Φλάουτο με καλαμάκια και μαγικά κολιέ




Δύσκολος ο φετινός χειμώνας από κάθε άποψη! Χιόνια, παγωνιές, ιώσεις... Πολλοί οι λόγοι που κράτησαν τα αγόρια στο σπίτι για καιρό, μακριά από το σχολείο, τους φίλους και τις δραστηριότητές τους! Δύσκολο και για εκείνους αλλά και για εμάς που πρέπει να σκεφτόμαστε ένα σωρό τερτίπια ώστε να τους κρατάμε το ενδιαφέρον ζωντανό και τέλος πάντων οι μέρες του εγκλεισμού να περνούν όσο το δυνατό πιο δημιουργικά αλλά και πιο ευχάριστα! Οπότε έχω μπόλικες ιδέες να μοιραστώ μαζί σας με όσα κάναμε με τα crafty  αγόρια μου και κατάφερα να φωτογραφίσω ώστε να γίνουν αναρτήσεις! 



Αγαπημένη και πολύ πολύ εύκολη αλλά και πραγματικά διασκεδαστική κατασκευή είναι η δημιουργία μουσικών οργάνων από πράγματα που υπάρχουν κυρίως στην κουζίνα μας! Και για αρχή εμείς φτιάξαμε φλάουτο από καλαμάκια!!!!  Το μόνο που χρειαστήκαμε ήταν τα καλαμάκια, washi tape και τα ψαλίδια μας!!! Τα καλαμάκια έπρεπε να κοπούν με τέτοιο τρόπο ώστε το ένα να είναι πάντα κοντύτερο από το προηγούμενο. Στη συνέχεια τα στοιχίσαμε κατά ύψος και τα ενώσαμε με το washi tape, αν δεν έχεις τότε χρησιμοποίησε ένα απλό σελοτέιπ! Ε; Πανεύκολο από τη μία, θέλει σκέψη, προσοχή και οργάνωση από την πλευρά των παιδιών και φυσικά ένα ολόκληρο μάθημα έπειτα για το πώς παράγεται ο ήχος  από ένα απλό φύσημα μέσα από το κάθε καλαμάκι!!! 




Και για να μην πάνε χαμένα τα κομμάτια που μας περίσσεψαν, σκεφτήκαμε να τα κάνουμε μαγικά κολιέ!!!! Τα κόψαμε λοιπόν σε μικρότερα κομματάκια και έπειτα τα περάσαμε σε ένα σκοινί! Αυτό τους πήρε ακόμα περισσότερο χρόνο για να το ολοκληρώσουν διότι έπρεπε να βάλουν σε λειτουργία ακόμα πιο σύνθετες δεξιότητες όπως είναι αυτή της λεπτής κινητικότητας που εκτός των άλλων χρειάζεται και μπόλικη  υπομονή!!!! 







Κι έτσι εκτός από το φλάουτο δημιουργήσαμε και κάτι ακόμα πιο όμορφο! Τα κολιέ της "Χαράς" και του  "Χαμόγελου" που σημαίνει πως τα φοράμε όταν η χαρά μας είναι τόσο μεγάλη που γίνεται κάτι μαγικό και το χαμόγελο δεν φεύγει με τίποτα από το πρόσωπό μας! Με λίγα λόγια τα φοράμε κάθε μέρα!!!! Χα χα χα!!! Γιατί όχι; Άλλωστε είναι πολύ όμορφα!!!

Μείνετε συντονισμένοι λοιπόν γιατί θα ακολουθήσουν κι άλλα πολλά κι ενδιαφέροντα που μπορείς να κάνεις ή να πάρεις ιδέες και να σκεφτείς δικές σου δραστηριότητες για να απασχολήσεις τα μικρά στο σπίτι!!!

 Crafty Rafty λοιπόν!!!








CONVERSATION

12 Σχολια:

  1. Αστερια! Δε σας πτωεί ούτε ο χειμώνας, ούτε τιποτα! Σκορπάτε φως, χρώματα ανοιξιάτικα και σίγουρα και μελωδίες!
    Φιλιά απο τα μέρη του Πάνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και ήθελα να το γράψω πως είναι το φλάουτο του Πάνα... Φιλιά 💕

      Διαγραφή
    2. Η Συριγξ!🎵🎶🎵

      Διαγραφή
  2. Κική μου καιρό έχω να έρθω !! Πραγματικά ο φετινός χειμώνας έχει πολλές δυσκολίες !! Αλλά πέρα από αυτό το δύσκολο είναι να απασχολήσεις τα παιδιά στο σπίτι . Και εσύ κατάφερες να δώσεις ιδέες και σε μας !! Σε φιλώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δύσκολοι οι χειμώνες Νικόλ μου! Και για τα μικρά ακόμα πιο δύσκολοι που χάνουν τις βόλτες και την καλοπέρασή τους!! Φιλιά γλυκιά μου, χάρηκα πολύ που πέρασες!

      Διαγραφή
  3. Καλημέρα γλυκιά μανούλα!! Τα αγόρια σου είναι τυχερά και για αυτά ποτέ ενας χειμώνας δεν είναι δύσκολος αφού εχουν εσένα την Ανοιξη -Καλοκαίρι να τα διασκεδάζει, να τα ενεργοποιεί , να τα μεγαλώνει με τα λουλουδια της αγάπης της με τα κοχύλια της ψυχής της και πάντα με την μουσική της φύσης μέσα στον χώρο τους Χαίρομαι για σας πολύ Θα προσπαθήσω να κλέψω όλα τα στοιχεία της ανάρτησης σου για δώσω χαρά στις δικές μου μικρούλες Φιλάκια αγάπης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τα αγόρια σου έφτιαξαν κολιέ για τη μανούλα ;
    Αγάπες μου μπράβο σας.
    Κρίμα που είμαστε μακριά να ενώσουμε τις καλλιτεχνικές μας ανησυχίες 😂😂😂😂 και να κάνουμε ένα μουσικό συγκρότημα .
    Να είσαι καλά και φιλάκια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αχ βρε Κικη μου ηρωίδα μανα χα..χα..αν εχεις φαντασια οι καιρτικες συνθηκες δεν σε τροαμαζουν και το πως θα κρατησεις δυο αγορια απασχολημενα.. και τι ωραια μουσική απασχόληση.. αντε και με αληθινα οργανα εκει σε θελω να σε δω..μανουλα..χαχα.. την αγαπη μου μικρη μου φιλη παντα φιλακια σε ολους αλλα την μεριδα του λέοντος την παίρνει η κουκλα σας.. !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Υπέροχα κικη μου !!!μπραβο σε σένα και στα αγόρια φυσικά !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εσείς τα καταφέρατε και φέρατε τους ήχους και τα χρώματα της Άνοιξης! Δεν μας τρομάζει ο χειμώνας, πλησιάζει το τέλος του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ωραίες κατασκευές για να απασχολούμε τα παιδάκια μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. αυτα τα καλαμάκια μας έχουν σώσει! υπεροχη ιδεα το φλάουτο :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υour comments make me happy!!