Μένουμε σπίτι...

Κρύο, κρύο και πάλι κρύο, το περιμέναμε άλλωστε! Χειμώνας χωρίς κρύο και χιόνι δεν γίνεται, δεν είναι φυσιολογικό! Είναι άσχημο να νιώθουμε πως καταλήξαμε στο χειρότερο επιστημονικό σενάριο των δύο εποχών! Εγώ για να πω την αλήθεια, αγαπώ τον χειμώνα, απολαμβάνω τις κρύες μέρες του, ιδίως αν είναι λευκές κι ας μην έχω πια την πολυτέλεια να χουχουλιάσω στον καναπέ παρέα με ζεστό τσαγάκι και αγαπημένο βιβλίο...!!! Άλλες εποχές...!!! Ωραίες...!!! Αλλά κι αυτές που ζω τώρα είναι ακόμα πιο ωραίες, έχουν λίγη ένταση παραπάνω, λίιιιγο άγχος περισσότερο και μπορεί να επικρατεί ένας τόσα δα μικρός χαμός, αλλά πιστέψτε  με είναι κι αυτές υπέροχες χειμωνιάτικες μέρες...!!! Ο Βασιλάκος για λίγο σταμάτησε τον παιδικό σταθμό, χρειάζεται να δυναμώσει και επιπλέον κυκλοφορούν ακόμα διάφορα στην ατμόσφαιρα οπότε είπαμε να τον προστατεύσουμε όσο περνάει από το χέρι μας. 'Ετσι λοιπόν μένουμε οι τρεις μας όλη μέρα στο σπίτι, ζεστούλα και ασφάλεια από πάσης φύσεως ιούς!!! Αυτό το εσώκλειστο όμως θα κινδύνευε να κάνει αρκετά βαρετή την καθημερινότητα των μικρών μου ανθρώπων,  πρέπει συνεχώς να σκέφτομαι να κάνουμε  κάτι καινούριο ώστε να τη γεμίσουμε, να διασκεδάσουμε αλλά να μάθουμε και κάτι χρήσιμο... Όπως καταλαβαίνεται οι μέρες μου ξεκινούν δυναμικά! Πρωί πρωί, πριν ξυπνήσουν τα ζουζούνια, τρέχω σαν την τρελή, να μαγειρέψω, να συμμαζέψω, να βάλω πλυντήρια ή να σιδερώσω και τέλος πάντων να κάνω όλα τα παρελκόμενα που χρειάζεται να γίνουν μέσα σε ένα σπίτι. Όλα αυτά φυσικά πρέπει να έχουν τελειώσει  μέχρι τις 10:00 π.μ το πολύ γιατί μετά ακολουθεί ο δεύτερος γύρος, πρωινά φιλιά, καλημέρες, τσίσα στην τουαλέτα για τον Βασιλάκο, αλλαγή πάνας για τον Φωτεινούλη, να πιούμε γάλα, να φάμε φρούτο και πάει λέγοντας, όταν τελικά καταφέρουμε να ξεμπερδέψουμε με τα φαγητά και τις αλλαγές της πάνας,  ξεκινάει επιτέλους  το κομμάτι της διασκέδασης και πιστέψτε με της ηρεμίας!!! Η τηλεόραση είναι σχεδόν ανύπαρκτη, την καρδιά μας έχουν κλέψει, τα παζλ, οι μαρκαδόροι, τα χαρτιά, οι κόλλες και οι τέμπερες, κάθε μέρα και κάτι καινούριο, κάθε μέρα και κάτι πιο διασκεδαστικό, κάθε μέρα και καλύτεροι μαθητές...!!! Χα χα χα!!! Μου έλειψε το σχολείο, είναι γεγονός... Έχω όμως δίπλα μου τον καλύτερο μαθητή του κόσμου και στη ζωγραφική πολύ πολύ καλύτερο από τη μαμά του...


Ζωγραφίζει πλέον μόνος του, του ήταν αρκετή μία φορά ώστε να εξοικειωθεί με το πινέλο και ακολουθώντας τις οδηγίες μου να τα καταφέρνει περίφημα, βέβαια τα καταφέρνει ακόμα καλύτερα με τις παλάμες και τα δάχτυλα ενώ σύντομα θα μπουν στο παιχνίδι και οι πατούσες! Πανικός το ξέρω, αλλά περνάμε θαυμάσια!!! Εκείνος διαλέγει το θέμα που θέλει να ζωγραφίσει, εγώ απλά τον καθοδηγώ και ξεκινάει. Είναι τρομερό πόσο εύκολα μαγεύεται από αυτό που κάνει, τον παρατηρώ από μια γωνιά απορροφημένο στο έργο του, να πασαλείβεται μονολογώντας πάντα τραγουδιστά ενώ που και που με φωνάζει να τον διευκολύνω ή να μου ανακοινώσει πως το "αριστούργημά του" είναι έτοιμο!!! Όσο ο Βασίλης ζωγραφίζει, έχω τον χρόνο να παίξω με τον Φωτεινούλη μου, μεγάλωσε πολύ και ο μικρός μας, έχει κατακτήσει πολλές δεξιότητες πια, παλαμάκια, πλάθω κουλουράκια και τώρα τελευταία τραγουδάμε όλη μέρα όοολοι στην οικογένεια το Κουνελάκι κι εκείνος τσιρίζει από τρελή ευτυχία!!! 



Η διασκέδασή μας όπως είναι πλέον γνωστό δεν περιορίζεται μόνο στη χειροτεχνία και τη ζωγραφική, μας αρέσει ιδιαίτερα και η ζαχαροπλαστική και επειδή ένα κέικ την εβδομάδα είναι το λιγότερο, η ομάδα μετακινείτε με ενθουσιασμό στην κουζίνα. Αυτή τη φορά ο Βασίλης επιλέγει το κέικ της γιαγιάς κι εγώ λέω να προσθέσω σε αυτό καμιά ώριμη μπανανούλα. Κάθε φορά επιλέγουμε και κάτι διαφορετικό, έτσι για να μην βαριόμαστε. Οι καλύτεροι βοηθοί του κόσμου έχουν πάρει θέσεις και ξεκινάμε τις αλχημείες, εγώ ζητάω υλικά και ο Βασιλάκος απλώνει το χεράκι του να μου τα δώσει, όσα δεν μπορεί τα βάζουμε μαζί στο μείγμα και μετά μένει να περιμένει με λαχτάρα τη μεγάλη για εκείνον στιγμή. Ο δε Φωτεινούλης έχει απλώσει το δικά του υλικά στο χαλί και απολαμβάνει τρίψιμο στα δοντάκια...!!!


 Όταν ο κάδος του μίξερ σταματάει να χτυπάει τη ζύμη, ο δοκιμαστής μου, τρίβει τα χεράκια του δηλώνοντας την ανυπομονησία του να γευτεί τη γεμάτη από ζύμη κουταλιά και αναφωνεί Μμμμμμ!!! Είναι πεντανόστιμο μαμά...!!!! Του αρέσει τόσο πολύ που πλέον πιστεύω πως το ψημένο κέικ δεν του προκαλεί τόσο ενθουσιασμό!!!! 




Κι επειδή η δοκιμή πέτυχε και από το κέικ μας δεν έμεινε ούτε ψίχουλο, θα ήταν κρίμα να μη το δοκιμάσετε! Άλλωστε δεν υπάρχει πιο νόστιμο αλλά και πιο υγιεινό σνακ! Παντός καιρού και σου λύνει τα χέρια στις λιγούρες της ημέρας...

 Κέικ βανίλια σοκολάτα ή αλλιώς Κέικ Μαρμπρέ

Υλικά 

  • 1 Βιτάμ
  • 2 φλ. ζάχαρη
  • 1 αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 φλ. γάλα
  • 4 αυγά
  • 2 βανίλιες
  • 1/2 φλ. κουβερτούρα σε κομματάκια


Εγώ συμπληρώνω επίσης: 

  • 1/2 κουτ.τ.γ  κανέλα
  • 3 ώριμες μπανάνες

Εκτέλεση


Ξεκινάμε πάντα αφήνοντας όλα τα υλικά στον πάγκο ώστε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου και προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να γίνει λεία και την αφήνουμε στην άκρη. Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τη ζάχαρη με το Βιτάμ πολύ καλά και στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά. Χτυπάμε τα υλικά μέχρι το μείγμα να γίνει ανοιχτόχρωμο και λείο. Λιώνουμε τις μπανάνες με ένα πιρούνι και προσθέτουμε σε αυτές το γάλα, τις βανίλιες και την κανέλα και ανακατεύουμε και πάλι πολύ καλά να ενωθούν τα υλικά. Μόλις είναι έτοιμο το μείγμα το προσθέτουμε εναλλάξ στον κάδο με το αλεύρι. Όταν όλα τα υλικά ενωθούν, χωρίζουμε το μείγμα σε δύο μέρη και στο ένα προσθέτουμε τη λυομένη κουβερτούρα ανακατεύοντας πολύ καλά μέχρι το μείγμα να γίνει σοκολατί. Στη φόρμα του κέικ (εγώ έχω σιλικόνης οπότε δεν χρειάζεται βουτύρωμα και αλεύρωμα)  ρίχνουμε τα δύο μείγματα εναλλάξ, ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 55΄. 
Καλή Επιτυχία!!!



Μέχρι την επόμενη ανάρτηση σας εύχομαι όμορφες, γευστικές και γεμάτες από αγάπη χειμωνιάτικες μέρες!!!



CONVERSATION

24 Σχολια:

  1. Η καθημερινότητα μιας μαμάς, με δυο παιδάκια στο σπίτι...τι όμορφα που περνάτε Κική μου! Ο μεγάλος σου είναι πραγματικός καλλιτέχνης, υπέροχες οι ζωγραφιές του! Όσο για την ζαχαροπλαστική, μάλλον, είναι μια απασχόληση που αγαπούν όλα τα παιδιά! Συνεχίστε να μένετε σπίτι γιατί δυστυχώς υπάρχουν πολλές ιώσεις και είναι κρίμα να ταλαιπωρούνται τα μικρά μας! φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαράκι μου, ξέρεις κι εσύ καλά αυτή την καθημερινότητα!!! Προσπαθούμε να κάνουμε τη ζωή του απλά υπέροχη με κάθε τρόπο κι ας έχουμε χάσιμο από αυτά που θα κάναμε μόνο για εμάς... Μια μέρα έτσι απλά θα μεγαλώσουν...!!! Μένουμε σπίτι λοιπόν Μαράκι για καλό όλων μας... Φιλιά πολλά!!!

      Διαγραφή
  2. Καλά, εξελίσεστε σε μεγάλους καλλιτέχνες αλλά και σε σπουδαίους ζαχαροπλάστες!!! Κρατήστε τις ιώσεις μακριά, η δημιουργία είναι το καλύτερο φαρμακο κι η αγάπη τα κάνει όλα να περνάνε!
    Φιλιά πολλά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ!!! Νικούλα τι ποιητικά που τα γράφεις πάντα!!! Η αγάπη όλα τα ξεπερνά!!!Είσαι υπέροχη έτσι απλά!!!Να μου φιλήσεις τα αστέρια σου!!!

      Διαγραφή
  3. A budding artist in the making. The cake looks amazing, thank you for sharing the recipe.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. I have a great little artist at home !!! Ha ha ha!!!I hope to have a bright future .... we will see !!! Have a nice weekend sweetie!!!

      Διαγραφή
  4. Καλώς σε βρήκα! Μα τι ωραία που περνάτε!!! Ο μικρός σου μεγάλος καλλιτέχνης! Πολύ τις θαύμασα τις ζωγραφιές του!!! Όσο για το κέικ, έψαχνα καιρό μία συνταγή! Θα την δοκιμάσουμε άμεσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προσπάθούμε να περνάμε καλά και να φτιάχνουμε αναμνήσεις Κλέλια μου!! Ο Βασιλάκος δείχνει να έχει βρει ένα ταλεντάκι για να δούμε στο μέλλον... όσο για τη συνταγή είναι υπέροχη, αξίζει να τη δοκιμάσεις!!!

      Διαγραφή
  5. Μακρυά τους υιούς απ' τους ιούς!!!
    Τί όμορφα που περνάτε, κοριτσάκι μου! Καλά, ο Βασιλάκος σωστός καλλιτέχνης! Δεν το συζητώ καν!!!
    Στο έχω ξαναγράψει πως με τις περιγραφές σου, σας κάνω πάντα εικόνα στο μυαλό μου, ε?
    (Κι εγώ προτιμούσα το μείγμα περισσότερο από κέικ στην τελική του μορφή! Κυρίως όταν δεν περιείχε αυγά!)
    ΣΣΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ πολλά, κούκλα μου! Εννοείται πως η συνταγή σου μπήκε στα προσεχώς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μακρία τους κρατάει κοριτσάκι μου και μέχρι στιγμής είμαστε καλά, για να δουμε όμως...!!! Ο Βασιλάκος σαν μου δείχνει ότι έχει ένα μικρό ταλέντο αλλά δεν βιάζομαι να χαρώ... θα δείξει στο μέλλον!!! Πολλά φιλιά κι από εμένα μικρή μου!!!

      Διαγραφή
  6. Πετάει η ομάδα, Κικίτσα!
    Σας φαντάζομαι και τους τρεις να ζωγραφίζετε, να μαγειρεύετε....
    Υπάρχει πιο γλυκιά εικόνα;;;;
    Φιλάκια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχώς του κρατάω μέσα Φιλία μου, φοβάμε πια τους πάντες και τα πάντα, οπότε κάπως πρέπει να γεμίζω τη μέρα τους, να περνούν ευχάριστα και μην βαριούνται, φαίνεται να το διασκεδάζουν τωρά για πόσο θα κρατήσει; Βλέποντας και κάνοντας!!! Φιλιά πολλά κι από εμάς καλή μου!!!

      Διαγραφή
  7. Τι όμορφο κλίμα που μας μετέφερες!
    Οι ζωγραφιές του μικρού σου μου άρεσαν πολύ. Και το κέικ φαίνεται πεντανόστιμο, θα κρατήσω τη συνταγή σου και θα το δοκιμάσω!
    Φιλιά, Κική μου, καλό Σ/Κ και καλά να περνάτε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που δημιουτγούμε όμορφες εικόνες... Περνάμε και καλά οπότε το εισπράττετε ως όμορφη εικόνα!!! Το κέικ είναι όντως ωραίο κι εγώ το έφτιαξα πάλι, δοκίμασε το, θα σας αρέσει!!! Φιλιά πολλά γλυκιά μου!!!

      Διαγραφή
  8. Όλα πολύ όμορφα
    Φιλάκια ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κούραση η ευτυχία; Η ζυγαριά δεν λαθεύει και πάντα γέρνει από την ευτυχισμένη πλευρά την γεμάτη από τσισα φιλάκια τραγουδάκια και άλλα τινά Τα ίδια έχω την τύχη να απολαμβάνω ,αλλά χωρίς την ζυγαριά με την πλευρά της κούρασης.... είμαι τυχερή!! ΕΙΣΑΙ ΤΥΧΕΡΗ και σίγουρα το απολαμβάνεις μικρή γλυκειά μανούλα.Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπα η λέξη κούραση δεν υπάρχει για μια μαμά! Οι μαμάδες έχουν τον τρόπο και ξεπερνούν αυτές τις ανόητες λέξεις!!!Εσύ θα το ξέρεις πολύ καλά αυτό!!!Είμαστε πράγματι τυχερές και το απολαμβάνουμε με τον καλύτερο τρόπο!!! Φιλάκια Εφάκι μου!!!

      Διαγραφή
  10. Μου θυμίζεις εμένα όταν είχα μικρά τα παιδιά μου Κικη. Οι στιγμές αυτές ειναι θησαυρός για σένα αλλά και για τα μικρά σου .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φτιάχνουμε αναμνήσεις Κατερινάκι μου, κακά τα ψέματα!!! Απολαμβάνω όλες μας τις στιγμές μέχρι το μεδούλι, θέλω να έχω να θυμάμαι κι εγώ τα πάντα από τα παιδιά μου!!!

      Διαγραφή
  11. Τι όμορφα που περνάτε και το κέικ μου άνοιξε την όρεξη! Θα το δοκιμάσω το ΣΚ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατερινάκι μου, θα σου αρέσει είμαι σίγουρη, καλή επιτυχία να έχεις!!!

      Διαγραφή
  12. Παίρνω το αυτοκίνητο κι ερχόμαστε με την Ευγενία μας να ζωγραφίσουμε.
    Μακάρι να ήμασταν κοντά Κικιτσα μου.
    Να τα χαίρεσαι τα καμάρια σου.
    Ελπίζω κι εγώ το καλοκαίρι να ζωγραφίζουμε.
    Θα δοκιμάσω το κέικ σου σίγουρα.
    Φιλάκια πολλά σε όλους σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ρενάκι είναι μια ώρα δρόμος,μέχρι να μπεις στο αμάξι, έφτασες!!! Σας περιμένουμε!!! Φυσικά μόλλις μεγαλώσουν τα μικρά μας, αναλαμβάνεις ιδιαίτερα μαθήματα ζωγραφικής εσύ...!!! χα χα χα!!! Σε φιλώ Ρενάκι μου κι εσύ να μου φιλήσεις την Ευγενίτσα σας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υour comments make me happy!!