DIY φωτογραφική μηχανή




 Κλικ κλακ και ο φακός ανοιγοκλείνει να απαθανατίσει στιγμές δικές μας με τα βλαστάρια μας! Εγώ για να είμαι ειλικρινής, έχω κάπου πρόχειρα τη φωτογραφική μηχανή πάνω στο τραπέζι και προσπαθώ να τραβάω λήψεις ή βίντεο από την καθημερινότητά τους. Αν με ρωτήσεις, δεν ξέρω καν πόσες φωτογραφίες μπορεί να έχω αποθηκευμένες στον υπολογιστή!!! Το σίγουρο είναι πως θα έχουν μπόλικο υλικό στην κληρονομιά τους!!! Εξαιτίας λοιπόν αυτής της τρέλας με τη φωτογραφία, τα αγόρια επίμονα ζητούν τη δική τους μηχανή, να τραβούν φωτογραφίες στο παιχνίδι τους κι επειδή έχω κατά νου κάποια στιγμή να τους κάνω ένα τέτοιο δώρο, σκέφτηκα μέχρι να συμβεί αυτό θα μπορούσαν να σχεδιάσουν και να δημιουργήσουν ωραιότατα με το χαρτόνι τις δικές τους φωτογραφικές μηχανές και μέσα από αυτό το απλό παιχνίδι να δραστηριοποιηθεί ακόμα περισσότερο η φαντασία τους και το μυαλό να δουλέψει με τέτοιο τρόπο ώστε να κρατήσει ζωντανές τις εικόνες που τους προκαλούν εντύπωση!



Ξέρεις ε; Τα υλικά βρίσκονται πάντα κάπου γύρω σου! Απλά κι εύκολα!!!
  • δύο κομμάτια από  σκληρό χαρτόκουτο
  • Χρωματιστά κάνσον
  • ψαλίδι
  • κόλλα 
  • κορδέλες




Σε αυτή την κατασκευή έβαλα το χεράκι μου αρκετά, γιατί είχε ένα βαθμό δυσκολίας, οπότε τους έκοψα τα χαρτιά τους στα σχήματα που έπρεπε κι  εκείνοι συναρμολόγησαν την κατασκευή και κόλλησαν τα κομμάτια!!!!






Και το παιχνίδι ξεκίνησε... Μέχρι στιγμής έχουν γίνει τουρίστες, δημοσιογράφοι και φυσικά ερευνητές... Κλικ κλάκ και αφήνουν την φαντασία να φτιάχνει εικόνες και σενάρια δικά τους, τα οποία αποτυπώνουν στο απίθανο μυαλουδάκι τους!!!!


Τριήμερο μπροστά μας, οπότε θα ήταν μια καλή ευκαιρία να ετοιμάσετε τις δικές τους μηχανές και να τους αφήσετε να αποτυπώσουν στο μυαλό τους και να κρατήσουν ανεξίτηλες τις πιο όμορφες εικόνες!!!


CONVERSATION

12 Σχολια:

  1. Και φωτογραφική μηχανή; να δούμε τι άλλο θα σκαρφιστεί το μυαλουδακι σου Κική μου.. μπραβο αγαπη μου που απασχολείς με δημιουρικότητα τα αγορια σου...μεθαυριο θα εχεις και την κουκλα σας να την μαθενεις..ο ρολος της μανουλας δεν σταματα ποτε..χι..χι.. να περνατε ομορφα.. την αγαπη μου παντα..φιλακιαααα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρουλάκι μου, έτσι περνάμε όλοι καλά και ξεπερνάμε εμπόδια δύσκολα ... Μακάρι να σε είχαμε κοντά να είσαι κομμάτι της παρέας!Σε φιλώ!!!

      Διαγραφή
  2. Να είμαι από καμία μεριά να σας βλέπω .
    Τα κάνεις όλα να φαίνονται τόσο εύκολα με τρία παιδιά 😁😁😁
    Πολύ έξυπνη κατασκευή .
    Να είσαι καλά και φιλάκια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρενά δυο παιδάκια έχει και μάλιστα αγοράκια.... γιατί τις πρόσθεσες και αλλο για να με μπερδεψεις την ηλικιωμενη!!!

      Διαγραφή
    2. Κορίτσι μου γλυκό!!!! Γέλασα πολύ με το σχόλιο ❤️ Με δύο με άφησες με τρία με βρίσκεις ... 2 αγόρια και μία μπουμπού 😜😜😜

      Διαγραφή
    3. Όσο περισσότεροι τόσο το καλύτερο Ρενάκι μου!!! Φιλιά πολλά!!!

      Διαγραφή
  3. Δεν έχει μεγάλη διαφορά από το να σε βλέπουν η να το κάνουν τα ίδια το μυαλουδάκι αποθηκεύει κινήσεις και τιςεφαρμόζει μετάοτα τα χεράκια εχουν αποκτήσει πολλές ικανότητες.... Καλές λήψεις με τις μωβ φωτό Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρουφάνε σαν σφουγγάρι τα πάντα Έφη μου και πιστεύω σαν τρελή πως ό,τι δίνεις παίρνεις!!! Φιλιά πολλά πολλά!!!

      Διαγραφή
  4. Ωραία χειροτεχνία για τα παιδιά μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλέ τι όμορφη κατασκευή για μικρούς επίδοξους φωτογράφους! Μπράβο Κική μου, φιλιά και καλό μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σου δίνω ιδέες το ξέρω ... Χα χα χα! Ένας θεός ξέρει τι θα σκέφτεσαι να ετοιμάσεις εσύ για τις δικές σου αγάπες!!!

      Διαγραφή

Υour comments make me happy!!