Μαγειρεύουμε πλαστελίνη


Και πάνω που είπαμε πως αφήσαμε πίσω μας μια κακή περίοδο που δεν θέλουμε ούτε να την ακούμε αλλά ούτε και να την θυμόμαστε και πήραμε λίγο τα πάνω μας, χαμογέλασε το χειλάκι μας, βρεθήκαμε με τους φίλους μας και τέλος πάντων βγήκαμε από το καβούκι μας, να σου μια καινούρια ίωση, μας βρήκε και φυσικά μας ανέβηκε στο σβέρκο...!!! ΄Οπως καταλαβαίνετε, επιστρέψαμε στις γνωστές μας συνήθειες, οι οποίες για να πω την αλήθεια  δεν πρόλαβαν να μας λείψουν και πολύ ακριβώς για τον λόγο αυτό,  αυτή τη φορά σκέφτηκα στις δραστηριότητες των "εσώκλειστων" παιδιών μου, να προσθέσω και ένα λίγο πιο δελεαστικό παιχνίδι! Κάτι που θα μπορούσε να έχει συμμετοχή και ο Φωτεινούλης μιας και έχει χρονίσει πια και κακά τα ψέματα πρέπει να έχει ενεργό ρόλο στις δραστηριότητες και στα παιχνίδια μας!! Ο Βασιλάκος με την πλαστελίνη μπορεί να παίζει ώρες ολόκληρες, φτιάχνει τούρτες και κάνουμε γενέθλια, μαγειρεύει μακαρόνια ή ετοιμάζει κουλουράκια, άλλοτε φτιάχνει δεινόσαυρους και λιοντάρια ενω τον τελευταίο καιρό προσπαθεί με πείσμα να σχηματίσει αριθμούς. Είναι ωραία δραστηριότητα το παιχνίδι με την πλαστελίνη και μπορείς πραγματικά να σκαρφιστείς ένα σωρό καινούρια πράγματα να κάνεις οπότε δύσκολα να την βαρεθούνε τα παιδιά. Έχει όμως και τα αρνητικά της!!! Πρώτα απ' όλα το σπίτι είναι γεμάτο από μικρά μικρά κομματάκια πλαστελίνης παρά το γεγονός πως ο Βασίλης παίζει σε συγκεκριμένο σημείο και δεν μετακινείτε και δεύτερον υπάρχει και ένας μικρός άσπρος σίφουνας που έβγαλε ποδαράκια και γλωσσίτσα και διεκδικεί τα πάντα πλέον. Είναι μήνας και παραπάνω που ο Φωτεινούλης έπαψε απλά να μας παρακολουθεί στα παιχνίδια, ο ρόλος του δεν είναι απλά ενεργός αλλά και ουσιαστικός θα έλεγα!!!


Ο Βασίλης όχι απλά δεν δυσανασχετεί με την συμμετοχή του αδερφού του, αντιθέτως τον παροτρύνει κιόλας οπότε για να μπορεί ο Φωτεινούλης να παίξει με την πλαστελίνη και να μην υπάρχει ο φόβος μην τυχόν και την βάλει στο στόμα ( πολύ συνηθισμένο φαινόμενο για την ηλικία αυτή ) το καλύτερο που θα είχα να κάνω ήταν να την μαγειρέψω... Και κάπως έτσι μπήκαμε όλοι μαζί στην κουζίνα... Συνταγές για σπιτική πλαστελίνη υπάρχουν πολλές και οι περισσότερες είναι πολύ εύκολες! Εγώ διάλεξα φυσικά να κάνω εκείνη με τα πιο λίγα υλικά και συνεπώς την πιο εύκολη!


Έτσι λοιπόν για την σπιτική πλαστελίνη μας χρησιμοποίησα τα εξής υλικά


  1. 2 φλ. αλεύρι
  2. 1 φλ. κρύο νερό
  3. 1 φλ. αλάτι
  4. 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  5. χρώματα ζαχαροπλαστικής
  6.  αιθέριο έλαιο βανίλιας

Ζύμωσα όλα τα υλικά σε ένα μπόλ μέχρι το μείγμα μου να θυμίζει, στην αίσθηση, πλαστελίνη. Στο τέλος πρόσθεσα και το έλαιο της βανίλιας για να μυρίζει όμορφα και το παιχνίδι ξεκίνησε πολύ δυναμικά!!! Για τον Βασίλη ο ενθουσιασμός ήταν μεγάλος γιατί συμμετείχε και στην παρασκευή της πλαστελίνης, οπότε θεώρησε πως όλο αυτό ήταν μια δική του δημιουργία, έφτιαξε μόνος του την πλαστελίνη του!!! Για τον Φώτη, το να παίζει με κάτι που μοιάζει με ζυμάρι δεν ήταν και τόσο πρωτόγνωρο μιας και έχει παίξει πολλές φορές  με ζύμες και φυσικά τις έχει γευθεί! Αυτή τη φορά η αίσθηση ήταν κάπως διαφορετική και δεν θύμιζε σε τίποτα τις γλυκές ζύμες από κουλουράκια! Η γεμάτη αλάτι πλαστελίνη στο στόμα του νομίζω πως θα τον αποτρέψει από το να επιχειρήσει να τη δοκιμάσει ξανά...!!! 

Τον πανικό από κομματάκια πλαστελίνης μπορεί να μην τον γλιτώσαμε, σίγουρα όμως πετύχαμε πολύ ώρα παιχνίδι, πράγμα που σημαίνει πως είχα λίγο χρόνο να κάνω πέντε πράγματα με ηρεμία!!! Οπότε και επίσημα δηλώνω πως το moto μου δεν είναι άλλο από "Happiness is Homemade"


Σε λίγες μέρες θα υποδεχτούμε το όμορφο καλοκαιράκι, οπότε μάλλον με αυτή την ανάρτηση κλείνω τον κύκλο της άνοιξης και δεν έχω παρά να σας ευχηθώ!!!

Όμορφο καλοκαίρι και με το καλό να το υποδεχτούμε!!!

Φιλιά πολλά








CONVERSATION

26 Σχολια:

  1. καλο καλοκαιρι γλυκια μου,,,με ταυπεροχα αγγελουδια σου!να τα χαιρεσαι!!!!ωραια η συνταγη!!!καλα ...παιχνιδισματα......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλό καλοκαίρι και σε σένα γλυκιά μου!!!! Εύχομαι σε παιχνιδίσματα χωρίς πυρετούς πια!!!

      Διαγραφή
  2. Ο Βασιλάκος και ο Φωτεινούλης είναι πολύ τυχερά παιδάκια που έχουν εσένα μανουλίτσα!!!! Καλό καλοκαίρι γλυκιά μου Κικίτσα!!!!! Φιλάκια πολλά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ! Βικάκι μου, όπως όλες οι μανούλες παλεύω κι εγώ για να ζουν και να βιώνουν μόνο όμορφιες!!!Εύχομαι να τα καταφέρνω!!! Καλό καλοκαίρι αγαπημένη μου!!!

      Διαγραφή
  3. Λοιπόν, δεν είχα ιδέα για τη σπιτική πλαστελίνη! Τέλειο! Κι εύκολο!
    Καλό καλοκαίρι, Κική! Να το χαρείτε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να λοιπόν και κάτι που έμαθες από εμένα Αλεξάνδρα μου!!! Χαίρομαι λοιπόν που σου άρεσε πολύ!!Φιλάκια γλυκιά μου και καλό καλοκαίρι!!!

      Διαγραφή
  4. Κική μου η πλαστελίνη που έφτιαξες είναι ότι καλύτερο για αυτή την ηλικία.
    Καλές πλαστελινοκατασκευές με τα ζουζούνια σου!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η αλήθεια είναι πως τους αρέσει πολύ η πλαστελίνη Ελένη μου και δύσκολα την βαριούνται!!!Τον πανικό στο σπίτι δεν σου περιγράφω βέβαια!!!χα χα χα!!! Φιλάκια πολλά κι από εμένα!!!

      Διαγραφή
  5. Τέλεια ιδέα και πολύ εύκολη στην κατασκευή της. Εννοείται ότι την κράτησα τη συνταγή σου, θα μου είναι απολύτως χρήσιμη. Σε ευχαριστώ!
    Καλές δημιουργίες να έχετε, φιλιά πολλά και καλό καλοκαίρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είμαι σίγουρη πως θα σου χρειαστεί Έλλη μου, καλά έκανες και την φύλαξες λοιπόν!!! Φιλιά πολλά πολλά!!!

      Διαγραφή
  6. Τώρα θυμήθηκα όταν κράτησα τον γιο της φίλης μου μία μέρα, τότε 2 χρ. Έβαλε την πλαστελίνη στο στόμα του και όταν πήγα να βάλω το δάχτυλο μου να την βγάλω, το δάγκωσε και δε το άφηνε.. Αναγκάστηκα να του κλείσω την μύτη για να βγάλω το χέρι μου και την πλαστελίνη! χαχαχα τι τραβάτε οι μαμάδες όμως τι καλά που κάνεις και τα προσέχεις αυτά γιατι τα παιδιά είναι απρόβλεπτα! Πολλά φιλιά Κική μου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κοίτα να δεις τι έπαθες η babysiter!!! Καλά ολόκληρη περιπέτεια ήταν για εσάς το παιχνίδι με την πλαστελίνη βρε Ελεάνα μου!!!ΧΑ χα χα!!! Τα παιδιά είναι όντως απρόβλεπτα και φυσικά δεν παίζουν μακριά από τα μάτια μου!!! Φιλιά πολλά πολλά !!!

      Διαγραφή
  7. Καλό καλοκαίρι για όλα τα (ταλαίπωρα) παιδάκια,
    που πάνε σχολείο τα δόλια! Χαχα! Οι κατασκευές μαγικές,
    μαγική μανούλα! :) Πολλά γλυκά φιλιά και καλό σας σ/κ ❤

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ! Αυτά τα ¨ταλαίπωρα" παιδάκια!!! Ωραίο είναι το σχολείο βρε Πέτρα μου, τις ιώσεις να μην είχε και όλα θα ήταν μια χαρά... Φιλάκια αγαπητή μου!!!!

      Διαγραφή
  8. Η χαρά του παιδιού Κική μου οι πλαστελίνες, μόνο πρόσεχε γιατί τα μικρά είναι απρόβλεπτα και ας είναι αλμυρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατερινάκι μου για πότε γίνεται το κακό... Δεν το συζητάω!!! Φυσικά και είμαι από πάνω τους κι ας είναι αλμυρή η πλαστελίνη, άλλωστε για κάποιους αυτό δεν είναι πρόβλημα!!!Φιλάκια γλυκιά μου!!!

      Διαγραφή
  9. Τι υπέροχα χρώματα τους έδωσες! Είναι να μην ξετρελλαθούν τα αγόρια σου?
    Καλό καλοκαίρι και σε σένα Κικίτσα! Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα χρώματα μας έτυχαν !!! Το ότι ξετρελάθηκαν είναι γεγονός και ελπίζω να μην βαρεθούν γρήγορα!!!Καλό καλοκαίρι Μαριαννάκι μου!!!

      Διαγραφή
  10. Καταπληκτικό το moto σου, Κική μου, το πιστεύω απόλυτα.
    Αλλά και η "άκακη" πλαστελίνη είναι υπέροχη για τους άντρες της ζωής σου.
    Καλό και χαρούμενο καλοκαίρι και σε σένα και την όμορφη οικογένεια σου.
    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγώ το πιστεύω απόλυτα Φιλιά μου, κάθε μέρα και περισσότερο!!! Καλό καλοκαίρι γλυκιά και αγαπημένη μου!!!

      Διαγραφή
  11. Οταν παιδι μου η μαμα σκαρφίζεται διαφορα για να είναι ευτυχισμενα τα παιδια στο σπίτι εεεεε ναι τότε ειναι το σπιτι της ευτυχίας και του παιχνιδιου θα λεγα Κική μου ..παιξτε μαζί οσο μπορείς απολαυσε αυτες τις στιγμες.. μεγαλώνουν γρηγορα μικρή μου και θα τις αναζητας τις στιγμες αυτες..!!ζήλεψα...να ερθω να παιξω μαζι σας;..χα..χα.να περνατε ομορφα κορίτσι μου .. καλη Κυριακη .. φιλακιαααα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάτι ξέρεις εσύ από τέτοια σκαφίσματα!!!Είμαι σίγουρη!!! Απολαμβάνω Ρουλίτσα μου, ρουφάω την κάθε μας στιγμή πίστεψέ με αλλά και πάλι νηστική μένω...!!!Πώς να χορτάσω δεν ξέρω!!! Εσένα πάντως σε θέλουμε πολύ στο παιχνίδι μας!!! Με την πρώτη ευκαιρία, κάνε μας την έκπληξη!!!

      Διαγραφή
  12. Έχουμε φτιάξει και εμείς πλαστελίνη και ξετρεάθήκαμε.
    Φιλάκια ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. καλα με τη πλαστελινη κ εμεις περναμε ώρες!!! υπεροχη ιδεα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Τι ωραία θα μοσχοβολάει και βανίλια! Να είσαι καλά Κική μου και καλό καλοκαίρι να έχουμε φυσικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υour comments make me happy!!