DIY σκηνή για το δωμάτιο των αγοριών


Τον τελευταίο καιρό στο σαλόνι του σπιτιού στήνονταν σε καθημερινή βάση μία αυτοσχέδια σκηνή, άλλοτε ήταν η σκηνή των ινδιάνων, άλλοτε των ψαράδων, άλλοτε των μικρών εξερευνητών και όποιου άλλου βάλει ο νους σας! Σκουπόξυλα, σεντόνια, κουβέρτες και ενίοτε τα ριχτάρια ήταν τα βασικά υλικά για να είναι έτοιμη η σκηνή που θα φιλοξενούσε το παιχνίδι των μικρών και όχι μόνο βεβαίως βεβαίως!!! Σχεδόν καθημερινά στήναμε το πρωί τη σκηνή μας και το βράδυ  την μαζεύαμε! Εκεί τρώγαμε, κοιμόμασταν, διαβάζαμε παραμύθια, ψαρεύαμε κι αν ήταν να περιμένουμε επισκέψεις και η σκηνή έπρεπε να χαλάσει τα γέλια και τα πανηγύρια κατέληγαν σε κλάματα, δάκρυα και πόνο, πολύ πόνο για όλους!!!Για τους μικρούς που τους χαλούσαμε το όνειρο και για εμάς που έπρεπε να τους καλοπιάσουμε, να διαπραγματευτούμε, να αγκαλιάσουμε, να κάνουμε υπομονή και πάει λέγοντας..!!!! Φυσικά δεν θα συζητήσω καθόλου για την κατάσταση πανικού που επικρατούσε σε όοοολο το σπίτι μιας και η σκηνή μας στήνονταν στο κέντρο του σπιτιού οπότε  αυτό από μόνο του ήταν πραγματικά πονοκέφαλος!!!



Κάπως έτσι μπήκαμε στη διαδικασία να σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μία σκηνή η οποία φυσικά θα έμπαινε στο δωμάτιό τους και θα έμενε εκεί για όσο θα κρατούσε το μεράκι τους και λέω τους διότι ο Φωτεινούλης μπορεί να είναι μικρός αλλά μας βγήκε λιγάκι θαυματουργός και συμμετέχει με περίσσια δραστηριότητα σε όλα μας τα παιχνίδια!!! Αρχικά λοιπόν ούτε που μας πέρασε από το μυαλό να φτιάξουμε εμείς μία οπότε ξεκινήσαμε την αναζήτηση από τα καταστήματα παιχνιδιών! Δυστυχώς όμως κανένα δεν πουλούσε την σκηνή που είχε φτιάξει ήδη στο μυαλό του ο Βασίλης γιατί πολύ απλά η δική μας αυτοσχέδια ήταν που τον εντυπωσίασε και του είχε δημιουργήσει την πρώτη εικόνα και όλα τα υπόλοιπα τον άφηναν αδιάφορο. Ένα απλό " Δεν μου αρέσει γιατί δεν είναι σκηνή, θέλω τη δική μου με την κουβερτούλα" μας έκανε να αναζητήσουμε αλλού την τύχη μας!!! Ψάχνοντας στο διαδίκτυο βρήκαμε να πωλούνται διάφορες σκηνές,  μεγάλες και εντυπωσιακές αλλά λιγάκι τσιμπημένες στην τιμή για κάτι όχι και τόσο μόνιμο και κάπου εκεί ήταν που είπα να αλλάξω τους όρους της αναζήτησής μου και να ψάξω πώς μπορώ να φτιάξω εγώ τη σκηνή μας!!!


Φυσικά το αγαπημένο σε όλους πια pinterest για άλλη μια φορά μου έλυσε τα χέρια. Τα diy που εντόπισα ήταν τόσα πολλά, άλλα πιο απλά και άλλα πιο σύνθετα,  είχα και πολλές επιλογές  με λίγα λόγια!!! Ενθουσιάστηκα τόσο πολύ που δεν κρατιόμουν ούτε κι εγώ πλέον! Το project που επέλεξα ήταν φυσικά το πιο απλό απ' όλα, τα υλικά λίγα και οικονομικά, η όρεξη στα ύψη και με τον Βασιλάκο βοηθό  δεν χρειάστηκε πολύ για να έχουμε τη δική μας σκηνή έτσι όπως εμείς τη θέλαμε και την φανταζόμασταν και φυσικά με κόστος μόλις 12ευρώ!!! 





Τα ξύλα, τα παράγγειλα από ένα φίλο μαραγκό και του ζήτησα να μου ανοίξει μία τρύπα στο κάθε ένα,  περίπου 10 εκατοστά  πιο κάτω από το αρχικό ύψος. 

Πέρασα το σπάγκο ανάμεσα από τις τρύπες τόσες φορές όσες χρειάστηκαν για να στέκονται σταθερά τα ξύλα και μετά το έδεσα πολύ σφιχτά.
Σκέπασα τα ξύλα με την γάζα και με τις πινέζες τα στερέωσα. Χρησιμοποίησα αρκετές ώστε να μην υπάρχει φόβος να κοπεί η γάζα, εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε καρφωτικό πιστόλι  αν έχετε, πάντως και με τις πινέζες η δουλειά μας γίνεται. Χρειάστηκαν μόλις τρία υλικά και ένα τέταρτο με το ρολόι για να αποκτήσουμε μια σκηνή κομμένη και ραμμένη στα μέτρα μας!!! Φυσικά δεν παραλείψαμε να την στολίσουμε. Για αρχή χρησιμοποίησα ότι είχα διαθέσιμο, μία σειρά από διακοσμητικά λαμπάκια και τα καπέλα τών παιδιών ήταν ότι πρέπει ώστε να γίνει πιο όμορφη.  Μετά σκέφτηκα πως το στεφάνι της Πρωτομαγιάς θα ταίριαζε τέλεια με την σκηνή μας οπότε το κρέμασα κι αυτό, το οποίο τελικά της πήγε πολύ!!!




Η σκηνή μας έχει πλέον μόνιμη θέση  στο δωμάτιο, δεν χρειάζεται πια να στήνουμε και να ξεστήνουμε! Οι ρόλοι μας ατέλειωτοι, ο ενθουσιασμός απερίγραπτος, το σπίτι μας συμμαζεύτηκε και όλοι τελικά είμαστε ικανοποιημένοι!!!Πάντως τα μικρά μου θαυματάκια πού τα χάνω πού τα βρίσκω από τη σκηνή δεν ξεκολλάνε!!! Το επίσης θετικό είναι πως εκτός από το γεγονός οτι γίναμε μεγάλοι μάστορες αφού την φτιάξαμε με τα χεράκια μας αλλά και  φοβεροί ηθοποιοί μιας και η φαντασία παίρνει και δίνει..., αποκτήσαμε μια γωνιά που προσφέρεται για πολλές δραστηριότητες γενικώς. 


Διαβάζουμε, χαλαρώνουμε στα μαξιλάρια, λέμε ιστορίες, τραγουδάμε, γαργαλιζόμαστε και γελάμε μέχρι να μας κοπεί η ανάσα, χορεύουμε γύρω από τις κορδέλες, πέφτουμε, χτυπάμε και κάθε μέρα μας προκύπτει και κάτι καινούριο!!! Δεν σας κρύβω πως κι εγώ την απολαμβάνω και έχω την αίσθηση πως θα κρατήσει τη θέση της στο δωμάτιο των αγοριών για πολύ καιρό ακόμα!!!Σαν να βλέπω πολλές αναμνήσεις να χτίζονται γύρω από αυτήν...!!!



Έτσι απλά, χωρίς κόπο, χωρίς χρήματα πολλά αλλά με τεράστια διάθεση νομίζω πως κατάφερα να χαρίσω στους μικρούς μου ανθρωπάκους κάτι πολύ μεγάλο και σημαντικό για εκείνους!!! Κάθε φορά πιστεύω όλο και πιο πολύ σε αυτό, κάθε φορά σκέφτομαι πως "Έτσι απλά" θα μπορούσαμε να τα κάνουμε όλα πολύ καλύτερα!!! Δεν μας εμποδίζει κανείς, ας το κάνουμε λοιπόν!!!

Να έχετε μια υπέροχη εβδομάδα

Φιλιά πολλά






CONVERSATION

40 Σχολια:

  1. Η σκηνή σας έγινε υπέροχη,την ζηλέψαμε ,κρίμα που τα δικά μας παιδάκια μεγάλωσαν.Εμείς είχαμε πάρει μια έτοιμη που την καταχάρηκαν ,η δική σας όμως είναι φανταστική !Μπράβο σας για την κατασκευή και σας ευχόμαστε πολλά πολλά παιχνίδια!!!!!Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σας ευχαριστόυμε!!! Από παιχνίδια άλλο τίποτα, εδώ κινδυνεύουμε να ξεχάσουμε την ηλικία μας!!!Χα χα χα!!! Πάντως δεν φανταζόμουν ποτέ πόση χαρά και πόσο νόημα μπορεί να δώσει μία σκηνή στο παιχνίδι των παιδιών!!!Φιλιά κι από εμάς!!

      Διαγραφή
  2. Τη όμορφο !!!! ζήλεψα να έρθω να παίξω ...είναι τελεια η σκηνή
    καλή εβδομαδα.... φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φυσικά και να έρθεις!!!Χίλιοι καλοί χωράνε στη σκηνή μας αρκεί να έχεις αντοχές γιατί αλλιώς δεν σε βλέπω να μας το ζητήσεις ξανά!!!Χα χα χα!!! Να είσαι καλά γλυκιά μου, φιλιά κι από εμένα!!!

      Διαγραφή
  3. Σας χαιρομαι !! Σας Χαίρομαι!!! Να είστε ευλογημένοι και χαρούμενοι!! Η σκηνή υπέροχη αλλά η ανάρτηση σου πλην των οδηγιών αφήνει μία γεύση γλύκας που δεν καταλαγιάζει που δεν εξαφανίζεται που κρατά για πάντα !!Να είσαι ευτυχισμένη Κική μου ΄με τα αντράκια της ζωής σου!!! Την έφτιαξες πολύ όμορφη πολύ πρακτικη και πολύ ευκολα μεταλλάσσεται από ναυτική σε καουμπόϊκη κ.ο.κ. Να την απολαύσετε όσο δεν γίνεται!! Φιλάκια αγάπης πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εφούλα μουυυυ!!!Πόσο ζεστά με αγκαλιάζουν πάντα οι ευχές σου!!!! Δεν ξέρω αν η ανάρτηση βγάζει γλύκα το σίγουρο πάντως είναι πως εγώ πραγματικά λιώνω γι' αυτά τα ανθρωπάκια!!! Χαζομαμά; Δεν με νοιάζει το απολαμβάνω!!!Χα χα χα!!! Η σκηνή μας πάντως σε λίγο θα είναι σκηνή θεάτρου και επίσημα, σήμερα φορέσαμε και κουστούμια!!! Απ' ότι φαίνεται θα την παρά χαρούμε!!!Σε φιλώ γλυκάααα!!!!

      Διαγραφή
  4. Ενα θα σου πω, θέλω να χωθώ μέσα στη σκηνή σας!! Υπέροχος ο κόσμος σας!
    Φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νίκη πάρε τους όλους κι ελάτε!!!Θα κάνουμε απίστευτο team!!!Δεν συμφωνείς!!!! Τόσα ταξίδια τολμάτε, άντε βάλτε μπρος για ένα ακόμα...!!!! Φιλιά σε όλους!!!!

      Διαγραφή
  5. Έτσι που την βλέπω με τα μαξιλάρια και εγώ ζηλεύω Κική μου. Τυχερή που έχεις στην αγκαλιά σου τέτοια αντρακια τυχερά και εκείνα που τα έχεις στην αγκαλιά σου. Να είστε πάντα έτσι είναι ότι ομορφότερο για την οικογένεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ! Αυτά τα αντράκια τα απίθανα που δεν ξεκολλάνε από την αγκαλιά μου Κατερινάκι μου, το μόνο που με τρομάζει είναι η ώρα που θα παρακαλάω για μια αγκαλιά και αναρωτιέμαι αν θα την έχω!!!Οπότε ας χορτάσω τώρα που τις παίρνω απλόχερα!!! Σε φιλώ και καλή εβδομάδα!!!

      Διαγραφή
  6. Κοίτα πόσο ταίριαξε και το στεφανάκι! Απίστευτο!!!!
    Και μόνο που δίνεις πάντα τόση χαρά στα αστέρια σου είναι πολύ σημαντικό, κούκλα μου! Κάθε φορά με λιώνεις!
    Ώστε και μάστορες και ηθοποιοί, ε? χαχα! (Εκεί που φοράει το καπέλο... τρελαίνομαι!!!!!)
    *Κι εγώ πιστεύω πως εκεί θα χτιστούν πολλές αναμνήσεις!!!
    ;-)
    ΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ πολλά, ομορφιά μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    2. Αχ εσύ μικρό και θαυματουργό που μας κρατάς σε τέτοια αγωνία!!!Αχ!!! Να είσαι σίγουρη πως κι εσύ όταν έρθει η ώρα η καλή... Τέτοια μανούλα θα γίνεις και ακόμα καλύτερη!!! Εκεί που φοράει το καπέλο πεθαίνω κι εγώ πάντως!!!Χα χα χα!!! Οι αναμνήσεις χτίζονται κάθε μέρα αγάπη μου, αρκεί να μην αφήνεις τίποτα να περνάει απλά, όλα έχουν την ουσία τους!!!Σε φιλώωωωωω!!!!

      Διαγραφή
  7. 1000 μπραβο! πραγματικα! είναι υπέροχη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαχούλα μου, σου άρεσε; Χαίρομαι πολύ!!!Φιλιά κοριτσάκι μου!!!

      Διαγραφή
  8. Αν ήταν μικρά τα παιδιά μου θα ήταν από τα πράγματα που θα έφτιαχνα σίγουρα με την προϋπόθεση φυσικά να υπάρχει χώρος στο δωμάτιο! Επίσης δεν περίμενα ότι θα ειναι τοςο οικονομικό project! Τι έφτιαξες κουκλίστικο! Εύχομαι να το χαρούν για πολυ καιρό! Kathy

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εμείς για την ώρα έχουμε αρκετό χώρο, όταν θα μπουν γραφεία και βιβλιοθήκες φαντάζομαι η σκηνή δεν θα υπάρχει πια οπότε ας την απολαύσουμε για όσο την έχουν ανάγκη!Πάντως τους δίνει μεγάλη χαρά!!! Όσο για το κόστος είναι όντως πολύ πολύ οικονομικό!!! Φιλιά!!!

      Διαγραφή
  9. Πραγματικά υπέροχο..οι αναμνήσεις που τους προσφέρεις θα ξεχειλίζουν αγάπη και δημιουργία. Νομίζω Κική μου αυτά μεγαλώνουν γερά παιδία περισσότερο απο το παραπάνω φαγητό. Η τροφή της ψυχής τους θα τα κάνει θηριακια !!!! Γεια στα χέρια σου και εύχομαι να περνατε τέλεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πόσο πολύ συμφωνούμε!!! Οι αναμνήσεις και οι οικογενειακές στιγμές είναι πράγματι αυτές που μεγαλώνουν γερά παιδιά!Τι ωράια που το έθεσες!!! Να περνάς κι εσύ τέλεια, φιλιά πολλά!!!

      Διαγραφή
  10. Πραγματικά υπέροχο..οι αναμνήσεις που τους προσφέρεις θα ξεχειλίζουν αγάπη και δημιουργία. Νομίζω Κική μου αυτά μεγαλώνουν γερά παιδία περισσότερο απο το παραπάνω φαγητό. Η τροφή της ψυχής τους θα τα κάνει θηριακια !!!! Γεια στα χέρια σου και εύχομαι να περνατε τέλεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Such a wonderful place to play, spending time and creating such wonderful memories for your children.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Eventually the little things that give happiness !!! Having fun sweetie, many kisses on your beautiful baby !!!

      Διαγραφή
  12. μου θύμισε τη σκηνή που είχε φτιάξει κάποτε ο παππούς μου για εμάς...πόσες όμορφες αναμνήσεις...τελικά όλα τα παιδάκια έχουν μια τρέλα με τις σκηνές!και η δική σας έγινε απλά υπέροχη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εμείς πάντως ποτέ δεν είχαμε σκεφτεί να έχουμε μία σκηνή να παίζουμε...!!! Απολαμβάναμε όμως μια τεράστια αληθινή το καλοκαίρι που κάναμε camping! Χα χα χα!! Κάτι είναι και αυτό! Λιτσάκι μου έχεις δίκιο όμως στο γεγονός πως τα παιδιά έχουν μια τρέλα με τις σκηνές, ποιος ξέρει πώς το φτιάχνουν στο μυαλουδάκι τους; Πάντως είναι υπέροχο!!! Φιλιά κοριτσάκι μου γλυκό!!!

      Διαγραφή
  13. Κική μου, τα κατάφερες θαυμάσια!Μπράβο σου!Εύχομαι να δημιουργήσετε πολλές όμορφες αναμνήσεις γύρω από την υπέροχη σκηνή σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πολύ Δεσποινάκι!!! Φιλιά πολλά και καλό υπόλοιπο εβδομάδας!!!

      Διαγραφή
  14. Πόσο τη ζηλεύω!!!!! Είναι υπέροχη, παραμυθένια, πανέμορφη! Με την καταπληκτική αισθητική σου, Κική!
    Εύχομαι να φτιάξετε πολύ γλυκές και τρυφερές αναμνήσεις!
    Φιλιά! ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να σου πω την αλήθεια Αλεξάνδρα μου αυτός ήταν και ο λόγος που αποφασίσαμε να τους χαρίσουμε μία μόνιμη σκηνή, οι αναμνήσεις που θα χτίσουν μαζί της!!! Χαίρομαι που σου άρεσε!!! Φιλιά πολλά!!!

      Διαγραφή
  15. Τελικά η μαγεία είναι ζήτημα φαντασίας! Ο,τι ακριβώς αγαπούν τα παιδιά.. Πολλά φιλιά! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό ακριβώς Πέτρα μου!!! Φιλιά πολλά, να έχεις μια όμορφη μέρα!

      Διαγραφή
  16. Τι υπέροχη κατασκευή! Μπράβο! Δε σου κρύβω πως κι εγώ θα ήθελα να χωθώ εκεί μέσα, να παίξω και να κρυφτώ... :)
    Φιλιά πολλά και χρόνια πολλά για όλες τις μέρες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε περιμένουμε κι εσένα κοριτσάκι! Έλα να σε συνεπάρουμε στο μαγικό μας κόσμο, είναι ωραία!!! Σε φιλώ γλυκιά μου ΄Ελλη!!!!

      Διαγραφή
  17. Θέλω και εγώ!!!! Είναι πανέμορφη!!! Και συζητούσα προχθές για μία τέτοια σκηνή!!
    Μπράβο σας!!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και έπεσες επάνω μας!!! Χα χα χα!!! Για εσένα η κατασκευή της θα είναι παιχνιδάκι, οπότε δεν έχεις λόγο να ζηλεύεις!!! Πάντως αν πάλι θέλεις παιχνίδι και πανικό, εμείς εδώ είμαστε!!! Φιλάκια γλυκιά μου!!!

      Διαγραφή
    2. Η κάθε ανάρτηση σου εκπέμπει τόση Αγάπη, τόση τρυφερότητα, τόση γλύκα....
      Σου εύχομαι ποτέ να μην αλλάξει αυτό, πάντα να είσαστε έτσι δεμένοι και αγαπημένοι. Για τη σκηνή, τι άλλο να πω... είναι υπέροχη, τέλεια για πολλές χαρούμενες στιγμές των μικρών σου ηρώων.
      Φιλιά πολλά

      Διαγραφή
  18. Υπέροχη Κική μου! Φαντάζομαι παιχνίδια και χαρά! Και ταιριάζει και τέλεια στο χώρο! Να είσαι καλά να περνάτε υπέροχα με παιχνίδια και πολλά γέλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Έχω μείνει με ανοικτό το στόμα!!!!!!!!!!!!!! Εύγε Κική μου!!!! Λατρεύω τους ανθρώπους που δοκιμάζονται σε διαφορετικά πράγματα και εσύ το τολμάς με πολύ μεγάλη επιτυχία όπως η σκηνή που έφτιαξες για τα αγόρια σου! Μπράβο και πάλι μπράβο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Φανταστική έγινε η σκηνή σας!!! Χίλια μπράβο και ξανά μπράβο!!!! Να πω ότι δεν ζήλεψα θα είναι ψέμα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. καταπληκτική κατασκευή και σίγουρα κια τα δικά μου θα ξετρελαθουν!!!!! την κραταω λοιπον :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. σούπερ! και γω κάτι τέτοιο σκέφτομαι να κάνω! απλά τα ξύλα που βάλατε δεν είναι λίγο χοντρά-βαριά? έλεγα για κάτι πιο "λεπτο".. ελπίζω μόνο να μην είναι ευθραστό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υour comments make me happy!!