Ο κήπος του Matisse




Σεπτέμβρης και όλα σιγά σιγά μπαίνουν σε ρυθμούς προγράμματος, τα σχολεία ξεκίνησαν και μαζί με αυτά ξεκινούν και οι δραστηριότητες των αγοριών, οι οποίες απαιτούν από τη μεριά μου, όρεξη και πολύ τρέξιμο!!! Ωστόσο τους τρεις μήνες του καλοκαιριού είχαμε ξεκινήσει μια σούπερ δημιουργική συνήθεια, την οποία διατηρήσαμε κι ας μην είμαστε πια χαλαροί! Τα αγόρια έχουν μεγαλώσει αρκετά για να μπορούν να απασχολήσουν το μυαλό τους με πιο δημιουργικά παιχνίδια και παράλληλα να μάθουν μέσα από αυτά ένα σωρό καινούρια πράγματα! Έτσι λίγο πριν κλείσουν τα σχολεία είχα ήδη απομονώσει όσο υλικό είχα κατά καιρούς δουλέψει  στο σχολείο και πίστευα πώς εύκολα μπορεί να προσαρμοστεί στα δικά μου αγόρια και το εγχείρημα πέτυχε πραγματικά!!! 


Για αρχή περάσαμε αρκετά μεσημέρια παρέα με διάσημους ζωγράφους και γλύπτες, που έχουν εμπνεύσει δασκάλους ανά τον κόσμο! Το pinterest είναι γεμάτο από ιδέες διδασκαλίας κι εγώ για όσους με ξέρουν, υιοθετώ πιστά όσα πράγματα μου αρέσουν πολύ!!! Ξεκινήσαμε λοιπόν με τον " Κήπο του Ματίς ". Ξεφυλλίσαμε το βιβλίο και παρέα ανακαλύψαμε τον περίεργο αλλά τόσο αξιοθαύμαστο κόσμο ενός ασυνήθιστου καλλιτέχνη!




Εντάξει, δεν χρειάστηκε και πολύ προσπάθεια για να ενθουσιαστούν τα μικρά μου ανθρωπάκια! Ταξίδεψαν με τη δική τους φαντασία στον πολύχρωμο κόσμο του Matisse και τους άφησα ελεύθερους με πολύχρωμα χαρτιά, ψαλίδια και μία κόλλα να δημιουργήσουν τα δικά τους έργα τέχνης, τα οποία έδωσαν χρώμα  στο δωμάτιό τους κι ένα από αυτά μπήκε σε κορνίζα!!!  

Δεν θα σταθώ μονάχα στη γνώση που κατακτούν για σπουδαία πρόσωπα και ξεχωριστά ταλέντα,  είναι το τεράστιο διδακτικό κομμάτι που απορροφούν σαν σφουγγάρια! Επίσης μαθαίνουν να κόβουν με δεξιοτεχνία, να συνθέτουν εικόνες, να αποτυπώνουν όσα φαντάζονται σε μία κόλλα χαρτί και φυσικά το πιο μαγικό απ' όλα να δίνουν ερμηνεία στο δημιούργημά τους. Μετατρέψαμε το δωμάτιό τους σε πολύχρωμο πολυχώρο κι έτσι στην ενότητα 'Back to School". Θα εντάξω πια όλα όσα κατακτήσαμε δημιουργώντας με τα μικρά ανθρωπάκια μου οπότε θα έχεις να περιμένεις κι άλλες τέτοιες αναρτήσεις κατά καιρούς!!!




CONVERSATION

16 Σχολια:

  1. Πολύ ξεχωριστή δραστηριότητα! Παιχνίδι, μάθηση αλλά και αισθητική καλλιεργεια σε ένα!!
    Μπραβο στη μαμά που δεν επαναπαύεται και τεράστιο μπραβο στους ταλαντούχους μικρούς καλλιτέχνες!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν πω πως δεν το απολαμβάνω θα είναι ψέματα! Ακόμα κι όταν μετά έχω διπλό καθάρισμα!!! Πόσα πράγματα μαθαίνουν έτσι απλά χωρίς κόπο και με τεράστια χαρά και διάθεση το γνωρίζεις από πρώτο χέρι!!! Σε φιλώ!!!

      Διαγραφή
  2. Τι ωραία ιδέα Κικίτσα μου.
    Να αρχίσω από την Ευγενούλα μας.
    Αλλά και η Ιωάννα δεν πάει πίσω στα καλλιτεχνικά .
    Να χαίρεστε τα παλικάρια σας.
    Έγιναν αντράκια.
    Περιμένω κι άλλες δημιουργίες .
    Να είσαι καλά και φιλάκια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρενάκι θα αρχίσεις και με τις δύο, όσο πιο νωρίς τόσο καλύτερα, άσε που τα παιδιά σας δίπλα σε μια τέτοια γιαγιά τα βλέπω πολυτάλαντα από κούνια!!! Φιλιά σε όλους σας μικρούς και μεγάλους!!!!

      Διαγραφή
  3. Τί τυχερά που είναι τα ανθρωπάκια σου! Τους αφιερώνεις χρόνο και τα ποτίζεις με αγάπη, φροντίδα και γνώση! Σε αντίθεση με άλλες περιπτώσεις που απλά τα παιδιά... παρκάρονται μπροστά από μια οθόνη για ώωωρες...
    Μπράβο, κορίτσι μου!
    ΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ πολλά σε εσένα και στους άντρες σου!
    Καλό βραδάκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στη λέξη τάμπλετ ή κινητό πατήσαμε delete! Είναι έτσι κι αλλιώς η γενιά της τεχνολογίας, ας ζήσουν πρώτα στον πραγματικό κόσμο κι ας τον μάθουν καλύτερα από οτιδήποτε άλλο!!!Τη μισώ πραγματικά αυτή την απίστευτη αποβλάκωση των παιδιών μπροστά στις οθόνες, το μυαλό γίνεται πολτός στην κυριολεξία!!! Πολλά πολλά πολλά σσσσσσμουτς κι από εμάς κοριτσάκι μου!

      Διαγραφή
  4. Ειναι ότι πιο όμορφο μπορείς να κάνεις για τα αγόρια σου Κική μου,αυτές οι δραστηριότητες είναι θεμέλια για τα χρόνια που έρχονται. Δεν είμαι ειδικός αλλά κάπως έτσι μεγάλωσα δύο παιδιά οπότε κατι ξέρω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν δεν είναι ειδικός μια μαμά που τα πέρασε τότε πια; Συμφωνώ απόλυτα Κατερινάκι μου! Άλλωστε ό,τι σπείρεις θα θερίσεις!!

      Διαγραφή
  5. Γι αυτό σε χαίρομαι, είσαι ξεχωριστή και προσεκτική μανούλα, με προχωρημένες αντιλήψεις και με μέτρο δοσμένες.Είναι τυχερά τα αγοράκια σας γιατί σίγουρα οταν θα μπουν ενεργά στα κοινωνικά δρώμενα θα είναι σωστοί και χρήσιμοι ανθρωποι και φυσικά ο " φταίχτης" θα εισαι ...Εξυπνη δραστηριότητα που δεναπαιεί την βοήθεια των μεγάλων.....Πρωινά φιλάκια καλημέρας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εντάξει όταν μου τα γράφεις όλα αυτά εσύ, τότε πρέπει να είσαι από μια μεριά να με βλέπεις με πλατυ χαμόγελο!!! Κι εγώ σ' αγαπώ πολύ πολύ και σ' ευχαριστώ πραγματικά!!!! Φιλιά και καλημέρες κι από εμένα!!!

      Διαγραφή
  6. Αυτές οι δραστηριότητες είναι που ξεχωρίζουν! Γνώση και διασκέδαση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ κορίτσι μου γλυκό δεν φτάνεσαι σε αυτά, ξέρεις κι από γνώση αλλά κι από διασκέδαση!!!

      Διαγραφή
  7. Ιδιαιτερη δραστηριοτητα για τους μικρους φιλους!!καλη σχολικη χρονια σε μαμα κ γιους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναιιιι!!!!Και κάναμε πολλά πράγματα Λιτσάκι! Η σχολική χρονιά για τα αγόρια ξεκίνησε αλλά για τη μαμά όχι φέτος, μου λείπει το σχολείο αλλά η παύση ήταν υποχρεωτική πια και για πολύ πολύ καλό σκοπό!!! Φιλιά σε μικρά και μεγάλα παιδιά!!!

      Διαγραφή
  8. Εεεε ναι αυτες ειναι δραστηριοτητες..Κική μου έτσι καπως ξεκινησαν οι μεγαλοι ζωγραφοι τι νομίζεις ε;χα.χα μπραβο σου και μονο που εχεις βαλει
    delete! στα συχρονα μεσα εχουν χρονια μπροστα τους να τα μαθουν αγαπη μου..ας απολαυσουν τωρα τα αντρακια σου και εσύ μαζι τους τα καλύτερα τους χρονια!!!
    Καλή σχολική χρονια να εχετε αγαπη μου και ένα ομορφο δημιουργικό Φθινόπωρο... να περνατε όμορφα.. φιλακιααααα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα προλάβουν να τα μάθουν όλα Ρουλάκι, ας μάθουν πρώτα τι γίνεται στον πραγματικό κόσμο!!! Σε φιλώ γλυκιά κι αγαπημένη!!!

      Διαγραφή

Υour comments make me happy!!