Ας το παρακάνουμε λιγάκι!



 Νομίζω  θα συμφωνήσετε όλοι πως τα Χριστούγεννα επιβάλλεται να το παρακάνουμε λιγάκι με τις διακοσμητικές παρεμβάσεις στα σπίτια μας!!! Είναι μια καλή ευκαιρία να ανανεώσουμε το χώρο μας, υλοποιώντας τις υπέροχες ιδέες που βρίσκουμε μπροστά μας σε κάθε click του υπολογιστή, του tablet ή του κινητού μας( ότι έχει ο καθένας ). Και μη μου πείτε πως εσάς δεν σας ξεσηκώνουν ή σας αφήνουν αδιάφορους γιατί δεν θα το πιστέψω...!!!  Εμένα πάντως όχι απλά δεν με αφήνουν αδιάφορη, αντιθέτως μου δημιουργούν  μια στενάχωρη αναστάτωση μιας και δεν έχω πια ούτε το χρόνο ούτε το χώρο να καταπιαστώ με όσα θέλω, δυστυχώς!!! Έτσι λοιπόν όταν βρίσκω ευκαιρίες τις αρπάζω χωρίς δεύτερη σκέψη και βάζω σε λειτουργία τα σχέδιά μου!
 Περίπου ένα μήνα πριν οι παππούδες (ο μπαμπάς και ο θείος μου) βάλθηκαν να κάνουν δουλειές στο κήπο, τον καθάρισαν, τον συμμάζεψαν και κλάδεψαν τα δέντρα. Για μέρες κοίταζα από το παράθυρο τη στοίβα με τα κλαδιά που είχαν αφήσει σε μια άκρη της αυλής και μάλλον θα προορίζονταν για προσανάμματα στο τζάκι της ξαδέρφης μου. Στο μυαλό μου όλο και τριγύριζε η ιδέα φέτος να στολίσω μια γωνιά του σπιτιού η οποία μου φαίνεται λιγάκι άδεια κι ένα μπουκέτο από αυτά τα υπέροχα μακριά κλαδιά θα ήταν ότι πρέπει για να σταθούν δίπλα στο αγαπημένο μου φανάρι!!!


Ξεδιάλεξα τα κλαδάκια, τα πέρασα ένα χέρι με λευκό σπρέι, έβαψα και μερικά κουκουκουνάρια και έτοιμο το βάζο των Χριστουγέννων! Στην αρχή είχα στο νου μου να τα πασπαλίσω  με χρυσόσκονη αλλά μετά σκέφτηκα πως θα μπορούσα να τα αξιοποιώ και σε άλλες περιπτώσεις οπότε αρκέστηκα να τα αφήσω λευκά και ντελικάτα! Για να ολοκληρώσω το σκηνικό έπρεπε να κρεμάσω μερικά στολιδάκια και νομίζω πως δεν θα ταίριαζε τίποτα καλύτερα από τα ολόλευκα αστεράκια και τις καρδούλες πηλού που σε συνδυασμό με τα μικρά κουκουνάρια ολοκλήρωσαν την εικόνα την οποία είχα φτιάξει εξ αρχής στο μυαλό μου! 



Η αλήθεια είναι πως η συγκεκριμένη γωνιά όχι απλά γέμισε το χώρο αλλά τον φώτισε κιόλας. Τελικά το λευκό μου αρέσει, κάθομαι στο καναπέ και δεν σας κρύβω πως καμαρώνω για το αποτέλεσμα και συν της άλλης νομίζω ότι μάλλον αυτή την ολόλευκη γωνιά θα την καθιερώσουμε!!! Τις επόμενες μέρες έπρεπε να βρω χρόνο να βάψω όοοολα όσα είχα ετοιμάσει με τον πηλό παρέα με τον Βασιλάκο ο οποίος μου είχε επιτρέψει να ασχοληθώ μόνο με τα μανιτάρια...!!! Για εμένα όμως ο ελεύθερος χρόνος είναι πολυτέλεια οπότε η κατάλληλη ώρα έρχεται αργά το βράδυ όταν όλοι κοιμούνται ήρεμοι στα κρεβάτια τους!!! 


Χρειάστηκαν λοιπόν δύο νύχτες για να ολοκληρώσω επιτέλους όλα εκείνα που προορίζω για δώρα στους αγαπημένους μας τώρα στις γιορτές. Μερικά ρόδια, κλειδάκια και γούρια συνέθεσαν την Χριστουγεννιάτικη ορντεβιέρα μου η οποία προσωρινά στολίζει το γραφείο δίπλα στο δεντράκι του Βασίλη και την πρώτη καρτούλα για γιορτινές ευχές που προορίζεται για την δασκάλα του Βασίλη!!!



Μου αρέσει που καταφέρνω και καταπιάνομαι με διάφορα, ακόμα περισσότερο όμως μου αρέσει που προφανώς έχουμε μπει σε μια καλή σειρά οπότε προλαβαίνω να ανοίγω το Creative Moments και να απολαμβάνω την υπέροχη παρέα μας!!! Οι επόμενες μέρες μάλλον θα με βρουν στην κουζίνα οπότε σίγουρα θα επανέλθω με κάτι νόστιμο...!!! Καλή συνέχεια σε όλους σας και καλό Σαββατοκύριακο!!!





















CONVERSATION

22 Σχολια:

  1. Ω, μην το συζητάς καθόλου! Όνειρο τα κλαδάκια σου! Υπέροχα ταίριαξαν στη νέα τους θέση!
    Η αλήθεια είναι πως αγαπώ κι εγώ τα μανιταράκια (μαζί σου Βασιλάκο!), αλλά δεν μπορώ να προσπεράσω και τα ρόδια και τα κλειδιά σου και όλες τις άλλες ομορφιές που ετοίμασες!
    Δεν σε απασχολώ άλλο, αλλά να ξέρεις πως ανυπομονώ γι' αυτό που θα "ξεμυτίσει" τις επόμενες μέρες από την κουζίνα σου!!
    ;-)
    ΣΣΣΜΟΥΤΣ πολλά, κούκλα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά κι εμένα μου άρεσαν πολύ...!!!Τόσο που λέω να τα έχω όλο το χρόνο μιας και για τους μικρούς ταραξίες η ύπαρξή τους, τους είναι αδιάφορη..!!! Θα σε αποζημιώσω σύντομα με τα Χριστούγεννα στην κουζίνα!!!Σε φιλώ!!!

      Διαγραφή
  2. I love the beautiful twigs, it looks so elegant next to such a delightful lantern. Have a great weekend.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στόλισες πολύ όμορφα τη γωνία σου και με τα αστεράκια απο πηλό έδειξαν τόσο κομψά κρεμασμένα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που σου άρεσαν Μαρία! Να έχεις μια όμορφη εβδομάδα σου εύχομαι!!!

      Διαγραφή
  4. Πολύ όμορφη η άσπρη γωνιά, Κικιτσαμου.
    Ακόμη και το Πάσχα μπορείς να τη στολισεις με αβγά.
    Οι βοηθοι σου ηταν παρόντες στο στολισμο;
    Καλές γιορτες.
    Φιλάκια πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρενάκι μου, που και που καταφέρνω να κάνω κάτι καλό!!!Κι εγώ το Πάσχα είχα στο μυαλό μου και νομίζω πως θα του πηγαίνουν τρέλα τα αβγουλάκια!!!Όσο για τους βοηθούς μου, δεν ενθουσιάστηκαν και πολύ με το συγκεκριμένο... Άντρες...!!!! Χα χα χα!!! Φιλάκια πολλά γλυκιά μου!!!!

      Διαγραφή
  5. Αχ, μπράβο Κικίτσα μου... Όχι γκλίτερ! Έτσι είναι ονειρεμένη η γωνιά σου και πολύ πολύ φίνα. Ήθελα νάξερα δεν κινδυνεύει, απ' τον Φωτεινούλη, να γίνει από χειμωνιάτικη "καλοκαιρινή";;;;
    Καλή Κυριακή και φιλάκια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι όχι, γκλίτερ, ούτε συζήτηση τελικα!!! Χα χα χα!!! Κι εγώ ονειρεμένη την βλέπω Φιλία μου... Στην αρχή είχα ένα φόβο πως τίποτα δεν θα επιζήσει αλλά τελικά αδιαφόρησαν τόσο πολύ που σχεδόν είναι σαν να μην υπάρχει αυτή η μεριά του σπιτιού!!! Ποιος τους ξέρεις; Όπως είπα και στη Ρένα, Άντρες...!!! Σε φιλώ καλή εβδομάδα να έχεις!!!

      Διαγραφή
  6. Καλημέρα!!! Μία πολύ όμορφα στολισμένη γωνίτσα,που παραπέμπει σε χειμωνιάτικο τοπίο!!! Επίσης όμορφα και τα δωράκια που ετοίμασες. Και του χρόνου με υγεία!!!! Φιλιά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πολύ πολύ!! Και του χρόνου με υγεία για όλους!!!! Φιλιά και καλή εβδομάδα!!!

      Διαγραφή
  7. Και πολύ καλά έκανες με τα λευκά κλαδιά!!! Δεν το παράκανες καθόλου, Κική μου!!!! Αλλά και αυτά τα πήλινά σου...ονειρεμένα!!!!!!
    Φιλιά και καλή συνέχεια!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που σου άρεσαν και συμφωνείς με τα λευκά κλαδιά Μαριάννα μου!!! Καλή συνέχεια και σε εσένα εύχομαι!!Φιλιά πολλά!!

      Διαγραφή
  8. τι να πρωτο θαυμασω??τα κλαδια?τα στολιδακια?τα γουρακια?
    το καθένα τους ξεχωριστό!
    καλή συνέχεια στις δημιουργίες και καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ'ευχαριστώ Λιτσάκι!!! Εύχομαι και σε εσένα καλή και δημιουργική εβδομάδα!!!

      Διαγραφή
  9. Τι ομορφιέεεες!! Όλα υπέροχα!
    Καλή εβδομάδα να έχεις, φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή εβδομάδα και σε εσένα κοριτσάκι μου!!

      Διαγραφή
  10. Και εγώ θα είχα κατέβει να τα μαζέψω και ας μην τα χρησιμοποιούσα εκείνη την ώρα... ;) Εχω και εγώ κάτι κλαδιά.. μήπως να τα βάψω?? Κόλλησα με τα ρόδια σου!! Είναι τέλεια!! Καλή συνέχεια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τι να πρωτοθαυμάσει κανένας!!όλα υπέροχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μια χαρά τα κατάφερες Κική μου και έβαλες ακόμα μια πολύ όμορφη διακοσμητική πινελιά! Περιμένουμε και τις γευστικές δημιουργίες σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Wow!!!! Ποτέ δεν είναι πολύ τα Χριστούγεννα! Μου άρεσε δηλ ξετρελάθηκα με τον λευκό στολισμό! Καλές δημιουργίες Κική και καλό ΣΚ

    http://artdecorationcrafting.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υour comments make me happy!!