλι τσόχα. Την έκοψα όσο μεγάλη ή μικρή ήθελα, σε σχήμα τριγωνικό μόνο που το τρίγωνό μου στη βάση του έκανε μια ελαφριά κυκλάδα ώστε να αγκαλιάσει καλύτερα το νάνο μου. Με τη σιλικόνη το κόλλησα στο κεφαλάκι τους και έκλεισα τα ανοίγματα από πίσω! 






Με τον ίδιο τρόπο τα προηγούμενα χρόνια φτιάχναμε στο σχολείο χιονανθρωπάκια, οπότε γιατί όχι φτιάξτε και από τα δύο και χαρίστε στις δασκάλες κι εσείς κάτι πολύ όμορφο και ξεχωριστό από τα χεράκια σας!

Δεν φεύγω όμως ακόμα! Έχω να σου πω πως αυτή η ανάρτηση είναι guest στο Lol moms και η χαρά μου είναι τόοοοοσο μεγάλη!!!! Ένα τεράστιο ευχαριστώ στην αγαπημένη μου Στρατούλα για την τιμή που μου έκανε και τρέχω κι εγώ η ίδια να δω το δικό της  post. Εσύ θα το χάσεις; 

Καλή γιορτινή προετοιμασία εκεί έξω!

CONVERSATION

16 Σχολια:

  1. Πανέμορφα, γλυκούλικα και τα πιο χαριτωμενα που υπάρχουν!
    Υπέροχο χριστουγεννιάτικο δωρο!

    (Κανόνισε να εμπλέκεις τους ξωτικοβοηθούς σε τέτοιες κατασκευές, και σε μερικά χρόνια θα τραβάς ότι κι εγώ 🤣🤣)

    Φιλιάααα!!! ❤❤❤

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά για εκεί με βλέπω!!! Αν δεν ξεκινήσω να κάνω κάτι εγώ, με τραβούν εκείνοι... Σε φιλώ Νικάκι μου!!!!

      Διαγραφή
  2. Σκανδιναβία διάβασα κ' έτρεξα να έρθω!
    (Όχι πως αλλιώς δεν θα ερχόμουν, αλλά λέμε...!)
    ;-)
    Είναι σούπερ τα νανάκια σας!
    Μπορεί και να τα επιχειρήσω (στο μέλλον!)
    *Τα περιγράφεις τόσο απλά κ' εύκολα αλλά με βλέπω αντί γι' αυτά τα γλυκύτατα ξωτικά να καταλήγω με τον... Δρακουμέλ εγώ!!!
    ΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ πολλά-πολλά-πολλά, ομορφιά μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κοίτα αν τα καταφέρνεις με το πλέξιμο, εγώ πάλι καθόλου, τοτε αυτό παιδί μου είναι παιχνιδάκι!!! Μια δοκιμή θα σε πείσει!!! Σσσσσμμμοοοουυυυυτς κι από εμάς!!!

      Διαγραφή
  3. Αυτά τα νανάκια υα καλοβλέπω κι εγώ πολύ καιρό τώρα.
    Νομίζω ήρθε η ώρα να τα φτιάξω κι εγώ για τα κορίτσια μας.
    Τα έκανες υπέροχα Κικίτσα μου .
    Να είσαι καλά και φιλάκια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα κοριτσάκια σου θα τρελαθούν Ρενάκι! Πολύ καλά κάνεις και τα καλοβλέπεις, σούπερ γιαγιά για σούπερ μωρά!!!

      Διαγραφή
  4. χα..χα.. και εγω μολις τα ειδα τα λατρεψα... λες να τα καταφερω να τα κανω Κική μου; προς το παρον τα καμαρωνω εδώ..και βλεπουμε.. ειναι τοσα πολλα αυτα που θελω να κανω ουτε τα υπολοιπα χροπνια δεν μου φτανουν..είμαι και ζηλιαρικο βλεπεις μας ξεσηκωνετε και εσεις με τα ωραια σας και αντε να κατσουμε καλά..χα..χα.
    Να περνας ομορφα μικρη μου με οτι δημιουργεις να μου φιλησεις τα αγόρια σου.. θα τα πουμε .. φιαλκιααα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με ρωτάς τώρα; Για να καταλάβω δήλαδη!!!Αν δεν τα καταφέρεις εσύ τότε ποιος Ρουλάκι μου;;;; Για να περιμένω να δω τι θα κάνεις με τα μαγικά σου χεράκια!!!

      Διαγραφή
  5. εχω τρέλα με τα νανακια!!!! και φετος ειπα να φτιάξω και τους δικούς μου...λεμε τωρα! οπότε λατρεψα την ιδεα σου! και εχουν και ροζ :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εμείς οι δυο πάμε πακέτο!!! Θέλω σαν τρελή να δω τη δική σου εκδοχή, ταλαντούχα φιλενάδα μου!!!

      Διαγραφή
  6. Το κάνεις και ακούγεται τόσο εύκολο και το φτιάχνεις ακόμα πιο όμορφο! Δεν το έχω τολμήσει ακόμα αλλά τα νανάκια σου βγήκαν υπέροχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατερινάκι μου, δεν το κάνω να φαίνεται αλλά είναι εύκολο! Έχεις καταλάβει πως μόνο με τα εύκολα καταπιάνομαι πια!!!

      Διαγραφή
  7. Τέλεια είναι τα νανάκια σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εντάξει!!! Είναι υπέροχα!!! Θα ετοιμάσω δύο για τα εγγόνια μου... τέλεια και για όλο τον χειμώνα. Φιλάκια πολλά κοριτσάκι μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άλλοι μια γιαγιά σουπερ Χ2. Αντε να δω αυτά τα μωρά τι θα πρωτο απολαμβάνουν!!! Φιλιά Χριστινάκι μου!!!!

      Διαγραφή

Υour comments make me happy!!