Σε γιορτινή διάθεση...


Η χθεσινή μέρα ήταν όλη δική μας! Το μεγάλο αγόρι της οικογένειας είχε τα γενέθλια του και νομίζω πώς μια μικρή, τόση δα εκπληξούλα θα του άξιζε και με το παραπάνω!!! Δεν είχα το χρόνο η αλήθεια για μεγάλα πράγματα, είχα όμως τη διάθεση να κάνω κάτι, οπότε μέσα σε ένα κατά τα άλλα δύσκολο πρωινό κατάφερα και χώρεσα μία μίνι τουρτίτσα κέικ και για να μπούμε στο κλίμα των ημερών είπα να τη συνοδεύσω με χαρταετούς!!!


Το συγκεκριμένο κεκάκι είναι πεντανόστιμο και κυρίως πανεύκολο! Είναι από αυτές τις συνταγές που σου λύνουν τα χέρια όταν σου προκύπτει μια επίσκεψη που δεν υπολόγιζες ή όταν τέλος πάντων  σε πιάνουν εκείνες οι μυστήριες λιγούρες που σαν κολλήσουν στο μυαλό δεν σ'εγκαταλείπουν εύκολα!!!
Φτιάχνετε με μόλις τρία υλικά και σε 20 λεπτάκια είναι έτοιμο για σερβίρισμα...
 Λοιπόν για ένα μίνι κεκάκι όπως το δικό μου ( μισή δόση ) χρειάζονται :
  • 2 αυγά
  • τρεις μεγάλες κουταλιές νουτέλα
  • 12 κοφτές κουταλιές της σούπας αλεύρι 
ανακατεύουμε όλα τα υλικά πολύ καλά, στην αρχή με ένα πιρούνι και μετά με το χέρι μας, μέχρι να  ενωθούν. Στη συνέχεια βάζουμε το μείγμα στη φόρμα, όσοι δεν χρησιμοποιείται σιλικόνης, μην ξεχάσετε να βουτυρώσετε και να αλευρώσετε για να μην κολλήσει το κέικ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά. Αφού το βγάλουμε από το φούρνο, το αφήνουμε λιγάκι να ηρεμήσει και στη συνέχεια ξεφορμάρουμε. Για έξτρα απόλαυση αλλά και θερμίδες μπορούμε να απλώσουμε επάνω σαν γλάσο δύο κουταλιές νουτέλα και να στολίσουμε με ότι φρούτο μας αρέσει. Εγώ συνήθως βάζω κομματάκια μπανάνας αλλά και η φράουλα του πάει τρομερά, άλλωστε είναι και  η εποχή της!!!!


Κι επειδή μία τούρτα γενεθλίων επιβάλλεται να είναι ξεχωριστή, την στόλισα με μικρούς χαρταετούς και έτοιμη....


Φυσικά θα ήταν μισή η δουλειά αν δεν φτιάχναμε και το ανάλογο ντεκόρ! Ο Βασίλης ήταν προετοιμασμένος για μεγάλο πάρτυ οπότε έπρεπε να ακολουθήσω τις επιθυμίες του για να μην πω καλύτερα τις εντολές του και να φτιάξω πολλούς πολλούς χαρταετούς που θα πετούσαν ψηλά στο ταβάνι...!!! Ε!!! μου έβαλε δύσκολα αυτή τη φορά... Ευτυχώς  για μένα, βαρέθηκε να περιμένει να φτιάχνω χαρταετούς και μετέφρασε το πολλούς πολλούς σε τρεις. Ένα για εκείνον, ένα για τον μπαμπά, ένα για τον Φώτη και εγώ έμεινα ικανοποιημένη με τους μικρούς της τούρτας, που μου τους χάρισε με όλη του την καρδιά...!!! Έτσι δεν έμεινε κανείς παραπονεμένος! 


Η κατασκευή του χαρταετού επίσης πολύ εύκολη, την κάνουμε στο σχολείο με τα πρωτάκια ώστε να τα καταφέρνουν και να τους φτιάχνουν μόνα τους. Στο ταβάνι δεν υπήρχε τρόπος να πετάξουν οπότε καρφιτσώθηκαν στην κουρτίνα και νομίζω πως κι εκεί πήραν μια χαρά τον αέρα τους.


Τελικά δεν χρειάζονται και πολλά πράγματα, όρεξη, διάθεση και αγάπη χρειάζεται και όλα μπορούμε να τα καταφέρουμε μια χαρά! Άλλωστε αυτές οι μικρές εκπλήξεις είναι που γεμίζουν με ακόμα περισσότερα χαμόγελα το σπίτι!!!


Ένα όμορφο τριήμερο έχουμε μπροστά μας, εύχομαι να το περάσετε υπέροχα, να πετάξετε ψηλά τους χαρταετούς σας και να γεμίσει ο ουρανός με αγάπη, αισιοδοξία και κάτι πολύ σημαντικό Ελευθερία... Καλή Σαρακοστή να έχουμε!!!

Να περνάτε καλά 










CONVERSATION

12 Σχολια:

  1. Nα το χαίρεσαι το μεγάλο σου αγόρι!! Πολύχρονος μς υγεία!! Το γλυκάκι φαίνεται πεντανόστιμο και είναι και πολύ εύκολο.......μμμμμ...μου έβαλες ιδέες!!!!! Οι χαρταετοί υπέροχοι!!!
    Καλά να περάσετε το 3ήμερο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να τον χαίρεστε (κι από εδώ!), κοριτσάκι μου!
    Μόνο γέλια και χαρές στις ζωές σας!
    Καλέ, τί τουρτίτσα θαύμα είναι αυτή?! Στα υπ' όψιν εννοείται!!!
    Και οι χαρταετοί άψογοι (αν το σκεφτείς εσύ είσαι η πιο κερδισμένη: Πήρες τους περισσότερους!)
    ;-)
    ΣΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ πολλά, Κική μου!
    Καλό 3ήμερο!
    *Αγαπώ τις φωτογραφικές σου λήψεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να τον χαίρεσαι Κική μου! Τουρτίτσα και χαρταετοί πολύ χαριτωμένα!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύχρονο τό αγοράκι σου Κική μου!!Νά τόν χαίρεστε!!
    Ζήλεψα την λαχταριστή τούρτα σας!!Φαίνεται πολύ νόστιμη!!
    Καλή Σαρακοστή καί καλά κούλουμα!!!Φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολύχρονο το μεγάλο σου αγόρι Κική μου, γερό και δυνατό σαν τα ψηλά βουνά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Να τον χαίρεσαι
    Φιλάκια ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Χιλιόχρονος να ναι!τι ωραία τουρτίτσα! και πόσο όμορφα την στόλισες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μια παρόμοια συνταγή για μπισκότα ανέβασα κι εγώ σήμερα!
    Δεν το είχα φανταστεί σε τούρτα! θα την δοκιμάσω σίγουρα!
    Να τον χαίρεσαι το μεγάλο σου αγόρι! Είμαι σίγουρη ότι θα απόλαυσε το μίνι πάρτυ σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Να τον χαίρεστε, να είναι πολύχρονος, γερός και ευτυχισμένος! Πολύ μου άρεσε η τουρτίτσα που του ετοίμασες, αλλά και ο γενικότερος στολισμός.
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Να το χαίρεσαι το μεγάλο σου αγόρι!
    Πιστεύω ότι θα ήταν το πιο όμορφο πάρτυ έκπληξη για εκείνον μιας και τα είχε όλα...λαχταριστή τούρτα,εκπληκτική διακόσμηση και για καλεσμένους τα πιο αγαπημένα του πρόσωπα...εσάς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Θέλω να τσιμπήσω κομματάκι από τη φωτογραφία! Η συνταγή έγινε pin για δοκιμή!
    Να τον χαίρεσαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Να το χαιρεσαι το μεγάλο σου αγόρι Κικιτσα μου.
    Να είστε πάντα αγαπημένοι και να χαιρεστε τα αστέρια σας.
    Φιλακια πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υour comments make me happy!!