DIY Ουράνιο Τόξο



 Μια απίστευτα cool αλλά και τρομερά δημιουργική κατασκευή, σύμφωνα με τον Βασίλη, ήταν για τα αγόρια μου αυτή του ουράνιου τόξου! Εμείς μπορεί να καταπιαστήκαμε με αυτήν την Άνοιξη αλλά νομίζω πως και το Φθινόπωρο φιλοξενεί αυτό το μοναδικά όμορφο φυσικό φαινόμενο στο δικό του ουρανό!!!



Δύο πανεύκολες πραγματικά κατασκευές που βοηθούν τα μικρά χεράκια να κόβουν σε ευθεία, να σχεδιάζουν γραμμές στο χαρτί και να συνθέτουν το κολάζ των χαρτιών ώστε να δίνει την εικόνα που έχουν μπροστά τους σαν ιδέα ή εκείνο που φαντάζεται το μυαλουδάκι τους!


Υλικά


  • Κόλλες χρωματιστές Α4 ή κάνσον χαρτόνια
  • ψαλίδι
  • κόλλα
  • μολύβι





Κι επειδή μας άρεσε πολύ αυτό το θέμα είχαμε φτιάξει αρκετά για να χαρίσουμε σε αγαπημένα μας πρόσωπα!!! Τα παιδιά έχουν τη δημιουργικότητα μέσα τους, είναι κάτι έμφυτο, το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να τους δώσουμε το ερέθισμα!


Μέσα Οκτώβρη και σίγουρα όλο και κάποιο ουράνιο τόξο θα έχει εμφανιστεί στον δικό σας ουρανό!!!


CONVERSATION

18 Σχολια:

  1. Τα χεράκια μου τα γλυκά 😘😘😘
    Όλα τα καταφέρνουν.
    Είναι πολύ ωραίο να φτιάχνουμε μαζί με τα παιδιά.
    Μενω έκπληκτη με το μυαλουδάκι τους .
    Να χαίρεσαι τα παλικάρια σου κοριτσάκι μου .
    Να είσαι καλά και φιλάκια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρενάκι μου θα το δεις σύντομα πως μόνο θετικά έχει η ενασχόληση μας με τα παιδιά κυρίως όταν γίνεται μέρος της καθημερινότητάς μας 😗

      Διαγραφή
  2. Όταν ασχολούνται από μικρά Κική μου και μεγαλώνοντας έτσι δημιουργικά θα πορεύονται. Σου μιλάω εκ πείρας από τα δικά μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ποσο δίκιο έχεις, ας τα ενθαρρύνουμε να δημιουργούν! Βγαίνουν θαυματα απο τα χερακια τους και αποκτούν τόσες δεξιοτητες!!
    Θυμήθηκα μια φίλη των παιδιών μου που ήρθε κάποια φορα στο σπιτι και μας πετυχε να ψήνουμε και να στολίζουμε μπισκότα. Ανοιξε διαπλατα τα ματακια της, βλεποντας το χαμό, και είπε ότι η δικη της μαμά δε θα την άφηνε ποτε να κάνει κατι τετοιο στο σπιτι τους...
    Φιλιά πολλά στα υπέροχα αντρακια σου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σιγά μη σκεφτώ τον χαμό στο σπίτι!!!! Κάνουμε έτσι κι αλλιώς δουλειές, τουλάχιστον ας καθαρίζουμε και να έχουμε λόγο, αφού πρώτα θα έχουμε περάσει καλα😊😉😙

      Διαγραφή
  4. Το δείχνω στην μικρή μου και της αρέσει πολύ, έχουμε και όλα τα υλικά στο σπίτι, οπότε σε ευχαριστούμε πολύ που χάρη σε σένα για άλλη μία φορά, θα περάσουμε ένα δημιουργικό απόγευμα ποιοτικού χρόνου μαμάς-κόρης!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλές δημιουργίες με τη μικρή σου!😙😙😙

      Διαγραφή
  5. Τα παιδιά έχουν φαντασία και ένα δικό τους υπέροχο κόσμο.Αρκεί κάποιος όπως το είπες να τους δώσει το ερέθισμα και όλα αλλάζουν.Κική μου,χαίρομαι πολύ όταν βλέπω μανούλες σαν εσένα να δίνουν "βήμα" στην δημιουργικότητα των παιδιών τους.Υπέροχο το ουράνιο τόξο,γεμάτο χρώματα και αισιοδοξία.Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βοηθάει κι εμάς Μαράκι, να γινόμαστε καλύτεροι...Σε φιλώ 😙😙😙

      Διαγραφή
  6. Πόσο τα καμαρώνω τα ανθρωπάκια σου!
    Όταν είναι η μανούλα ουράνιο τόξο από μόνη της, είναι δυνατόν να μην ενθουσιαστούν κι αυτά με τέτοια κατασκευή??? Ε, πες μου!!!
    ;-)
    ΣΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ πολλά-πολλά σε όλα τα μουτράκια σε αυτό το όμορφο σπιτικό!
    Καλή εβδομάδα, κοριτσάρα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Νομίζω Κική μου ότι εσύ π[ιο πολύ παιζεις απο τα αγορια σου και χαιρεσαι ε; σιγουρα οι δικες τους δημιουργιες σε κανουν πολύ περηφανη...μεχρι εδω κατω το καταλαβε..χα..χα.. παντα ετσι να ειστε αγαπη μου και να δημιουργουν τα δικα τους ουριανι τοξα οταν μεγαλωσουν!! καλα να περνατε αγαπες μου.. φιλακιααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ περήφανη Ρουλάκι, για το παραμικρό!!! Φιλιά αγαπημένη μου😗😗😗

      Διαγραφή
  8. Πολύ όμορφη κατασκευή! Αχ τι έχω να φτιάξω με την εγγονή μου όταν μεγαλώσει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και όταν οι κατασκευές γίνονται με την γιαγιά είναι ακόμη καλύτερες

      Διαγραφή
    2. Άσε θα γίνει χαμός!!!😍😚😙

      Διαγραφή
  9. Κάτι τέτοιες χειροτεχνίες φτιάχνει και η κόρη μου μόνη της, πόσο ευρηματικά είναι τα παιδιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υour comments make me happy!!